Connect with us

Lifestyle

Nutri Score ή .. Foodomics?

Την τακτική Τετάρτη, 10 Φεβ 2021, στις 12.00, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής, όπως κάθε Τετάρτη, προσκαλεί στην δημόσια διαδικτυακή συζήτηση με επίκαιρο θέμα: Nutri Score ή .. Foodomics?

Η δημόσια συζήτηση είναι ανοικτή σε όποιον ενδιαφέρεται στο facebook στο προφίλ Skywalker-Εργασία στην Ελλάδα για ερωτήσεις και παρατηρήσεις και στο www.vgainoumemprosta.gr μόνο για παρακολούθηση. 

Στις πολλές απορίες που δημιουργήθηκαν κατά την παρακολούθηση της συζήτησης του Ινστιτούτου Προϊόντων Κρέατος (1/2/2021) θα προσπαθήσει να συστηματοποιήσει η συζήτηση της Τετάρτης, 10 Φεβ 2021, με την βοήθεια της κας Ευαγγελίας Μπαρκονίκου (Δ/ντριας Διασφάλισης Ποιότητας). 

Αν καταλάβαμε καλά «Nutri Score», βαθμολογία Nutri, είναι μια ετικέτα πέντε (5) χρωμάτων, όπου το Α-πράσινο βαθύ είναι προτιμώμενο, Β-πράσινο αχνό, C-κίτρινο, D-πορτοκαλί & E-κόκκινο. Ο υπολογισμός της βαθμολογίας περιλαμβάνει επτά διαφορετικές παραμέτρους των πληροφοριών σχετικά με τα θρεπτικά συστατικά ανά 100 γραμμάρια τροφίμων που είναι συνήθως διαθέσιμες σε συσκευασίες τροφίμων. Η υψηλή περιεκτικότητα σε φρούτα & λαχανικά, ίνες & πρωτεΐνες προάγει μια προτιμώμενη βαθμολογία, ενώ η υψηλή περιεκτικότητα σε ενέργεια, ζάχαρη, κορεσμένα λιπαρά οξέα και νάτριο επιβάλει μια «κόκκινη» βαθμολογία. 

Με εξέπληξε ότι σε μια κατάταξη αξιολόγησης με Nutri Score A, B, C, D & Ε, που είδαμε στις 1/2/2021 το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο αξιολογείται με D, το Βιτάμ με D, η Φυτίνη με D, ο χυμός πορτοκάλι με Ε, το γάλα με Ε, τα Coji-Berries με D, καστανή ζάχαρη με D, το μέλι με D, ψωμί λευκό με D, μακαρόνια με Α κλπ …

Μοιάζει να πρόκειται για μια ακόμα προσπάθεια επιβολής της παγκοσμιοποιημένης ομογενοποιημένης αγοράς καταναλωτών. Ο υπεραπλουστευμένος κώδικας, για καταναλωτές χωρίς χρήση σκέψης, δημιουργεί την άποψη ότι ΔΕΝ λαμβάνει υπ’ όψη άλλες σημαντικές παραμέτρους, όπως πχ τον τρόπο ζωής του ανθρώπου, ή τις κλιματικές συνθήκες που επικρατούν στον τόπο κατανάλωσης ή ακόμα και άλλα χαρακτηριστικά που προσδίδουν ειδικές ιδιότητες. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Περιφέρειας Κρήτης κ Μ. Χνάρης, σε επιστολή του, αναφέρεται στον σοβαρό κίνδυνο που θέτει το σύστημα επισήμανσης ποιότητας προϊόντων, Nutri Score, για τα κρητικά εξαγώγιμα προϊόντα και ειδικά για το λάδι, το μέλι και άλλα προϊόντα. Το Nutri Score στοχεύει στην ενημέρωση των καταναλωτών λαμβάνοντας υπόψη μόνον λίπη, σάκχαρα & αλάτι των τροφών, χωρίς να αξιολογείται συνολικά το διατροφικό προφίλ του τροφίμου ως προς τις ευεργετικές του ιδιότητες. Αυτό έχει ως συνέπεια προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε καλά λίπη όπως το ελαιόλαδο και υγιεινά σάκχαρα όπως το μέλι, να κατατάσσονται στην ίδια προτελευταία ποιοτική κατηγορία μαζί με την κέτσαπ και προϊόντα τύπου κόλα (!…). agrocapital.gr, 8/12/2021. 

