Επιχειρηματικότητα
“Όταν Γυναίκες του Επιχειρείν συναντούν Γυναίκες στην Πολιτική”-Στρογγυλή Τράπεζα του Thessaloniki Regional Forum

Kυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 12:00 με τη συμμετοχή Ελληνίδων Επιχειρηματιών και Γυναικών με πολιτικά αξιώματα στις χώρες των Βαλκανίων
Με σκοπό την προώθηση της Γυναικείας Ηγεσίας αλλά και την ανάδειξη των θεμάτων που συνδέουν τις γυναίκες του επιχειρηματικού κόσμου με τις γυναίκες της πολιτικής σκηνής, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος σε συνεργασία με τo Womanitee και την Apson CSR διοργανώνει στo πλαίσιo του 2ου Thessaloniki Regional Forum (Θεσσαλονίκη, 7-9/2) στρογγυλή τράπεζα με θέμα “Όταν Γυναίκες του Επιχειρείν συναντούν Γυναίκες στην Πολιτική”.
H στρογγυλή τράπεζα, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα διεξαχθεί την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 12:00 στο MET Hotel με τη συμμετοχή Ελληνίδων Επιχειρηματιών και Βαλκάνιων Γυναικών με πολιτικά αξιώματα.
Η δράση αυτή αποτελεί μέρος της Πανελλήνιας Διαβούλευσης που διοργανώνει η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με την APSON με θέμα « Πώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα υποστηρίξει τις Γυναίκες στην Πολιτική».
Round table:“When Women in Business meet Women in Politics”
- Δρ. Αναστασία Ψωμιάδη Ιδρύtρια και πρόεδρος της APSON CSR
- Mimi Kodheli, Πρόεδρος Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Αλβανικού Κοινοβουλίου, τ. Υπουργός Άμυνας
- Milica Ristovic-Krstic, Πρέσβης Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στην Ελλάδα
- Ρωξάννη Μπέη, Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας και του UCLG (United Cities and Local Governments) – International Forum
- Ιουλία Χαϊδά, Αντιπρόεδρος της IKTINOS Hellas S.A.
- Ριάννα Χάιτα, CEO E-Business Clusters & Oceanus Training
- Αλεξάνδρα Γκανά, Γενική Διευθύντρια της GANMAR ship owners- agency
- Κατερίνα Ιωακείμ, CEO & Founder Coverstory.gr
- Αργυρή Κατωπόδη, Luxury Hospitality business owner
- Γιώτα Ζωγραφάκη, Marketing Professor & Business Coach
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΕ, το 2019 (2ο τρίμηνο), οι γυναίκες αντιπροσώπευαν το 31% των μελών του κοινοβουλίου στις χώρες της ΕΕ ενώ τα ποσοστά των γυναικών στην επιχειρηματική ηγεσία είναι επίσης χαμηλά: Τον Απρίλιο του 2019, οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν μόνο το 27,8% των μελών του διοικητικού συμβουλίου των μεγαλύτερων εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιρειών που είναι εγγεγραμμένες σε χώρες της ΕΕ!
Οι αιτίες των χαμηλών δεικτών εκπροσώπησης των γυναικών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και σε νευραλγικά διοικητικά πόστα του επιχειρηματικού κόσμου είναι πολλαπλές και πολύπλοκες. Οι κυριότεροι λόγοι είναι οι παραδοσιακοί ρόλοι και τα στερεότυπα των φύλων, η έλλειψη υποστήριξης των γυναικών και των ανδρών για την εξισορρόπηση των ευθυνών με την εργασία και οι διαδεδομένες πολιτικές και εταιρικές κουλτούρες.
Το Womanitee σε συνεργασία με την Apson, τον πρώτο οργανισμό στην Ελλάδα με απόλυτη εξειδίκευση στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη & Βιώσιμη Ανάπτυξη, αποφάσισαν να κάνουν κάτι γι’ αυτό. Στην Θεσσαλονίκη και το 2ο Thessaloniki Regional Forum θα εγκαινιαστεί μία σειρά από στρογγυλές τράπεζες, οι οποίες θα διεξαχθούν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, με σκοπό την προώθηση της Γυναικείας Ηγεσίας στην πολιτική και το επιχειρείν.
