Επιχειρηματικότητα
Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ.
«ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ»: Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ
Παρακολουθώντας τη διεθνή πολιτική σκηνή, και μάλιστα σε εκείνο το επίπεδο όπου οι δυνατοί και ισχυροί της γης μοιράζουν συμφέροντα –ίσως και τον κόσμο ολόκληρο– έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ως παρατηρητές, να μελετήσουμε πώς διαχειρίζονται τις δυνάμεις και τις αδυναμίες τους ώστε να πετύχουν αυτό που θεωρούν εξαρχής δεδομένο: την αποτελεσματική διαπραγμάτευση και την επίτευξη των στόχων τους.
Για τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τη διαμεσολάβηση και τη διαπραγμάτευση είναι πάντα άξιο μελέτης και ιδιαίτερης προσοχής το πώς τελικά επιτυγχάνονται συμφωνίες στο επίπεδο όπου οι πολιτικοί διαχειρίζονται τόσο τη δική τους ψυχολογία όσο και την ψυχολογία του αντιπάλου τους, αφ’ υψηλού και με απόλυτη σιγουριά, και με ποια χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους καταφέρνουν να ισορροπούν τους δύσκολους ρόλους τους, την ηγετική τους δύναμη, και να θεωρούνται πάντοτε κερδισμένοι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.
Σε ένα προφανές επίπεδο, οι άνθρωποι αυτοί δείχνουν εξαρχής σκληροί και αμετακίνητοι στις διεκδικήσεις τους. Πολλές φορές ματαιώνουν εξαρχής την προσέγγιση, άλλοτε επιδιώκουν να δημιουργήσουν σύγχυση και προσβολές στους αντιπάλους τους, καμιά φορά φοβέρες και απειλές, καθώς και άλλες τεχνικές για να δείξουν τη δύναμη και την υπεροχή τους. Το πρώτο αυτό βήμα είναι η προσπάθεια να αποκτήσουν πλεονέκτημα εξαρχής δημιουργώντας αρρωστημένη ενόχληση στην άλλη πλευρά. Πολλές φορές ενισχύουν αυτή την υπερβολή με μεγάλες σιωπές, βαρεμάρα και αδιαφορία, δημιουργώντας την αίσθηση του ανεξερεύνητου αγνώστου ή επιδιώκοντας την εξάντληση της υπομονής του αντιπάλου για να σκιαγραφήσουν τις αντοχές του. Τεχνικές όμως που είναι γνωστές και στις δύο πλευρές και δεν αποτελούν παρά την πρόκληση της διαχείρισης της διαπραγμάτευσης μεταξύ πραγματικά δύσκολων αντιπάλων. Καμιά φορά η αναγνώριση ενός δύσκολου αντιπάλου που δεν δείχνει a priori την επιθυμία να βρεθεί κοινό έδαφος είναι και η πιο καθαρή μάχη.
Τα εγχειρίδια διαπραγμάτευσης είναι σαφή: η επιδίωξη είναι να βρεθεί η «ζώνη συναλλαγής» και να τοποθετηθούν πάνω της τα θεμελιώδη συμφέροντα των μερών που, ενώ φαίνονται αδιαπραγμάτευτα, είναι στην ουσία ο λόγος της επαφής και ο πυρήνας της μάχης. Για να θεωρηθεί κάποιος κατάλληλος να συμμετέχει σε αυτό το επίπεδο διαπραγματεύσεων, πρέπει να είναι ικανός να διαχειρίζεται τον εαυτό του πέρα από συναισθήματα και προσωπικές ευαισθησίες, με σιδηρά πειθαρχία. Αυτό μπορεί να είναι εγγενές χαρακτηριστικό, ωστόσο για πολλούς αποτελεί επίτευγμα συνειδητής κατανόησης και άσκησης.
Οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι όλο το μυστικό βρίσκεται στη διαπίστωση ότι ο παραλογισμός και οι υπερβολές της άλλης πλευράς δεν αποτελούν παρά μία πανοπλία. Πρέπει να υπερβείς την εγωκεντρική σου άμυνα και την τάση να πάρεις τα πράγματα προσωπικά, ώστε να μπορέσεις να κοιτάξεις μέσα από την πανοπλία και να αξιολογήσεις την ποιότητα των αντοχών του αντιπάλου σου.
