Connect with us

Διατροφή

Συμβουλές και προτάσεις για τη νηστεία της Σαρακοστής

Με τον όρο νηστεία εννοούμε την πλήρη ή μερική αποχή από το φαγητό ή από συγκεκριμένες ομάδες τροφίμων. Η νηστεία αποτελεί χαρακτηριστικό πολλών θρησκειών. Στον Χριστιανισμό τόσο κατά τη νηστεία των Χριστουγέννων, όσο και κατά τη νηστεία της Σαρακοστής και του Δεκαπενταύγουστου οι πιστοί δεν καταναλώνουν καθόλου κρέας, ψάρι και γαλακτοκομικά, ενώ μπορούν να καταναλώσουν δημητριακά, ξηρούς καρπούς, φρούτα, λαχανικά, όσπρια, καθώς και θαλασσινά.

Η νηστεία μπορεί να παρέχει πολύτιμα οφέλη για την υγεία, καθώς η μειωμένη κατανάλωση προϊόντων ζωικής προέλευσης έχει ως αποτέλεσμα την μείωση κατανάλωσης κορεσμένου λίπους. Σε έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης μεταξύ 120 Χριστιανών βρέθηκε ότι οι πιστοί που ακολούθησαν τη νηστεία παρουσίασαν μείωση της LDL χοληστερόλης, καθώς και της ολικής χοληστερόλης και του δείκτη μάζας σώματος (BMI). H λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας LDL  μεταφέρει τη χοληστερόλη από το ήπαρ στο εσωτερικό των κυττάρων. Η υπερβολική αύξηση της LDL ενδέχεται να οδηγήσει στην προσκόλλησή της στα τοιχώματα των αγγείων, μειώνοντας τη διάμετρό τους. Επομένως υψηλή LDL μπορεί να οδηγήσει σε καρδιοπάθειες και άλλες πολύ σοβαρές ασθένειες. 

Παράλληλα, η νηστεία οδηγεί στην αυξημένη κατανάλωση φυτικών ινών, υδατανθράκων και αντιοξειδωτικών βιταμινών, λόγω της αύξησης της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά λάθη που κάνουν συχνά όσοι νηστεύουν, τα οποία ενδέχεται να μειώσουν τις θετικές επιδράσεις της νηστείας στον οργανισμό. Μερικά από αυτά είναι η υπερβολική πρόσληψη υδατανθράκων, καθώς σε πολλούς επικρατεί η  αντίληψη ότι η αυξημένη κατανάλωση ψωμιού και υδατανθράκων θα καλύψει το αίσθημα της πείνας κατά την περίοδο της νηστείας. Ένα άλλο σημαντικό λάθος είναι η μειωμένη πρόσληψη πρωτεΐνης,  με αποτέλεσμα την αύξηση της πείνας ακόμα περισσότερο. Επιπλέον απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στην αγορά νηστίσιμων προϊόντων, καθώς ο τίτλος ‘’vegan’’ συχνά οδηγεί στη λαθεμένη εντύπωση ότι πρόκειται για κάτι υγιεινό, ωστόσο πολλές φορές τέτοιου είδους προϊόντα είναι πλούσια σε κορεσμένο λίπος, επιβαρυντικές για τον οργανισμό χημικές ουσίες και ζάχαρη. Βέβαια, δεν θα πρέπει να ωθούμαστε και στο άλλο άκρο, θεωρώντας ότι η νηστεία αποτελεί περίοδο που πρέπει να καταναλώνουμε αποκλειστικά φρούτα και λαχανικά, διότι οι πολύ αυστηρές δίαιτες πυροδοτούν συχνά υπερφαγικά επεισόδια. 

