Connect with us

Οικογένεια

Oι φίλοι είναι απαραίτητοι ;

Γνωρίζουμε ότι ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον. Σε μία έρευνα που είχα διαβάσει έλεγε πως πρέπει στην καθημερινότητα ένας άνθρωπος να συναναστρέφεται με 150 ανθρώπους. Αυτό επηρεάζει θετικά ακόμα και την υγεία του. Όχι μόνο την συναισθηματική αλλά και την σωματική.

 

Καλώς ή κακώς όπως έχει διαμορφωθεί η ζωή μας έχουμε κλειστεί σε κάτι κουτιά. Πολυκατοικίες λέγονται αυτά. Ή απλά διαμερίσματα. Βέβαια αυτά τα κουτιά έχουν κι άλλες προεκτάσεις. Σκεφτόμαστε μέσα σε ένα κουτί. Ζούμε σε ένα κουτί. Είτε είναι η τηλεόραση, είτε είναι το κινητό, τα πάντα είναι μέσα σε ένα κουτί. Ας το προσπεράσουμε όμως αυτό.

 

Ο άνθρωπος λοιπόν είναι ένα κοινωνικό ον που από τη μία έχει κλειστεί μέσα σε ένα διαμέρισμα, από την άλλη σε ένα σύγχρονο ρυθμό ζωής προσπαθεί να πετύχει στόχους, να βγάλει λεφτά, να κάνει σπίτια, κάποιοι απλά παλεύουν για την επιβίωση και στο τέλος την ημέρας διαπιστώνουν πώς η ανθρώπινη σχέση που είναι ίσως το πολυτιμότερο πράγμα που έχει ένας άνθρωπος έχει μείνει στην άκρη.

 

Αλήθεια, αν σε ρωτήσω, πόσες φορές τον τελευταίο μήνα πήρες έναν φίλο σου τηλέφωνο και αφιερώθηκες σε αυτόν 100% ακόμη κι αν αυτό ήταν για μερικά λεπτά. Και τι θέλω να πω με αυτό; Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν ασχολήθηκες είτε στο Facebook και την ίδια στιγμή να μιλάς στο τηλέφωνο, είτε να κάνεις κάτι άλλο και να μιλάς στον φίλο σου.

 

Δεν θα σε ρωτήσω πόσες φορές συναντήθηκες και πόσες φορές από αυτές τις φορές που συναντήθηκες είχες ποιοτικό χρόνο. Και ξέρεις όλο αυτό που περιγράφω αυτή την στιγμή είναι κάτι το οποίο το σκέφτομαι πάρα πολλά χρόνια. Το σκέφτομαι πάρα πολλά χρόνια γιατί μπαίνοντας στην διαδικασία να ζήσω το όνειρο μου, να κάνω την διαφορά στην ζωή μου, υπήρξαν πολλές σημαντικές μέρες της ζωής μου τις οποίες ήμουν μόνος. Δεν είχα άνθρωπο κοντά μου. Και δεν λέω έναν άνθρωπο να κατεβάσω το κινητό και να δω μια, δύο, τρεις, τέσσερις επαφές, που μπορούσα να τις πάρω τηλέφωνο αλλά δεν μπορούσα να έχω συναισθηματική επικοινωνία.. Εννοώ να έχω έναν άνθρωπο που να τον κοιτώ στα μάτια και να επικοινωνούμε.

 

Έτσι λοιπόν ζώντας αυτό, θυμάμαι κάποια στιγμή, ήταν Χριστούγεννα.. παραμονές Χριστουγέννων, και ήμουν απολύτως μόνος. Και πραγματικά είπα στον εαυτό μου “Τελικά όλα είναι μάταια”.. Όλα αυτά που λένε: Επιτυχίες, Δόξες, Λεφτά.. Παλεύουμε, παλεύουμε, παλεύουμε και στο τέλος της ημέρας, όταν κάποια στιγμή φτάνει ένας άνθρωπος να τα έχει, δεν έχει ανθρώπους να τα μοιραστεί. Και είναι τραγικό αν το σκεφτούμε αυτό.