Μην αντιδράτε και μην απαντάτε σε παράλογη συμπεριφορά, ιδιαίτερα με παρατηρήσεις ή μονομερείς υποχωρήσεις. Το πρώτο θα χειροτερέψει τα πράγματα, το δεύτερο θα ενθαρρύνει την άλλη πλευρά να διατηρήσει την κακή συμπεριφορά. Μην χάνετε την ηρεμία σας εξαιτίας του εκνευρισμού που δημιουργείται. Αντίθετα, πάρτε τον χρόνο σας ή κάντε ένα διάλειμμα και προστατέψτε τον εαυτό σας από το να χάσετε την ψυχραιμία σας.
Κανείς δεν είναι προετοιμασμένος για ψυχραιμία παρά μόνο αυτός που έχει προπονηθεί αρκετά και για μεγάλο διάστημα. Ένας τρόπος διαχείρισης είναι η προετοιμασία με συνεργάτες και συμμάχους από πριν, ώστε να ετοιμάσετε πιθανά σενάρια και ρόλους. Ακόμη και προετοιμασμένες ατάκες και συλλογισμοί μπορούν να οδηγήσουν τη σκέψη σας σε μια «cool» και ουδέτερη διάθεση που θα σας κρατήσει στη στρατηγική σας. Προβάρετε κάθε πιθανή αντίδραση, ακόμη και την πιο υπερβολική, και δημιουργήστε εναλλακτικές. Κάντε το αρκετές φορές ώστε να γίνει δεύτερη φύση.
Απαραίτητη είναι επίσης η γνώση, από πριν, των δυνάμεων και των αδυναμιών του αντιπάλου, των συμμάχων και συνεργατών του, των εχθρών και των ανταγωνιστών του. Πολλές φορές η επικοινωνία μαζί τους δίνει νέα οπτική και αποκαλύπτει άλλες αιτίες ή διαδρομές που συνυπάρχουν με τις προφανείς.
Μην εμφανίζεστε μόνοι στη διαπραγμάτευση, όσο μεγάλη αυτοπεποίθηση κι αν έχετε. Ένα σύνολο συνεργατών και συμβούλων δημιουργεί την εικόνα οργανωμένου επιτελείου και επιβάλλει στον αντίπαλο προσοχή στη συμπεριφορά του. Ακόμη και το να συνοδεύεται και η άλλη πλευρά από συνεργάτες είναι θετικό. Μην φοβάστε τα πολλά άτομα ή τις πολλές γνώμες· σε αυτό το επίπεδο δημιουργείται momentum προς μια λύση – διαφορετικά η συνάντηση δεν θα γινόταν.
Χρησιμοποιήστε πρώτα τις προτάσεις σας που περιγράφουν με σαφήνεια τα συμφέροντά σας και φαίνονται ρεαλιστικές και μη προσβλητικές για την άλλη πλευρά. Προτιμότερο είναι να θέσετε εξαρχής και τα οφέλη της άλλης πλευράς, δείχνοντας ότι είστε προετοιμασμένοι και διατεθειμένοι να βρείτε κοινό τόπο και αμοιβαία ωφέλιμη λύση.
Τέλος, μετά από κάθε συνάντηση δημιουργήστε περίληψη με τα θέματα που αναδείχθηκαν και στείλτε τη σε όλα τα μέρη που εμπλέκονται και έχουν συμφέρον. Έτσι ενημερώνετε την άλλη πλευρά ότι έχετε επίγνωση του παιχνιδιού και της τεχνικής που χρησιμοποιεί, άρα ότι είστε ισάξιος αντίπαλος.
της Μαριάννας Τσούλια
Συνέδρια
Το Enterprise Europe Network Hellas επενδύει στη συνεργασία.
