Connect with us

Γαστρονομία

Honey Sommelier στο Λονδίνο

Σκοπός του προγράμματος είναι η αύξηση της αναγνωρισμότητας και της εξειδίκευσης στο μέλι. Η παροχή στους συμμετέχοντες μιας μεθοδολογίας που τους επιτρέπει να αξιολογήσουν την ποιότητα και την ποικιλία των μελιών. Για τους μελισσοκόμους και τους συσκευαστές είναι χρήσιμη η παρακολούθηση του σεμιναρίου για την σωστή επισήμανση σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ, καλύτερη παρουσίαση των προϊόντων και για τους λάτρεις του μελιού εν γένει, για καλύτερη επιλογή και εκτίμηση του μελιού

Το σεμινάριο απευθύνεται κατά προτίμηση σε μελισσοκόμους και τεχνικούς, αλλά και σε άλλους επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με το μέλι (όπως βοτανολόγοι, διατροφολόγοι, διαιτολόγοι, σεφ ή “foodies”) και όσοι επιθυμούν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους για το μέλι. Θα μάθουν πώς να χρησιμοποιούν την οργανοληπτική ανάλυση ως εργαλείο για την αξιολόγηση της ποιότητας.

 

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

 

Θα μάθετε πώς το μέλι παράγεται από τις μέλισσες και από τους μελισσοκόμους και όλους τους κρυμμένους κινδύνους που αντιμετωπίζει η παραγωγή μελιού. Θα δοκιμάσετε πόσο ευαίσθητες είναι οι αισθήσεις σας και θα βελτιώσετε την ικανότητά σας για αισθητήρια-οργανοληπτική διάκριση. Θα δοκιμάσετε περισσότερες από 15 ποικιλίες επιλεγμένου μελιού υψηλής ποιότητας και θα είστε εκπαιδευμένοι για να αναγνωρίσετε ελαττώματα στο μέλι. Θα μάθετε να ανιχνεύετε τα προφίλ γεύσης των μελιών. Θα βιώσετε να είστε κριτής σε διαγωνισμό μελιού.

Τα είδη μελιού θα περιλαμβάνουν (αλλά δεν περιορίζονται σε αυτά):

  • Citrus (Citrus spp.)
  • Πικραλίδα (Taraxacum officinale)
  • Ακακία (Robinia pseudoacacia)
  • Γαλλικό αγιόκλημα (Hedysarum coronarium)
  • Δέντρο καρυδιού (Eucalyptus spp.)
  • Μελιτώματα μέλι
  • Ασβέστη (Tilia spp.)
  • Brassica napus
  • Rhododendron (Rhododendron spp.)
  • Φράουλα (Arbutus unedo)
  • Ηλίανθος (Helianthus annus)
  • Γλυκό κάστανο (Castanea sativa)
  • Γαϊδουράγκαθο (Galactites tomentosa)
  • Θυμάρι (Thymus capitatus)

 

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ

• να κατανοήσετε καλύτερα με τις αισθήσεις σας το κάθε μέλι, μαθαίνοντας πώς να προσδιορίσετε 7 βασικά αρώματα και οικογένειες αρωμάτων στο μέλι.
• να γράφετε λεπτομερείς σημειώσεις γευσιγνωσίας χρησιμοποιώντας το άρωμα μελιού και τον τροχό γεύσης, να προσδιορίζετε τη σύνθεση και τις φυσικές ιδιότητες του μελιού.
• να εμπλουτίσετε το λεξιλόγιό σας για την περιγραφή του μελιού μέσω περιγραφικών στοιχείων.
• η διαφορά μεταξύ της γεύσης και της γεύσης μέσω των αισθητήριων ασκήσεων.
• να αναγνωρίσετε τις γεύσεις του μελιού και να εκπαιδεύσετε την παλέτα μέλιτος.
• να δοκιμάσετε και να μάθετε περίπου 15 σημαντικά μέλια και τις φυτικές πηγές τους.
• Να κατανοήσετε πώς και τι είναι η κρυστάλλωση και πώς να αξιολογείτε τις ιδιότητές της.
• σχετικά με τις αιτίες των ελαττωμάτων στο μέλι και τον τρόπο αποφυγής τους.
• πώς να χρησιμοποιήσετε ένα γράφημα για την αξιολόγηση του μελιού.
• πώς να χειρίζεστε, να επεξεργάζεστε και να αποθηκεύετε μέλι για καλύτερη παρουσίαση.
• τους κανόνες για την επισήμανση και την εμπορία μελιού.
• πώς να χρησιμοποιήσετε τη γνώση σας για να συνδυάσετε μέλι με τυριά, κρασιά για γλυκά και αλμυρά πιάτα.

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ,
Τοποθεσία: DoubleTree by Hilton Hotel Λονδίνο
Εκπαιδευτές: Raffaele Dall’Olio, Gian Luigi Marcazzan
Το σεμινάριο υποστηρίζεται από τα: Διεθνή Βραβεία Μελιού Λονδίνου- London International Honey Awards (LIHA)

Για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.LondonHoneyAwards.com

Continue Reading

Συνταγές

Eύκολα pancakes με σοκολάτα και μπισκότο

Τα pancakes είναι κορυφαία στις αναζητήσεις της Google παγκοσμίως. Είναι τα γλυκάκια της κάθε στιγμής και τρώγονται ευχάριστα είτε στη γλυκιά τους, είτε στην αλμυρή έκδοσή τους με τυριά και αλλαντικά.

