Connect with us

Γαστρονομία

Best Cook Festival Izmir

Ο ΕΟΣ Σάμου με το ξεχωριστό και πολυταξιδεμένο κρασί του συμμετείχε στο Best Cook Festival Izmir 2018, στη Σμύρνη το διήμερο 6 και  7 Οκτωβρίου 2018. Το γαστρονομικό αυτό φεστιβάλ συγκέντρωσε το ενδιαφέρον όχι μόνο Τούρκων αλλά και διεθνών εκπροσώπων του επιχειρηματικού και τουριστικού κόσμου που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις γεύσεις και τα αρώματα των σαμιώτικων οίνων

Το νησί της Σάμου έδωσε δυναμικά το «παρών» με τον executive chef Ασλάνη Παντερλή. Παρουσίασε μία συνταγή που περιελάμβανε το πολυβραβευμένο κρασί Samos Vin Doux του ΕΟΣ Σάμου, με στοιχεία δημιουργικής κουζίνας και αντλώντας έμπνευση από την πατροπαράδοτη για τη Σάμο χρήση του «μοσχάτου» κρασιού στο μαγείρεμα. Η συνταγή αποτελείται από αρνί παϊδάκι γαλλικής κοπής, σιγομαγειρεμένο σε Samos Vin Doux, συνοδευόμενο από κροκέτα μουσακά, πανακότα από σαμιώτικο τυρί και ζελέ από παντζάρι.

Η σαμιακή συμμετοχή στο φεστιβάλ γαστρονομίας της Σμύρνης ήταν η μοναδική από την Ελλάδα και κέντρισε το ενδιαφέρον των chef που συμμετείχαν αλλά και του πολυάριθμου κοινού. Τα τοπικά προϊόντα της Σάμου, η γνώση της γαστρονομικής τέχνης και οι μικρασιατικές καταβολές που έχουν επηρεάσει την «ταυτότητα» της ελληνικής κουζίνας, συντέλεσαν στο να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία η συμμετοχή της Σάμου στο φεστιβάλ.

Τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, με την αδιαμφισβήτητη αξία τους αποτέλεσαν άξιους πρεσβευτές της ελληνικής οινικής κουλτούρας. Το πλεονέκτημά τους άλλωστε έγκειται στο ότι συνοδεύουν απολαυστικά όλα τα πιάτα της ελληνικής, μικρασιατικής και διεθνούς κουζίνας, και τα μοναδικά, γλυκά κρασιά ταιριάζουν άψογα με ζαχαροπλαστικές δημιουργίες.

*Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του ΕΟΣ Σάμου γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.

Πηγή

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γαστρονομία

Η μπύρα ΝΥΜΦΗ παράγεται στην Θεσσαλονίκη και ήρθε για να μας γεμίσει με άρωμα και γεύση

Θεσσαλονίκη –  Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 – Την κυκλοφορία της στην Θεσσαλονίκη και τη βόρειο Ελλάδα γιόρτασε η μπύρα ΝΥΜΦΗ με ένα μεγάλο open-air πάρτι, στην Προβλήτα 1 του παλιού λιμανιού της πόλης. Την Τετάρτη 19/6 πλήθος κόσμου καλωσόρισε τη νέα γεύση της Θεσσαλονίκης στο πιο ηλεκτρονικό αλλά και funky πάρτι της πόλης, παρτάροντας όπως αυτή παράγεται: Σαλονικιώτικα.

Όλα ξεκίνησαν λίγες ημέρες νωρίτερα στο λιμάνι, όταν ένας γερανός έβγαλε κιβώτια ΝΥΜΦΗ από τη θάλασσα μέσα σε ένα μεγάλο δίχτυ όπου ντόπιοι ψαράδες τα μοίρασαν στους περαστικούς για να δοκιμάσουν τη νέα γεύση της πόλης. 