Τα αποτελέσματα κάθε στρογγυλής τράπεζας θα καταγράφονται, θα επεξεργάζονται από το Womanitee board και θα γίνονται ενέργειες για την εφαρμογή και υλοποίησή τους ώστε να ξεπεραστούν τα πιο σημαντικά από τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες καθημερινά τόσο στην πολιτική όσο και στην επιχειρηματικότητα.
Λίγα λόγια για το 2ο Thessaloniki Regional Forum
Μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση, το φόρουμ επιστρέφει υπό τον με τίτλο ‘Πλανήτης Βαλκάνια: το Μέλλον μας σε Κρίσιμο Σταυροδρόμι;’.
Η ατζέντα του συνεδρίου εξετάζει κρίσιμα για την περιοχή ζητήματα που θα καθορίσουν την πορεία των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Οι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί και οι συνεχιζόμενες έριδες στον ταραχώδη αλλά πολλά υποσχόμενο Βαλκανικό χώρο, η προσδοκία της ένταξης του υπόλοιπου κομματιού του στην ΕΕ, οι οικονομικές και αναπτυξιακές προοπτικές που ανοίγονται για τους λαούς των Βαλκανίων αλλά και τους επίδοξους επενδυτές, ο ψηφιακός μετασχηματισμός των χωρών μας και οι νέες ενεργειακές προκλήσεις θα εξεταστούν σε βάθος σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί η δυναμική της περιοχής. Οι συζητήσεις στο πλαίσιο του 2ου Thessaloniki Regional Forum θα γίνουν από τους ίδιους τους Βαλκάνιους πρωταγωνιστές, αρκετοί από τους οποίους θα κληθούν να πάρουν τις κρίσιμες για το μέλλον της περιοχής μας αποφάσεις. Διακεκριμένες προσωπικότητες από τους χώρους της πολιτικής και της οικονομίας, διπλωμάτες, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και μέλη της κοινωνίας των πολιτών θα συναντηθούν στη Θεσσαλονίκη, για μια ανοιχτή συζήτηση για το αύριο.
Λίγα λόγια για το womanitee
Womanitee ονομάζονται τα πρώτα κέντρα γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα! Είναι μία πρωτοβουλία της APSON CSR που σε συνεργασία με την AMKE IASIS την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους φορείς της γυναικείας επιχειρηματικότητας στοχεύουν να ενδυναμώσουν και να υποστηρίξουν τις γυναίκες στο επιχειρείν σε ολόκληρη την Ελλάδα. Φέρουν την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και της ΚΕΔΕ. Το Womanitee σχεδιάστηκε και συντονίστηκε από την APSON CSR ως μεθοδολογίας Σύμπραξης Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα προκειμένου να ενσωματωθούν στη στρατηγική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ εστιάζοντας στους SDG 8, SDG 9, SDG 11, SDG 17, SDG 5, SDG4.
Αποστολή τoυ Womanitee:
H δημιουργία ΙΣΧΥΡΩΝ γυναικών που επιχειρούν ή επιθυμούν να επιχειρήσουν, μέσω της εκπαίδευσης, της ενημέρωσης και της παροχής στοχευμένων εργαλείων για την ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους, των επόμενων βημάτων στην επαγγελματική τους πορεία καθώς επίσης την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.
Επιχειρηματικότητα
EPSILON NET: Εξαγορά του 60% της εταιρίας DIGINET

Ο Όμιλος EPSILON NET, υλοποιώντας με συνέπεια το αναπτυξιακό του πλάνο και ενισχύοντας το μοντέλο των στρατηγικών κινήσεων συνεργασίας, ανακοινώνει την εξαγορά του 60% της εταιρίας DIGINET Ε.E. (www.diginet.gr) που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη, διανομή και τεχνική υποστήριξη σύγχρονων φορολογικών & ταμειακών συστημάτων και εξειδικευμένων προϊόντων & λύσεων τεχνολογίας (Technology Distributor).
