Connect with us

Γαστρονομία

London International Honey Awards

Διεθνή Βραβεία Μελιού Λονδίνου-London International Honey Awards  (LIHA 2019)

Αυξήστε την αναγνωρισιμότητα των προϊόντων σας!

Στόχος των διαγωνισμών είναι να στηρίξουν τους παραγωγούς μελιού, τους μελισσοκόμους ώστε να βελτιώσουν την εικόνα του εμπορικού τους σήματος προωθώντας προϊόντα μελιού υψηλής ποιότητας σε κάθε μορφή εμπορίου, αλλά και της κατανάλωσης.

Κατηγορίες διαγωνισμών μελιού:

– Βραβεία ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ μελιού

Στόχος είναι η προώθηση της γνώσης της ιδιαίτερης αξίας και των υγιεινών/θρεπτικών συστατικών του μελιού σε νέους καταναλωτές, σε επαγγελματίες σεφ και τεχνίτες ζαχαροπλαστικής, στις γαστρονομικές και μαγειρικές σχολές. Επίσης, η ανάδειξη της ποικιλομορφίας των ποικιλιών και της υψηλής ποιότητας των προϊόντων μελιού που παράγονται με στόχο την προώθηση της γνώσης των διαφορετικών γεύσεων τους.

Όλα τα επώνυμα προϊόντα (όχι χύμα) που διατίθενται σε καταστήματα λιανικής πώλησης έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο βραβεία άριστου μελιού London International Honey Awards. Τα προς αξιολόγηση προϊόντα πρέπει να βρίσκονται στην κατάλληλη κατάσταση για δοκιμή και οι πληροφορίες τους πρέπει να αναγράφονται σωστά και με σαφήνεια στην ετικέτα, πρέπει δηλαδή να είναι προϊόντα έτοιμα προς πώληση στο καταναλωτικό κοινό. Η οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού θα ζητήσει χημικές αναλύσεις σε συνεργασία με αναγνωρισμένα εργαστήρια, προκειμένου να επαληθεύσει ότι τα προϊόντα είναι τεχνικά υγιή.

– Βραβεία ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ μελιού

Τα βραβεία London International Honey Awards θέλουν να αναδείξουν και να τιμήσουμε την αριστεία συσκευασίας στον σχεδιασμό προϊόντων μελιού. Ενθαρρύνει τους σχεδιαστές και τις επιχειρήσεις μελιού από όλον τον κόσμο να συμμετάσχουν με τα προϊόντα τους. Δημιουργεί ένα σημείο όπου η βιομηχανία μελιού μπορεί να προσφέρει την καινοτομία και να ενημερώνεται για τις τάσεις.

Διεθνή Βραβεία μελιού Λονδίνου, 14-15 Απριλίου 2019, οι παραγωγοί μελιού από όλες τις χώρες μπορούν να συμμετάσχουν συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες: 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γαστρονομία

Street Food με «άρωμα» Ιταλίας

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 από τις 16.00 έως τις 21.00 και το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 από τις 11.00 έως τις 22.00, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, θα «μυρίσει» Ιταλία. Ιταλοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, μαγειρεύουν για το φετινό STREET FOOD ITALIA, το οποίο θα διεξαχθεί στα πλαίσια του «Thessaloniki Food Festival» που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.  Η εκδήλωση, που διοργανώνει το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης,  θα πραγματοποιηθεί στις ημερομηνίες διεξαγωγής της «3ης Παγκόσμιας Εβδομάδας της Ιταλικής Κουζίνας» (19-25/11) κι συνεπώς θα τεθεί υπό την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα. Στο διήμερο αυτό θα στηθεί ένα street food party με γευστικές προτάσεις, άφθονο κρασί, μπύρα και aperol-spritz, γνήσιες ιταλικές πίτσες με ντομάτα και mozzarella, φρέσκα ζυμαρικά, risotto, τραγανά arancini, γεμιστά panzerotti, λεπτή πίτα piadina με αλλαντικά, ιταλικά burger, παραδοσιακά ιταλικά αλλαντικά- porchetta και mortadella, , παραδοσιακό ιταλικό παγωτό και καφές espresso. Το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί, στον χώρο της εκδήλωσης και σε διαμορφωμένο πάλκο, συναυλία ( από τις 21.00 ) με μία ελληνο-ιταλική μουσική ομάδα παραδοσιακών ιταλικών τραγουδιών της Μεγάλης Ελλάδας της Νοτίου Ιταλίας.

 

 

Continue Reading

Γαστρονομία

Whisky Live: Το Βρετανικό event επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη.

Whisky Live – Τhe Culture of Whisky: Το Βρετανικό event επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και δημιουργεί μια εμπειρία που ζωντανεύει τις αισθήσεις!

Η κορυφαία διεθνής διοργάνωση Whisky Live θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου, και υπόσχεται πολλές εκπλήξεις. Το event θα φιλοξενηθεί στο Makedonia Palace και θα δημιουργήσει μια μοναδική εμπειρία πολυτέλειας.

Όλοι οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν premium whiskies και spirits, single malts, σπάνιες εμφιαλώσεις, βραβευμένα labels, νέες κυκλοφορίες, επιλεγμένα whisky cocktails, καθώς και brands που δεν εισάγωνται στην ελληνική αγορά.

Όσοι whisky aficionados ή λάτρεις της πολυτέλειας προτιμήσουν να προμηθευτούν ένα από τα περιορισμένης διαθεσιμότητας Exclusive εισιτήρια, θα δοκιμάσουν στο ειδικό ποτήρι γευσιγνωσίας Glencairn, μία πρόσθετη σειρά από 15 extra premium labels, οι οποίες έχουν επιλεγεί μόνο για εκείνους.

