Connect with us

Ψυχολογία

Τα 6+1 Βήματα για να αναπτύξεις την.. Αυτοπεποίθηση σου

Αλήθεια πόσες είναι εκείνες οι φορές που ευχήθηκες να είχες περισσότερη αυτοπεποίθηση;

Να σταθείς απέναντι σε έναν άνθρωπο, μια κατάσταση, ένα γεγονός, μια πρόκληση και να αισθάνεσαι ότι.. μπορείς να πεις, να καταφέρεις ή ακόμα και να διεκδικήσεις τα.. πάντα! Το ό,τι καλύτερο.. το τέλειο..

Γνωρίζω από την άλλη, πως είναι να κοιτάς γύρω σου και να βλέπεις κάποιους να έχουν μια ιδιαίτερα δυνατή αυτοπεποίθηση, ενώ εσύ να κλείνεσαι στην ανασφάλεια και την αμφιβολία..

Τι να σημαίνει άραγε αυτοπεποίθηση και γιατί να είναι απαραίτητη;

Αυτοπεποίθηση…

Η εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, στη δύναμη & τις ικανότητές σου

Από που όμως πηγάζει αυτή η αυτοπεποίθηση;

Γιατί κάποιοι δείχνουν γεμάτοι αυτοπεποίθηση ενώ άλλοι γεμάτοι ανασφάλεια και αμφιβολία;

Τι μπορώ να κάνω ώστε να αναπτύξω αυτοπεποίθηση;

Η αυτοπεποίθηση δεν είναι ένα χάρισμα εκ γενετής που ή το έχεις ή δεν θα το έχεις  ποτέ.

Είναι ένα επίκτητο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας ενός ανθρώπου, αναπτύσσεται αλλάζοντας ή προσαρμόζοντας, νοοτροπία και στάση απέναντι στην ζωή.

Η αυτοπεποίθηση είναι στοιχείο της προσωπικότητας σου. Σου δίνει θάρρος, δύναμη και σιγουριά. Όταν έχεις αυτοπεποίθηση δεν σε τρομάζει το να αναλάβεις ρίσκα, να δοκιμάσεις νέα πράγματα, να αντιμετωπίσεις καταστάσεις και προκλήσεις σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής σου.

Η αυτοπεποίθηση είναι.. συναίσθημα και στάση ζωής.

Όταν έχεις αυτοπεποίθηση, δεν επιτρέπεις να σε επηρεάσουν σχόλια, σκέψεις ή αντιδράσεις άλλων ανθρώπων και δεν παίρνεις τα πράγματα πολύ προσωπικά. [εσωτερική γαλήνη και ηρεμία].

Οι περισσότεροι θέλουμε να βελτιώσουμε την αυτοπεποίθηση μας, αλλά μάλλον το κάνουμε με τον λάθος τρόπο.

Μήπως οι τρόποι  που μας έμαθαν να μην ήταν οι κατάλληλοι;

Μήπως οι συνθήκες ζωής να ήταν (ή είναι ακόμα) τέτοιες, όπου η αυτοπεποίθηση μας να περιορίστηκε ή ακόμα και να εξαφανίστηκε..;

Εσύ πώς τα πας από.. αυτοπεποίθηση; 

  • Είμαι καλά 
  • Όχι πάντα 
  • Τί είναι αυτό;

Όποια κι αν είναι η απάντηση που θα δώσεις παρακάτω θα βρεις τα 6+1 βήματα για να αναπτύξεις την αυτοπεποίθηση σου…

Σκέψου τι έχεις πετύχει μέχρι τώρα στη ζωή σου

Ακόμα κι αν βίωσες την αποτυχία (ή ακόμα και την δυστυχία) στην ζωή σου, σίγουρα υπάρχουν κάποια επιτεύγματα για τα οποία νιώθεις περήφανος. Αυτά δεν χρειάζεται να είναι μεγάλα.

Μπορεί να είναι μικρά και απλά πράγματα, όπως μια εργασία που πίστευες ότι δεν θα τελειώσεις ποτέ.. Ή κάτι μεγαλύτερο όπως μια επαγγελματική εξέλιξη, η καλή σχέση με τους συναδέλφους σου, η σχέση σου, το σπίτι σου.. Οτιδήποτε! Γράψε τα  σε μία λίστα ώστε να μπορείς εύκολα να ανατρέξεις σε αυτά.