Το όνομα και το σύμβολο της ΝΥΜΦΗΣ, βασισμένο στο μύθο της γοργόνας Θεσσαλονίκης, αδερφής του Μ. Αλεξάνδρου, εμπνεύστηκε, σχεδιάστηκε και παράγεται στη Θεσσαλονίκη από 100% Μακεδονικό κριθάρι. Η ΝΥΜΦΗ κουβαλάει θρύλους που δεν τους ξέρεις ακριβώς αλλά τους νιώθεις στο γεμάτο σώμα της, στο ανθώδες άρωμά της, στα τοπικά υψηλής ποιότητας συστατικά και στην ήπια πικράδα των 5 λυκίσκων. Είναι τόσο οικεία και απρόσμενη μαζί που κάθε φορά σε παρασύρει να την ανακαλύψεις από την αρχή… όπως την Θεσσαλονίκη. 

Το παρών στο πάρτυ έδωσαν μεταξύ άλλων γνωστών προσωπικοτήτων της Θεσσαλονίκης, οι Γιώργος Μαυρίδης, Γιάννης Σερβετάς, Ελένη Τσολάκη, Σάντυ Κουτσοσταμάτη και Χρήστος Κιούσης. Φυσικά σε ένα επικό ΛΟΚΑΛ ΠΑΡΤΥ σαν αυτό δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι καλύτερες street food καντίνες της πόλης που είχαν στηθεί από νωρίς στον χώρο της προβλήτας και συνόδευσαν γευστικά την ΝΥΜΦΗ με ιδανικό τρόπο.

Η ομάδα Μάρκετινγκ της ΝΥΜΦΗ, κ. Ειρήνη Παπαδοπούλου, Brand Manager της ΝΥΜΦΗΣ, και κ. Θοδωρής Γκανάτσιος, Jr.Brand Manager της ΝΥΜΦΗΣ, δήλωσε σχετικά: « Η ΝΥΜΦΗ είναι μια μπύρα που εμπνεύστηκε, σχεδιάστηκε και παράγεται στη Θεσσαλονίκη από 100% Μακεδονικό κριθάρι. Ευελπιστούμε οι κάτοικοι της πόλης να την αγκαλιάσουν με την ίδια αγάπη με την οποία δημιουργήθηκε».

Η ΝΥΜΦΗ είναι μια χρυσαφένια hoppy lager μπύρα με 5 λυκίσκους και 5% αλκοόλ που παράγεται στη Θεσσαλονίκη από 100% Μακεδονικό κριθάρι. Χαρακτηρίζεται από ανθώδη αρώματα, φρουτώδη γεύση και μία ήπια πικρή επίγευση που ολοκληρώνει τη γευστική εμπειρία. Κυκλοφορεί σε μπουκάλι των 330ml και των 500ml καθώς και σε βαρέλι των 20L. Παράγεται και διανέμεται από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

 

Πηγή

Continue Reading

Γαστρονομία

Διεθνής Προβολή Ελληνικών Προϊόντων

Διεθνής Προβολή για τα Ελληνικά Προϊόντα στο Grecotel Larissa Imperial

 

Ημερίδα με διεθνές ενδιαφέρον για την προώθηση γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων πραγματοποιήθηκε στο πολυτελές ξενοδοχείο Grecotel Larissa Imperial στις 12 Ιουνίου. Το 4ο πρόγραμμα επιχειρηματικών συναντήσεων για εξαγωγικές εταιρείες του κλάδου Τροφίμων διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Λάρισας και την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου «Enterprise Greece».

Στις επιχειρηματικές συναντήσεις-επαφές που πραγματοποιήθηκαν  στο Grecotel Larissa Imperial, συμμετείχαν συνολικά 18 τυροκομικές επιχειρήσεις από τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Μακεδονία, ενώ οι 22 ξένοι αγοραστές προέρχονταν από τη Β. Αμερική, τον Καναδά, την Ευρωπαϊκή Ένωση, από τον Αραβικό κόσμο, την Κίνα και την Κορέα.

