Γαστρονομία
Φουρνιστές μελιτζάνες με φέτα στο πήλινο


Φουρνιστές μελιτζάνες με φέτα στο πήλινο
Από το μεζεδοπωλείο Ρούγα, Θεσσαλονίκη
Γεύση Ελλάδας
Γράφει: Η Σίσσυ Νίκα, Δημοσιογράφος-Επικοινωνιολόγος Γραστρονομίας
Αγαπημένη γεύση η μελιτζάνα και ο συνδυασμός της με ελληνικά τυριά, της χαρίζει την απόλυτη αρμονία. Πριν από λίγες μέρες η φίλη μου η Τίτα, που είναι τουριστικός πράκτορας ήταν καλεσμένη από τη φίλη, τη γλυκιά και πάντα χαμογελαστή Ελισάβετ της Ρούγας, που είναι από τα γραφικά spot της Θεσσαλονίκης, για να περάσουμε όμορφα με γεύσεις, κουβεντούλα και καλή μουσική.
Πανεύκολο φαγητό με ένα ωραίο κρασάκι και φρυγανισμένο ψωμί είναι ότι πρέπει. Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι οι μελιτζάνες προσφέρουν θρεπτικά οφέλη στον οργανισμό μας. Αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, καλίου, μαγνησίου, χαλκού φυλλικού οξέος, βιταμινών Β1 και Β6 και ενδυναμώνουν το αμυντικό μας σύστημα. Οι ανθοκυανίνες της μελιτζάνες μπορούν να βελτιώσουν τη μνήμη και την ψυχική λειτουργία. Επίσης βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης. Οι μελιτζάνες δρουν σαν αντικαταθλιπτικό και είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό.
Πάντως οι μελιτζάνες γίνονται με πολλούς τρόπους και είναι ιδιαίτερα νόστιμες. Όταν μάλιστα είναι φουρνιστές είναι πιο ελαφρές. Η Ελισάβετ τις βάζει και σε ωραίο πήλινο σκεύος και είναι πολύ όμορφες… σου ανοίγουν την όρεξη.
Η συνταγή δική σας.
Φουρνιστές μελιτζάνες με φέτα στο πήλινο
Από το μεζεδοπωλείο Ρούγα, Θεσσαλονίκη
Υλικά
4 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες στη μέση οριζόντια
λίγο χοντρό αλάτι
2 ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
1 κ.γ. ζάχαρη
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
400 γρ. τυρί φέτα ΠΟΠ
140 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
1 σφηνάκι ούζο
Φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
Λίγα καρέ ντομάτας
Μαϊντανό
Τρόπος παρασκευής
Με κοφτερό μαχαιράκι χαράζουμε τη σάρκα από τις μελιτζάνες.
Τις πασπαλίζουμε με χονδρό αλάτι και τις τρίβουμε ελαφρά για να ξεπικρίσουν. Τις αφήνουμε στο σουρωτό περίπου 20 λεπτά.
Τις ξεπλένουμε με δροσερό νερό και τις ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν
Τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 15-20 λεπτά στις αντιστάσεις.
Σε τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, το σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα φρεσκοτριμμένα πιπέρια και ανακατεύουμε αφήνοντας να βράσουν για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε και λίγο μαϊντανό και σε 1 λεπτό κατεβάζουμε.
Περιχύνουμε τις μελιτζάνες και πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και τη σπασμένη φέτα. Ραντίζουμε την επιφάνειά τους με ούζο για ξεχωριστό άρωμα.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά για να λιώσουν τα τυριά. Τα τελευταία 3 λεπτά ανάβουμε και το γκριλ να πάρει η φέτα χρώμα.
Σερβίρουμε με κομματάκια ντομάτας και λίγο μαϊντανό
You may like
-
Υγιή Ούλα και Διατροφή [ΟΔΗΓΟΣ]
-
«Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω»:
Δωρεάν εκπαιδευτικά webinars για τον καρκίνο του μαστού -
Χαλκιδική ΙΤΒ 2023: Επιστροφή στα επίπεδα 2019
-
Foodex Japan 2023: τα ελληνικά τρόφιμα στην αγορά της Ιαπωνίας!
-
H ATHENS FASHION TRADE SHOW ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
-
Suzuki Vitara Strong Hybrid AWD : Οικονομικό πασπαρτού
Γαστρονομία
ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ: Ευχάριστες Εμπειρίες από μία Πρόσκληση του «The Met Hotel» Θεσσαλονίκης


By:Έφη Βαλίλα
Μία εξαιρετική βραδιά στο #TheMetHotel με προσκεκλημένους τους Δημοσιογράφους της Πόλης.