 

Έτσι λοιπόν πήρα μία απόφαση. Πήρα μια απόφαση ότι κάτι πρέπει να κάνω. Πρέπει να αρχίζω να ξαναμπαίνω μέσα σε όλο αυτό που λέγεται ζωή. Να αρχίσω να κοινωνικοποιούμαι. Και αυτό λοιπόν θέλω να μοιραστώ μαζί σου. Πώς μπορεί ένας άνθρωπος ακόμα και αν είναι στο μηδέν να μην έχει άνθρωπο, φίλο, κανένα να του μιλάει, να μπορεί να χτίσει ένα αξιόλογο κοινωνικό δίκτυο και με κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους να κάνουν μία διαφορετική σχέση. Μια πιο βαθιά σχέση.

 

Ο ένας τρόπος λοιπόν που θα σου έλεγα είναι ο εξής: Ψάξε και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υπάρχουν πολύ ωραία πράγματα τα οποία βοηθούν. Το ένα κομμάτι είναι το Facebook. To Facebook είναι ένα εργαλείο όπως όλα. Μπορείς να το αξιοποιήσεις πολύ ωραία για την ζωή σου αλλά μπορείς και να χαθείς μέσα σε αυτό ζώντας σε μια ψευδαίσθηση. Μπορείς λοιπόν μέσα από το Facebook να αρχίζεις να γνωρίζεις τους πρώτους φίλους και μετά σιγά σιγά έχοντας μια καλύτερη επαφή μέσα από το chat να πας σε κάποιο event, να διοργανώσετε μια εκδήλωση.

 

Ένας άλλος τρόπος που μπορείς να βρεις φίλους είναι το Μeetup. Είναι ένα άλλο application.  Ζούμε στην εποχή του Internet αυτή τη στιγμή και καλώς ή κακώς μας βοηθάει. Το Μeetup λοιπόν είναι ένα application που ανάλογα με τα ενδιαφέροντα σου μπορείς να πας και να γνωρίσεις ανθρώπους. Να βρεθείς σε διάφορες εκδηλώσεις.

 

Βέβαια όμως εκτός από όλα αυτά να μην ξεχάσω το εξής: Εκεί που μένεις γύρω υπάρχουν σχολές χορού, υπάρχουν γυμναστήρια, υπάρχουν δωρεάν εκδηλώσεις, υπάρχουν αθλητικοί οργανισμοί, υπάρχουν πάρα πολλές δραστηριότητες που μπορείς να εκμεταλλευθείς.

 

Έτσι λοιπόν σκέψου λίγο, πάνω κάτω, τι άνθρωπος είσαι και τι σου ταιριάζει βγες εκεί πέρα έξω, δες τι υπάρχει, κάνε το πρώτο βήμα. Ξέρω όμως ότι πίσω από όλα αυτά επειδή ο εγκέφαλος είναι ένα όργανο συνήθειας  θα υπάρχει κάτι που θα στέκεται εμπόδιο “Α! Θα το κάνω αύριο”, “Δεν αισθάνομαι καλά”, κ.ο.

 

Αφιέρωσε μία με δύο ώρες την εβδομάδα για αρχή. Και απλά κάντο. Ακόμη και αν ντραπείς στην αρχή.. Ακόμα κι αν φοβηθείς.. Ακόμη κι αν νιώσεις περίεργα απλά κάντο. Γιατί να θυμάσαι ότι το μεγαλύτερο και το πιο δυνατό περιουσιακό στοιχείο ενός ανθρώπου είναι η ανθρώπινη γνωριμία.

 

Η ζωή είναι εξαιρετική όταν έχουμε ανθρώπους δίπλα μας να μας αγαπούν, να τους αγαπούμε και να μοιραζόμαστε αυτό το δώρο της ζωής όπως ο καθένας το αντιλαμβάνεται.

 

Είσαι υπέροχος.. Είσαι μοναδικός..

 

Να θυμάσαι πώς πρέπει να αγαπάς τον εαυτό σου ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, γιατί αυτές οι στιγμές έρχονται και θα περάσουν, και στο τέλος της ημέρας να ζεις με πάθος!