Η φετινή διοργάνωση εστιάζοντας στον υποκλάδο των Τυροκομικών Προϊόντων σηματοδότησε την έναρξη ενός ολοκληρωμένου προγράμματος προβολής και προώθησης των γαλακτοκομικών – τυροκομικών προϊόντων της χώρας, με εξωστρεφή προσανατολισμό και ταυτόχρονη στήριξη των τοπικών οικονομιών. Οι επιχειρηματικές συναντήσεις υλοποιήθηκαν με την υποστήριξη των γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων των Πρεσβειών της Ελλάδας, τα οποία έδωσαν τη δυνατότητα στις εξαγωγικές επιχειρήσεις του κλάδου να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τους συμμετέχοντες αγοραστές, εκπροσώπους δικτύων διανομής και αλυσίδων λιανεμπορίου, να διερευνήσουν δυνατότητες συνεργασίας, καθώς επίσης να ενημερωθούν για τον ανταγωνισμό και τις συνθήκες της αγοράς.

 

Σημειώνεται ότι το Grecotel Larissa Imperial, ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα που δημιουργήθηκε σύμφωνα με διεθνή standards ξενοδοχείων 5 αστέρων, συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια λειτουργίας, ενώ αποτελεί σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της Λάρισας. Σε ιδανική τοποθεσία, στα περίχωρα της Θεσσαλικής πρωτεύουσας, μέσα σε καταπράσινη έκταση με ιδιαίτερα φροντισμένα δωμάτια και bungalows, διαθέτει ειδικά σχεδιασμένους λειτουργικούς χώρους με φυσικό φως, οι οποίοι προσφέρουν τη δυνατότητα φιλοξενίας υψηλής εμβέλειας διοργανώσεων δυναμικότητας έως και 800 ατόμων. Το καλοκαίρι μάλιστα οι πανέμορφοι κήποι που δροσίζονται από εντυπωσιακή πισίνα και οι κομψές βεράντες μπορούν να φιλοξενήσουν μοναδικά events με εκλεκτά μενού και ατμοσφαιρικό διάκοσμο. Η άρτια υποδομή, τα πολυτελή δωμάτια και το σύγχρονο Imperial Health Spa σε συνδυασμό με το έμπειρο προσωπικό και τις υψηλές γαστρονομικές επιδόσεις της Grecotel αποτελούν εγγύηση για την άψογη φιλοξενία συνεδρίων και εκδηλώσεων.

 

Πηγή

Continue Reading

Γαστρονομία

ΣΤΙΓΜΕΣ PIZZA FAN ΜΕ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ

Το καλοκαίρι είναι εδώ και εσείς μπαμπάδες και μαμάδες ετοιμαστείτε για νέο μαραθώνιο παιδικών πάρτι. Κι αν ψάχνετε ιδέες για το δικό σας, η Pizza Fan έχει αυτό που ζητάτε. Μόνο με 30 ευρώ τα παιδιά θα απολαύσουν τις αγαπημένες τους πίτσες, που θα συνοδεύονται και με δώρο για τo μικρό σας. Όσο για τη διασκέδαση τους, έμπειροι διασκεδαστές θα αναλάβουν να κάνουν το πάρτι αξέχαστο.

Αν πάλι οργανώνετε πάρτι για τους δικούς σας φίλους, τώρα μπορείτε να το κάνετε εύκολα και πολύ οικονομικά. Γενέθλια, γιορτές και κάθε συγκέντρωση, στο σπίτι ή έξω από το σπίτι, γίνονται με ένα τηλεφώνημα και με κόστος από 2,5 ευρώ το άτομο ή για ακόμα καλύτερη πρόταση περάστε από ένα κατάστημα για παραλαβή happytake. Τέλος, επειδή πάρτι σημαίνει μουσική, επιλέξτε τον dj που προτιμάτε και θα είναι μαζί σας για 3 ώρες με όλο τον ηχητικό του εξοπλισμό.

Είστε από σχολείο ή από αθλητικό σύλλογο και οργανώνετε κάποια εκδήλωση; Εξασφαλίστε την επιτυχία της με το πολύ ευρύ πρόγραμμα χορηγιών της Pizza Fan, που τα τελευταία 10 χρόνια έχει στηρίξει χιλιάδες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Μπείτε στο pizzafan.gr ή καλέστε στο 18111 και ενημερωθείτε σήμερα για το πρόγραμμα «Γεύση Συμμετοχής».

Continue Reading

Trending