Εκδηλώσεις
Η HATZI FILAX GROUP ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ 1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΟΚΟΛΙΑΣ ΣΤΗ ΧΙΟ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Συνέδριο Ανάπτυξης της Εταιρείας ΖΑΝΝΗΣ Μ ΚΟΚΟΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ, που πραγματοποιήθηκε στο Πολυκατάστημα στη Χίο. Πρόκειται για την πρώτη πρωτοβουλία της εταιρείας να φέρει κοντά όλα τα μέλη της ομάδας της, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας, της επικοινωνίας και της συνολικής ανάπτυξης.
Το συνέδριο, που διοργανώθηκε από την Hatzi Filax Group, αποτέλεσε μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες, συνδυάζοντας ουσιαστικές δράσεις, διαδραστικά εργαστήρια και ανοιχτό διάλογο. Η πρωτοβουλία αυτή επιβεβαίωσε την προσήλωση της εταιρείας στη δημιουργία ενός δυναμικού και υποστηρικτικού περιβάλλοντος εργασίας.
Η Ευγενία Κοκολιά, εκπρόσωπος της εταιρείας ΖΑΝΝΗΣ Μ ΚΟΚΟΛΙΑΣ, δήλωσε:
Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ήταν γεμάτο χαμόγελα, γέλιο και απίστευτη ενέργεια. Είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε να οργανώσουμε αυτό το συνέδριο και να φέρουμε κοντά τα μέλη της ομάδας μας. Η επιτυχία αυτού του εγχειρήματος αποδεικνύει την αξία της συλλογικής προσπάθειας και της επικοινωνίας σε όλα τα επίπεδα. Στόχος μας είναι να δημιουργούμε συνεχώς ευκαιρίες για ανάπτυξη, εκπαίδευση και προσωπική εξέλιξη για όλους τους συναδέλφους μας, ενισχύοντας παράλληλα τις σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ μας.
Οι συνάδελφοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες, να αναλύσουν κοινές προκλήσεις και να προτείνουν λύσεις για την ενίσχυση και την ανάπτυξη της εταιρείας Κοκολιάς.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά της ομάδας μας και κυρίως, στην Χάτζη Σκευοφύλακα και την Σοφία Σκευοφύλακα για την πολύτιμη εκπαίδευση και υποστήριξη τους, καθώς και τον Πολυχώρο Βυρσοδεψείο για τη ζεστή φιλοξενία και ατμόσφαιρα.
Η Σοφία Σκεοφύλακα, CCO και Co-Founder της Hatzi Filax Group δήλωσε:
«Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή για όλους μας. Το 1ο Συνέδριο Ανάπτυξης Εταιρείας Κοκολιάς δεν ήταν απλώς μια διοργάνωση, αλλά μια ευκαιρία να αναδείξουμε τη σημασία της συνεργασίας και της κοινής προσπάθειας. Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν για την υποστήριξη και την εξαιρετική διοργάνωση».
Η Χάτζη Σκευοφύλακα, CEO και Co-Founder της Hatzi Filax Group δήλωσε:
«Ένα σύγχρονο συνέδριο δεν είναι απλώς μια ευκαιρία για ανταλλαγή γνώσεων, αλλά ένας διαδραστικός πυλώνας ανάπτυξης που φέρνει στο επίκεντρο την καινοτομία και τη στρατηγική ευθυγράμμιση. Μέσα από συζητήσεις, εργαστήρια και ανταλλαγή ιδεών, δημιουργείται ένας ζωντανός χώρος που ενισχύει τη συνεργασία, καλλιεργεί τη δημιουργικότητα και διαμορφώνει τις βάσεις για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία. Κάθε εταιρεία που επενδύει σε τέτοιες πρωτοβουλίες αναδεικνύει τη δέσμευσή της να παραμένει ανταγωνιστική και να προσαρμόζεται στις προκλήσεις του μέλλοντος, με τους ανθρώπους και την καινοτομία στο επίκεντρο.»
