Connect with us

Ομορφιά

3 επεμβάσεις για τέλειους γλουτούς

Ο Πλαστικός Χειρουργός Dr. Δημήτρης Τριανταφύλλου, με πολυετή εμπειρία στον χώρο της Αισθητικής Πλαστικής  Χειρουργικής, αναλύει τις εφαρμογές της, που βελτιώνουν τους γλουτούς αλλά και τη γυναικεία αυτοπεποίθηση. 

Η αναζήτηση κι η επιθυμία της σύγχρονης γυναίκας για την  καλύτερη εικόνα του σώματός της την οδηγούν στην πόρτα του  πλαστικού χειρουργού όλο και πιο συχνά, για να ενημερωθεί και  να συζητήσει λύσεις για τη βελτίωση των πηγίων (γλουτών) της. 

Γιατί δεν έχει δοθεί τόσο μεγάλη σημασία στις αισθητικές  επεμβάσεις που αφορούν στη βελτίωση των γλουτών; Πολλές  γυναίκες λαχταρούν να έχουν τους ιδανικούς γλουτούς, όμως,  από την πλευρά της Πλαστικής Χειρουργικής δεν είχε δοθεί  ιδιαίτερη σημασία στην περιοχή αυτή (σε σχέση με το στήθος),  μέχρι πριν από λίγα χρόνια, γι’ αυτό κι οι επεμβάσεις αυτές δεν  ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει  ζήτηση, αλλά ότι είναι πολύ λίγοι οι πλαστικοί χειρουργοί που  ασχολούνται με την περιοχή, αποθαρρύνοντας ταυτόχρονα τις  γυναίκες που αποζητούν βελτίωση στο συγκεκριμένο σημείο.  Η Αμερικανική Ένωση Πλαστικών Χειρουργών ανακοίνωσε,  μάλιστα, πενταπλάσια αύξηση των επεμβάσεων στους γλουτούς  σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. 

Ποια είναι τα είδη των επεμβάσεων που αφορούν στην περιοχή;  Οι πιο συχνές είναι η λιπογλυπτική, η τοποθέτηση ενθεμάτων  σιλικόνης, καθώς και η ανόρθωση. Βασικό κριτήριο για την  επιλογή έχει το σχήμα και οι διαστάσεις των γλουτών (τετράγωνοι  – μακρόστενοι), αλλά και συνολικά του σώματος. Επίσης, έχει  μεγάλη σημασία η ποιότητα και η ποσότητα του δέρματος και του  λίπους στην περιοχή (π.χ. ελαστικότητα, περίσσεια, κυτταρίτιδα,  ραγάδες) ή η ύπαρξη δυσμορφιών, όπως έλλειμμα μυός,  ασυμμετρία, λιποδυστροφία, πτώση και υποπλασία, εντυπώματα  στην περιοχή του τροχαντήρα. 

Πώς εφαρμόζεται η αυξητική γλουτών με λίπος; Γίνεται  συνήθως χωρίς γενική αναισθησία και πολλές φορές δε χρειάζεται  παραμονή στην κλινική. Ωστόσο, θα χρειαστούν περισσότερες  από μία συνεδρίες, καθώς το λίπος απορροφάται από τον  οργανισμό σ’ ένα μόνο ποσοστό, αλλά κι επειδή πολλές γυναίκες  δε διαθέτουν αρκετές λιπαποθήκες για τη λήψη του.  Πώς γίνεται η ανόρθωση γλουτών; Πραγματοποιείται με  επισκληρίδιο ή γενική αναισθησία. Μειονέκτημά της θεωρείται  το γεγονός ότι δημιουργούνται κάποιες τομές, αν και με τον χρόνο  βελτιώνονται κατά πολύ. Συνήθως, αυτό γίνεται όταν υπάρχει  χαλάρωση δέρματος (π.χ. ύστερα από γρήγορο αδυνάτισμα ή  απώλεια πολλών κιλών). 

Αυξητική γλουτεοπλαστική: ποια είναι τα αποτελέσματά της;  Καταρχήν, είναι εξαιρετικά και μόνιμα, όταν υπάρχει καλή  ένδειξη, δηλαδή, καλός τόνος δέρματος κι επίπεδος ή «άδειος»  γλουτός. Γίνεται με επισκληρίδιο ή γενική αναισθησία και  τοποθετούνται ενθέματα σιλικόνης λείας επιφάνειας ανάμεσα  στον μείζονα γλουτιαίο μυ.  

