Connect with us

Lifestyle

ΖΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ 5-11 MAΡΤΙΟΥ 2018

ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ..

ΚΡΙΟΣ
Αυτήν την εβδομάδα θα επικρατεί μία περίεργη ατμόσφαιρα στη ζωή σου και πολλά θα εξαρτώνται από τους δικούς σου χειρισμούς και σε κάνουν κάπως επιθετική με τα άτομα που συναναστρέφεσαι γεγονός που θα σε φέρει σε κόντρα και αντιπαράθεση με το οικογενειακό σου περιβάλλον ή με κάποιους συναδέλφους σου. Προσπάθησε να βρεις τρόπους να κάνεις βαθιές και ουσιαστικές συζητήσεις με τους ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν και μην κλείνεσαι στον εαυτό σου, γιατί το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να μελαγχολήσεις. Η εβδομάδα ευνοεί τις υποθέσεις εκείνες που πρέπει να διεξαχθούν μυστικά.

Κάποια ζητήματα που έχουν να κάνουν με το παρελθόν πιθανόν να έρθουν ξανά στο προσκήνιο αυτήν την εβδομάδα. Απόφυγε με κάθε τρόπο τις ακρότητες. Προσπάθησε να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά γιατί οι εξελίξεις που θα υπάρξουν θα είναι πολλές και θα κρύβουν αρκετές ευκαιρίες για την ανάδειξη της δουλειάς σου. Κάποιες καθυστερήσεις σε χρήματα που περιμένεις θα σου δημιουργήσουν εκνευρισμό. Αναζήτησε τρόπους για καλύψεις τις ανάγκες σου.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΟΥ ΜΕ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΑ , ΜΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ..

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…5,14,28,33.

ΤΑΥΡΟΣ
Η τρέχουσα εβδομάδα μπορεί να χαρακτηριστεί κατά κάποιο τρόπο μοιραία για το ζώδιό σου καθώς πολλά γεγονότα που θα βιώσεις είναι πάνω από τις δυνάμεις και τον έλεγχό σου. Η ανάγκη σου για να ζήσεις μία έντονη σχέση μπορεί να σε σπρώξει να γυρίσεις σε παλιές αγάπες ή να χρησιμοποιήσεις κάθε τρόπο για να ρίξεις κάποιον που σου αρέσει ή ακόμα και να ενδώσεις στο φλερτ κάποιου που μέχρι τώρα σε άφηνε παγερά αδιάφορη. Πρόσεξε πολύ τις κινήσεις σου γιατί το ίδιο λάθος δυο φορές δεν συγχωρείται. Επαγγελματικά τα πράγματα θα είναι κάπως στάσιμα και ίσως χρειαστεί να υιοθετήσεις μία διπλωματική στάση απέναντι σε όσους σε επικρίνουν ή δημιουργούν ηθελημένα καθυστερήσεις στη δουλειά σου.

Στα επαγγελματικά σου τα ζητήματα που θα σε απασχολήσουν θα είναι πολλά. Μην αφήσεις να σε παρασύρουν τρίτοι στις επιλογές σου και λάβε τα μέτρα σου. Βάλε το μυαλό σου να δουλέψει και μην απορρίπτεις τίποτα αν πρώτα δεν εξετάσεις καλά όλες τις προτάσεις που θα έχεις. Προσπάθησε στα οικονομικά σου να είσαι προσεκτική. Μην κάνεις κινήσεις που θα σε βγάλουν από τον προγραμματισμό σου και τον προϋπολογισμό σου.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΣΤΟ ΜΙΣΟΓΕΜΑΤΟ ΠΟΤΗΡΙ Η ΟΥΣΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…2,17,25,36.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Η εβδομάδα αυτή προσφέρεται να πετύχεις προσωπικούς και οικονομικούς στόχους και μάλιστα αν καταφέρεις να πειθαρχήσεις τον ενθουσιασμό σου, μπορεί να έχεις μεγάλα κέρδη και πολλές ευκαιρίες. Τα σχέδιά σου τώρα έχουν τη στήριξη που χρειάζονται από εξωτερικές επιρροές. Απόφυγε μόνο να εμπλακείς σε οικονομικά ζητήματα με ανωτέρους σου ή με πρόσωπα κύρους. Από την Παρασκευή και μετά με τη βοήθεια κάποιου κοντινού σου προσώπου θα προκύψει μία πολύ επιτυχημένη συμφωνία.