Η 2η Συνάντηση του Δικτύου ανέδειξε νέες στρατηγικές,
εργαλεία και διεθνείς προοπτικές για τις ελληνικές ΜμΕ
Με επίκεντρο την ενδυνάμωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω της
καινοτομίας και της εξωστρέφειας, πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης
(7-8 Μαΐου 2026) η 2η Συνάντηση της κοινοπραξίας του Enterprise Europe
Network Hellas. Η συνάντηση, υπό τον συντονισμό του Εθνικού Κέντρου
Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) και με τη διοργάνωση και
φιλοξενία του Δικτύου ΠΡΑΞΗ / ΙΤΕ, συν-συντονιστή του ελληνικού Δικτύου, και
του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, εταίρο του Enterprise Europe Network Hellas,
συγκέντρωσε εκπροσώπους 15 φορέων από όλη την Ελλάδα.
Η διοργάνωση αποτέλεσε κομβικό σημείο συντονισμού για τη νέα προγραμματική
περίοδο του Δικτύου, θέτοντας στο επίκεντρο την ενίσχυση της
ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την περαιτέρω αναβάθμιση
των παρεχόμενων υπηρεσιών και τη διαμόρφωση κοινής στρατηγικής,
εναρμονισμένης με τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Την έναρξη των εργασιών χαιρέτησαν ο Γιώργος Ματαλλιωτάκης, Εντεταλμένος
Σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης για θέματα διασύνδεσης με ερευνητικά και
ακαδημαϊκά ιδρύματα, ο καθηγητής Βασίλης Χαρμανδάρης, Πρόεδρος του ΔΣ του
ΙΤΕ, ο Ευάγγελος Καρκανάκης, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού
Επιμελητηρίου Ηρακλείου, ο Δρ Κυριάκος Τολιάς, Διευθυντής του ΕΚΤ, και ο Δρ
Κωνσταντίνος Βαβέκης, Τεχνικός Προϊστάμενος του Δικτύου ΠΡΑΞΗ.
Στην έναρξη των ομιλιών, ο Χρήστος Σκούρας, Policy Officer DG GROW της
Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρουσίασε το όραμα για το νέο Δίκτυο της επόμενης
περιόδου, EU for Business Network 2028-2034. Οι άξονες της ΕΕ επικεντρώνονται
EEN Hellas Δελτίο Τύπου | 2
στη βελτίωση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος, την ενίσχυση των επενδύσεων και
την προώθηση της διεθνοποίησης, με στόχο τη βελτίωση της ευρωπαϊκής
ανταγωνιστικότητας μέσω του νέου Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανταγωνιστικότητας
(European Competitiveness Fund – ECF).
Ιδιαίτερη βαρύτητα είχε η παρέμβαση του Μάκη Τικφέση, Project Adviser,
European Innovation Council and SMEs Executive Agency (EISMEA), ο οποίος
παρουσίασε την πορεία υλοποίησης του έργου Enterprise Europe Network Hellas
2025-2028, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στους εταίρους του Δικτύου τόσο για τη
διοργάνωση της συνάντησης όσο και για την ενεργό συμμετοχή τους.
Τόνισε ότι, σε μια περίοδο πολλαπλών προκλήσεων για τις επιχειρήσεις, η
συμβολή των μελών της κοινοπραξίας είναι καθοριστική για την παραγωγή
αντικτύπου, την ανθεκτικότητα και την ουσιαστική υποστήριξη των αποδεκτών
του Δικτύου. Αναγνωρίστηκε η θετική εικόνα της ελληνικής κοινοπραξίας, ως προς
τη συμμετοχή της σε δράσεις, την παραγωγή περιεχομένου και την ετοιμότητα
υποβολής ιστοριών επιτυχίας, αλλά και η συμβολή των διεθνών συνεργατών του
Δικτύου στη διεθνοποίηση των επιχειρήσεων, καθώς κατά την προηγούμενη
συμβατική περίοδο συνέβαλαν σε περισσότερες από 1.000 ευρωπαϊκές
συνεργασίες.
Η Αναστασία Σαρχόσογλου, συντονίστρια Enterprise Europe Network Hellas στο
ΕΚΤ, και ο Αχιλλέας Μπάρλας, συντονιστής Enterprise Europe Network Hellas στο
Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, παρουσίασαν τις εξελίξεις σχετικά με το EU for Business Network
2028–2034 και τη θέση της ελληνικής κοινοπραξίας στο πλαίσιο της ευρύτερης
συζήτησης για το νέο European Competitiveness Fund.