Πού μπορεί να κάνει κάποιος μια επιτυχημένη επέμβαση στους  γλουτούς με ασφάλεια; Στο Τμήμα Πλαστικής και Αισθητικής  Χειρουργικής της κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ, ένα από τα μεγαλύτερα  και πιο σύγχρονα στην Ελλάδα, που αντιπροσωπεύεται από ένα  αυτόνομο τμήμα, το οποίο είναι χωροθετημένο με ξεχωριστά  χειρουργεία, εφοδιασμένα με ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας  τεχνολογίας και πολυτελείς θαλάμους νοσηλείας, συμβάλλοντας  έτσι, εκτός των άλλων, στη μείωση της πιθανότητας εκδήλωσης  νοσοκομειακών λοιμώξεων στο ελάχιστο.

Η ποιότητα των  υπηρεσιών εξασφαλίζεται με την υποστήριξη του εξειδικευμένου  ιατρικού δυναμικού και νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο  είναι εκπαιδευμένο στις τελευταίες τεχνολογίες και μεθόδους  της πλαστικής χειρουργικής, προσφέροντας έτσι υπηρεσίες  υψηλού ιατρικού επιπέδου σε γυναίκες κάθε ηλικίας. Ως μέρος  της ΓΕΝΕΣΙΣ, το εν λόγω τμήμα απολαμβάνει την ασφάλεια και  την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών σε όλους τους τομείς, κάτι  που αντικατοπτρίζεται και μέσω των πιστοποιήσεων που έχει  λάβει η κλινική από εγχώριους και διεθνείς οίκους διαπίστευσης  ποιότητας και διαχείρισης ασθενών. 

Ο Δημήτρης Τριανταφύλλου είναι Πλαστικός Χειρουργός,
μετεκπαιδεύτηκε στο Barnes Hospital,
Washington University, St.Louis Mo, USA.

Δείτε τις υπηρεσίες που παρέχει ο dr.Τριανταφύλλου στο drplastic.gr!

Ευχαριστούμε τον Δημήτριο Τριανταφύλλου, Πλαστικό Χειρουργό, Επιστημονικά Υπεύθυνο του Τμήματος Πλαστικής και Αισθητικής Χειρουργικής της Κλινικής Γένεσις  Θεσσαλονίκης, για τις πληροφορίες. 

Info: Μαιευτική, Γυναικολογική, Χειρουργική Κλινική Γένεσις, μέλος του ομίλου Euromedica, Τέρμα 17ης Νοέμβρη, Πυλαία, Θεσσαλονίκη,  [email protected], www.genesishospital.gr

Ομορφιά

“Τα ρούχα που αδυνατίζουν” 4 χρυσοί κανόνες

Δύο μόνο είδη ρούχων υπάρχουν, εκείνα που κολακεύουν το σώμα και εκείνα που κάνουν πιο έντονο το πρόβλημα.

Ακολούθησε τους 4 χρυσούς κανόνες και μάθε να κάνεις τις σωστές επιλογές για να νιώθεις πάντα όμορφη και κομψή.

Μήπως ανήκεις και εσύ στην κατηγορία των γυναικών που κοιτάζονται στον καθρέπτη και κάθε φορά αναρωτιόνται «με παχαίνει αυτό»;

Η απάντηση είναι απλή……….

Είτε φοράς πολύ μεγάλο νούμερο είτε το μικρότερο, τα ιδανικά και σωστά ρούχα είναι αυτά που δεν τονίζουν τα μειονεκτήματα σου είτε είναι πραγματικά είτε είναι φανταστικά, αλλά αντίθετα αναδεικνύουν τα προτερήματα σου.

Ο μόνος τρόπος για να πάψεις να κρίνεις διαρκώς την εμφάνισή σου και να νιώθεις υπέροχα, είναι να μάθεις να επιλέγεις τα ρούχα που σου ταιριάζουν.

Σύμμαχο σ’ όλα αυτά είναι: 4 χρυσοί κανόνες που θα σε βοηθήσουν να διαλέξεις με ακρίβεια τα ρούχα που κολακεύουν την σιλουέτα σου.

Κανόνας 1ος

Μονόχρωμο ντύσιμο

Το χρώμα είναι το πρώτο πράγμα που οι άλλοι προσέχουν στο ντύσιμό μας. Είναι το σικ και το αγαπημένο τρικ των σχεδιαστών της στιλιστικής κλπ.