Προκειμένου να επωφεληθούμε από την νηστεία και να αποτοξινώσουμε τον οργανισμό μας θα πρέπει να την κάνουμε σωστά. Τι είναι καλό να προσέξουμε; Κατά την περίοδο της νηστείας η αύξηση της πρόσληψης φρούτων , λαχανικών, οσπρίων και δημητριακών σίγουρα θα μας βοηθήσει να μειώσουμε τα τριγλυκερίδια και τη χοληστερίνη. Είναι σημαντικό τα δημητριακά που επιλέγουμε να είναι ολικής άλεσης, τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν στον κορεσμό, βιταμίνες του συμπλέγματος Β που παίζουν ρόλο στον μεταβολισμό, καθώς και ψευδάργυρο, που αποτελεί συμπαράγοντα για αντιοξειδωτικά ένζυμα. Εξίσου σημαντικό είναι να μην παραλείψουμε την πρωτεΐνη και τις φυτικές πηγές σιδήρου (μη αιμικός σίδηρος). Φυτικές πηγές πλούσιες σε σίδηρο και πρωτεΐνη είναι τα όσπρια (φακές, φασόλια, ρεβίθια), λαχανικά (σπανάκι, αρακάς), ξηροί καρποί (αμύγδαλα, ηλιόσποροι, κολοκυθόσποροι, σουσάμι). Επίσης, τα θαλασσινά βοηθούν ιδιαίτερα στην αύξηση της ημερήσιας πρόσληψης πρωτεΐνης.  Για την καλύτερη απορρόφηση σιδήρου συνδυάστε τις πηγές σιδήρου με μια πηγή βιταμίνης C (πιπεριά,φράουλες, λεμόνι). Τέλος, για την προαγωγή της υγείας μέσω της νηστείας είναι σημαντική και η επαρκής πρόσληψη ασβεστίου. Το ασβέστιο, παρότι συνδέεται συνήθως με γαλακτοκομικά προϊόντα, εμφανίζεται και σε τρόφιμα όπως το ταχίνι, τα αμύγδαλα και το μπρόκολο. 

Ιδέες πρωινού, κυρίως γεύματος και σνακ κατά τη διάρκεια της νηστείας:

Πρωινό:

Ψωμί με ταχίνι και μέλι

Γιαούρτι σόγιας με φράουλες και granola (ή μούσλι) 

Πολύσπορο κουλούρι με αβοκάντο και ντοματίνια

Τορτίγια ολικής με τόφου (ή χούμους) και λαχανικά 

Σνακ:

Μπανάνα με αμυγδαλοβούτυρο (ή φυστικοβούτυρο) και κανέλα

Smoothie με φυτικό γάλα (αμυγδάλου/καρύδας), φράουλες , ανανά και ηλιόσπορους 

Μαύρη σοκολάτα με αμύγδαλα 

Παστέλι

Κυρίως γεύμα: 

Ριζότο με γαρίδες

Τορτίγια με φαλάφελ και λαχανικά

Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια,  καλαμπόκι, αβοκάντο και λαχανικά

Αρακάς με μπρουσκέτα με πάστα ελιάς και ντομάτα 

Οι παραπάνω οδηγίες -είτε νηστεύετε είτε όχι- θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής που θα έχει άμεσα αποτελέσματα στην διάθεση, την ενέργεια και την καθαρότητα της σκέψης σας.Τα  μακροπρόθεσμα αποτελέσματα όμως θα έρθουν μόνο αν συνειδητοποιήσουμε πως οι μικρές αυτές αλλαγές αφορούν τον τρόπο ζωής μας και δεν επικεντρωθούμε σε στερητικές δίαιτες, που θα μας απογοητεύσουν και θα μας απομακρύνουν από την ψυχική και σωματική μας ευεξία. 

Φλώρα Γιατρά

Διατροφή

Nόστιμοι τρόποι για να τις εισάγετε στη διατροφή σας!

Αν σου ζητούσα να σκεφτείς έναν τρόπο για να καταναλώσεις νιφάδες δημητριακών ολικής άλεσης, η πρώτη σου σκέψη θα ήταν να τις προσθέσεις σε ένα μπολ με γάλα ή γιαούρτι. Αν, όμως, δε συνηθίζεις να καταναλώνεις γαλακτοκομικά για τον οποιονδήποτε λόγο, είτε έχεις διαφορετικές διατροφικές προτιμήσεις, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι που μπορείς να δοκιμάσεις.