Συγκεκριμένα, η EPSILON NET A.E. αποκτά το 60% του εταιρικού κεφαλαίου της DIGINET Ε.E. από τους ιδρυτές της εταιρίας κ. Αθανάσιο Παπαγεωργίου και κ. Χρυσόστομο Παπαγεωργίου, οι οποίοι θα διατηρήσουν το υπόλοιπο 40% του εταιρικού κεφαλαίου και θα συνεχίσουν να ασκούν τα διοικητικά τους καθήκοντα, συμβάλλοντας με την πολύχρονη εμπειρία τους στον νέο κύκλο ανάπτυξης της εταιρίας. Ειδικότερα, ο κ. Αθανάσιος Παπαγεωργίου θα συνεχίσει την άσκηση των καθηκόντων του, αρχικά ως Διαχειριστής και στη συνέχεια ως Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, όταν ολοκληρωθεί η μετατροπή αυτής σε Ανώνυμη Εταιρία. Το συνολικό τίμημα της επένδυσης, ανέρχεται στο ποσό των 1.600.000 ευρώ, ενώ προβλέπεται earn out bonus που θα καταβληθεί στους παλαιούς μετόχους, ανάλογα με τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρίας το 2023.
Η DIGINET Ε.Ε. ιδρύθηκε το 2013 στη Λάρισα ως συνέχεια της ατομικής εταιρίας ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (από το 1998 και έχει ολοκληρωμένη δραστηριότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο μέσα από ένα εκτεταμένο πανελλαδικό δίκτυο 300 συνεργατών. Κύριο αντικείμενο της εταιρίας είναι η διανομή και υποστήριξη εξειδικευμένων προϊόντων τεχνολογίας με ιδιαίτερη έμφαση στα Φορολογικά Συστήματα υποστηρίζοντας την λειτουργία τους σε περισσότερους από 40.000 τελικούς πελάτες. Η πολύχρονη ενασχόληση & η τεχνογνωσία στην ανάπτυξη σύγχρονων Φορολογικών Συστημάτων την κατατάσσει ως μια από τις σημαντικότερες και πιο εξειδικευμένες επιχειρηματικές οντότητες στο συγκεκριμένο τομέα . Οι βασικές κατηγορίες δραστηριότητας της Diginet είναι:
- η ανάπτυξη Φορολογικών Συστημάτων (firmware and hardware development) και η διανομή τους
- η αντιπροσώπευση και διανομή Φορολογικών Συστημάτων ευρωπαϊκών & διεθνών οίκων, όπως η γερμανική εταιρεία QUORION και η ιταλική CUSTOM
- η αντιπροσώπευση, εγκατάσταση και υποστήριξη Ζυγιστικών Διατάξεων & Συστημάτων (από ζυγούς εργαστηρίου και λιανικής έως βιομηχανικά ζυγιστικά συστήματα και εξελιγμένους touch POS ζυγούς για σύγχρονα καταστήματα λιανικής και supermarket) εκπροσωπώντας στην ελληνική αγορά 3 από τους πιο σημαντικούς διεθνείς οίκους, τις εταιρίες ΤΕΜ, ELICOM & EPELSA
- η διανομή και υποστήριξη ειδικών τεχνολογικών προϊόντων (Συστήματα Τouch POS, kiosks, printers, payment terminals, Cash handling boxes & smart boxes) αντιπροσωπεύοντας στην ελληνική αγορά διεθνείς κατασκευαστικές εταιρίες με εξαιρετική τεχνογνωσία
- η διανομή και διασύνδεση προϊόντων mobility του παγκόσμιου ηγέτη στο συγκεκριμένο τομέα, της εταιρίας ZEBRA ως premier business partner για την Ελλάδα
Για την οικονομική χρήση που έληξε τον Δεκέμβριο του 2022, ο Κύκλος Εργασιών της εταιρίας ανήλθε στα 2,10 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στις 210 χιλ. ευρώ. Η εταιρία στις 31/12/2022, είχε μηδενικό τραπεζικό δανεισμό, ενώ τα ταμειακά της διαθέσιμα ήταν περίπου στις 655 χιλ. ευρώ.