Στην πράξη μονόχρωμο ντύσιμο σημαίνει να φοράς μόνο ένα χρώμα ή αποχρώσεις του ίδιου χρώματος από την κορυφή ως τα νύχια.

Το μονόχρωμο ντύσιμο οποιοδήποτε κι αν είναι το χρώμα δημιουργεί μια ισχυρή συνεχόμενη κάθετη γραμμή που επιμηκύνει το σώμα.

Δεν μπορεί να γίνει ποτέ βαρετό χρησιμοποιώντας διάφορα αξεσουάρ τα οποία θεωρούνται απαραίτητα για μία ιδιαίτερη και μοναδική εμφάνιση.

Κανόνας 2ος 

Σκούρα και ουδέτερα χρώματα

Τα σκούρα χρώματα κάνουν τη σιλουέτα να φαίνεται πιο λεπτή απ’ ότι τα ανοιχτά, γιατί απορροφούν το φως αντί να το αντανακλούν και να ξεχωρίζουν όπως γίνεται στις ανοικτές αποχρώσεις.

Όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα τόσο λιγότερο φαίνονται οι λεπτομέρειες. Το ιδανικό σκούρο και τα ουδέτερα χρώματα είναι αυτά που συνδυάζονται εύκολα.

Δεν είναι απαραίτητο να φοράς πάντα σκούρα χρώματα αλλά υποχρεωτικά παρά μόνο ένα βασικά κομμάτια, σακάκια – παντελόνια – ταγιέρ – παλτό.

Αν θέλαμε να προσθέσουμε χρώμα επενδύουμε σ’ ένα τοπ μπλούζες, μαντίλια, αξεσουάρ (τα θεωρώ απαραίτητα).

Κανόνας 3ος

Σιλουέτα μια κάθετη γραμμή

Βασικός κανόνας διότι δείχνει το σώμα μακρύτερο. Το μυστικό είναι τα ρούχα να ισορροπούν στις αναλογίες σου και βρες την ισορροπία του δικού σου σωματότυπου.

 Α. Όταν το βάρος συγκεντρώνεται από τη μέση και κάτω. 

Η λύση είναι να προσθέσεις κάτι στο επάνω μέρος του σώματος για να αποσπάσεις την προσοχή από το κάτω μέρος.

Μαντίλια και εσάρπες, διάφορα στοιχεία έντονα, αξεσουάρ, μια ζώνη χαλαρή. Μεγεθύνουν το επάνω μέρος του σώματος και τραβούν το βλέμμα προς τα εκεί.

Β. Όταν το βάρος συγκεντρώνεται πάνω από τη μέση.

Η λύση είναι να τραβήξεις την προσοχή στα πιο αδύνατα σημεία σου, όπως στα πόδια, τους γοφούς ή το πρόσωπο.

Υιοθέτησε το ασύμμετρο look. Δημιούργησε κάθετες γραμμές πάνω από τη μέση. Προτίμησε μπλούζες με “V”. Διάλεξε το σωστό σουτιέν. Μια ζώνη χαλαρή.

Κανόνας 4ος

Χάρισε τα ρούχα που δεν σου κάνουν

Ποια είναι αυτά;

  1. Παντελόνια που δεν τραβάνε, οι οριζόντιες γραμμές που δημιουργούνται σε κάνουν φαρδύτερη.
  2. Φούστες που διαγράφουν έντονα τους γλουτούς.
  3. Κοντά σακάκια. Τα σακάκια πρέπει να φτάνουν κάτω από τους γλουτούς.
  4. Φούστες με λάθος μάκρος. Αν τα πόδια σας είναι παχιά οι μακρύτερες φούστες που σταματούν στο λεπτότερο σημείο της γάμπας σας ταιριάζουν καλύτερα.

Συμβουλή: ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΜΟΔΑ

ΕΠΕΙΔΗ:

  • Είναι το χρώμα που αδυνατίζει περισσότερο απ’ όλα.
  • Ταιριάζει σ’ όλες τις ώρες και σ’ όλες τις εποχές.
  • Είναι εξαιρετικά κομψό τόσο μόνο του, αλλά και σε συνδυασμό με άλλα ρούχα.
  • Δεν είναι τόσο ευαίσθητο στους ελαφρούς καθημερινούς λεκέδες.
  • Είναι αρκετά ουδέτερο ώστε να το φοράς συχνά χωρίς κανείς να το προσέξει.