Είναι οι κατακτήσεις σου..

Η σκέψη σου σε  αυτά τα επιτεύγματα, σε βοηθά να συνειδητοποιήσεις ότι έχεις βιώσει την επιτυχία στη ζωή σου, και δεν είναι όλα όσα έχεις κάνει αποτυχημένα. Αυτό λοιπόν θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα τόσο για τον εαυτό σου, όσο και για τη ζωή σου μέχρι τώρα και θα βελτιώσει την αυτοπεποίθησή σου.

Επίσης θα θυμηθείς το πως τα κατάφερες … Την στρατηγική σου, το πλάνο σου, τη δύναμή σου.

Εστίασε σε ότι κάνεις και πετυχαίνει και όχι σε ότι αποτυγχάνει 

Γιατί να γεμίζεις το μυαλό σου με σκέψεις αποτυχίας; Εάν συνεχίζεις να σκέφτεσαι την αποτυχία, το πιθανότερο είναι να την προσελκύσεις και αυτό να μειώνει την αυτοπεποίθηση σου.

Αντιμετώπισε την αρνητικότητα που έχεις στο μυαλό σου με θετική σκέψη. Φαντάσου τον εαυτό σου να βρίσκεται ακριβώς εκεί που θέλεις έχοντας πετύχει τους στόχους που θέλεις. Νιώσε το συναίσθημα και κράτησε το.. Φούσκωσε το στήθος σου με υπερηφάνεια και δύναμη και κοίτα ψηλά.. 

Αυτό θα σε βοηθήσει να προσελκύσεις την επιτυχία και να αναπτύξεις την αυτοπεποίθηση σου.

Σκέψου τα ταλέντα  και τις δεξιότητες που έχεις 

Όλοι έχουμε κάποιο ταλέντο. Ένα ή περισσότερα πραγματικά δεν έχει σημασία..

Αφιέρωσε λίγη ώρα μέσα σε κάθε μέρα, ώστε να αναγνωρίζεις τα ταλέντα και τις δεξιότητες που έχεις. Δες ποια είναι, ποια χρειάζονται βελτίωση και ποια είναι τα επιπλέον που θέλεις να αποκτήσεις.

Ανακάλυψε τα και σκέψου τρόπους ανάπτυξης και χρήσης..

Μη νομίζεις ότι είσαι κάπου καλός! Πίστεψέ το και αποτύπωσε το.

Ενίσχυσε τη θέλησή σου

Η έλλειψη αυτοπεποίθησης συμβαδίζει με την έλλειψη θέλησης.Πολλές φορές λειτουργεί αποτρεπτικά, πιστεύοντας ότι.. “δεν το έχεις.. το θέλεις, αλλά (πιστεύεις) ότι δεν το έχεις”..

Όταν ενισχύεις την θέληση σου, αυξάνεις και την αυτοπεποίθησή σου. Μια ισχυρότερη δύναμη θέλησης σημαίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, περισσότερη αυτοεκτίμηση και περισσότερη εμπιστοσύνη.

Εμπιστοσύνη σε σένα..

Σπάσε ένα μεγάλο στόχο σε μικρότερους και μπες στη δράση 

Όρισε μικρούς και απλούς στόχους που αποτελούν επιμέρους βήματα και που θα σε βοηθήσουν να φτάσεις εκεί που επιθυμείς.. στην ολοκλήρωση ενός μεγάλου στόχου.

Μικρές καθημερινές κατακτήσεις, με πλάνο και μέθοδο! Κατέγραψε κάθε μικρή επιτυχία που θα σε φέρει πιο κοντά στην ολοκλήρωση μιας μεγάλης.

Έτσι σταδιακά θα ενισχύεται σημαντικά η αυτοπεποίθηση σου και κάθε στιγμή θα νιώθεις ακόμα πιο σίγουρος/ρη και δυνατός/τη με τις επιλογές σου.

 Για να ανέβεις μια σκάλα, πρέπει να πατήσεις στο πρώτο σκαλί.

Ανέπτυξε μία θετική στάση ζωής

Αντί να εστιάζεις στα αρνητικά γεγονότα, και να περιμένεις να συμβεί το χειρότερο σενάριο, άρχισε να επικεντρώνεσαι στα θετικά γεγονότα και να περιμένεις θετικές εξελίξεις και αποτελέσματα.