Η ολοκλήρωση της εξαγοράς της DIGINET εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό του Ομίλου EPSILON NET, για αύξηση του πελατολογίου του και την παροχή εξιδικευμένων λύσεων 360ο σε ειδικές κατηγορίες δραστηριότητας στην Ελλάδα & στο εξωτερικό. Κύριο κριτήριο για την επιλογή της εταιρίας ήταν η εξειδικευμένη τεχνογνωσία του προσωπικού & των στελεχών της, το εξαιρετικό χαρτοφυλάκιο λύσεων και η ολοκληρωμένη υποστήριξη στο ισχυρό δίκτυο συνεργατών ανά την Ελλάδα.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο σχεδιασμός για την αξιοποίηση των υφιστάμενων λύσεων και η κοινή ανάπτυξη νέων, εκτιμάται ότι θα δώσει τη δυνατότητα να επιτευχθεί πλήρης συμμόρφωση με το νέο νομικό πλαίσιο της ΑΑΔΕ για τη διαβίβαση των συναλλαγών λιανικής και την αυτόματη διασύνδεση με τα συστήματα αποδοχής ηλεκτρονικών πληρωμών EFT/POS, τόσο στην DIGINET όσο και σε όλες τις εταιρίες του Ομίλου της EPSILON NET. Στο πλαίσιο αυτό εκτιμάται ότι θα αξιοποιηθούν πλήρως και οι δυνατότητες χρηματοδότησης της αναβάθμισης ή αντικατάστασης «Φορολογικών Συστημάτων» από το πρόγραμμα «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ» του Ταμείου Ανάκαμψης με συνολικό προϋπολογισμό ενισχύσεων €160.000.000.
Η διοίκηση του Ομίλου, ακολουθώντας το επιτυχημένο μοντέλο ανάπτυξης της περιόδου 2020-2022, μέσω του συνδυασμού υψηλών ρυθμών οργανικής ανάπτυξης & στοχευμένων εξαγορών, συνεχίζει με συνέπεια την εκτέλεση του επιχειρηματικού της σχεδίου και το 2023. Κεντρικός στόχος του Ομίλου παραμένει η συνεχής παραγωγή αξίας για το προσωπικό, τους συνεργάτες και τους μετόχους του.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EPSILON NET κ. Ιωάννης Μίχος δήλωσε: «Είμαι πραγματικά χαρούμενος που μια εταιρία όπως η DIGINET, με βαθιά γνώση και εμπειρία από την 25ετή παρουσία της στην αγορά, εντάσσεται στη μεγάλη οικογένεια της EPSILON NET. Προχωράμε μαζί με γνώση και όραμα για να προσφέρουμε τις πιο ολοκληρωμένες 360° λύσεις για την ελληνική αγορά, τις επιχειρήσεις και τους συνεργάτες μας».
Ο Ιδρυτής και Διαχειριστής της DIGINET κ. Αθανάσιος Παπαγεωργίου δήλωσε: «Η συμμετοχή της εταιρίας μας στον Όμιλο της EPSILON NET μας κάνει υπερήφανους και δημιουργεί νέες εξαιρετικές προοπτικές για το μεγάλο και ποιοτικό portfolio προϊόντων & λύσεων που διαθέτουμε. Αισθανόμαστε ήδη τη ζεστασιά της οικογένειας EPSILON NET. Διαπιστώσαμε ήδη να κυριαρχούν οι ίδιες ανθρώπινες και επιχειρηματικές αξίες πάνω στις οποίες αναπτυχθήκαμε και είμαστε βέβαιοι μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον ότι θα αυξήσουμε σημαντικά την παρουσία μας στην Ελληνική αγορά, με απόλυτο σεβασμό στο εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών μας που μας στηρίζει τα τελευταία 25 χρόνια, συνεισφέροντας όλοι μαζί στην ανάπτυξη του Ομίλου».
