Connect with us

Lifestyle

Εριέττα Κουκίου, «στοχεύει ψηλότερα»

Η κυρία Εριέττα Κουκίου σπούδασε στο Αμερικάνικο Κολέγιο (Deree College) αποκτώντας Bachelor in Business Administration και MBA από το University of Indianapolis. Ξεκίνησε ως junior στο τομέα πωλήσεων και marketing για προϊόντα του εξωτερικού και συνέχισε σε θέσεις Product Manager και Marketing/ Brand Manager  σε εταιρείες όπως Samsung Electronics, Whirlpool, Daikin ενώ σήμερα  κατέχει  την θέση  Marketing, Trade Marketing & Creative Brand Manager στην RESOUL HELLAS S.A

 -Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με το χώρο του marketing;

Να πω την αλήθεια δεν το ακολούθησα  συνειδητά. Όταν αποφοίτησα, η πρώτη μου εργασία ήταν σε μία εμπορική εξαγωγική εταιρεία  όπου έκανα πωλήσεις και marketing για χώρες του εξωτερικού. Ήταν η τέλεια πρώτη δουλειά, έμαθα πάρα πολλά και ταξίδεψα πολύ.

Όμως στην συνέχεια ανακάλυψα ότι το marketing είναι πολύπλευρο. Αποτελείς το κέντρο για όλα τα τμήματα της εταιρείας, είσαι εκείνο το τμήμα της εταιρείας που κάνεις στρατηγική προϊόντος, που δημιουργείς ενέργειες, που υποστηρίζεις τα τμήματα πωλήσεων και logistics και πολλά άλλα. Η καθημερινότητα σου έχει πάντα ενδιαφέρον.

-Ποιοί είναι οι στόχοι σας για το μέλλον;

Οι στόχοι μου είναι απλοί. Να πηγαίνω με ενθουσιασμό στην δουλειά μου, να ανήκω σε ομάδα που στοχεύει πάντα το κάτι παραπάνω και κυρίως να βρίσκω προκλήσεις που πάντα θα με κάνουν καλύτερη και θα ξεπερνάω αυτό το μικρό όριο που νομίζουμε ότι όλοι έχουμε.

-Ποιο θεωρείτε πως είναι το μεγαλύτερο επαγγελματικό σας επίτευγμα μέχρι σήμερα;

Είναι πολύ εύκολο να σας πω ότι το μεγαλύτερο επαγγελματικό μου επίτευγμα ήταν η επίτευξη μεριδίων αγοράς, η αύξηση πωλήσεων  κτλ. γιατί από την φύση μου, μου αρέσει να στοχεύω ψηλότερα από τους στόχους που μου βάζει η εκάστοτε εταιρεία που βρίσκομαι.

Πραγματικό όμως επίτευγμα θεωρώ την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν οι εταιρίες στις οποίες, αν και είχα σύμβαση ορισμένου χρόνου, εμπιστεύτηκαν την κρίση μου και τον επαγγελματισμό μου.

Είναι πολύ σημαντικότερο για μένα η εμπιστοσύνη που μου δείχνουν γιατί είναι η κινητήρια δύναμη για να βάζω και εγώ ψηλότερους στόχους. Φυσικά και κάνω την αυτοκριτική μου σε ότι κάνω και για όποια απόφαση παίρνω και είναι πολύ αυστηρή μπορώ να πω.

Θεωρώ ότι μια επαγγελματίας πρέπει να διαλέγει την εταιρεία που της ταιριάζει γιατί  το να είσαι καθημερινά πρόσχαρος και να βρίσκεις προκλήσεις στην δουλειά σου είναι ένα επίτευγμα στις μέρες μας από μόνο του.

-Αυτή την περίοδο της ζωής σας πού βρίσκεστε επαγγελματικά;

Βρίσκομαι σε μια εταιρεία που «αγαπάει» να δημιουργεί όμορφες εμπειρίες και στιγμές στους καταναλωτές, μέσα από τα προϊόντα που αναπτύσσει. Αυτή ίσως είναι και η μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής μου…

Η Resoul Ελλάς, αποτελείται από μια ομάδα ανθρώπων που έχει διάθεση, αγάπη για τη δουλειά και παίρνει σοβαρά κάθε ερώτηση, σχόλιο, πρόκληση από το καταναλωτικό περιβάλλον. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που είμαι μέρος αυτής της μεγάλης ομάδας και κάθε μέρα είναι μια ευκαιρία  για αυτοβελτίωση.