Υ.Γ. Αγαπήστε τα ελαττώματά σας και νιώστε μοιραία γυναίκα. Ο μύθος θεωρείται ξεπερασμένος αλλά “πουλάει” ακόμα πολύ.


Άρθρο αρχείου

Δέσποινα Τζόβα

Continue Reading

Ομορφιά

Ρεφλέ είναι η απάντηση (όποια κι αν είναι η ερώτηση)

Ομοιόμορφη βαφή, ανταύγειες που λαμπυρίζουν στον ήλιο, φωτεινό πρόσωπο. Συγκρίνεται τίποτα με το αίσθημα αυτοπεποίθησης που έχεις όταν βγαίνεις από το κομμωτήριο και είσαι ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα; Όμως ποιος έχει το χρόνο και το χρήμα να πηγαίνει κάθε 3 βδομάδες για ανανέωση και ρίζα;

Τι κάνεις αν δεν θέλεις να τρέχεις κάθε λίγο και λιγάκι στο κομμωτήριο αλλά θέλεις να είσαι εμφανίσιμη και με τέλεια μαλλιά όλο το μήνα;.Η απάντησή είναι να δώσουμε ένταση στη βαφή μαλλιών μας με ανταύγειες που φωτίζουν. Η τεχνική για της ανταύγειές χρειάζεται συνήθως ντεκαπάζ καθώς συνήθως τις θέλουμε σε τόνο φωτεινότερο και πιο ανοικτό από τη βαφή. H colorist σου θα σου προτείνει τι χρειάζεσαι και είναι για σένα καλύτερο ένα μπαλαγιάζ ή τα απλά highlights.

Και μετά; Όταν το χρώμα θαμπώνει από τα λουσίματα; Η λύση είναι μία, είναι απλή και μπορείς να την κάνεις και μόνη σου στο σπίτι με τα σωστά προϊόντα. Δεν είναι άλλη από το ρεφλέ μαλλιών.

Τι είναι το ρεφλέ:

Δεν είναι παρά η πολύ γνωστή τεχνική που ανανεώνει το χρώμα και εξουδετερώνει τις διχρωμίες. Σε αντίθεση από τη βαφή είναι στην ουσία ένα χρωμογαλάκτωμα συνήθως σε κόκκινες ή ξανθές αποχρώσεις και τη χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να ανανεώσουμε το χρώμα μας χωρίς να βλάψουμε το μαλλί. Δεν περιέχει λευκαντικό σε ικανή ποσότητα όποτε επιδρά πιο ήπια πάνω στην τρίχα και δεν ερεθίζει και το τριχωτό της κεφάλης. Και μπορείς να το κάνεις ακόμα και στο φυσικό σου χρώμα χωρίς να καταστρέψεις την τρίχα, ή αν στα βαμμένα μαλλιά έχει βγει η ρίζα και θέλεις να την καλύψεις. Το ρεφλέ θα σου δώσει ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα

Ανάλογα με το προϊόν που θα διαλέξεις ή θα σου προτείνει ο κομμωτής σου μπορείς άνετα να το εφαρμόσεις στο σπίτι μόνη σου κατά το λούσιμο ακολουθώντας τις οδηγίες. Έτσι και το χρώμα θα ανανεωθεί και η επίσκεψη στο κομμωτήριο θα καθυστερήσει και το πορτοφόλι σου θα  είναι γεμάτο.

Continue Reading

Ομορφιά

Πως μπορούμε να προετοιμάστουμε για να είμαστε λαμπεροί σε μια σημαντική εκδήλωση.

Η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι συνήθως οι εποχές που οι κοινωνικές μας υποχρεώσεις αυξάνονται έχοντας την μεγαλύτερη ανάγκη να μας φροντίσουμε περισσότερο. Τι μπορούμε όμως να κάνουμε για να το επιτύχουμε και πότε;

Οι θεραπείες της αισθητικής ιατρικής χωρίζονται σε επεμβατικές-χειρουργικές και σε μη επεμβατικές ενέσιμα-μηχανήματα. 

Οι χειρουργικές επεμβάσεις αυξητική, μειωτική,ανόρθωση μαστών ,λιποαναρρόφηση, βλεφαροπλαστική, face lifting, ρινοπλαστική, απαιτούν χρόνο ανάρρωσης που συνήθως είναι 2 εβδομάδες.