Σε αυτό το άρθρο θα σου προτείνω κάποιες νόστιμες ιδέες για να καταναλώσεις διαφορετικά τις νιφάδες δημητριακών ολικής άλεσης και να επωφεληθείς από τη διατροφική τους αξία!

Γιατί να επιλέξεις νιφάδες δημητριακών ολικής άλεσης;

Οι νιφάδες με δημητριακά ολικής άλεσης σε υψηλό ποσοστό έχουν:

  • Υψηλή θρεπτική αξία
  • Βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ασβέστιο και σίδηρο
  • Φυτικές ίνες, οι οποίες ενισχύουν τον κορεσμό και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος.

Διάβασε προσεκτικά τη διατροφική ετικέτα στη συσκευασία και επίλεξε τις νιφάδες δημητριακών με:

  • Υψηλό ποσοστό σε ολική άλεση
  • Χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα ανά μερίδα (<6 γραμμάρια)
  • Χαμηλή περιεκτικότητα σε ολικά και κορεσμένα λιπαρά

Πώς να καταναλώσεις τις νιφάδες δημητριακών σου με διαφορετικούς τρόπους από τον κλασικό;

Φτιάξε τις δικές σου μπάρες

Μπορείς να αναμείξεις νιφάδες δημητριακών ολικής αλέσεως με ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και λίγο μέλι ή φυστικοβούτυρο. Στη συνέχεια πίεσε το μείγμα σε ένα ταψάκι και βάλτο στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί. Έτσι, θα έχεις σύντομα ένα θρεπτικό και εύκολο στην κατανάλωση σνακ.

Βάση για πανάρισμα

Θρυμμάτισε τις νιφάδες ολικής αλέσεως και χρησιμοποίησέ τες για να πανάρεις κοτόπουλο ή φιλέτα ψαριού. Στη συνέχεις μπορείς να ψήσεις τα φιλέτα σου στον φούρνο. Πρόσθεσε στο πιάτο τα λαχανικά της αρεσκείας σου και θα έχεις ένα νόστιμο και ισορροπημένο γεύμα.

Snack on the go

Συνδύασε νιφάδες δημητριακών ολικής αλέσεως με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα και θα έχεις ένα χορταστικό σνακ που μπορείς να το καταναλώσεις εύκολα όπου κι αν βρίσκεσαι.

Energy balls

Μπορείς να αναμείξεις νιφάδες ολικής άλεσης, βούτυρο 100% ξηρών καρπών, μέλι και σπόρους. Πλάσε το μείγμα σε μπαλίτσες και βάλτο στο ψυγείο μέχρι να σφίξει. Θα έχεις ένα θρεπτικό σνακ που θα σου δώσει ενέργεια οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Ψητό μήλο

Ψήσε το μήλο σου μέχρι να μαλακώσει και πασπάλισε με κανέλα, μέλι και νιφάδες δημητριακών ολικής άλεσης για ένα τραγανό αποτέλεσμα. Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις και γιαούρτι για ένα δροσιστικό ελαφρύ γεύμα!

Banana bread με νιφάδες δημητριακών ολικής αλέσεως

Πρόσθεσε θρυμματισμένες νιφάδες δημητριακών ολικής αλέσεως στην αγαπημένη σου συνταγή για banana bread για τραγανή και έξτρα φυτικές ίνες.

Τι να κρατήσεις!

Οι νιφάδες δημητριακών ολικής αλέσεως όχι μόνο παρέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό σου και σου δίνουν ενέργεια, αλλά η τραγανή τους υφή και η νόστιμη γεύση τους μπορεί να κάνει τη διαφορά σε όλα τα γεύματα της ημέρας, ή σε συνταγές που είχες συνηθίσει με άλλο τρόπο.

Μπορείς να δοκιμάσεις τις προτάσεις που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο ή μπορείς να ανακαλύψεις κι άλλες νόστιμες ιδέες, βάζοντας την φαντασία σου να δουλέψει!