 

Πηγή: www.manolisischakis.gr

Continue Reading

Ψυχολογία

Τεχνικές για τη βελτίωση του στρές

Τεχνικές για τη βελτίωση της ψυχολογικής ευεξίας και τη διαχείριση του στρες: Οδηγός αυτοβελτίωσης

Η ψυχολογική ευεξία είναι ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την ποιότητα ζωής μας. Ωστόσο, η καθημερινή ζωή φέρνει πολλές προκλήσεις και στρες που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ψυχική μας κατάσταση. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές τεχνικές που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να βελτιώσουμε την ψυχολογική μας ευεξία και να διαχειριστούμε το στρες. Ας εξερευνήσουμε μερικές από αυτές τις τεχνικές:

  1. Αναπνευστικές Τεχνικές: Η βαθιά αναπνοή μπορεί να βοηθήσει στην άμβλυνση του στρες και στην ενίσχυση της ψυχικής σας ευεξίας. Δοκιμάστε αναπνευστικές τεχνικές όπως η βαθιά αναπνοή της κοιλιάς ή οι ασκήσεις αναπνοής μετρώντας την εισπνοή και την εκπνοή σας.
  2. Ασκήσεις Χαλάρωσης: Η χαλάρωση του σώματος είναι σημαντική για την αντιμετώπιση του στρες. Δοκιμάστε τεχνικές όπως η προοδευτική χαλάρωση μυών ή η αυτούσια αποτελεσματικότητα, όπου συσκευάζετε και χαλαρώνετε κάθε μέρος του σώματός σας.
  3. Διαχείριση του Χρόνου: Η κατάλληλη διαχείριση του χρόνου μπορεί να μειώσει το στρες. Δοκιμάστε να οργανώσετε το χρόνο σας με λίστες καθημερινών καθηκόντων ή με την τεχνική Pomodoro, όπου εργάζεστε για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα με μικρές παύσεις ανάμεσα.
  4. Ασκήσεις Μείωσης των Σκέψεων: Οι αρνητικές σκέψεις μπορούν να αυξήσουν το στρες και να επηρεάσουν την ψυχολογική ευεξία. Δοκιμάστε τεχνικές όπως η αναγνώριση και αντιμετώπιση αρνητικών σκέψεων ή η ανακατεύθυνση των σκέψεων μέσω της προσήλωσης στο παρόν.
  5. Σωματική Δραστηριότητα: Η άσκηση είναι σημαντική για την απελευθέρωση ενέργειας και τη μείωση του στρες. Ασκηθείτε τακτικά, ανεξάρτητα από το είδος της άσκησης που επιλέγετε.
  1. Κοινωνική Υποστήριξη: Η κοινωνική σύνδεση και υποστήριξη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες και στη βελτίωση της ψυχολογικής ευεξίας. Αναζητήστε τη συντροφικότητα με φίλους και οικογένεια ή συμμετάσχετε σε κοινότητες και ομάδες που σας ενδιαφέρουν.
  2. Διατροφή και Υγιεινή Ζωή: Η υγιεινή διατροφή και οικοσυστημικές συνήθειες μπορούν να επηρεάσουν την ψυχική μας κατάσταση. Προσπαθήστε να τρέφεστε ισορροπημένα και να τηρείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, περιλαμβάνοντας ύπνο, άσκηση και χαλάρωση στην καθημερινότητά σας.
  3. Μείωση των Πηγών Στρες: Προσπαθήστε να αναγνωρίσετε τις πηγές στρες στη ζωή σας και να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις με διαφορετικούς τρόπους. Οργανώστε τις προτεραιότητές σας, ζητήστε βοήθεια όταν χρειάζεστε και αναπτύξτε τεχνικές αντιμετώπισης του στρες όπως η αποδοχή και η αντίδραση σε εκείνες τις πηγές.
  4. Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική: Σε ορισμένες περιπτώσεις, η επαγγελματική υποστήριξη από ψυχολόγο ή συμβούλου μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του στρες και τη βελτίωση της ψυχολογικής ευεξίας. Η ψυχοθεραπεία μπορεί να παρέχει εργαλεία και τεχνικές για την αντιμετώπιση προβλημάτων και την ενίσχυση των δεξιοτήτων αυτοδιαχείρισης.