Επιχειρηματικότητα
Η ΕΔΟΚ με όλους τους εταίρους του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου
Διεπαγγελματικών Κρέατος (SELMA) συνυπογράφει ανοικτή επιστολή στην
Πρόεδρο της ΕΕ κ. Ursula von der Leyen

Η ΕΔΟΚ μετά από ομοφωνία όλων των εταίρων του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Διεπαγγελματικών Κρέατος (SELMA) συνυπογράφει ανοικτή επιστολή στην Πρόεδρο της ΕΕ κ.Ursula von der Leyen. Θέμα της επιστολής είναι η έκκληση-απαίτηση των Ευρωπαίων κτηνοτρόφων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να ανταποκριθεί στη συμφωνία του Παρισιού και στις δεσμεύσεις για την καλή μεταχείριση των ζώων στη συμφωνία ΕΕ-Mercosur.
Στην ανοικτή επιστολή αναφέρεται ότι «η στρατηγική από το αγρόκτημα στο πιάτο (Farm-to-Fork) και η Πράσινη Συμφωνία έχουν δημιουργήσει ένα πρωτοποριακό πλαίσιο, για τη διασφάλιση υψηλών προτύπων ασφάλειας, βιωσιμότητας και ποιότητας για όλα τα αγροδιατροφικά προϊόντα που παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι οργανώσεις μας όχι μόνο αγκάλιασαν αυτές τις εξελίξεις, αλλά και ηγήθηκαν στο δρόμο προς τη βιώσιμη παραγωγή, όχι μόνον οικονομικά, αλλά και κοινωνικά και περιβαλλοντικά».
Στη συνέχεια με έμφαση τονίζεται ότι «Τώρα είναι η ώρα για την Ευρωπαϊκή Ένωση που πρέπει να πραγματώσει τη Συμφωνία του Παρισιού και να δείξει ηγετικό ρόλο στην εμπορική της πολιτική. Οι εμπορικοί μας εταίροι πρέπει να ενεργούν με υπευθυνότητα και πειστικά να εισάγουν όταν πρέπει σχετικές αλλαγές, για την προστασία της υγείας των καταναλωτών, την καλή διαβίωση των ζώων και του πλανήτη μας συνολικά.
Όχι μόνο οι ευρωπαίοι αγρότες το αξίζουν, αλλά και οι ευρωπαίοι καταναλωτές και πολίτες».
Έτσι με ομοφωνία από όλα τα μέλη της SELMA απαιτείται ο απόλυτος σεβασμός των υγειονομικών και περιβαλλοντικών θεμάτων της ΕΕ και των πρότυπων καλής διαβίωσης των ζώων και από τους εξαγωγείς γεωργικών προϊόντων και τροφίμων από τρίτες χώρες. Θα πρέπει να υιοθετηθούν αντίστοιχες φωτογραφικές διατάξεις (βλ. Παράρτημα παρακάτω) που είναι απαραίτητες στη συμφωνία ΕΕ-MERCOSUR, εάν πραγματικά η ΕΕ ενδιαφέρεται σοβαρά για τη βιώσιμη παραγωγή, την προστασία των καταναλωτών και τον αγώνα ενάντια στην αποψίλωση των δασών.
Επιχειρηματικότητα
Στην ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος τιμώντας την κάθε μέρα δίπλα σας.