Την εβδομάδα αυτή θα χρειαστεί να τακτοποιήσεις αρκετές υποχρεώσεις που έχεις αφήσει από τις προηγούμενες ημέρες. Ακολούθησε πιστά ένα πρόγραμμα, γιατί μπορείς να πετύχεις ό,τι και αν επιθυμήσεις, αν προσπαθήσεις πραγματικά. Οι δικοί σου θα στηρίξουν τις επιλογές σου. Αναζήτησε τρόπους που θα σε βοηθήσουν να προωθήσεις τις ιδέες σου αλλά και να αναδειχθείς. Στα οικονομικά σου κάνε κινήσεις που θα κρατήσουν σε μία ισορροπία το πορτοφόλι σου.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΛΕΞΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ , ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ , ΔΩΣΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΠΕΣ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΥΓΕΙΑ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…4,12,35,40.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Η εβδομάδα απαιτεί να επιστρατεύσεις όλα τα επικοινωνιακά σου ταλέντα ώστε να ανταπεξέλθεις σωστά στις δυσκολίες και αναποδιές που πρόκειται να σου παρουσιαστούν στο ξεκίνημα της εβδομάδας και θα αφορούν στον επαγγελματικό σου τομέα. Περνάς ένα μεταβατικό στάδιο για αυτό απόφυγε τις σοβαρές αποφάσεις, όσο κι αν οι προτάσεις που θα σου γίνουν είναι δελεαστικές. Μπορείς να βρεις λύσεις στα προβλήματα που σε απασχολούν αρκεί να σκεφτείς δίκαια και όχι μονόπλευρα. Το Σαββατοκύριακο οργάνωσε καλύτερα το χρόνο σου και μην ενθουσιάζεσαι με νέες γνωριμίες, για να αποφύγεις τους μπελάδες. Αισθηματικά το πλανητικό σκηνικό ευνοεί τις διαπροσωπικές σου σχέσεις και φέρνει στο προσκήνιο νέους, ενδιαφέροντες ανθρώπους που μπορεί να σε ξεμυαλίσουν. Προχώρησε με αργά βήματα και μπορεί πολύ γρήγορα να «ζευγαρώσεις».

Δείξε δυναμισμό στα επαγγελματικά σου και μην διστάσεις να πάρεις πρωτοβουλίες για να μπορέσεις να πετύχεις. Κινήσου έξυπνα και διπλωματικά και θα τα καταφέρεις. Την Παρασκευή θα σου δοθεί η ευκαιρία να βάλεις το νερό στο αυλάκι σχετικά με κάποια επαγγελματική σου υπόθεση που σε ενδιαφέρει από καιρό και αυτό θα σε χαροποιήσει. Στα οικονομικά σου πρέπει να φανείς συγκρατημένη όσον αφορά στα έξοδά σου.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ , ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΝΟΙΩΣΕ ΠΑΙΔΙ… ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ…ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΣΟΥ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…7,24,33,48.

ΛΕΩΝ
Το πλανητικό σκηνικό της εβδομάδας συνιστά να κρατήσεις χαμηλό προφίλ, γιατί οι ισορροπίες σου τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο μπορεί πολύ εύκολα να κλονιστούν. Τα συναισθήματα τόσο τα δικά σου όσο και των γύρω σου θα είναι ιδιαίτερα φορτισμένα και ευαίσθητα. Πρέπει να προσπαθήσεις να είσαι περισσότερο συνεργάσιμη καθώς οι διαφωνίες με συνεταίρους, σύντροφο ή άλλα σημαντικά πρόσωπα της ζωής σου μπορεί να φέρουν μεγάλες αντιπαραθέσεις. Αν πάλι έχεις αποφασίσει πως πρέπει να απομακρύνεις κάποια άτομα από τη ζωή σου, η Παρασκευή είναι κατάλληλη για να το κάνεις. Φρόντισε μόνο να είσαι απόλυτα σίγουρη για αυτό.