Ένα γεύμα με κόκκινο κρασί και χοιρινό λαρδί είναι απαραίτητο και σωστό στην βόρεια Φιλανδία. Το ίδιο γεύμα με κρασί και χοιρινό πρέπει να αποφεύγεται στην Σαχάρα, και στην Ινδία αν δεν συνοδεύεται από ισχυρά καρυκεύματα ίσως να μην είναι σωστό … Τι ακριβώς δείχνει το Nutri Score?. 

Ο κύριος Ανδρέας Κ. είναι ένας 65χρονος παραγωγός μελιού στο Καρπενήσι, ο οποίος πιστεύει ότι το μέλι του είναι ξεχωριστό. Είναι όμως πράγματι ξεχωριστό; Και αν ναι, τι είναι αυτό που του προσδίδει υπεραξία; Το ξεχωριστό αυτό στοιχείο, το οποίο γνωρίζει εμπειρικά ο παραγωγός, θα μπορούσε να τεκμηριωθεί και επιστημονικά αν ο ίδιος είχε έναν τρόπο να κάνει μια πλήρη χαρτογράφηση της μοριακής σύστασης του προϊόντος του με τη χρήση των πιο εξελιγμένων τεχνικών πολυδύναμης ανάλυσης, ώστε να αναδείξει την αυθεντικότητά και τη διατροφική του αξία και γιατί όχι, να προχωρήσει ακόμη και σε κλινικές δοκιμές για να διαπιστώσει την ευεργετική του επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό. Β. Μιχοπούλου, in.gr, 21/12/2020.

Η FoodOmicsGR ακολουθεί την τάση στην ανάλυση τροφίμων foodomics, η οποία συνδυάζει την επιστήμη τροφίμων & διατροφής με τις πρόσφατες εξελίξεις στην αναλυτική χημεία, κυρίως στα εργαλεία «omics» (γονιδιωματική, μεταβολομική, μεταγραφωματική πρωτεομική) και στη βιοπληροφορική-χημειομετρία με χρήση τεχνολογιών μηχανικής εκμάθησης. Στο πλαίσιο αυτού του ερευνητικού trend, οι αναλυτικοί χημικοί ξεπερνούν την ανίχνευση και ταυτοποίηση των συστατικών διαφόρων δειγμάτων και αντιμετωπίζουν την πρόκληση της ολιστικής χαρτογράφησης του προφίλ ενός τροφίμου ή ενός βιολογικού δείγματος με τη χρήση των πιο σύγχρονων τεχνικών πολυδύναμης ανάλυσης, ικανοποιώντας ταυτόχρονα τις απαιτήσεις της αειφόρου ανάπτυξης και της πράσινης ή βιώσιμης παραγωγής. Καθ Γεώργιος Θεοδωρίδης, ΑΠΘ. in.gr.

«Υποθέστε ότι ένας μικρός συνεταιρισμός κτηνοτρόφων θέλει να κάνει ένα επιχειρηματικό βήμα, να παραγάγει ένα νέο προϊόν, για παράδειγμα ένα γιαούρτι, αλλά δεν ξέρει πώς να το κάνει. Εμείς μπορούμε να τον βοηθήσουμε ξεκινώντας από την ολιστική διαχείριση της εκτροφής, δηλ. από τον στάβλο και τις τροφές που χορηγούμε στα ζώα και φτάνοντας μέχρι τον σχεδιασμό του προϊόντος και την πιστοποίηση. Μπορούμε να κάνουμε μοναδικό το προϊόν προσδίδοντάς του υπεραξία βάσει του μοριακού του προφίλ, της αυθεντικότητας και της γεωγραφικής του προέλευσης», καθ Γεώργιος Αρσένος, ΑΠΘ. in.gr.