Με κύριο στρατηγικό στόχο την εναρμόνιση του Ομίλου με σύγχρονες πρακτικές που προασπίζονται τη βιωσιμότητα του πλανήτη, η ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ συνεχίζει να τιμά την υπόσχεσή της να βρίσκεται κάθε μέρα δίπλα στο κοινωνικό σύνολο, φροντίζοντας έμπρακτα για το καλό του φυσικού περιβάλλοντος. Έτσι, για ακόμα μία χρονιά, η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος βρίσκει την εταιρεία σύμμαχο τόσο στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης, όσο και σε αυτήν της μείωσης του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος. Μια προσπάθεια την οποία όλο το προηγούμενο έτος η ΚΡΗΤΙΚΟΣ υποστήριξε υιοθετώντας καινοτόμες πρακτικές και αναλαμβάνοντας δράση στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, όπως με τις συνεργασίες του με τους οργανισμούς «Συμμαχία για τη μείωση της Σπατάλης Τροφίμων» και «Μπορούμε στη Λαϊκή» που σκοπό έχουν τη μείωση της σπατάλης τροφίμων.
Ενώ ταυτόχρονα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμμετείχε στο πρόγραμμα επιβράβευσης και ανακύκλωσης THE GREEN CITY, μέσω του οποίου οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά τους και να επιβραβεύονται αποκτώντας άμεσο κέρδος.
Μία από τις σημαντικότερες ενέργειες της ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ προς αυτήν την κατεύθυνση όμως ήταν η υποστήριξη του εκπαιδευτικού προγράμματος «Πλανήτης Μέλισσα». Ένα πρόγραμμα που υλοποιεί ο Σύλλογος Μελισσοκόμων Αττικής σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ενημερώνει μαθητές δημοτικών σχολείων από όλη την Ελλάδα για τον ευεργετικό ρόλο των μελισσών στο περιβάλλον και την τεράστια σημασία που έχει η προστασία τους για το μέλλον του πλανήτη. Συνδυάζοντας θεωρία και πράξη με πρωτότυπο, επιστημονικά ορθό και άρτιο τρόπο, καλλιεργεί μια θετική στάση απέναντι στο περιβάλλον, προωθεί συνεργατικές και οργανωτικές δεξιότητες και ενθαρρύνει τον εθελοντισμό σε δράσεις περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.
Πέραν όμως από τις ενέργειες ΕΚΕ, η εταιρεία προωθεί τη βιωσιμότητα και στα καταστήματά της με ένα σύνολο υπεύθυνων δράσεων. Συγκεκριμένα, εγκαθιστά φωτοβολταϊκά συστήματα σε όλα τα καταστήματα και τις αποθήκες, τα εξοπλίζει με κλιματιστικά τύπου inverter και φωτισμό led και σηματοδοτεί χώρους ανακύκλωσης συσκευών και μπαταριών σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία στο εσωτερικό τους. Τέλος, η ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ έχει ήδη αρχίσει να εντάσσει στον στόλο της ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μηδενικές εκπομπές CO2 και πολύ σύντομα θα τοποθετήσει σταθμούς φόρτισης σε έναν σημαντικό αριθμό καταστημάτων της.
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
Μαρία Οικονομάκου: “Όραμα της η Δημιουργία”
-
Τουρισμός
Δήλωση του Προέδρου της ΠΟΞ κ. Γρηγόρη Τάσιου
-
Επιχειρηματικότητα
Η HATZI FILAX GROUP ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ
ΤΗΣ «ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε.» -
Lifestyle
1ο Φεστιβάλ, Παιδί, Διατροφή και Περιβάλλον με θέμα «Η Υγεία του Πλανήτη… περνάει μέσα από το πιάτο μας».
-
Επιχειρηματικότητα
«Διαχείριση Χρόνου» στα Super Market ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ από την Hatzi Filax Group
-
Επιχειρηματικότητα
Παρόν και το Ελληνο-Ινδικό Επιμελητήριο στο «Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρούτων και Λαχανικών» που Διοργάνωσε η ΔΕΘ-HELEXPO στη Θεσσαλονίκη
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
Ιωάννα Μπάτζιου: «Ενωμένοι κερδίζουμε το αύριο»
-
Ψυχολογία
Πώς να αποκτήσεις ακριβώς αυτό που θέλεις;