Επιπλέον, παρουσιάστηκαν εξειδικευμένα εργαλεία και υπηρεσίες για
επιχειρήσεις, όπως το EU Sanctions Helpdesk, δράσεις υποστήριξης της
καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας από φορείς του οικοσυστήματος και
συνεργάτες του Δικτύου, ζητήματα συντονισμού, διαχείρισης έργου, ανάπτυξης
και παροχής υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας προς τις επιχειρήσεις.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανταλλαγή καλών πρακτικών και εμπειριών μεταξύ
των εταίρων του Δικτύου, καθώς και στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ
ερευνητικών και επιχειρηματικών φορέων.
Στο πλαίσιο των εργασιών της πρώτης ημέρας, πραγματοποιήθηκε επίσης
επίσκεψη στο C Nest Accelerator, τη σύγχρονη θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας
της Κρήτης, όπου παρουσιάστηκαν επιτυχημένα παραδείγματα καινοτόμων
επιχειρήσεων και τα αποτελέσματα δράσεων υποστήριξης επιχειρηματικότητας. Η
επίσκεψη λειτούργησε ως ευκαιρία για σύνδεση των εταίρων του Δικτύου με το
τοπικό οικοσύστημα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, καθώς και για
ανάδειξη παραδειγμάτων επιχειρήσεων που έχουν ωφεληθεί από δράσεις
υποστήριξης.
EEN Hellas Δελτίο Τύπου | 3
Η δεύτερη ημέρα περιλάμβανε θεματικές συνεδρίες για την ανάπτυξη ικανοτήτων
του Δικτύου, την αξιοποίηση της πλατφόρμας IT του Enterprise Europe Network,
την προώθηση των υπηρεσιών του Δικτύου, εκπαιδευτική ενότητα σχετικά με τη
λειτουργία της ομάδας SME Feedback, καθώς και ζητήματα στρατηγικής
διανοητικής ιδιοκτησίας και καινοτομίας.
Επίσης, πραγματοποιήθηκαν αναλυτικές παρουσιάσεις από τους εταίρους για την
πρόοδο, τους στόχους και τα αποτελέσματα του κάθε πακέτου εργασίας του
Enterprise Europe Network Hellas. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το Κέντρο
Υποστήριξης Μικροπιστώσεων από το Επιμελητήριο Ηρακλείου, μια δομή
ενημέρωσης και υποστήριξης των πολύ μικρών επιχειρήσεων και των ελεύθερων
επαγγελματιών του Νομού Ηρακλείου.
Ξεχωριστό ενδιαφέρον συγκέντρωσε η συζήτηση με θέμα το μοντέλο «Hub-and-
Spoke», όπου παρουσιάστηκαν ιστορίες επιτυχίας και βέλτιστες πρακτικές από
επιχειρήσεις-ωφελούμενους των υπηρεσιών του Δικτύου ΠΡΑΞΗ και του
Επιμελητηρίου Ηρακλείου.
H διήμερη συνάντηση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των επόμενων στόχων
και προτεραιοτήτων της κοινοπραξίας, καθώς και των δράσεων που θα
ενισχύσουν περαιτέρω την εξωστρέφεια, την καινοτομία και την
ανταγωνιστικότητα των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Σχετικά με το Enterprise Europe Network Hellas
Από το 2008 το Enterprise Europe Network υποστηρίζει μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις
να καινοτομήσουν και να αναπτυχθούν διεθνώς. Αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο
υποστήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων παγκοσμίως, με 450 οργανισμούς σε 56 χώρες.
Στην Ελλάδα, εκπροσωπείται από την κοινοπραξία Enterprise Europe Network Hellas, με
συντονιστές το ΕKT και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ. Δεκαέξι οργανισμοί παρέχουν ολοκληρωμένες
υπηρεσίες σε επιχειρήσεις με διεθνείς φιλοδοξίες για την υποστήριξη της βιωσιμότητας,
της ανθεκτικότητας, της καινοτομίας και της ψηφιακής μετάβασης ώστε να επεκτείνουν
την παρουσία τους στις διεθνείς αγορές.