Foodomics.GR. Ένα έργο σταθμός για τον ενδελεχή χαρακτηρισμό των Ελληνικών τροφίμων και την επιστημονική τους ταυτότητα. Σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη ερευνητικών υπηρεσιών τόσο για ερευνητές όσο και παραγωγούς με στόχο: 1. Τον έλεγχο της αυθεντικότητας, της ιχνηλασιμότητας, της γεωγραφικής και γενετικής προέλευσης τροφίμων μέσω του γενετικού/μοριακού χαρακτηρισμού του ελαιόλαδου, των οίνων και αποσταγμάτων, του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων, του μελιού, καθώς και άλλων τροφίμων και προϊόντων με στόχο την ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών της Ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής & 2. Την ανάδειξη και βελτίωση μοναδικών χαρακτηριστικών των ελληνικών τροφίμων αναφορικά με την διακριτή ποιότητα & ασφάλεια. Καθ. Γιάννης Σκούφος, facebook, 4/2/2021.

Προφανώς το βιομηχανοποιημένο-παγκοσμιοποιημένο τρόφιμο, που προσπαθεί να μας επιβάλει μια ελίτ, προτιμώμενου πράσινου-Α score, ίσως ΔΕΝ αποτελεί την καλύτερη επιλογή σωστής διατροφής για τα εξαιρετικά πιστοποιημένα ελληνικά αγροτικά προϊόντα. 

Με αγωνία περιμένουμε ενημέρωση για το Nutri Score και για τα foodomics στην τακτική δημόσια διαδικτυακή συζήτηση του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής την Τετάρτη, 10 Φεβ 2021, στις 12.00 στο facebook Skywalker-Εργασία στην Ελλάδα και στο www.vgainoumemprosta.gr

Lifestyle

Ιδέες για επιτραπέζιες και γιορτινές διακοσμήσεις με γεράνια

Ο καλός καιρός και οι ζεστές μέρες φτιάχνουν τη διάθεση των ανθρώπων και τους εμπνέουν να γιορτάσουν. Τα γενέθλια, οι γιορτές, ένα πάρτι στον κήπο ή ακόμη και ένα μπάρμπεκιου της τελευταίας στιγμής μπορούν να γίνουν η αφορμή για ένα τραπέζι. Τα πιο σημαντικά συστατικά για ένα επιτυχημένο πάρτι δεν είναι μόνο οι άνθρωποι, το νόστιμο φαγητό και τα άφθονα ποτά, αλλά και η όμορφη διακόσμηση και τα πολύχρωμα λουλούδια δεν θα μπορούσαν να λείπουν. Οι ειδικοί του Pelargonium for Europe (PfE) μοιράζονται ιδέες για πολύχρωμες επιτραπέζιες διακοσμήσεις με γεράνια που σίγουρα θα σας φτιάξουν τη διάθεση.

Χρώματα παντού: επιτραπέζιες διακοσμήσεις για ειδικές περιστάσεις

Αυτή η μοντέρνα επιτραπέζια διακόσμηση είναι απλή αλλά υπέροχη. Τα γεράνια με τα διαφορετικά και πλούσια άνθη τους δίνουν υπέροχο χρώμα στο τραπέζι, ενώ τα κομμένα γεράνια στα πιάτα δένουν αρμονικά με αυτά που κοσμούν το κέντρο του τραπεζιού και ολοκληρώνουν την όμορφη διακόσμηση.

Μια γρήγορη εναλλακτική για την κάθε θέση είναι να δέσετε μια ονομαστική κάρτα με κόκκινη κορδέλα γύρω από ένα απλό κομμένο γεράνι.

Συμβουλή: Τα γεράνια θα παραμείνουν φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αν τοποθετηθούν σε έναν δοκιμαστικό σωλήνα γεμάτο με νερό.