Τα πράγματα στα επαγγελματικά σου είναι καλά αν εξαιρέσεις κάποιες υποθέσεις που είναι σε στασιμότητα. Κινήσου δυναμικά και θα τα καταφέρεις πολύ καλύτερα από ότι νομίζεις. Προσπάθησε στα οικονομικά σου να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά και να τακτοποιήσεις το συντομότερο ό,τι εκκρεμότητες έχεις με το νόμο και τη γραφειοκρατία.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΡΙΞΕ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ , ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΣ , ΜΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΛΑΣΜΑ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…5,14,23,36.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Το πλανητικό σκηνικό της εβδομάδας σε προειδοποιεί ότι κάτι μπορεί να μην κυλήσει όπως επιθυμείς και προσδοκάς και θα πρέπει να δείξεις ψυχραιμία και συνέπεια σε όλες τις κινήσεις και αντιδράσεις σου. Στα επαγγελματικά σου άκουσε όσα έχουν να σου πούνε οι άλλοι, αλλά ταυτόχρονα να είσαι επιφυλακτική σε μεγάλα λόγια και υποσχέσεις. Οικονομικές εξαπατήσεις μπορεί να υπάρξουν, για αυτό φρόντισε να διατηρήσεις μία επιφυλακτική στάση σε όσα σου τάζουν ή σου προτείνουν. Τα μάτια σου ας παραμείνουν ανοικτά και στον αισθηματικό σου τομέα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να απογοητευτείς από μία σχέση ή τα πράγματα να μην είναι όπως τα είχες φανταστεί. Άφησε λίγο τις ημέρες να περάσουν, ασχολούμενη περισσότερο με μοναχικές δουλειές και μην επενδύεις συναισθηματικά και υλικά σε τίποτα και σε κανέναν.

Τα πράγματα για εσένα μέσα στην εβδομάδα θα είναι λίγο δύσκολα. Καλό θα ήταν λοιπόν να προσπαθήσεις να ξεκαθαρίσεις ορισμένα πράγματα στο μυαλό σου. Κάποια προβλήματα με την οικογένειά σου θα επηρεάσουν αρνητικά την ψυχολογία σου. Στάσου δυνατή για να τα ξεπεράσεις. Απόφυγε στα οικονομικά σου να πάρεις κάποιο σημαντικό ρίσκο. Λάβε τα μέτρα σου και μην αφήσεις εκκρεμότητες για αργότερα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟ. ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…4,17,28,39.

ΖΥΓΟΣ
Αυτήν την εβδομάδα καλά θα κάνεις να στρέψεις το ενδιαφέρον σου στα επαγγελματικά σου ζητήματα, που το πλανητικό σκηνικό ευνοεί και μπορεί να έχεις σημαντικές θετικές εξελίξεις θα σε βοηθήσουν να καταφέρεις, αργά και σταθερά, να κατακτήσεις τους στόχους σου, συνάπτοντας κάποιες νέες συμφέρουσες επαγγελματικές συμφωνίες που είχες στο μυαλό σου καιρό τώρα. Τα οικονομικά σου βελτιώνονται και θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις επενδύσεις για το σπίτι και την οικογένειά σου.