Ξέχνα το ”δεν.. και αποκλείεται εγώ.. αποκλείεται σε εμένα.. άστο δεν το ‘έχω”

Αν η νοοτροπία σου όμως ήταν πάντα αρνητική, αυτό μπορεί να μην είναι εύκολο στην αρχή. Ωστόσο, με επιμονή και θέληση μπορείς να οικοδομήσεις αυτή τη θετική στάση ζωής 

Θα σε βοηθούσε, αν προσπαθήσεις να αφαιρέσεις από το μυαλό σου και από το λεξιλόγιό σου, όλες τις αρνητικές λέξεις και φράσεις και να αποφεύγεις να τις χρησιμοποιείς στις συνομιλίες σου με τους άλλους, (αλλά και με τον εαυτό σου).

Ευγνωμοσύνη

Ξεκινήστε ένα “Ημερολόγιο Ευγνωμοσύνης”, και αφιερώστε 2-3 λεπτά κάθε βράδυ εκφράζοντας 3-5 πράγματα στη ζωή σας, για τα οποία είστε ευγνώμονες. Γράψτε  τα σε ένα χαρτί. Η δύναμη του γραπτού λόγου έχει αποδειχθεί ισχυρότερη από την ομιλία.

Δεν χρειάζεται να είναι κάτι βαθύ. Μικρά πράγματα όπως η μυρωδιά των φρεσκοψημένων μπισκότων, οι αγκαλιές από τα παιδιά σας, τα μεγάλα πράγματα όπως μια θετική εξέλιξη στην εργασία σου ή μια αναγνώριση, μια κατάκτηση.

Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των πραγμάτων που μπορείς να είσαι ευγνώμων.

Κάνε αυτά τα βήματα, καθημερινή συνήθεια και δες μια τεράστια αλλαγή στη στάση σου απέναντι στους ανθρώπους και τη ζωή.

Η αλλαγή μπορεί να ξεκινήσει σήμερα.. Απόφαση, Δέσμευση, Αλλαγή!

Να θυμάσαι πως είσαι μοναδικός! Είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Πηγή: https://www.manolisischakis.gr/

Ψυχολογία

Είσαι ο εαυτός σου?

Το «αναδυόμενο πρόσωπο» μέσα από τη θεραπευτική σχέση

Ο Carl Rogers (1902-1987) διάσημος αμερικανός καθηγητής, ψυχοθεραπευτής, συγγραφέας, παρατηρεί πως η πολυετής συμμετοχή του στην εμπειρία των πελατών του μέσα από τη θεραπευτική σχέση τού κατέδειξε πως ο καθένας τους κατά βάθος κάνει το ίδιο ερώτημα:

 «Ποιος είμαι, στην πραγματικότητα; Πώς μπορώ να έρθω σε επαφή με τον αληθινό εαυτό μου που βρίσκεται κάτω από την επιφανειακή συμπεριφορά; Πώς μπορώ να γίνω ο εαυτός μου;»

Με άλλα λόγια, ο στόχος που επιδιώκει ο κάθε πελάτης, συνειδητά ή ασυνείδητα, κάτω από το επίπεδο της προβληματικής του κατάστασης είναι να γίνει ο εαυτός του.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός είναι να δημιουργήσει ο θεραπευτής μια σχέση μαζί του, στην οποία να νιώθει ασφαλής και ελεύθερος.[Αυτό για να γίνει χρειάζεται] να καταλάβει ο θεραπευτής πώς αισθάνεται στον εσωτερικό του κόσμο ο ασθενής, να τον αποδεχθεί όπως είναι, για να δημιουργήσει το ευνοϊκό ψυχολογικό κλίμα που θα του παρέχει την ευχέρεια της σκέψης, του συναισθήματος και της ίδιας του της ύπαρξής, ώστε να επιλέξει ο ίδιος προς ποια κατεύθυνση επιθυμεί να κινηθεί.