Κάποιες φορές όμως λόγων επιπλοκών ή άλλων παραγόντων μπορεί να παραταθεί η ανάρρωση μερικές εβδομάδες ακόμα. Το τελικό αποτέλεσμα συνήθως είναι στους 6 μήνες. Τόσο απαιτείται ώστε να φύγουν τελείως τα οιδήματα και να έχουν διαμορφωθεί πλήρως οι όποιες ουλές. Συνήθως σε επεμβάσεις όπως η αυξητική-μειωτική μαστών όπως και η λιποαναρρόφηση χρειάζονται να φορεθούν πιεστικά ενδύματα για 4-5 εβδομάδες ώστε να φύγουν γρηγορότερα τα οιδήματα.

Άρα οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση θα πρέπει να προηγείται τουλάχιστον 3-4 μήνες από οποιαδήποτε σημαντική εκδήλωση.

Όσο αφορά τις μη επεμβατικές θεραπείες όπως τα ενέσιμα botox-dysport, υαλουρονικό υξύ και μεσοθεραπείες τα αποτελέσματά τους είναι εμφανή και εντυπωσιακά σε 3-4 εβδομάδες, διαρκούν μήνες,(botox-dysport διάρκεια περίπου 4-5 μήνες ενώ το υαλουρονικό περίπου 7-8 μήνες και ανάλογα το υλικό).

Το ιδανικό είναι να προηγούνται 4-5 εβδομάδες πριν από κάθε εκδήλωση(γάμος, βάπτιση, πάρτυ) και αυτό γιατί μπορεί να υπάρχουν ερυθρότητα, εκχυμώσεις ή πρηξίματα τα οποία όμως υποχωρούν σύντομα(10-12 ημέρες).

Το botox-dysport είναι ιδανικό για τις ρυτίδες έκφρασης(μέτωπο-μεσόφρυο-μάτια, ρυτίδες πικρίας) γίνεται με ενέσιμο τρόπο και το τελικό του εντυπωσιακό αποτέλεσμα φαίνεται σε 4-5 εβδομάδες. Το πρόσωπο μετά από θεραπείες botox-dysport δείχνει ξεκούραστο ,ανορθωμένο και νεανικό.

Το υαλουρονικό οξύ αναπληρώνει τον χαμένο όγκο του προσώπου μας, μπορεί να γίνει σε όλο το πρόσωπο κυρίως όμως στα ζυγωματικά, τις παρειές, τις ρινοπαρειακές, το πηγούνι και την κάτω γνάθο. Γίνεται με ενέσιμο τρόπο και το αποτέλεσμα είναι να δείχνει πιο νεανικό με γωνίες και όμορφο.

Διαρκεί περίπου 8-10 μήνες ανάλογα το υλικό και τους στόχους και από την ημέρα της εφαρμογής απαιτούνται περίπου 4 εβδομάδες για το τελικό αποτέλεσμα. Ερυθρότητα, οιδήματα και εκχυμώσεις είναι παροδικά για 10-12 ημέρες.

Με την μεσοθεραπεία το δέρμα του προσώπου μας δείχνει φωτεινό, σφριγηλό και υγιές σε περίπου 10 ημέρες μετά την εφαρμογή.

Χημικό peeling για την ανανέωση του δέρματος καλό είναι να γίνεται τουλάχιστον 3 εβδομάδες πριν από κάθε εκδήλωση. 

Θεραπείες μη ενέσιμες όπως ενυδατώσεις ή ραδιοσυχνότητες είναι προτιμότερο να εφαρμόζονται τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν.

Γενικότερα το ιδανικό είναι οποιαδήποτε θεραπεία να γίνεται τουλάχιστον 3-4 εβδομάδες πριν από κάθε σημαντική εκδήλωση και αυτό προκειμένου να έχουμε κάθε περιθώριο και να έχουν φύγει οιδήματα, εκχυμώσεις και ερυθρότητα.

Έτσι λοιπόν περίπου 4 εβδομάδες πριν από κάθε εκδήλωση, είναι ο ιδανικός χρόνος για να διορθώσουμε ότι μας ενοχλεί ,να είμαστε λαμπεροί και όμορφοι.

Μπέσκος Νικόλαος

Πλαστικός Χειρουργός

ΖΕΥΞΙΔΟΣ 1 ΚΑΙ ΙΚΤΙΝΟΥ

Τηλ. 2314010087

Continue Reading

Trending