Συνολικά, η ψυχολογική ευεξία και η διαχείριση του στρες είναι μια διαδικασία που απαιτεί αφοσίωση και προσήλωση, αλλά με τη χρήση των παραπάνω τεχνικών, μπορούμε να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μια πιο ισορροπημένη και ευτυχισμένη ζωή.


Άρθρο από την ομάδα του BusinessWoman

Continue Reading

Ψυχολογία

Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από τις αρνητικές σκέψεις

«Έχω ανακαλύψει ότι, για να ζω πλήρως τη ζωή μου, πρέπει να σκουντάω την ψυχή μου όλη την ώρα, κάθε μέρα, και τότε η ζωή γίνεται πολύ εύκολη», έλεγε η Anne Wilson Schaef. Η ψυχή είναι η μοναδική αληθινή πηγή ειρήνης, αρμονίας και ευγνωμοσύνης. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους, για να αποκτήσουμε επαφή και να καλλιεργήσουμε τη σχέση μας με την ψυχή μας, είναι να ξεφορτωθούμε τα εμπόδια που υπάρχουν ανάμεσα σ’ εμάς και στην καθαρότητα της σκέψης μας.

Συχνά ο αρνητικός τρόπος σκέψης στέκεται εμπόδιο και μας απομακρύνει από την καθαρή κατάσταση σκέψης. Τις περισσότερες φορές χάνουμε τα θετικά μας αισθήματα για τη ζωή, γιατί εγκλωβιζόμαστε σε μια σωρεία αρνητικών σκέψεων, μέχρι να ανακαλύψουμε πως όσο πιο αρνητικά σκεφτόμαστε, τόσο πιο άσχημα γίνονται τα πράγματα.

Για παράδειγμα, μπορούμε να πάψουμε να εστιάζουμε με αποκλειστικότητα και με μεγάλη δόση μονομέρειας σε όλα τα άσχημα που μας συνέβησαν ή μας συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της ζωής μας και να συνειδητοποιήσουμε ότι το τώρα της ύπαρξής μας είναι η μοναδική στιγμή που υπάρχει. Καθώς παύουμε να σκεφτόμαστε ποιος μας έκανε τι στο παρελθόν ή ποιος μας αντιμάχεται στο παρόν, απελευθερώνουμε τον εαυτό μας από τη σκλαβιά της αρνητικής μας ιστορίας ή κατάστασης.

Αν εστιάσουμε την προσοχή μας στη στιγμή που ζούμε και παραμείνουμε σε επαφή με την ψυχή μας, δηλαδή με μια πιο αληθινή κατάσταση συνείδησης, διατηρώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ανοιχτό το κανάλι της επικοινωνίας μας μαζί της, θα δούμε πως η καρδιά μας θα γεμίσει με θετικά συναισθήματα και θα ζήσουμε την πιο αρμονική πραγματικότητα.

Πολλά πράγματα μας βοηθούν να αφεθούμε και να ζήσουμε με την ψυχή μας. Κάποια από αυτά είναι να είμαστε έντιμοι και ανοιχτοί τόσο με τον εαυτό μας όσο και με τους άλλους.Επίσης, κάτι που κάνει πολύ καλό στην ψυχή μας είναι να επιδιώκουμε την παρέα με ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να εξετάσουν τις συνήθειές τους και αν είναι ανάγκη να τις αλλάξουν. Να επιλέγουμε να μας περιβάλλουν άνθρωποι που ευχαριστιούνται την παρέα μας και εμείς τη δική τους, γιατί αλλιώς η κοινωνική συμμετοχή γίνεται και άσκοπη και εξουθενωτική. Να τρέφουμε την ψυχή μας ζώντας κοντά στη φύση, όσο είναι δυνατό, και σύμφωνα με αυτήν.