Μέσα σ’ ένα τέτοιο θεραπευτικό κλίμα ο πελάτης χρησιμοποιεί τη θεραπευτική σχέση τυπικά για να ρίξει τα ψεύτικα προσωπεία, τις μάσκες ή τους ρόλους, με τους οποίους αντιμετώπιζε ως τώρα τη ζωή. Μαθαίνει να εξετάζει τις διάφορες πλευρές της εμπειρίας του, να αναγνωρίζει και να αντιμετωπίζει τις βαθιές του αντιθέσεις, να βλέπει σε ποιο βαθμό η συμπεριφορά ή ακόμη και το συναίσθημα που βιώνει δεν είναι αληθινά, αλλά είναι ένα προσωπείο, πίσω από το οποίο κρύβεται συστηματικά.

Ο Δανός φιλόσοφος Soren Kierkegaard –πριν από έναν αιώνα και κάτι- απεικόνισε το δίλημμα του ατόμου με αξιοζήλευτη ενσυναίσθηση. Τόνισε πως ο πιο συνηθισμένος τύπος απόγνωσης που μπορεί να περιέλθει κάποιος, είναι να μην επιλέγει ή να μην επιθυμεί να είναι ο εαυτός του. Ωστόσο, η πιο σοβαρή μορφή απόγνωσης είναι να επιλέγει «να είναι κάποιος άλλος και όχι ο εαυτός του».

Από την άλλη πλευρά, όταν «επιθυμεί κάποιος να είναι ο πραγματικός του εαυτός, αυτό αποτελεί όντως το αντίθετο της απόγνωσης» και αυτή η επιλογή είναι η βαθύτερη ευθύνη του ανθρώπου.

Μετά λοιπόν την αφαίρεση του προσωπείου κατά τη διαδικασία της διαμόρφωσης του προσώπου, της αναζήτησης δηλαδή του αληθινού εαυτού, το άτομο μαθαίνει να αναγνωρίζει και να βιώνει τα συναισθήματά του στην ολότητά τους, καθαρά μέχρι εκείνο το σημείο που αποκαλύπτεται η πραγματική τους φύση.

Τα συναισθήματα αυτά μπορεί να είναι οποιοδήποτε ανθρώπινο συναίσθημα (φόβος, θυμός, τρυφερότητα, βαθιά επιθυμία, κλπ) που αναδύεται από μέσα του, και το βιώνει με τρόπο γνωστικό και ανοιχτό ώστε να βιώσει τον εαυτό του, με όλο τον πλούτο που υπάρχει εντός του.

Αυτό αποτελεί τη λεγόμενη εμπειρική ανακάλυψη του εαυτού, η οποία αρχικά φέρνει ένα συναίσθημα αναστάτωσης, που σταδιακά γίνεται συναίσθημα ανακούφισης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ανακάλυψη του εαυτού σου είναι να αφήσεις την ίδια σου την εμπειρία να σου δώσει το δικό της νόημα, γιατί αν εσύ συμπεραίνεις αυθαίρετα, τότε είσαι σε πόλεμο με τον εαυτό σου.

Αυτή η διαδικασία κάνει το άτομο να ανοίγεται περισσότερο στην εμπειρία του, να αναπτύσσει δηλαδή τη δεκτικότητά του ως προς την εμπειρία, που είναι το αντίθετο της αμυντικότητας.

Η δεκτικότητα στη συνειδητότητα, για ό,τι υπάρχει αυτή τη στιγμή μέσα σε κάποιον και μέσα στην κατάσταση, είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στην περιγραφή του προσώπου που αναδύεται από τη θεραπεία.Επιτρέπει στο άτομο να είναι αυθεντικά ανοιχτό στις εμπειρίες και να ζει πλήρως τις εμπειρίες ολόκληρου του οργανισμού του, αντί να τις αποκλείει από τη συνειδητότητά του.

Έτσι, αποκτά και εμπιστοσύνη στον οργανισμό του γιατί μπορεί να ανακαλύπτει όλο και περισσότερο ότι ο ίδιος του ο οργανισμός είναι αξιόπιστος, ότι είναι ένα κατάλληλο όργανο για να του προτείνει την πιο ικανοποιητική συμπεριφορά σε κάθε κρίσιμη κατάσταση.