Είναι πιθανό να πάρεις κάποιες αποφάσεις την εβδομάδα αυτή για το μέλλον της δουλειάς σου. Καλά θα κάνεις να μη διστάσεις να ρισκάρεις για να πετύχεις τους στόχους σου. Μπορείς με τις ικανότητες που έχεις να καταφέρεις πολλά. Κοντινά σου πρόσωπα θα σε βοηθήσουν να πραγματοποιήσεις τα σχέδιά σου και να αυξήσεις τα οικονομικά σου, που εδώ και καιρό η στασιμότητα τους δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΟΤΟ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ…ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΙΑΜΒΟ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…8,13,37,48.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Τα αισθηματικά σου θα είναι το κυρίαρχο ζήτημα που θα σε απασχολήσει κατά το μεγαλύτερο μέρος αυτής της εβδομάδας , γεγονός που θα σου φέρει πολλές πιέσεις και θα δοκιμαστείς αρκετά. Για το αν θα μπορέσεις τελικά να αντεπεξέλθεις είναι ένα άλλο θέμα και είναι μόνο στο χέρι σου να βγεις νικήτρια από αυτήν την δοκιμασία. Φρόντισε μόνο να είσαι ήρεμη και υπομονετική μέχρι τα πράγματα να ξεκαθαρίσουν και ρίξε το βάρος της καθημερινότητάς σου στην εργασία, που τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα.

Προσπάθησε στην εργασία σου να έχεις το νου σου λίγο παραπάνω από τα συνηθισμένα γιατί κάποια πρόσωπα πιθανόν να προσπαθήσουν να σου στήσουν παγίδες. Έχε τα μάτια σου ανοιχτά και μην είσαι τόσο καλοπροαίρετη με όλους και με όλα. Δείξε ευελιξία και μην κάνεις απερίσκεπτες ενέργειες. Τα οικονομικά σου έχουν πάρει τον κάτω δρόμο και θα πρέπει να δείξεις σοβαρότητα και υπευθυνότητα στις εκκρεμότητες και τις οφειλές που πρέπει να τακτοποιήσεις άμεσα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙΣ??? ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙΣ ΧΑΜΟΓΕΛΩΝΤΑΣ… ΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΠΟΝΕΣΕ ΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΗΤΑΝ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…5,11,28,39.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Αυτήν την εβδομάδα ένα έντονο παρασκήνιο είναι πολύ πιθανό να λειτουργεί σε βάρος σου, για αυτό να είσαι πολύ προσεχτική στις κινήσεις σου. Από την Παρασκευή και μετά το πλανητικό σκηνικό θα είναι καλύτερο για το ζώδιό σου, θα μπορέσεις να έρθεις σε επαφή με κόσμο και αυτό θα σε βοηθήσει γιατί θα κάνεις νέες γνωριμίες και θα προωθήσεις τα σχέδιά σου. Το πλανητικό σκηνικό σου δίνει έναν τόνο εκκεντρικό αλλά και ασταθή στη συναισθηματική σου ζωή, για αυτό μην προβείς σε ενέργειες που μπορεί να ταράξουν τις ισορροπίες σου.

Αυτήν την εβδομάδα απόφυγε να οριστικοποιήσεις συμφωνίες ή να υπογράψεις συμβόλαια και να προχωρήσεις στις αποφάσεις που έχεις πάρει, αδιαφορώντας για το αν θα δυσαρεστήσουν κάποιους συνεργάτες σου ή όχι. Στα οικονομικά σου προσπάθησε να περιορίσεις τις αγορές σου και συνέχισε με έναν προγραμματισμό για να βάλεις μια σειρά στον προϋπολογισμό σου. Ακούγεται δύσκολο, αλλά δεν είναι!

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΣΑΙ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΟΥ Η ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΟΥ…ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΣ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…12,24,29,38.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Στο ξεκίνημα της εβδομάδας θα πρέπει να είσαι προσεκτική και να αποφύγεις εντάσεις και αντιπαραθέσεις με τους άλλους και να γίνεις πιο ελαστική για να πετύχεις τους σκοπούς σου. Παράλληλα, πρέπει με κάθε τρόπο να αποφύγεις να έρθεις σε ρήξη με άτομα του στενού σου οικογενειακού περιβάλλοντος, εξαιτίας κάποιων μεταξύ σας παρεξηγήσεων που θα προκύψουν. Υπερασπίσου με διπλωματία τα συμφέροντά σου και προώθησε τις ιδέες σου με έξυπνους τρόπους. Την Παρασκευή τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα. Επαγγελματικές υποθέσεις που σε απασχολούν εδώ και καιρό θα προωθηθούν και θα σου φτιάξουν τη διάθεση. Θα έχεις την ευκαιρία να ξεφύγεις λίγο από τη ρουτίνα και τα προβλήματα της καθημερινότητας, πράγμα που θα σε ανανεώσει.