Πηγή: https://www.mednutrition.gr/portal/lifestyle/diatrofi/17887-nifades-dimitriakon-olikis-alesis-nostimoi-tropoi-gia-na-tis-eisagete-sti-diatrofi-sas

Continue Reading

Διατροφή

Τρόπος ζωής ο έλεγχος του σωματικού βάρους

Πολλά δισεκατομμύρια ευρώ κινούνται γύρω από τη βιομηχανία της απώλειας βάρους και της δίαιτας που υπόσχεται στους ανυπόμονους καταναλωτές ένα πιο λυγερό, πιο κομψό και πιο αδύνατο σώμα. Τελικά, τις περισσότερες φορές, οι ανυπόμονοι απαλλάσσονται πολύ πιο εύκολα από τα χρήματά τους παρά από τα αποθέματα του λίπους τους.

Η βιβλιογραφία στο θέμα της απώλειας βάρους εισηγείται ότι οι άνθρωποι που χάνουν πολύ βάρος είναι καταδικασμένοι να το επανακτήσουν μέσα σε ένα έως πέντε χρόνια. Καθίσταται επομένως σαφές ότι οι προσωρινές δίαιτες δεν έχουν συνήθως αποτέλεσμα. Αν και μπορεί να επιφέρουν μια βραχυπρόθεσμη απώλεια κιλών και εκατοστών, μόλις σταματήσει η δίαιτα, επανέρχονται το βάρος και τα εκατοστά, επειδή οι άνθρωποι επιστρέφουν στις παλιές διατροφικές τους συνήθειες και τρόπο ζωής.

Το βασικό συστατικό της λογικής για μια μόνιμη μείωση του σωματικού βάρους είναι η δημιουργία και διατήρηση ενός συνολικά υγιεινού τρόπου ζωής. Το να κάνουμε απλώς μια δίαιτα δεν αρκεί. Για τον έλεγχο του βάρους δεν αρκούν διάφορα διαιτητικά προγράμματα αλλά ένα σημαντικό πρόγραμμα με 4 σημεία, που περιλαμβάνει τα εξής: Στάση ζωής και προσωπική ανάπτυξη, αλλαγές στη συμπεριφορά, άσκηση και δραστηριότητα, διατροφή και τροφή.

Επομένως, για να αυξήσετε τις πιθανότητες για μόνιμη απώλεια βάρους και μόνιμο έλεγχο αυτού, χρειάζεται να πάρετε τουλάχιστον τα παρακάτω μέτρα:

  • Να αναπτύξετε μια θετική νοοτροπία, όπως να ασκείστε τακτικά, να κρατάτε ένα ημερολόγιο κατανάλωσης τροφίμων, προκειμένου να ενισχύσετε τη συνειδητοποίηση των διατροφικών σας συνηθειών και να μειώνετε έτσι την παρορμητική κατανάλωση τροφής.
  • Να τρώτε έξυπνα, όπως να περιορίζετε την κατανάλωση λίπους όχι περισσότερο από το 25% των συνολικών θερμίδων που λαμβάνετε.
  • Να τρώτε αργά, να πίνετε πολύ νερό και να τρώτε μόνο σε συγκεκριμένους χώρους φαγητού καθώς και σε τακτικά ρυθμισμένα ωράρια. Για παράδειγμα, ποτέ μπροστά στην τηλεόραση.
  • Να ζητήσετε συναισθηματική υποστήριξη από τα μέλη της οικογένειάς σας και τους φίλους σας.
  • Να ενημερωθείτε για τη διατροφή.
  • Να εξασκείστε σε τεχνικές μείωσης του στρες.
    Πάνω από όλα, μην ξεχνάτε ότι η αποδοχή του εαυτού μας βοηθά πολύ στην εξάλειψη της συμπεριφοράς που οδηγεί στην υπερβολική κατανάλωση φαγητού!