Εκδηλώσεις
Παρουσία της ΚΟΚΟΛΙΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. στην Canton Fair Global Share

Η εταιρεία ΚΟΚΟΛΙΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε., σταθερά προσανατολισμένη στην ανάπτυξη, την καινοτομία και την εξωστρέφεια, συμμετείχε ως επισκέπτης στην κορυφαία διεθνή εμπορική έκθεση Canton Fair Global Share, που πραγματοποιήθηκε στην Κίνα. Η εν λόγω έκθεση αποτελεί μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις παγκοσμίως για το διεθνές εμπόριο, με χιλιάδες συμμετοχές από επιχειρήσεις, οργανισμούς και επαγγελματίες του κλάδου από όλο τον κόσμο.
Η παρουσία μας εκεί είχε στρατηγικό χαρακτήρα, καθώς στόχος μας ήταν η άμεση επαφή με τις παγκόσμιες εξελίξεις, η κατανόηση των αναδυόμενων τάσεων στην αγορά, και η διερεύνηση μελλοντικών ευκαιριών συνεργασίας. Η έκθεση αποτέλεσε ένα μοναδικό περιβάλλον για να γνωρίσουμε από κοντά καινοτόμα προϊόντα, προηγμένες τεχνολογίες και νέες προσεγγίσεις σε θέματα παραγωγής, προμηθειών και επιχειρηματικής ανάπτυξης.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας, παρακολουθήσαμε εξελίξεις στον τομέα των βιομηχανικών προϊόντων, των εργαλείων και των τεχνολογικών λύσεων, οι οποίες σχετίζονται άμεσα με τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται η εταιρεία μας, με αποτέλεσμα να εμπλουτίσουμε, τις εσωτερικές μας γνώσεις με καλές πρακτικές διεθνούς εμπορίου, τις οποίες αξιολογούμε για ενσωμάτωση στη λειτουργία μας.
Η επιτόπια ενημέρωση και η άμεση επαφή με τα στελέχη της διεθνούς αγοράς αποτέλεσαν σημαντική επένδυση γνώσης, η οποία θα μεταφραστεί σε πρακτικές βελτιώσεις στην εμπορική και στρατηγική προσέγγιση της ΚΟΚΟΛΙΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
Η συμμετοχή μας στην Canton Fair Global Share δεν ήταν απλώς μία επίσκεψη, αλλά μια στοχευμένη αποστολή παρακολούθησης, απορρόφησης και αξιολόγησης των δεδομένων που επηρεάζουν το παρόν και το μέλλον του επιχειρείν σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η ΚΟΚΟΛΙΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. παραμένει προσηλωμένη στον στόχο της για συνεχή εξέλιξη και ανάπτυξη, διατηρώντας παρουσία τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά.
Εκδηλώσεις
Επιμελητήριο Αρκαδίας: Στρατηγικός Συνεργάτης ανάπτυξης ενός νέου επιχειρηματικού μοντέλου με σημείο αναφοράς τη Μεγαλόπολη

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, επιβεβαιώνοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τη μετάβαση της Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική εποχή, συμμετείχε ενεργά στην Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη: «Οι Προτεραιότητες της Πολωνικής Προεδρίας στο Συμβουλίο της ΕΕ το Πρώτο Εξάμηνο του 2025» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης.
Την Παρασκευή, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, κ. Γιάννης Τρουπής, και τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, κ.κ. Βασίλης Αθανασιάδης (Α΄ Αντιπρόεδρος), Νίκος Τότσης (Β΄ Αντιπρόεδρος), Παναγιώτη Μαντάς (Γενικός Γραμματέας) και Σωτήρης Μπαλίκος (Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Εμπορίου), υποδέχτηκαν στα γραφεία του Επιμελητηρίου την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κα. Ελβίρα Φόρτε. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας εν όψει της έναρξης των διαβουλεύσεων για τη νέα προγραμματική περίοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2028-2034. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εμπειρία που διαθέτει πλέον το Επιμελητήριο Αρκαδίας από την εφαρμογή του Προγράμματος Δίκαιης Μετάβασης στη Μεγαλόπολη και ειδικά σε ότι αφορά τον τομέα της επιχειρηματικότητας.