Και φυσικά όλοι θα εντρυφήσουν στην τέχνη του food pairing, ανακαλύπτοντας συνδυασμούς γεύσεων και αρωμάτων των αγαπημένων τους labels με gourmet finger food από επιλεγμένα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης και προϊόντα υψηλής ποιότητας που θα απογειώσουν την απόλαυση.

Το Whisky Live θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον θεσμό των World Whiskies Awards, τα “Oscars” των Whiskies. Ο Πρόεδρος των WWA κ. Rob Allanson θα ξεναγήσει το κοινό στις κατηγορίες των “World Best” και θα μιλήσει για τα labels που έχουν διακριθεί τη φετινή χρονιά (2018).

Ο κ. Allanson, στο πλαίσιο της διοργάνωσης, θα διεξάγει επίσης ένα και μοναδικό masterclass με ειδικές εμφιαλώσεις, το πρώτο από τα συνολικά έξι (6) masterclasses και tasting sessions που θα προσφέρει το Whisky Live στους επισκέπτες της διοργάνωσης.

Δύο (2) whisky food pairing masterclasses θα διεξάγει για το κοινό και ο διακεκριμένος Whisky Expert κ. Πέτρος Χαριζόπουλος, ο οποίος πρόσφατα ανακυρήχθηκε ως Ambassador του Whisky Live στην Ελλάδα και είναι ο πρώτος regional Ambassador του θεσμού.

Όπως αναφέρει η Managing Director του Whisky Live για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, κ. Τερέζα Κόνσολα, η Θεσσαλονίκη, μετά την επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης του Whisky Live το 2017, κατοχύρωσε τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη δράσης του διεθνούς φορέα και πλέον συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 45 πόλεις, μαζί με τις νέες προσθήκες της Αθήνας και της Λεμεσσού,  που έχουν επιλεγεί ανά τον κόσμο για να μυήσουν το κοινό στην κουλτούρα τoυ whisky και της απόλαυσης των premium spirits.

Η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας της εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη από τις 5 μμ έως τις 11μμ, καθώς και η δημιουργία του WL Shop, ώστε οι παρεβρισκόμενοι να μπορούν να προμηθευτούν τα premium spirits της επιλογής τους σε ειδικές προνομιακές τιμές, είναι απόρροια της δέσμευσης της διοργάνωσης προς το κοινό της και υπόσχεση για τα luxury events και τις δράσεις που θα ακολουθήσουν.

Το Whisky Live είναι responsible drinking event και στηρίζει την υπεύθυνη κατανάλωση. Η είσοδος στην εκδήλωση επιτρέπεται σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Εισιτήρια μπορεί κανείς να προμηθευτεί online από το Viva.gr ή στο χώρο του event.

https://www.viva.gr/tickets/show/makedonia-palace/whisky-live-thessaloniki-2018/?fbclid=IwAR0YaYF1d06ExzuazAWTzGMGOHzOL3Qd4xAH-10QwyVBeDe_1NiilMVrilU

Continue Reading

Γαστρονομία

BARILLA PASTA WORLD CHAMPIONSHIP

Αυτή είναι η μεγάλη νικήτρια του 7ου Pasta World Championship!

Η Αμερικανίδα Carolina Diaz από το Σικάγο κέρδισε τον τίτλο Master Of Pasta στο Pasta World Championship που διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία για 7η συνεχόμενη χρονιά στο Μιλάνο, στις 24 και 25 Οκτωβρίου. Στη φετινή διοργάνωση έλαβαν μέρος 18 ταλαντούχοι σεφ από κάθε γωνιά του πλανήτη, ηλικίας μέχρι 35 ετών, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, παραπάνω από 450 επαγγελματίες του κλάδου, δημοσιογράφοι, food bloggers αλλά και διάσημοι influencers. Όλοι έδωσαν το παρών ενώνοντας τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας μια ξεχωριστή γιορτή γαστρονομίας, πολιτισμού, κουλτούρας και τεχνογνωσίας.

Η Carolina Diaz κατόρθωσε να μαγέψει του κριτές δημιουργώντας τη δική της εκδοχή στη διασημότερη Ιταλική συνταγή, Spaghetti al Pomodoro, χαρίζοντας μια συγκλονιστική εμπειρία για τον ουρανίσκο τους. «Είναι μεγάλη τιμή για μένα να είμαι η πρώτη γυναίκα που κέρδισε τον τίτλο Master Of Pasta. Είναι ένα ακόμα θετικό βήμα προς την αναγνώριση των κόπων και των προσπαθειών μας διεθνώς», δήλωσε η ίδια συγκινημένη και εμφανώς ικανοποιημένη από τη νίκη της.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε στο φετινό Pasta World Championship ένας από τους πιο χαρισματικούς σεφ της γενιάς του, ο Σταμάτης Μισομικές, ο οποίος κλήθηκε να μοιραστεί τις υψηλού επιπέδου γνώσεις του, πειραματιζόμενος με παραδοσιακές συνταγές και τοπικά προϊόντα. Το πιάτο του Una Notte Di Mare εντυπωσίασε τους κριτές, ενώ ο ίδιος έδωσε τη δική του γαστρονομική μάχη, φτάνοντας έτσι μέχρι και τον ημιτελικό.

Ο βασικός άξονας του φετινού Pasta World Championship επικεντρώθηκε γύρω από την ιδέα «Eat Positive», υπογραμμίζοντας τη σημασία των ζυμαρικών στην καθημερινότητα μας, στα πλαίσια μιας ισορροπημένης και σωστής διατροφής.

Πηγή

Continue Reading

Trending