Άρθρο αρχείου

Αναστασία Μουστάκα

Continue Reading

Διατροφή

Απλοί τρόποι για να μειώσεις τη Ζάχαρη στη Διατροφή σου

Η κατανάλωση ζάχαρης έχει εκτοξευθεί στα ύψη τα τελευταία χρόνια. Η προτίμηση για τη γλυκιά γεύση πηγάζει από το DNA μας και βασίζεται στο ένστικτο της επιβίωσης. Επιπλέον, κατά κύριο λόγο τα τρόφιμα με γλυκιά γεύση μας δίνουν άμεση ενέργεια, εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε απλούς υδατάνθρακες και ευχαρίστηση, επομένως ωθούμαστε ενστικτωδώς προς την κατανάλωση τους! Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης χρειάζεται προσοχή, καθώς φαίνεται να συμβάλει σε μια σειρά από προβλήματα υγείας όπως η παχυσαρκία, ο σακχαρώδης διαβήτης και τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Οι γλυκοί πειρασμοί είναι παντού γύρω μας, τόσο σε τρόφιμα, όσο και σε ροφήματα.

Ο έλεγχος της κατανάλωσης ζάχαρης μπορεί να φαντάζει δύσκολος, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι.

Σε αυτό το άρθρο, λοιπόν, θα σου προτείνω μερικούς απλούς τρόπους για να μειώσεις τη ζάχαρη στη διατροφή σου και να βελτιώσεις τη συνολική σου ευεξία!

1. Διάβασε προσεκτικά τις ετικέτες τροφίμων

Ένας από τους πιο απλούς τρόπους για να μειώσεις την κατανάλωση ζάχαρης είναι να αποκτήσεις εμπειρία στην ανάγνωση ετικετών τροφίμων. Οι διατροφικές ετικέτες στα συσκευασμένα τρόφιμα παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την ποσότητα των προστιθέμενων σακχάρων.
Αναζήτησε:

  • «Χωρίς ζάχαρη» χαρακτηρίζονται τα τρόφιμα που περιέχουν λιγότερο από 0.5 γρ ζάχαρη ανά 100 γρ. ή ανά 100ml.
  • «Χαμηλά σε ζάχαρη» χαρακτηρίζονται τα τρόφιμα που περιέχουν λιγότερο από 5γρ ζάχαρη ανά 100γρ για στερεές τροφές ή λιγότερο από 2,5γρ. ζάχαρη ανά 100ml για υγρά.
  • «Χωρίς προσθήκη ζάχαρης» χαρακτηρίζονται τα τρόφιμα δεν περιέχουν επιπρόσθετους μονοσακχαρίτες ή δισακχαρίτες ή άλλη ουσία με γλυκαντική ιδιότητα όπως είναι η φρουκτόζη ή το μέλι.
  • Επιλέξτε προϊόντα με ελάχιστα έως καθόλου πρόσθετα σάκχαρα.

2. Ενυδατώσου με νερό

Τα ροφήματα είναι ένας από τους μεγαλύτερους ένοχους όταν πρόκειται για υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης. Τα αναψυκτικά, τα ενεργειακά ποτά, το τσάι με προσθήκη ζάχαρης και οι χυμοί φρούτων αποτελούν μία από τις βασικές πηγές πρόσθετων σακχάρων. Επιπλέον, τα ροφήματα δεν προκαλούν κορεσμό και πολλές φορές δεν αναγνωρίζονται ως υπολογίσιμη πηγή θερμίδων. Προτίμησε νερό, τσάι ή αφεψήματα χωρίς ζάχαρη και ανθρακούχο νερό με μερικές σταγόνες λεμονιού ή λάιμ.

3. Κάνε προσεκτικές επιλογές στα γλυκά και στα σνακ

Τα περισσότερα γλυκά έχουν, συνήθως, χαμηλή διατροφική αξία. Είναι πλούσια σε ζάχαρη και αυξάνουν απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα να νιώσεις σύντομα εκ νέου έντονη ανάγκη για γλυκό.