Ανατροπές και αιφνιδιασμοί είναι πολύ πιθανό να προκύψουν στο ξεκίνημα της εβδομάδας στον επαγγελματικό σου χώρο, με αποτέλεσμα να αγχωθείς για όλα όσα πρέπει να φέρεις εις πέρας. Επανεξέτασε τους στόχους σου και με σύμμαχο την επιμονή και τη συνέπεια θα καταφέρεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Την Παρασκευή ίσως δεχτείς σημαντικές επαγγελματικές προτάσεις και καλό θα είναι να επιδιώξεις να κυνηγήσεις άμεσα καινούριους στόχους. Στα οικονομικά σου απόφυγε ρίσκα γιατί μπορεί να έχεις αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκεις.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΝΑ ΖΕΙΣ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΡΙΟ…ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ , Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΑΚΡΙΒΟ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…4,28,33,45.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Αυτήν την εβδομάδα θα πρέπει να κοντρολάρεις τον εκρηκτικό σου χαρακτήρα και να μην πεις πράγματα που δεν πρέπει. Προσοχή, μην παρασυρθείς από άτομα που δεν θέλουν το καλό σου και παρουσιάζουν τις καταστάσεις όπως τους συμφέρει. Γενικά να έχεις τα μάτια και τα αυτιά σου ανοικτά. Την Παρασκευή κάποια από τα σχέδιά σου έχουν πολλές πιθανότητες να πραγματοποιηθούν και η ψυχολογία σου θα ανέβει. Η ενεργητικότητά σου τώρα θα είναι αυξημένη και θα επανεξετάσεις με πιο καθαρό μυαλό τις αποφάσεις που έχεις πάρει μέχρι τώρα σε σημαντικά ζητήματα της ζωής σου.

Στα επαγγελματικά σου απόφυγε όσο μπορείς παρεξηγήσεις και εντάσεις με τους συνεργάτες σου γιατί θα επικρατήσει μία διάθεση ανταγωνισμού και αδιαλλαξίας. Μην χάνεις την ψυχραιμία σου σε στιγμές αδυναμίας και η τακτική της υπομονής θα αποδειχτεί σωτήρια για τα συμφέροντά σου. Στα οικονομικά σου, ρύθμισε με καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις σου, για να μην αναγκαστείς να οδηγηθείς σε δανεισμό.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΝΑ ΜΕΝΕΙΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΙΝΑΚΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΟΡΝΙΖΑ…ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ…

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…5,12,39,47.

ΙΧΘΕΙΣ
Αυτές τις μέρες συμβαίνουν αλλαγές αναπόφευκτες, που αν τις εκμεταλλευτείς θα είναι προς το καλύτερο. Ισορρόπησε τις υποχρεώσεις σου ανάμεσα στην οικογένεια και την καριέρα για να αποφύγεις τη σύγχυση και τυχόν προβλήματα. Μην είσαι βιαστική σε καινούριες προτάσεις συνεργασιών και τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή , απόφυγε να κλείσεις οικονομικές συμφωνίες. Το Σαββατοκύριακο πρόσεξε την τάση σου για ανταγωνισμούς και αυταρχική συμπεριφορά, τόσο στη δουλειά όσο και στη σχέση σου. Αν είσαι ήρεμη θα έχεις τη δυνατότητα να έρθεις κοντά στο σύντροφό σου και να μιλήσετε για το μέλλον σας.

Στη δουλειά σου θα αντιμετωπίσεις κάποια εμπόδια αυτήν την εβδομάδα αλλά δεν θα είναι τόσο σοβαρά για να σε πάρει από κάτω. Απόφυγε εντάσεις στις επαγγελματικές σου σχέσεις γιατί θα έχεις αρνητικά αποτελέσματα. Όσο οι επιθυμίες και οι στόχοι σου γίνονται περίπλοκοι τόσο μεγαλύτερη προσπάθεια θα χρειάζεται να καταβάλεις για να τα καταφέρεις. Στα οικονομικά σου, μην αφήνεσαι σε περιττά έξοδα!