Τέλος, μέσα από όλα αυτά τα στάδια ωρίμανσης το άτομο απευθύνεται όλο και λιγότερο σε άλλους για επιδοκιμασία ή αποδοκιμασία, για πρότυπα σύμφωνα με τα οποία θα ζει, για αποφάσεις και επιλογές. Αναγνωρίζει δηλαδή ότι η επιλογή βρίσκεται μέσα του και ότι το μόνο ερώτημα που μετρά είναι: «ζω με τρόπο που είναι για μένα βαθιά ικανοποιητικός και με εκφράζει αληθινά;»

Αυτό ίσως είναι το πλέον σημαντικό ερώτημα για το δημιουργικό άτομο.


Άρθρο αρχείου

Αναστασία Μουστάκα

Continue Reading

Ψυχολογία

Παράλογη Ενοχή

Νιώθεις ότι είσαι υπεύθυνος για όλα. Έχεις πραγματικές ενοχές. Πονάς. Είσαι δυστυχισμένος. Στην πραγματικότητα δεν ευθύνεσαι για τίποτα. Πάσχεις από Παράλογη Ενοχή.

Τι είναι λοιπόν η ενοχή; Γιατί μερικοί άνθρωποι δεν νιώθουν καμιά ενοχή όταν κάνουν αξιόποινες πράξεις, ενώ κάποιοι άλλοι μοιάζουν παγιδευμένοι για πάντα στις αναίτιες ενοχές τους;

Στην πραγματικότητα το μόνο είδος ενοχής που θα ’πρεπε να νιώθουμε είναι οι τύψεις από τη σκόπιμα βλαπτική ή ανεύθυνη συμπεριφορά μας.

Την ενοχή αυτή την αποκαλούμε Λογική Ενοχή, δηλαδή δίκαιη, θεμιτή γιατί είναι ένα φυσικό και πολύτιμο συναίσθημα που λειτουργεί ως μηχανισμός διόρθωσης της συμπεριφοράς μας, προκειμένου να μπορούμε να αναπτυσσόμαστε ως άτομα και να δημιουργούμε αρμονικές και ανθεκτικές σχέσεις.

Η ενοχή όμως είναι ένα συναίσθημα πολύ πιο πολύπλοκο από αυτά που δημιουργεί η λογική ενοχή. Αυτό το δεύτερο είδος το αποκαλούμε Παράλογη Ενοχή, γιατί είναι άδικη και περιττή. Είναι ένα ανεπιθύμητο συναίσθημα που δεν προκαλείται από κάποια άδικη πράξη και λειτουργεί ως ένας αμυντικός ψυχολογικός μηχανισμός ενάντια στον πόνο που νιώθουμε από άλλες αιτίες.

Οι πηγές των παράλογων ενοχών έχουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία ως χρόνο έναρξης την παιδική μας ηλικία, τότε δηλαδή που ως παιδιά δεν διαθέτουμε τον κατάλληλο τρόπο για να συνδιαλλαγούμε με τον πόνο και το θυμό, και έτσι τα μετατρέπουμε σε παράλογη ενοχή ώστε να απομονώσουμε τον εαυτό μας από αυτά τα συναισθήματα μειώνοντας τον πόνο και δίνοντάς μας μια ψεύτικη αίσθηση ελέγχου.

Για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι όπως γονείς, δάσκαλοι, κληρικοί, συνομήλικοι, έχουν καλλιεργήσει στο έπακρο την ικανότητα να ξυπνούν μέσα μας άδικη ενοχή, μέσα από την προσπάθειά τους να μας ελέγξουν, να μας μειώσουν, να μας κάνουν να νιώσουμε ανεπαρκείς ή κακοί με τον εαυτό μας, προκειμένου να αισθανθούν οι ίδιοι καλύτεροι από εμάς.

Η παράλογη ενοχή γεννάει τη λεγόμενη καταστροφική ντροπή, η οποία σε αντίθεση με τη δημιουργική ντροπή που προέρχεται από τη δίκαιη ενοχή, προσβάλλει την προσωπικότητά μας κάνοντάς μας να νιώθουμε άσχημα, βρώμικοι ή χωρίς αξία. Κατά συνέπεια, λειτουργεί καταστροφικά για μας, επειδή μας οδηγεί στο να μην αγαπάμε κάποια κομμάτια του εαυτού μας.