Δεν χρειάζεται να αποκλείσεις εντελώς τα γλυκά από τη ζωή σου, αλλά να κάνεις πιο συνετές επιλογές. Αν τα γλυκά κατέχουν σημαντική θέση στη διατροφή σου και τα αναζητάς καθημερινά, δοκίμασε τις εξής εναλλακτικές επιλογές που συνδυάζουν την θρεπτική αξία με τη γλυκιά γεύση:

  • Φρέσκα γλυκά εποχικά φρούτα
  • Γιαούρτι με κανέλα, φρούτο και λίγο μέλι
  • Μαύρη σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο

Αν πάλι ψάχνεις μια γλυκιά επιλογή για να συνδυάσεις τον καφέ σου ή ως ενδιάμεσο γεύμα, μπορείς να δοκιμάσεις μπισκότα χωρίς ζάχαρη. Για παράδειγμα μπορείς να επιλέξεις μπισκότα τύπου digestive χωρίς ζάχαρη, τα οποία περιέχουν δημητριακά ολικής άλεσης και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στον κορεσμό και αποτρέπουν την απότομη αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα! Για να πετύχεις ένα πλήρες γεύμα, μπορείς να κάνεις γευστικούς συνδυασμούς όπως:

  • Μπισκότα τύπου digestive χωρίς ζάχαρη με φυστικοβούτυρο και φέτες μπανάνας
  • Μπισκότα τύπου digestive χωρίς ζάχαρη με γιαούρτι και αποξηραμένα φρούτα
  • Μπισκότα τύπου digestive χωρίς ζάχαρη με τυρί κρέμα και μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη

4. Μαγείρεψε στο σπίτι

Το σπιτικό φαγητό σε βοηθάει να έχεις καλύτερο έλεγχο των συστατικών και της περιεκτικότητας σε ζάχαρη των πιάτων σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις λιγότερη ζάχαρη ή να επιλέξεις πιο υγιεινές εναλλακτικές συνταγές. Αν θέλεις να νοστιμίσεις το φαγητό σου, μπορείς να δοκιμάσεις: λαχανικά, βότανα, μπαχαρικά κ.ά., αντί για τυποποιημένες σάλτσες ή αρτύματα. Δοκίμασε, επίσης, να φτιάξεις τα δικά σου επιδόρπια στο σπίτι χρησιμοποιώντας φυσικά γλυκαντικά, όπως το μέλι, το σιρόπι σφενδάμου και η πάστα από χουρμάδες. Μπορούν να προσθέσουν γλυκύτητα χωρίς τις αρνητικές επιπτώσεις της επεξεργασμένης ζάχαρης. Απλά θυμήσου να τα χρησιμοποιείς με μέτρο, καθώς εξακολουθούν να περιέχουν θερμίδες.

5. Προτίμησε τρόφιμα με όσο το δυνατόν λιγότερη επεξεργασία

Τα ολόκληρα φρούτα, τα όσπρια, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι και τα λαχανικά είναι καλό να αποτελούν τη βάση της διατροφής σου, σε συνδυασμό με άπαχες πηγές πρωτεΐνης, όπως το ψάρι. Προσπάθησε να περιορίσεις τα επεξεργασμένα τρόφιμα, καθώς περιέχουν ζάχαρη, αλάτι και άλλα πρόσθετα.

Τι να κρατήσεις

Η μείωση της πρόσληψης ζάχαρης δεν απαιτεί δραστικά μέτρα. Κάνοντας συνειδητές επιλογές, διαβάζοντας ετικέτες τροφίμων και σταδιακά μειώνοντας τα τρόφιμα και τα ροφήματα με προσθήκη ζάχαρης, είναι σημαντικά βήματα προς τη βελτίωση της συνολικής σου υγείας. Να θυμάσαι πως όλα έχουν θέση σε μια υγιεινή διατροφή, αρκεί να μην ξεχνάς το μέτρο, την ισορροπία και την ποικιλία!

Πηγή: https://www.mednutrition.gr

Continue Reading

Trending