Η Έλλη μας τα ετοίμασε με σοκολάτα bitter και τριμμένο μπισκότο και ήταν απίθανα. Τα απολαύσαμε με φυσικούς χυμούς στο καφέ της που ακουμπά τη θάλασσα … Όνειρο

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Εύκολα

Eύκολα pancakes με σοκολάτα και μπισκότο

Από την Έλλη Χαλδεάκη, Ο.Κ. cafe bar, Γαλαξίδι

Υλικά για 2 άτομα

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

4 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

4 κ.γ. baking powder

1/4 κ.γ. σόδα μαγειρική

1/2 κ.γ. αλάτι

1 ¾  κούπα γάλα

4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 αυγό

Για το φινίρισμα

Σάλτσες σοκολάτας γάλακτος ή bitter

Τριμμένο μπισκότο

Τρόπος παρασκευής

Αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.

Δημιουργούμε ένα κενό στη μέση των υλικών και προσθέτουμε το γάλα, το αυγό, τη βανίλια και το βούτυρο.

Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις  μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να μην έχουμε σβώλους. Το μείγμα πρέπει να είναι πηχτό.

Αν είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα.

Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, που έχουμε ζεστάνει σε μέτρια φωτιά.

Με μια κουτάλα, παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα όσο περίπου το ¼ μιας κούπας.

Ρίχνουμε στο αντικολλητικό τηγάνι και αφήνουμε μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα η κάτω πλευρά και δημιουργηθούν φουσκάλες στην πάνω πλευρά.

Τότε το γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Σερβίρουμε τα pancakes περιχύνοντάς τα με σάλτσες σοκολάτας γάλακτος ή bitter και τριμμένο μπισκότο.

Μικρά μυστικά

Μπορούμε να τα σερβίρουμε με φράουλα και σοκολάτα ή άλλα ψιλοκομμένα φρούτα ή ακόμα και με τυρί ή μπέικον ψημένο.

Πηγή : https://zoumeoraia.okmarkets.gr

Continue Reading

Συνταγές

Ταβάς με ψάρι, λαχανικά και ντομάτα

Μια γεύση της θαλασσινής κουζίνας. Στη Πιερία ταβάς λέγεται το βαθύ σκεύος που τηγανίζουν και μαγειρεύουν το φαγητό τους. Είναι με καπάκι αλλά εμείς δεν το χρησιμοποιούμε.

H βάρκα για πλούσιες ψαριές… μικρή αλλά θαυματουργή

Στην Πλάκα Λιτοχώρου δοκιμάσαμε ένα νόστιμο φαγητό της θάλασσας και της γης ακριβώς πάνω στο κύμα από τον Χαρίλαο Τζιαμίχα. Τα ψάρια λαχταριστά ημέρας, από τη βάρκα τους, αφού τα θαλασσολίβαδα της περιοχής είναι πλούσια και τα ψάρια πολλά.   Μπορεί να χρησιμοποιήσουμε τσιπούρα, κεφαλόπουλα ή μιξίνι. Η επιλογή δική σας.

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Εύκολο

Ταβάς με ψάρι, λαχανικά και ντομάτα

Από τον ταλαντούχο Χαρίλαο Τζιαμίχα chef ψαροταβέρνα Κάβος, Πλάκα Λιτοχώρου 

Υλικά για 4 άτομα

4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

4 κολοκυθάκια

2 μελιτζάνες

4 πιπεριές πράσινες κέρατο

1 κ.σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 μεγάλες ντομάτες κομμένες καρέ

4 ψάρια των 500 γρ. καθένα, καθαρισμένα και φιλεταρισμένα

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

40 ml ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Θυμάρι,  αποξηραμένο

400 ml λευκό κρασί, ασύρτικο ή μοσχοφίλερο

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά καρέ δηλ. σαν ρατατούι

Ρίχνουμε στα φιλέτα του ψαριού ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Σε βαθύ τηγάνι αντικολλητικό, αφού το αφήσουμε να κάψει καλά σοτάρουμε τα φιλέτα του ψαριού.

Στην αρχή βάζουμε το ψάρι από την εξωτερική πλευρά της πέτσας και αφήνουμε μέχρι να γίνει τραγανή και γυρίζουμε προσεκτικά και από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Αφαιρούμε τα φιλέτα ψαριού και τα βάζουμε σε μια πιατέλα.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε όλα τα λαχανικά, που έχουμε κόψει σε κυβάκια, την ντομάτα και τον πελτέ και σοτάρουμε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά, περίπου.

Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τα φιλέτα ψαριού.

Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ

Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση ακόμα.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ρίγανη και προαιρετικά μαϊντανό.

Πηγή: https://zoumeoraia.okmarkets.gr

Continue Reading

Προϊόντα

PIZZAFAN. ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Aυτή τη Σαρακοστή δεν θα μας λείψουν οι αγαπημένες μας γεύσεις γιατί για πρώτη φορά έχουμε τόσες πολλές λαχταριστές επιλογές.H νέα σειρά από νηστίσιμα και vegan προϊόντα της Pizza Fan έχει φανατικούς φίλους

γιατί προσφέρει όλες τις συνταγές που όλοι προτιμάμε, στην απόλυτα νηστίσιμη και vegan εκδοχή τους, με ποιοτικές πρώτες ύλες που επιλέγονται προσεκτικά.

Εντυπωσιακές Πίτσες με φυτικό τυρί και λαχανικά, Plant Based Burger με φυτικό μπιφτέκι από μπιζέλι, Ζυμαρικά με γαρίδες και Βolognese Σόγιας, Spring Rolls Λαχανικών και υπέροχες δροσερές Σαλάτες. Κι ακόμα Οnion Rings, Πατάτες Crosscut αλλά και γλυκά, που ποτέ δεν θέλουμε να λείπουν από το τραπέζι, όπως: Muffin σοκολάτας ή μήλου και Παγωτά Planet.

Καλές απολαύσεις. Καλή Σαρακοστή!

Continue Reading

Trending