Πολύχρωμη διακόσμηση για λαμπερές γιορτές

Είτε πρόκειται για γενέθλια, είτε για ένα απλό πάρτι στον κήπο, είναι υπέροχο να γιορτάζετε έξω. Σε αυτή τη βεράντα, τα πλούσια, σε έντομα χρώματα γεράνια, συνδυασμένα με φαναράκια, δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για πάρτι.

Μπορείτε να διακοσμήσετε το τραπέζι με κομμένα γεράνια σε αυτοσχέδια βάζα από κουτάκια αναψυκτικών. Απλά βάψτε τα κουτάκια με σπρέι και «τσαλακώστε» τα λίγο για να τα μεταμορφώσετε σε μοναδικά, χρωματιστά βάζα.

Λουλουδένια σκηνικά με φρεσκοκομμένα γεράνια

Μπορείτε να αξιοποιήσετε τα κομμένα γεράνια για να φτιάξετε λουλουδένιες επιτραπέζιες συνθέσεις που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον στα πάρτι και θα δημιουργήσουν την τέλεια καλοκαιρινή διάθεση.

Μια απλή, αλλά ιδιαίτερη ιδέα για δροσερά καλοκαιρινά βράδια είναι να βάλετε σε μια γυάλα με νερό κεριά και άνθη γερανιού σε ταιριαστά χρώματα.

Τα ανθισμένα χωνάκια παγωτού είναι επίσης μια φανταστική ιδέα για ένα πάρτι στον κήπο ή μια καλοκαιρινή γιορτή. Χάρη στα διαφορετικά, πλούσια άνθη τους, τα γεράνια είναι ιδανικά για μια πρωτότυπη διακόσμηση. Μπορείτε να δημιουργήσετε αυτή τη ξεχωριστή διακόσμηση εύκολα και γρήγορα με πολύ λίγα υλικά. 

Θα χρειαστείτε φρεσκοκομμένα γεράνια σε διάφορα χρώματα, χωνάκια παγωτού, κυλινδρικά ποτήρια, ένα μαχαίρι, σφουγγάρι ανθοκομίας και διάφανο σελοφάν.

Πώς θα το φτιάξετε:

Τοποθετήστε τα χωνάκια με την κορυφή προς τα κάτω στα ποτήρια. Κόψτε το σφουγγάρι με ένα μαχαίρι, μουλιάστε το σε νερό και τοποθετήστε το μέσα σε μικρούς κώνους που θα φτιάξετε με το σελοφάν. Έπειτα, τοποθετήστε τα μέσα στα χωνάκια παγωτού έτσι ώστε να προεξέχουν περίπου ένα εκατοστό στην κορυφή. Στη συνέχεια, καρφώστε τα γεράνια μέσα στο σφουγγάρι κοντά το ένα με το άλλο για να σχηματιστεί το “παγωτό” σας.

Αυτά τα χειροποίητα βάζα φτιαγμένα από διακοσμητικά βότσαλα, σύρμα μπονσάι και δοκιμαστικούς σωλήνες είναι ιδανικά για να αναδείξετε τα κομμένα γεράνια και να διακοσμήσετε με πρωτότυπο τρόπο τα πάρτι σας.

Για να φτιάξετε αυτή την ιδιαίτερη ιδέα, χρειάζεστε βότσαλα με μία επίπεδη πλευρά, κόφτη καλωδίων, σύρμα μπονσάι ή χοντρό διακοσμητικό σύρμα, γυάλινους δοκιμαστικούς σωλήνες και γεράνια. 