Την πρώτη ημέρα της συνδιάσκεψης, ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Νίκος Τότσης, στην ομιλία του, τόνισε το ισχυρό ενδιαφέρον του Επιμελητηρίου για την ανάπτυξη της περιοχής και τη σημασία της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης. Υπογράμμισε τις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου, όπως το έργο κατάρτισης που υλοποιείται σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και τις στρατηγικές συνεργασίες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
Τη δεύτερη ημέρα των εργασιών, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Γιάννης Τρουπής, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η γεωργία, όπως η αύξηση του κόστους ενέργειας, η κλιματική αλλαγή, η έλλειψη εργατικού δυναμικού και νέων τεχνολογιών άρδευσης. Υπογράμμισε την ανάγκη για παραγωγή περισσότερων προϊόντων ανά στρέμμα και την εφαρμογή νέων τεχνολογιών για την ενίσχυση της παραγωγικότητας, ενώ επισήμανε την ανάγκη για μεγαλύτερο κλήρο με την ταυτόχρονη επίτευξη οικονομιών κλίμακας, ώστε οι αγρότες να μπορούν να ανταγωνίζονται με τους ευρωπαίους συναδέλφους τους.
Ο κ. Τρουπής, κλείνοντας, πρότεινε την εφαρμογή οικονομικών κινήτρων, τα οποία θα έχουν ως αποτέλεσμα την αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων εκτάσεων γης υψηλής παραγωγικότητας στον πρωτογενή τομέα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανταγωνιστικότητα των Ελλήνων αγροτών.
Εκδηλώσεις
“Ο Αθέατος Ρόλος της Γυναίκας Μέσα στον Χρόνο” Μια Βραδιά Πολιτισμού και Ιστορίας στα Εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας

Μια Βραδιά Πολιτισμού και Ιστορίας στα Εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας
“Ο Αθέατος Ρόλος της Γυναίκας Μέσα στον Χρόνο”
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή τα εγκαίνια της Έκθεσης
Φωτογραφίας “Ο Αθέατος Ρόλος της Γυναίκας Μέσα στον Χρόνο” στο Φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου
Θεσσαλονίκης. Η έκθεση αποτελεί μια ξεχωριστή πολιτιστική πρωτοβουλία του Δήμου Θέρμης, στο
πλαίσιο του προγράμματος για την «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά του Δήμου Θέρμης».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο
Βουλευτής Κιλκίς Πέτρος Παππάς, ο Χρήστος Μήττας, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Αθλητισμού, η
Δήμητρα Αγκαθίδου, Αντιδήμαρχος Αστικής Ανάπτυξης & Πολεοδομίας Δήμου Θεσσαλονίκης, ο Ευθύμιος Χατζηθεόκλητος, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης & Πρόνοιας Δήμου Θεσσαλονίκης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Θέρμης κα Εύη Λάππα, ο Στυλιανός Αποστόλου, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Νεολαίας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης του Δήμου Θέρμης, ο Γιώργος Αγγέλου, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, η Ελισάβετ Βελονά, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος σε θέματα Νεολαίας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Θέρμης Στέφανος Πάνος και Στέλλα Καρατσόρη, οι Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων Όλγα Γιαννιού και Δημήτρης Γουδήρας, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Αναστασία Βογιατζή και Γιώργος Τσανίδης, ο Αθανάσιος Γλαβίνας ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ο Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα Παιδείας Αχιλλέας Μεταλούλης κ.ά.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση και να
παρακολουθήσουν το θεατρικό δρώμενο “Σαν έρθω στο φως”, μια παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου
Βορείου Ελλάδος, βασισμένη στην παράσταση «Θελεστίνα», σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ, Αστέριου Πελτέκη. Το ομώνυμο φωτογραφικό λεύκωμα εκδίδεται από τον Δήμο Θέρμης σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων και διατέθηκε δωρεάν στους επισκέπτες κατά τη διάρκεια των εγκαινίων.