Επισκεφθείτε τον ιστότοπο της ελληνικής κοινοπραξίας EEN Hellas: https://www.een.gr
Επισκεφθείτε τον διεθνή ιστότοπο του Enterprise Europe Network: https://een.ec.europa.eu
Συνέδρια
Πρόσφυγες στην Ελλάδα συνεχίζουν για 4 η χρονιά την Ακαδημία για Γυναίκες Πρόσφυγες
-Η Τράπεζα Πειραιώς και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα ανακοινώνουν τη συνέχιση της Ακαδημίας για Γυναίκες Πρόσφυγες. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Τράπεζας Πειραιώς και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, η οποία ξεκίνησε το 2023 και συνεχίζεται για 4 η χρονιά, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας EQUALL της Τράπεζας και ειδικότερα στον πυλώνα της Ισότητας των Φύλων.
-H Ακαδημία για Γυναίκες Πρόσφυγες αποσκοπεί στην ανάπτυξη, μέσω επαγγελματικής κατάρτισης, νέων δεξιοτήτων για γυναίκες πρόσφυγες και αιτούσες άσυλο.Η δράση, υλοποιείται από τη ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση, εταίρο της Ύπατης Αρμοστείας, για τις ειδικότητες βοηθού κουζίνας και υπαλλήλου ξενοδοχείουκαθώς και από τοελληνικό παράρτημα του παγκόσμιου οργανισμού International Women’sCoffeeAlliance (IWCA) για την ειδικότηταcoffeeexpert/barista. Φέτος, 90 γυναίκες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα επαγγελματικής ειδίκευσης με στόχο την απασχόλησή τους στους τομείς του τουρισμού και της εστίασης.
-Μέχρι σήμερα, 243 γυναίκες συμμετείχαν στους κύκλους επαγγελματικής κατάρτισης της Ακαδημίας, αποκτώντας πρακτικές δεξιότητες και γνώσεις που ενισχύουν την προοπτική απασχόλησής τους στον αναπτυσσόμενο τουριστικό τομέα, από τις οποίες το 34.2% εξασφάλισε εργασία στον τομέα του τουρισμού.
-Η δέσμευση της Πειραιώς και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα αντικατοπτρίζει την κοινή πεποίθηση στη δυνατότητα κάθε γυναίκας να ξεπερνάει τα εμπόδια και να διαμορφώνει ένα μέλλον ίσων ευκαιριών, αξιοπρέπειας και σεβασμού. Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στις ειδικότητες της Ακαδημίας για Γυναίκες Πρόσφυγες, επισκεφτείτε τους συνδέσμους της ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση https://metadrasi.org/campaign/refugee-women-academy/
-Για τις ειδικότητες βοηθού κουζίνας και υπαλλήλου ξενοδοχείου καθώς και του ελληνικού παραρτήματος του παγκόσμιου οργανισμού International Women’sCoffeeAlliance (IWCA) https://iwcagreece.org/refugee-women-academy/ για την ειδικότητα coffeeexpert/barista. Οι αιτήσεις διαρκούν από 30.04.2026 ως 08.05.2026.
Προγράμματα
includeschool «Συμπεριληπτική επικοινωνία»
το διαδραστικό εργαστήριο 8 ωρών «Συμπεριληπτική επικοινωνία». Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Ιουνίου (9:30 – 17:30) στον χώρο του WHEN Hub στην Αθήνα. Θα αναδείξει τους τρόπους με τους οποίους η συμπεριληπτική επικοινωνία, πέρα από αξία, μπορεί να μετατραπεί σε εργαλείο καθημερινής πρακτικής, ατομικά αλλά και για τις ομάδες και τους οργανισμούς μας.