-Πόσο εύκολο είναι για τη σύγχρονη εργαζόμενη γυναίκα  να συνδυάσει επάγγελμα και οικογενειακές υποχρεώσεις;

Είμαι από την φύση μου άνθρωπος του πλάνου και της πρόληψης οπότε προγραμματίζω τις οικογενειακές μου υποχρεώσεις πρώτα και όταν είμαι στην εργασία μου απορροφάμαι μόνο σε ότι συμβαίνει  γύρω από αυτήν. Δεν ξέρω αν είναι το πιο σωστό αλλά έτσι θεωρώ ότι πρέπει να είναι μια επαγγελματίας. Η δουλειά και το σπίτι πρέπει να μένουν ξεχωριστά.

Φυσικά σε όλο αυτό  σημαντική υποστήριξη έχω από τον σύζυγό μου, ο οποίος γνωρίζει πόσο παθιάζομαι με την δουλειά μου και στηρίζει και εκείνος τις όποιες οικογενειακές μας υποχρεώσεις.

-Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει μια γυναίκα στον επαγγελματικό τομέα σύμφωνα με εσάς;

Παλιότερα μια γυναίκα έπρεπε να ανταπεξέλθει σε έναν ανδροκρατούμενο  επαγγελματικό περιβάλλον, να δουλεύει περισσότερο για να αποδείξει την αξίας της. Σήμερα η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι η συνεχής αλλαγή των επαγγελματικών δεδομένων. Η εμπειρία είναι χρήσιμη όμως πρέπει συνεχώς να επιμορφώνεσαι, να μαθαίνεις και να διαφοροποιείσαι. Η δυσκολία είναι μεγαλύτερη για τις γυναίκες εξαιτίας της πεποίηθησης που υπάρχει ότι είναι λιγότερο προσαρμοστικές από τους άντρες καθώς και της παγιωμένης αντίληψης πως σε κάθε περίπτωση θα δίνουν προτεραιότητα στις οικογενειακές υποχρεώσεις και όχι στις επαγγελματικές.

Continue Reading

Lifestyle

Φιλανθρωπικό πασχαλινό ηλεκτρονικό Bazaar από τον Σκοπό Ζωής

Ο Σκοπός Ζωής διοργανώνει ηλεκτρονικό πασχαλινό bazaar μέσα από το eshop του φέτος, με σκοπό την στήριξη ευπαθών ομάδων, από 2 Απριλίου έως και 2 Μαΐου.

Μπορείς να κάνεις τις επιλογές σου σε πασχαλινά δώρα μέσα από τη μεγάλη ποικιλία του eshop του φιλανθρωπικού οργανισμού Σκοπός Ζωής  και με τις επιλογές σου να στηρίξεις το έργο του  να ανταποδώσει σε ευπαθείς ομάδες.

Μέσα από μια μεγάλη ποικιλία ειδών για το σπίτι, για τη γυναίκα, για το παιδί, από χειροποίητα αξεσουάρ μόδας και διακοσμητικές κατασκευές των εθελοντών του Σκοπός Ζωής, καθώς και πασχαλινά είδη, μπορείς να βρεις το κατάλληλο δώρο γι’ αυτές τις γιορτές. Είσαι νονά; Στο eshop του Σκοπός Ζωής θα βρεις σετάκια λαμπάδας και αξεσουάρ.

Η διαδικασία είναι απλή: κάνεις κλικ στο eshop του φιλανθρωπικού οργανισμού, επιλέγεις ποια  κατηγορία σε ενδιαφέρει, το είδος και τον δημιουργό. Κάνεις τη δωρεά σου μέσω ebanking, μέσω χρεωστικής κάρτας viva wallet  ή με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ο Σκοπός Ζωής έχει διοργανώσει πάνω από 60 φιλανθρωπικά bazaar, μέσω των οποίων έχει στηρίξει 27 ιδρύματα και οργανισμούς για το παιδί, 24 δομές κοινωνικής στήριξης και 4 δομές φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών. Μπορείς να βοηθήσεις κι εσύ.

Info

Φιλανθρωπικό πασχαλινό ηλεκτρονικό Bazaar από το Σκοπό Ζωής

ΕΠΙΛΕΓΩ – ΣΤΗΡΙΖΩ – ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ

Πότε : 2 Απριλίου  έως και 2 Μαΐου

Που:  Στο e shop του Σκοπός Ζωής

Continue Reading

Lifestyle

Μαρία Τζάνη:”Μια γυναίκα όλα τα μπορεί.”

Η δουλειά της Μαρίας είναι εκπαιδευτικός στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση(συγκεκριμένα νηπιαγωγός) εδώ και 12 χρόνια, αλλά ασχολείται ενεργά με τη μόδα καθώς σχεδιάζει ρούχα και σε συνεργασία με ένα ατελιέ στο Ηράκλειο υλοποιούνε limited edition συλλογές, με δικά τους υφάσματα και prints που  εμπνέονται από  κάθε τι όμορφο γύρω τους! Παράλληλα διαφημίζει και εταιρίες στο ινσταγκραμ!