Ο συνδυασμός της παράλογης ενοχής και της υπερβολικής ντροπής μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές συναισθηματικές διαταραχές, όπως χαμηλή αυτοεκτίμηση, κατάθλιψη, άγχος και εθιστική ή παρορμητική συμπεριφορά, με αποτέλεσμα τον ψυχικό μας ακρωτηριασμό και το σταμάτημα της φυσιολογικής ανάπτυξης της προσωπικότητάς μας.

Τα βήματα που μπορούν να μας βοηθήσουν να αναγνωρίσουμε και να περιορίσουμε τη λογική ενοχή αλλά και να αποφύγουμε την άδικη ενοχή είναι τα εξής :

1. Αναγνώρισε την ενοχή και σταμάτησε τη σκέψη σου, μην επιτρέπεις τον εαυτό σου να βγάλει βιαστικά συμπεράσματα.

2. Εντόπισε την πραγματική πηγή της ενοχής ή του πόνου

3. Προσδιόρισε αν νιώθεις δίκαιη ή άδικη ενοχή

4. Αν η ενοχή είναι δίκαιη :

  • α. Ομολόγησε την
  • β. Ζήτησε συγγνώμη
  • γ. Άλλαξε την ανεύθυνη συμπεριφορά
  • δ. Συγχώρεσε τον εαυτό σου και συνέχισε τη ζωή σου

5.  Αν η ενοχή είναι άδικη :

  • α. Αντέστρεψε τη συναισθηματική διαδικασία από άδικη ενοχή σε θυμό
  • β. Νιώσε τον πόνο και απελευθέρωσε τον
  • γ.  Αντιμετώπισε και διόρθωσε την επώδυνη κατάσταση, όταν είναι αναγκαίο και δυνατό


Άρθρο αρχείου

Αναστασία Μουστάκα

Continue Reading

Ψυχολογία

City Unity College | Μεταπτυχιακό Ψυχολογίας με Εξειδίκευση

Το City Unity College σε συνεργασία με το London Metropolitan University προσφέρει ένα πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στη ψυχολογία με εξειδίκευση που αναγνωρίζεται από το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας ‘Α.Τ.Ε.Ε.Ν.’ του Υπουργείου Παιδείας, επιτρέποντας στους αποφοίτους να ασκήσουν επάξια στον τομέα της ψυχικής υγείας στην Ελλάδα.

Αυτό το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να εξειδικευτούν σε έναν από τους οκτώ τομείς της ψυχολογίας. Ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους και τους στόχους τους, μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των τομέων της ψυχολογίας υγείας, κλινικής ψυχολογίας, εγκληματολογίας, αθλητικής ψυχολογίας, συμβουλευτικής ψυχολογίας, ψυχολογίας εργασίας, εκπαιδευτικής ψυχολογίας και νευροψυχολογίας.

Κάθε τομέας παρέχει μια βαθιά κατανόηση και εξειδίκευση σε συγκεκριμένες πτυχές της ψυχολογίας, αναπτύζοντας τις δεξιότητες και την εμπειρία που απαιτούνται για να ασκήσουν επιτυχώς σε αυτούς τους εξειδικευμένους τομείς της ψυχολογίας. Μέσω μιας πλούσιας συνδυαστικής εκπαίδευσης και πρακτικής εφαρμογής, οι φοιτητές αποκτούν τις γνώσεις και την αυτοπεποίθηση που απαιτούνται για να επιτύχουν στον επαγγελματικό τους στόχο στον ευρύ και αναπτυσσόμενο τομέα της ψυχολογίας.

ΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Υποχρεωτικά Μαθήματα

Εξειδίκευση Ψυχολογίας Υγείας

Εξειδίκευση Εγκληματολογίας

Εξειδίκευση Κλινικής Ψυχολογίας

Εξειδίκευση Αθλητικής Ψυχολογίας

Εξειδίκευση Εργασιακής Ψυχολογίας

Εξειδίκευση Νευροψυχολογίας

Εξειδίκευση Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας

Εξειδίκευση Συμβουλευτικής Ψυχολογίας

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Mπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 210 3243 222 ή μπαίνοντας στην ιστοσελίδα παρακάτω https://cityu.gr/course/metaptychiako-psychologias-me-exeidikefsi/

  • Θησέως & Κολοκοτρώνη, Σύνταγμα, Αθήνα
  • 210 3243 222
  • [email protected]
Continue Reading

Trending