ΣΥΜΒΟΥΛΗ…ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΕΣΥ ΤΗΝ ΠΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΡΑΞΕΙΣ ΤΑ ΝΕΡΑ…ΚΑΙΡΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ….

ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…10,24,38,42.

Continue Reading

Βιβλία

Παρουσίαση του βιβλίου της Βίκυς Φλέσσα στη Θεσσαλονίκη!

Το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης και οι Εκδόσεις Αρμός, διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίο της Βίκυς Φλέσσα,

«Γιατί Ψυχανάλυση, κύριε Γιωσαφάτ;»


Ο ψυχίατρος Ματθαίος Γιωσαφάτ απαντά στην Βίκυ Φλέσσα

Η συγγραφέας παρουσιάζει το βιβλίο της και με αυτήν την αφορμή συζητά με το κοινό για τις διαπροσωπικές σχέσεις και την σχέση με τον εαυτό μας. Τίτλος εισήγησης κυρίας Βίκυς Φλέσσα «Η αγάπη στα χρόνια του κενού».

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Βασιλέως Γεωργίου Α’), την Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στις 19.00.

Μαζί με τη συγγραφέα  συζητούν οι:

Χρυσόστομος Σταμούλης, Καθηγητής της Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Σμαράγδα Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια Διδακτικής της Νεοελληνικής Γλώσσας-Λογοτέχνις, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, Θεσσαλονίκης

Ασημίνα Φιλιοπούλου, Δικηγόρος και Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Λίγα λόγια για το βιβλίο


Το βιβλίο αναφέρεται στις απαντήσεις που έδωσε ο διάσημος ψυχίατρος Ματθαίος Γιωσαφάτ σε μια σειρά από καίρια ερωτήματα, με βάση την οικογένεια, το ασυνείδητο, το διαδίκτυο, την αγάπη και άλλα πολλά, όπου το ιδιωτικό διαπλέκεται με το κοινωνικό της Ελλάδας που αλλάζει, αλλά και με το πολιτισμικό, ψυχικό και μια δέσμη από σοβαρά ζητήματα, όπως:

-Είμαστε όλοι «τραυματισμένοι» από τα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής μας;

-Υπάρχει ασυνείδητο;

-Πως είναι οι καλές μητέρες με τα κορίτσια τους και πως με τα αγόρια τους;

-Ποιο είναι το «τρίτο πόδι» στην σχέση του ζευγαριού;

-Μαθαίνεται η αγάπη; -Γιατί απατάμε τους συντρόφους μας;

-Γιατί μας αρέσει το «τζάμπα»;

-Είναι το διαδίκτυο μια τοξική μήτρα;

-Γιατί παραμένουμε σε κακοποιητικές σχέσεις;

-Που σκοντάφτουμε στην εφηβεία;

-Τι συμβαίνει με τα μοναχοπαίδια και τα πρωτότοκα παιδιά;

-Πως επιλέγουμε ψυχοθεραπευτή;

-Έχει ξεπεραστεί ο Φρόυντ;

-Γιατί δεν ερωτεύονται οι ώριμοι άνθρωποι;

Αυτές και πολλές άλλες απορίες από την καθημερινότητά μας, τις σχέσεις μας με τους άλλους και τον ψυχικό μας βίο, συζήτησε ο ψυχίατρος Ματθαίος Γιωσαφάτ με τη Βίκυ Φλέσσα.

Ματθαίος Γιωσαφάτ


Ο Ματθαίος Γιωσαφάτ αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1963 και απέκτησε την ειδικότητα του Νευρολόγου-Ψυχιάτρου το 1967. Μετέβη για περαιτέρω σπουδές στο Λονδίνο, όπου και παρέμεινε για δεκαπέντε χρόνια. Εκεί έλαβε μετά από εξετάσεις διάφορα διπλώματα στην Ψυχιατρική και Παιδοψυχιατρική (Δίπλωμα Ψυχολ. Ιατρικής, ανώτατο Δίπλωμα Ψυχιατρικής του Βασιλ. Κολλεγίου Ψυχιάτρων κ.λπ.).