Η έκθεση και το ομώνυμο φωτογραφικό λεύκωμα που την συνοδεύει, είναι αποτέλεσμα της
πρωτοβουλίας που υλοποιήθηκε μέσα από εργαστήρια δια βίου μάθησης και συλλογικές δράσεις, στις
κοινότητες του Δήμου Θέρμης. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, “ζωντάνεψαν” και αποτυπώθηκαν
φωτογραφικά εκφράσεις και παραδόσεις, ήθη, έθιμα, μουσικές, χοροί και στιγμιότυπα της
καθημερινότητας, πολύτιμα στοιχεία που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά, αλλά συχνά δεν
καταγράφονται. Οι αφηγήσεις των γυναικών ανέδειξαν πτυχές της ζωής τους που παραμένουν αθέατες,
από τις καθημερινές τους δραστηριότητες μέχρι τους ρόλους τους σε σημαντικά τοπικά έθιμα και
κοινωνικές δομές. Μέσα από τη δράση αυτή, δημιουργήθηκε ένα περιβάλλον αλληλεπίδρασης και
ενδυνάμωσης, όπου οι γυναίκες όλων των ηλικιών μοιράστηκαν βιώματα και ιστορίες, συμβάλλοντας στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι αφηγήσεις τους αποτυπώθηκαν σε φωτογραφικά
ντοκουμέντα, αποδίδοντας το συναίσθημα, τη ζωντάνια και την ατμόσφαιρα μιας διαχρονικής
πραγματικότητας, μέσα από τον φακό της Αθηνάς Ακώνη, του Παναγιώτη Μπατατόλη και του Θανάση
Ράπτη.
Ιδιαίτερη αναγνώριση αποδίδεται στα Τοπικά Συμβούλια, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τα Κ.Α.Π.Η.,
τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (ΔΕΠΙΣ) και όλους τους τοπικούς φορείς που συνέβαλαν στην
υλοποίηση της έκθεσης, σε όλες τις γυναίκες που μοιράστηκαν τις ιστορίες τους, καθώς και στα μέλη
του Συμβουλίου Νέων του Δήμου Θέρμης για τη βοήθειά τους.
Ιδιαίτερη αναγνώριση αποδίδεται στα Τοπικά Συμβούλια, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τα Κ.Α.Π.Η., τη
Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (ΔΕΠΙΣ) και όλους τους τοπικούς φορείς που συνέβαλαν στην υλοποίηση της έκθεσης, σε όλες τις γυναίκες που μοιράστηκαν τις ιστορίες τους, καθώς και στα μέλη του Συμβουλίου Νέων του Δήμου Θέρμης για τη βοήθειά τους. Η δράση αυτή αποτελεί μέρος των συνεχών πρωτοβουλιών του Δήμου Θέρμης για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας. Συντονίστριες των Βιωματικών Εργαστηρίων: Σοφία Κυπριανίδου, Εκπαιδεύτρια, Σκηνοθέτιδα και Δρ. Νάγια Τσελέπη, Ανθρωπογεωγράφος.
Η καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης και του λευκώματος έγινε από την Έλλη
Αγιαννίδη και τον Γιώργο Βέργαδο (ιδρυτές της φωτογραφικής και social media κοινότητας Greek
Instagramers Events).
-
Επιχειρηματικότητα
Golden Rule vs Platinum Rule
-
Lifestyle
Πέγκυ Μουζάκη | Δεν έχω αυτοπεποίθηση!
-
Ψυχολογία
Συναισθηματική Νοημοσύνη ή Νοημοσύνη Της Καρδιάς :
-
Ψυχολογία
Αντιμετωπίστε την κρίση με… αισιοδοξία
-
Τουρισμός
Ιατρικός Τουρισμός στην Ελλάδα: Η Αναδυόμενη Προοπτική
-
Οικογένεια
Πώς να αναπτύξετε τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών σας
-
Οικογένεια
Τα Ψυχολογικά Χαρακτηριστικά Της Εφηβικής Ηλικίας
-
Υγεία
Οδηγός Ευεξίας για το Καλοκαίρι από την Affidea
11 Comments