Όταν βρισκόμαστε στη φύση μας, γίνεται και τα κάποιο τρόπο πιο ξεκάθαρο ότι αποτελούμε τμήμα ευρύτερης διαδικασίας, ενός μεγαλύτερου σύμπαντος, όπου ούτε κυριαρχούμε, ούτε αναγκαστικά κυριαρχούμαστε, αλλά αντίθετα συμμετέχουμε. Να κάνουμε πράγματα που αγαπάμε, να ζούμε απλά και να μοιραζόμαστε την προσωπική μας συνειδητότητα, διότι όταν μοιραζόμαστε αυτά που έχουμε μάθει για τον εαυτό μας, ερχόμαστε σε επαφή με τους άλλους. «Ζω με την ψυχή μου» σημαίνει τιμάω την εξέλιξή μου, την εμπιστεύομαι και φέρω την ευθύνη να ζήσω αυτήν τη ζωή με τα ταλέντα που μου δόθηκαν.


Άρθρο αρχείου

Αναστασία Μουστάκα

Continue Reading

Παιδί

Τιμωρία ή ανάπτυξη της υπευθυνότητας;


Για μας τους γονείς τίποτα δεν είναι πιο προκλητικό από το θέμα της πειθαρχίας ειδικά στη διάρκεια της εφηβείας.Οι περισσότεροι γονείς συνδέουμε την πειθαρχία με την τιμωρία. Μόλις ο έφηβος, αγωνιζόμενος για την ατομικότητά του, έρθει σε διαφωνία με τους γονείς του, τότε οι περισσότεροι γονείς αισθανόμενοι ότι χάνουν τον έλεγχο, τιμωρούν τους εφήβους. Είναι, δυστυχώς, ο μόνος τρόπος με τον οποίο ξέρουν να αντιδράσουν για να σώσουν τον έλεγχο στο σπίτι τους. Είναι όμως σωστή αυτή η αντίδραση;


Η σωστή αντιμετώπιση των γονέων απέναντι στην πειθαρχία είναι να τη βλέπουνε όχι σαν τιμωρία, αλλά σαν μια μέθοδο, που βοηθάει τους εφήβους να γίνουν υπεύθυνοι και ανεξάρτητοι. Αν η συμπεριφορά των εφήβων δεν είναι επικίνδυνη και καταστροφική (δεν φτάνει δηλαδή στα άκρα)
ακολουθούμε μάλλον το ρητό “η πείρα είναι ο καλύτερος δάσκαλος”.


Εάν οι σχέσεις μας με τον έφηβο δεν πάνε καλά, τι πρέπει να κάνουμε; Εκείνο που πιστεύω ότι αρχικά πρέπει να ψάξουμε να βρούμε είναι γιατί ο έφηβος αντιδρά με τον τρόπο αυτό. Σίγουρα υπάρχει κάποιος λόγος. Καλά θα είναι ν’ ανοίξουμε τα αυτιά μας και να ακούσουμε τι μας λέει ο έφηβος, τι πρόβλημα έχει. Μετά να δούμε αν εμείς φταίμε για την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει. Γιατί,όσο σκληρό και αν ακούγεται αυτό, πίσω από τα προβλήματα των παιδιών μας κρύβονται τα δικά μας προβλήματα, οι δικές μας λάθος κινήσεις. Προβληματικοί γονείς μεταφέρουν τα προβλήματα τους στα παιδιά τους. Γιατί τα παιδιά είναι ο καθρέφτης των γονιών.


Επίσης, πρέπει να δούμε ποια είναι η σχέση μας με τον έφηβο. Μήπως είναι σχέση προϊσταμένου και υφισταμένου; Έτσι πρέπει να είναι; Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι είμαστε ισότιμοι στην οικογένεια. Και σαν ισότιμοι πρέπει να έχουμε αμοιβαία αγάπη και σεβασμό και ν’αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλον με αξιοπρέπεια.


Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ρόλος των γονέων στην οικογένεια δεν είναι καταπιεστικός, αλλά καθοδηγητικός και ενθαρρυντικός, προετοιμάζοντας τα παιδιά για την ενηλικίωση. Ο γονέας που δεν αισθάνεται ασφαλής με τον εαυτό του, ασκεί πίεση για να έχει την κυριαρχία. Αντί ν’ αποδέχεται και να ενθαρρύνει το παιδί του, το κατεβάζει και συνεχώς το αποθαρρύνει. Το παιδί, που αναζητά την αγάπη και την αποδοχή των γονιών του, την αναγνώριση της σημαντικότητας του, αποθαρρύνεται και αρχίζει να πιστεύει ότι δεν είναι σημαντικό και αποφασίζει να αναζητήσει την αναγνώριση μέσω της αντίδρασης και της επανάστασης. Αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο μη πιστεύετε ότι τα πάντα τελείωσαν. Αυτό μπορεί ν’ αλλάξει!