Ως Συνεργάτιδα του #BusinessWomangr μαζί με συναδέλφους των ΜΜΕ της πόλης, απολαύσαμε το ποιοτικότατο δείπνο στο Εστιατόριο #CHAN!


Ο Executive Shef #Δημήτρης Τσανανάς εμπνευσμένος μέσα από μία μαγευτική επαγγελματική διαδρομή έχει προβεί στο πάντρεμα #Ασιατικής & #Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας πού εκπλήσσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες!!




Το #δείπνο συνοδεύτηκε με μουσική του σαξόφωνου.
Πεντακάθαρο, ευγενέστατο προσωπικό, ωραίο design. Άνετο και καθαρό με θέα στη θάλασσα και πολύ γευστικές μερίδες. Μεγάλο και μοντέρνο, τεράστια ποικιλία για όλα τα γούστα, μεγάλο και κλειστό parking, εξαιρετικό προσωπικό σε όλα τα τμήματα εκμετάλλευσης. Επρόκειτο για μια εξαιρετική βραδιά με πραγματικά «Αβραμιαία φιλοξενία»!!


Όλα προδιαγράφουν ένα ασφαλές και ακμάζον επιχειρηματικό μέλλον, όλων των τμημάτων εκμετάλλευσης του #TheMetHotel
Ευχαριστούμε πολύ για την τιμητική πρόσκληση τον Διευθυντή του Ξενοδοχείου κο #Δημήτρη Κάκαρη. Ταυτόχρονα ευχαριστούμε θερμά και τον κο #Nikos Arvanitidis Creative Studio για το φωτογραφικό υλικό, που ηλεκτρονικά, μας επισύναψε.


Οι προσκεκλημένοι πολλοί και επώνυμοι της Θεσσαλονίκης και όχι μόνον. Και οι συζητήσεις που είχαμε ως #BusinessWoman.gr, με τους επώνυμους προσκεκλημένους βιώσαμε τις φανταστικές διηγήσεις με μια συναισθηματική εμπλοκή στο χώρο της δημοσιογραφίας και του γυναικείου επιχειρείν.


Η κάθε φωτογραφία ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις!


Γαστρονομία
Γεύση από τον Τόπο σου από την Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα


Η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα αποτελεί μία από τις πηγές υπερηφάνειας για την ελληνική εταιρεία με την ηγετική θέση στην αγορά στον κλάδο ρυζιών και οσπρίων. Μέσα από την Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών η 3αλφα στηρίζει έμπρακτα όλους εκείνους που καλλιεργούν, με σεβασμό και σύνεση, την ελληνική γη για ένα πιο βιώσιμο αύριο. Η ομάδα, που δημιουργήθηκε το 2009, σήμερα αριθμεί πάνω 330 ενεργά μέλη που παράγουν εξαιρετικά όσπρια δίνοντας στο καθημερινό μας πιάτο γεύση από τον τόπο μας.
Η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα ενώνει κάτω από ένα σήμα, ώστε να μπορεί να τα ξεχωρίζει ο καταναλωτής, εκλεκτούς παραγωγούς από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, οι οποίοι εφαρμόζουν το κατοχυρωμένο Πρότυπο 3αλφα. Το Πρότυπο, βασίζεται σε Ορθές Πρακτικές Βιώσιμης Γεωργίας που σέβονται το περιβάλλον, προστατεύουν την υγεία του παραγωγού – καλλιεργητή και συνδράμουν ώστε το τελικό προϊόν να προσφέρεται στον καταναλωτή απόλυτα υγιεινό και ασφαλές, με τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά που προσφέρει το μικροκλίμα της κάθε περιοχής. Έτσι, σε κάθε συσκευασία οσπρίων 3αλφα αναγράφεται ο τόπος προέλευσης και το όνομα του παραγωγού, προσφέροντας ένα κομμάτι αγνής ελληνικής φύσης, με την υποστήριξη και τη φροντίδα όλης της οικογένειας 3αλφα.
Η 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε. επιλέγει και φέρνει στο τραπέζι του καταναλωτή τους καλύτερους καρπούς της ελληνικής γης, όπως τα φασόλια χονδρά, πλακέ, μέτρια, γίγαντες ελέφαντες, οι φακές, τα ρεβίθια, η φάβα και το σιτάρι. Στις νέες συσκευασίες έχει ενταχθεί και η σήμανση της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ της οποίας η 3αλφα είναι μέλος, μιας κοινότητας εξωστρεφών, παραγωγικών, ελληνικής ιδιοκτησίας επιχειρήσεων που αποσκοπεί στην ανάδειξη και προώθηση του παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, μέσω της συστηματικής προβολής ως «τόπου-προέλευσης» αξιόλογων, σύγχρονων, ποιοτικών δραστηριοτήτων. Άλλωστε, η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα προσφέρει απλόχερα μία γεύση από τον τόπο μας, από την ελληνική γη, στο καθημερινό μας τραπέζι.
Γαστρονομία
PIZZA FAN. Η ΝΕΑ PIZZA AL FORNO ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΙΤΑΛΙΑ


Πόσο μακριά θα πηγαίνατε για αυθεντική ιταλική πίτσα;
Τώρα η νέα ιταλική Pizza AL FORNO της Pizza Fan μας πάει Ιταλία με μια νέα σειρά από λαχταριστές πίτσες που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.
Αν τρελαίνεστε για mozzarella και χειροποίητη ζύμη η Pizza AL FORNO είναι μια νέα πρόταση που αλλάζει τα δεδομένα . Έρχεται με γνήσια mozzarela φυσικής ωρίμανσης και Ιταλική Φουρνιστή ζύμη που ζυμώνεται στο χέρι με κόκκους καλαμποκιού και έχει τη δική της, διαφορετική, πιο crispy αίσθηση.
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές AL FORNO είναι ιδιαίτερα πλούσια και μπορείτε αν θέλετε να τα επιλέξετε και όπως εσείς τα θέλετε.
Απολαύστε τις αγαπημένες σας γεύσεις με τη νέα προσφορά γνωριμίας της Pizza Fan, Pizza AL FORNO με 7.90 ευρώ .
Kατηγορίες
- Editorial
- Lifestyle
- Magazine
- Online Dating
- Online Stories
- Videos
- Αστρολογία
- Αυτοκίνητο
- Βιβλία
- Γαστρονομία
- Διαγωνισμοί
- Διακόσμηση
- Διατροφή
- Εκδηλώσεις
- Εναλλακτικός τουρισμός
- Επαγγελματικά ταξίδια(συνεδριακός-εκθεσιακός τουρισμός)
- Επίκαιρα Πρόσωπα
- Επιχειρηματικότητα
- Έρευνες
- Εστιατόρια-χώροι εκδηλώσεων
- Θέατρο
- Κινηματογράφος
- Μόδα
- Ξενοδοχεία
- Οικογένεια
- Ομορφιά
- Παιδί
- Παρουσίαση
- Προγράμματα
- Προϊόντα
- Προορισμοί-Ελλάδα και εξωτερικό
- Συνέδρια
- Συνεντεύξεις
- Συνταγές
- Τεύχη
- Τέχνη πολιτισμός
- Τουρισμός
- Υγεία
- Φορολογικά
- Ψυχαγωγήσου
- Ψυχολογία
BusinessWoman Facebook
Trending
-
Γαστρονομία
PIZZA FAN. Η ΝΕΑ PIZZA AL FORNO ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΙΤΑΛΙΑ
-
Γαστρονομία
Γεύση από τον Τόπο σου από την Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα
-
Τουρισμός
Epsilon Hospitality : σημαντικές διακρίσεις στα Tourism Awards 2022
-
Τουρισμός
Δήλωση του Προέδρου της ΠΟΞ κ. Γρηγόρη Τάσιου
-
Τουρισμός
Η GRECOTEL ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΕΞΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ
-
Τουρισμός
Η Ελευσίνα αποκτά διεθνή ακτινοβολία.
-
Τουρισμός
Με επιτυχία και εποικοδομητική συζήτηση ολοκληρώθηκε το 12ο
Διεπιστημονικό Συνέδριο στο Καστελλόριζο -
Τουρισμός
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση τουρισμού «Global Birdfair» του Λέστερ