Εξελέγη διευθυντής στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (Κέντρο Παιδικής και Οικογενειακής Ψυχιατρικής Finchley Λονδίνου).

Δίδαξε στο Κέντρο Tavistock και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Ιατρικό Μεταπτυχιακό Κέντρο) ως Επίκουρος Καθηγητής (Senior Lecturer).

Έκανε επίσημη πενταετή εκπαίδευση στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία και τετραετή στην Ομαδική Ανάλυση και Οικογενειακή Θεραπεία.

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα εξελέγη διευθυντής του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής. Ίδρυσε με άλλους την Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας, που εκπαιδεύει στην ατομική ψυχαναλυτική θεραπεία, και την Ελληνική Εταιρεία Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας, της οποίας είναι πρόεδρος και διευθυντής του Εκπαιδευτικού της Ινστιτούτου.

Είναι τακτικό μέλος πολλών διεθνών επιστημονικών Εταιρειών.

Έχει γράψει πολυάριθμα άρθρα και έχει μετάσχει στην συγγραφή πολλών επιστημονικών βιβλίων.

Έχει κληθεί να μιλήσει σε πολλά κέντρα του εξωτερικού (Παν/μιο Οξφόρδης, London School of Economics κ.α.) καθώς και σε πολυάριθμα νοσοκομεία, επιστημονικά κέντρα, στη σειρά διαλέξεων του Megaron Plus κ.λπ. Είναι και ο ιδρυτής, με άλλους συναδέλφους, της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος, της οποίας και εξελέγη ο πρώτος Πρόεδρος.

Βίκυ Φλέσσα

H Βίκυ Φλέσσα είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Φιλολογικό Τμήμα, Κλασική Κατεύθυνση), καθώς επὶσης πτυχιοὺχος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Έχει σπουδάσει Ιστορία της Τέχνης (Ζωγραφική και Θέατρο) στην Ἐν Ἀθὴναις Ἀρχαιολογικὴ Ἑταιρεὶα.

Έχει εργαστεί 34 χρόνια ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες, ραδιόφωνο και στην τηλεόραση.

Η εκπομπή της «ΣΤΑ ΑΚΡΑ» στην ΕΡΤ είναι η μακροβιότερη εκπομπή συνεντεύξεων στην ελληνική τηλεόραση. Συμπληρώνει φέτος τον 23ο χρόνο και έχουν φιλοξενηθεί σε αυτήν εξέχουσες προσωπικότητες της Επιστήμης, της Τέχνης, της Θεολογίας και της Φιλοσοφίας από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Είναι συγγραφὲας του βιβλὶου «Γιατὶ Ψυχανάλυση, κύριε Γιωσαφὰτ;» απὸ τις ἐκδὸσεις Ἁρμὸς.

Με τον πρὼην Πρὺτανη τοῦ Ἐθνικοῦ καὶ Καποδιστριακοῦ Πανεπιστημὶου Ἀθηνῶν και Καθηγητή Γλωσσολογίας κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη επιμελούνται και παρουσιάζουν την γλωσσική εκπομπή «Σὲ προσκυνῶ, γλώσσα» στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.

Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, της Διεθνούς Αμνηστίας, της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικὼν «Παναθηναϊκή», της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, της Ενώσεως Σμυρναίων και του Πατριωτικο Ομλου Απογνων Αγωνιστν του 1821 και Ιστορικν Γενν της Ελλδος.