1 Η γλώσσα που χρησιμοποιούμε στον χώρο εργασίας -γραπτή, προφορική, οπτική- δεν είναι ποτέ ουδέτερη. Κάθε αγγελία, κάθε performance review, κάθε εσωτερικό email και κάθε σύσκεψη μεταφέρει, με ή χωρίς πρόθεση, μηνύματα που καθορίζουν ποιος/α ανήκει και ποιος/α όχι. Η συμπεριληπτική επικοινωνία δεν είναι υπόθεση «πολιτικής ορθότητας»: είναι στρατηγική επιλογή που επηρεάζει
2 τόσο την αφοσίωση και απόδοση του εργατικού δυναμικού, όσο και τη φήμη και ανταγωνιστικότητα του κάθε οργανισμού στην αγορά. Στο εργαστήριο «Συμπεριληπτική επικοινωνία» τα συμμετέχοντα άτομα θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τη γλώσσα, την εικόνα, τη συμπεριφορά και τα κανάλια επικοινωνίας ως πεδία δράσης, τόσο για την ατομική όσο και για την οργανωσιακή αλλαγή. Θα μάθουν να εστιάζουν σε διαστάσεις που περιλαμβάνουν το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη διαγενεακότητα, την αναπηρία, την εθνικότητα και την κουλτούρα, χωρίς να περιορίζονται σε αυτές. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, ομαδική ανάλυση πραγματικών εταιρικών υλικών και πρακτικά εργαλεία άμεσης εφαρμογής, τα συμμετέχοντα άτομα μαθαίνουν να αναγνωρίζουν ασυνείδητα στερεότυπα στον εταιρικό λόγο, να αναδιατυπώνουν κρίσιμα σημεία επικοινωνίας και να παρεμβαίνουν αποτελεσματικά, τόσο ως άτομα όσο και ως φορείς αλλαγής, στους οργανισμούς τους.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε HR Managers, L&D Managers, Internal Communications & Employer Branding Managers και People Leaders που επιθυμούν να αξιολογήσουν και να βελτιώσουν κρίσιμα σημεία της εταιρικής τους επικοινωνίας. Τα συμμετέχοντα άτομα θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν ικανότητες όπως:
● Την κατανόηση βασικών όρων, αρχών, διαστάσεων και στρατηγικού πλεονεκτήματος της Συμπεριληπτικής Επικοινωνίας
● Την αναγνώριση στερεοτυπικών μοτίβων στον γραπτό, προφορικό και οπτικό εταιρικό λόγο
● Την αποτελεσματική παρέμβαση στο πεδίο της συμπεριφοράς Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, κάθε συμμετέχων/ουσα αναχωρεί με συγκεκριμένα επόμενα βήματα: αλλαγές που μπορεί να εφαρμόσει στον ίδιο
3 του/της τον λόγο αλλά και πρακτικές που μπορεί να εισαγάγει άμεσα στον οργανισμό του/της. οργανισμό του/της. Υποστηρίζουμε άτομα και οργανισμούς που θέλουν να γίνουν ambassadors μιας πιο συμπεριληπτικής εταιρικής κουλτούρας προσφέροντας έκπτωση 10% για κράτηση θέσεων κατά τη διάρκεια της περιόδου Early Bird. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε και απευθείας με την ομάδα της inc.lude στο [email protected].
-
Επιχειρηματικότητα5 + 1 TIPS…. Ορθής Επικοινωνίας!
-
Επιχειρηματικότητα5 + 1 TIPS…. ΟΡΘΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!
-
ΟικογένειαΗ Caresma αλλάζει το τοπίο της φροντίδας ηλικιωμένων ανθρώπων, με σύμμαχο την εκπαίδευση & τεχνολογία.
-
ΣυνεντεύξειςMeet the Designers – Μια πρωτοβουλία που φωτίζει τους Έλληνες δημιουργούς..
-
Εκδηλώσεις«Ποιητικοί Δρόμοι»: Μια μεγάλης κλίμακας πολιτιστική δράση στην Καλαμάτα
-
ΕκδηλώσειςFrida Kahlo: Beyond the Icon Immersive Experience
-
ΞενοδοχείαΞενώνας «Το Αρχοντικόν» – Διαμονή στη φύση με άνεση & πολυτέλεια
-
Θέατρο«Τα πήρες όλα κι έφυγες – Η ζωή του Στράτου Διονυσίου»


17 Comments