Ενθαρρύνοντας τον έφηβο μπορείτε να εξαλείψετε την τάση του για επανάσταση. Αν πάψετε να υποδεικνύετε στον έφηβο τα λάθη του, αλλά τον ακούσετε και τον ενθαρρύνετε, θα δείτε τεράστια αλλαγή. Και μη ξεχνάτε να του δείχνετε την αγάπη σας. Η αγάπη σας θα πρέπει να είναι προϋπόθεση ανεξάρτητα από την συμπεριφορά του . Θα προτείνουμε εν συντομία κάποιες αποτελεσματικές μεθόδους, με τις οποίες αντιμετωπίζετε την αρνητική συμπεριφορά και βοηθάτε τον έφηβο να αποκτήσει την ανεξαρτησία του.


Η τιμωρία είναι αρνητική. Η πειθαρχία όμως δεν είναι. Μάλλον είναι μια μέθοδος εκπαίδευσης. Η πειθαρχία που θα προσφέρουμε εμείς είναι αυτοπειθαρχία. Καθοδηγούμε τον έφηβο προς μια υπεύθυνη ανεξαρτησία.Το καλύτερο βέβαια πρότυπο για τα παιδιά είναι οι ίδιοι οι γονείς τους, οι οποίοι χρησιμεύουν ως πρότυπα ωριμότητας, υπεύθυνης συμπεριφοράς και αυτοπειθαρχίας.


Για παράδειγμα γονείς που μιλούν άσχημα στους εφήβους τους και μετά ανησυχούν γιατί τα παιδιά τους μιλούν και συμπεριφέρονται με απρέπεια, θα πρέπει πρώτα να κάνουν κάτι οι ίδιοι για τον εαυτό τους.Είναι, επίσης, απαραίτητο να συμπεριλάβουμε τους εφήβους στη λήψη αποφάσεων. Έτσι ενισχύεται η αυτοεκτίμηση του εφήβου, ο οποίος αισθάνεται πιο ανεξάρτητος, υπεύθυνος και ικανός.Μπορείτε να του παρέχετε ένα επίδομα, το οποίο θα επιλέγει πώς θα το διαθέτει. Εάν απασχολείται σε μια δουλειά μερικής απασχόλησης είναι καλό να είναι ελεύθερος να αποφασίσει
πώς θα ξοδέψει τα χρήματα που κέρδισε.


Οι έφηβοι μπορούν να διαλέγουν το σχολείο, τις εξωσχολικές δραστηριότητες, τους φίλους, τα χόμπι, το χτένισμά τους. Να τους ρωτάμε, αν θέλουν να ακολουθήσουν σε μια οικογενειακή έξοδο ή στις καλοκαιρινές διακοπές. Να ενθαρρύνουμε τη συνεργασία μαζί τους σε θέματα που αφορούν τις υποχρεώσεις του σπιτιού και όλες τις κοινωνικές μας υποχρεώσεις.


Μη ξεχνάτε ότι στην περίοδο της εφηβείας ο νέος κατακτά την δική του ταυτότητα και οδεύει το δρόμο προς τη δική του ανεξαρτησία. Είναι φυσικό και απολύτως λογικό να κάνει ανεξάρτητες επιλογές. Δεν μπορούμε να είμαστε μαζί του σε κάθε απόφαση.Πήραν τις αρχές που τους δώσατε; Βάλανε τα θεμέλια για ένα υγιή χαρακτήρα; Από εκεί και πέρα βαδίζουν το δικό τους δρόμο, που θα τους φέρει στο δικό τους «πεπρωμένο». Εμείς απλώς τους αγαπάμε, τους σεβόμαστε, τους αναγνωρίζουμε ως ανεξάρτητες προσωπικότητες.


Άρθρο αρχείου

Αλεξάνδρα Ευκαρπίδου

Continue Reading

Trending