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Η ευρωπαϊκή κατοχύρωση ΠΟΠ, ισχυρό εργαλείο για τα προϊόντα της περιοχής

Σειρά δράσεων προώθησης και ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού για την ποιότητα και την θρεπτική αξία των ΠΟΠ μήλων Ζαγοράς Πηλίου υλοποιεί ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου, ευρύτερα γνωστός από τα προϊόντα με το εμπορικό σήμα ZAGORIN. Ο Συνεταιρισμός εκτελεί το πρόγραμμα «EUPDO DELICIOUS APPLES» και στο πλαίσιο αυτού συμμετείχε στη πρόσφατη διοργάνωση της FOODEXPO 2024 στην Αθήνα, ενώ τον περασμένο μήνα πραγματοποίησε κι άλλες δράσεις στη πρωτεύουσα όπως δωρεάν δειγματοδιανομές σε σχολεία και σε καταναλωτές εντός καταστημάτων από αλυσίδες Sυper-Market. Παράλληλα ενημέρωσε εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Μήλων Ζαγοράς αλλά και για τις παραγωγικές συνθήκες στη περιοχή, ενώ έγινε και συνάντηση με εκπροσώπους του εμπορικού δικτύου του Συνεταιρισμού, οι οποίοι στηρίζουν με τις επιλογές τους  τη προώθηση των ελληνικών ποιοτικών μήλων. Στην εκδήλωση ενημέρωσης των Μ.Μ.Ε. παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης από τη Διεύθυνση Προώθησης Γεωργικών Προϊόντων, ενώ ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης κος. Ταβουλάρης παρουσίασε τη γενικότερη πολιτική της Ελλάδας για την προώθηση ελληνικών ΠΟΠ, ΠΓΕ και ΕΠΙΠ προϊόντων, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρόμοια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και στο πλαίσιο της FOODEXPO από το Υπουργείο, όπου συμμετείχε εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, όπως και εκπρόσωποι από τρία ακόμα συνεργατικά σχήματα της Νάξου, του Αιγίου και της Θεσσαλονίκης.

Για το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος ο Συνεταιρισμός ετοιμάζει αποστολή στη Κύπρο, με δράσεις σε Λεμεσό και Λευκωσία ενώ εντός Απριλίου θα γίνουν παρόμοιες δράσεις με αυτές της Αθήνας στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, παράλληλα με τη συμμετοχή με περίπτερο στην έκθεση FRESKON 2024. Σημειώνεται ότι τα προγράμματα προώθησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφορούν αποκλειστικά τα κατοχυρωμένα προϊόντα με πιστοποίηση Ονομασίας Προέλευσης ή Γεωγραφικής Ένδειξης.

Σημαντικό βήμα για το κάστανο Πηλίου

Ταυτόχρονα με τη προώθηση των ΠΟΠ μήλων ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου υλοποιεί ενέργειες και για τη κατοχύρωση των καστάνων. Εγκρίθηκε πρόσφατα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το αίτημα που έχει υποβάλλει, στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης, για την ενίσχυση κατάθεσης φακέλου που θα κατοχυρώνει συνολικά το κάστανο Πηλίου ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Η πρωτοβουλία έχει συζητηθεί και με εκπροσώπους διαφόρων χωριών του Πηλίου, κυρίως του Ανατολικού όπου βρίσκεται το 80% των καστάνων, αλλά και του Δυτικού όπως η Δράκεια και έχει θεωρηθεί από τους παραγωγούς πολύ σημαντικό βήμα για τα πασίγνωστα κάστανα της περιοχής. Πλέον ο φάκελος τεκμηρίωσης είναι έτοιμος για υποβολή προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και μετέπειτα στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου, παράλληλα με το μήλο επενδύει και στο κάστανο που συνδέεται με τη περιοχή από τα αρχαία χρόνια, σύμφωνα με πάμπολλες πηγές που ξεκινούν από την εποχή του Ηρόδοτου.

Από όλα τα παραπάνω διαφαίνεται ότι τα Π.Ο.Π. προϊόντα μπορούν να αναδείξουν τη ποιοτική υπεροχή των ελληνικών προϊόντων, αποτελώντας εργαλεία για φορείς όπως οι Συνεταιριστικές Οργανώσεις που μπορούν να αιτηθούν σχετικές κατοχυρώσεις και να εκτελέσουν αντίστοιχα προγράμματα προώθησης.

Continue Reading

Εκδηλώσεις

ΈΚΘΕΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧPO ΤΡΙΠΟΛΗ

Continue Reading

Trending