  • Φροντίζετε να έχετε ελεύθερο χρόνο  για τον εαυτό σας

Η αλήθεια είναι ότι έχω περιορισμένο ελεύθερο χρόνο λόγω
των πολλών δραστηριοτήτων που ασχολούμαι, αλλά φροντίζω να βρίσκω σίγουρα για να διοργανώνω ταξίδια ( εκτός πανδημίας )

  • Είστε πραγματικά πανέμορφη, έχετε κάποια μυστικά ομορφιάς;

Αγαπώ στη διατροφή μου οτιδήποτε είναι πράσινο, κοιμάμαι  σωστές  ώρες και το πιο βασικό για μένα, ξεκινώ τη μέρα μου πάντα με ένα χαμόγελο που αντικατοπτρίζει την ψυχική αρμονία ,γέννημα της οποίας είναι η ομορφιά και η  ωραία αύρα!

  • Aκολουθείτε πιστά τις επιταγές της μόδας  ή αυτοσχεδιάζετε ; πως ντύνεστε στη καθημερινή σας ζωή ;

Ως σχεδιάστρια αυτό που προτείνω και μέσα από  τα ρούχα της συλλογής μας , είναι να φοράμε οτιδήποτε μας κάνει να νιώσουμε όμορφες, να είμαστε άνετες μέσα σε  αυτό και να αναδεικνύει  την προσωπικότητα μας!  Αυτή είναι η φιλοσοφία μου και στη καθημερινότητα μου ενώ φυσικά επιλεγώ και πολλές φορές ρούχα της συλλογής μας στις αποδράσεις μου!

  • Ποια είναι η σχέση σας με τα social media

Έχω πολύ ενεργό ινσταγκραμ, καθώς ασχολούμαι επαγγελματικά ενώ στα υπόλοιπα social media δεν έχω ιδιαίτερη κινητικότητα

  • Έχετε όνειρα που ακόμη δεν έχουν γίνει πραγματικότητα

Στο επαγγελματικό κομμάτι θέλω τα ρούχα της συλλογής μας  να αποκτήσουν μεγαλύτερη εμβέλεια στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και να κάνω μια όμορφη οικογένεια

  • Πιστεύετε μια γυναίκα  πρέπει να επιδιώξει μια καριέρα αν το επιθυμεί  με όποιο τίμημα και αν συνεπάγεται αυτό;

Θεωρώ όλα χρειάζονται μέτρο και τις σωστές προτεραιότητες στη κατάλληλη ηλικία!

Μια γυναίκα πρέπει να είναι συνειδητοποιημένη στο τι θέλει απ τη ζωή της, αν έχει όνειρο να κανει και μια οικογένεια σίγουρα το βιολογικό κομμάτι τη δεσμεύει μέχρι κάποια ηλικία! Όχι ότι σα μανούλες δε μπορούν οι γυναίκες να ναι επιτυχημένες, απλά πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία! Μη ξεχνάμε άλλωστε… ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΟΡΕΙ!

  • Πόσο business women πιστεύετε ότι  είναι οι  Ελληνίδες ;

Θεωρώ ότι με τη πάροδο των χρόνων οι Ελληνίδες εξελίσσονται όλο και περισσότερο, βλέπουμε επιτυχημένες γυναίκες  σε όλους τους κλάδους και αυτό με χαροποίει ιδιαίτερα!

  • Ποια είναι τα επόμενα σχεδιά σας ;

Ασχολούμαι πυρετωδώς με τις επόμενες συλλογές των ρούχων μας  αλλά και τη προώθηση τους σε μεγαλύτερη εμβέλεια ενώ σα Μαρία  θέλω και  να κάνω μια όμορφη οικογένεια!

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Ανοιχτή Διαδικτυακη εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Το τμήμα Παιδιού του Όμιλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων γιορτάζει το παιδικό βιβλίο με μια διαδικτυακή ανοιχτή εκδήλωση.

Η συγγραφέας και παιδαγωγός  Λητώ Τσακίρη – Παπαθανασίου μελος του Ομίλου,  της Ibby, της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και της International Action Art Ελλάδος, θα είναι αφηγήτρια παραμυθιών στη διαδρομή  ανοιχτής  εκδήλωσης  προς τιμή της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου από το Όμιλο για την UNESCO CLUB PIRAEUS & ISLANDS  και την International Action  Art  Ελλάδος Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού

Βιβλίου Παρασκευή  2 Απριλίου 2021 ώρα 06:00μμ Athens

Join Zoom Meetinghttps://us02web.zoom.us/j/88411751426?pwd=aXBiLzFKN3cybThYY1ordTdRRGswQT09
Meeting ID: 884 1175 1426Passcode: 2TALxK

Continue Reading

Trending