Δείτε πώς θα το φτιάξετε: Χρησιμοποιώντας τον κόφτη καλωδίων, κόψτε σύρμα σε μήκος περίπου 60 εκατοστών. Τα μικρότερα βότσαλα μπορεί να χρειάζονται μικρότερα κομμάτια σύρματος. Περάστε το σύρμα μπονσάι γύρω από την πέτρα και, στη συνέχεια, ενώστε και στρίψτε τα άκρα μαζί πάνω από την πέτρα, με την επίπεδη πλευρά προς τα κάτω, αφήνοντας το ένα άκρο του σύρματος αρκετά μακρύτερο από το άλλο. Τυλίξτε με το μακρύτερο άκρο του σύρματος  γύρω από τον σωλήνα αλλά όχι πολύ σφιχτά, για να μη σπάσει. Τέλος, γεμίστε τον σωλήνα με νερό, βάλτε μέσα ένα γεράνι και τοποθετήστε το βάζο στο τραπέζι. Συμβουλή: Προσθέτοντας μια ετικέτα με το όνομα του κάθε καλεσμένου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εναλλακτική για ταμπελάκι σε κάθε πιάτο.

Με ένα απλό σφουγγάρι ανθοκομίας και διάφορα άνθη γερανιού, μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφες λουλουδένιες μπάλες που θα ξεχωρίσουν τέλεια τα πάρτι σας. Πριν προσθέσετε τα λουλούδια, βάλτε μια μπάλα από σφουγγάρι μέσα σε ένα μπολ ή σ ’έναν κουβά με νερό και αφήστε την για ένα έως δύο λεπτά μέχρι να μουλιάσει εντελώς. Στη συνέχεια, καρφώστε τους μίσχους των λουλουδιών στοσφουγγάρι κοντά τον ένα με τον άλλο, με τα άνθη να ενώνονται. 

Continue Reading

Lifestyle

«Η Υγεία του πλανήτη.. περνάει από το πιάτο μας» 1ο ΦΕΣΤΙΒΆΛ “Παιδί -Διατροφή -Περιβάλλον”

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον αίθριο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, η 1Η εξωστρεφής δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στα πλαίσια των Πυλώνων προσφοράς (Περιβάλλον -Διαβήτης-Παιδικός Καρκίνος-‘Όραση-Πείνα) των Lions Clubs International, της Λέσχης Lions Θεσσαλονίκη ΥΠΑΤΙΑ, το ΦΕΣΤΙΒΆΛ “Παιδί -Διατροφή -Περιβάλλον”. Με θέμα “Η Υγεία του πλανήτη.. περνάει από το πιάτο μας “, μια πρωτοβουλία της Προέδρου της ΥΠΑΤΙΑΣ, κας Στήβη Σιωζοπούλου, ένωσαν τις δυνάμεις τους ο Πανελλήνιος Σύλλογος στήριξης ατόμων με παχυσαρκία “ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ», το Ελληνικό Δίκτυο “Φίλοι της Φύσης”, καθώς και τρεις παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία της πόλης μας, ο BALLOON, ο Παιδικός-Αθλητικός Σταθμός ΑΓΑΠΗ και ΑΓΩΓΗ και το Πρότυπο Παιδικό Κέντρο ΝΗΠΙΑΚΟΣ ΚΉΠΟΣ.  

Η κα Στήβη Σιωζοπούλου βαθιά συγκινημένη στην θετική ανταπόκριση της πρωτοβουλίας της ΥΠΑΤΙΑΣ , τόνισε εκ των άλλων :

«Και εδώ καλούμαστε όλοι να αναλάβουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί. Ο καθένας ξεχωριστά, οι φορείς, όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά, οι ανθρωπιστικές οργανώσεις, όσοι ασχολούμαστε με το ευαίσθητο κομμάτι της προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Ξέρουμε όλοι μας πως οι ηλικίες αυτές είναι καθοριστικές για την εξέλιξη του ανθρώπου. Σε αυτές τις ηλικίες μπαίνουν τα θεμέλια και η προσωπικότητα των ανθρώπων. Οι αξίες, το ήθος ο σεβασμός, το νοιάξιμο για την δική μας υγεία σωματική και πνευματική, το νοιάξιμο και ο σεβασμός για τον πλανήτη μας, για το μέρος που ζούμε. Δεν είναι τυχαίο που σήμερα εδώ ενωθήκαμε, συνεργαστήκαμε με φορείς της πόλης μας.»

Και πρόσθεσε «Συναισθανόμενοι, το ρόλο μας, σαν μέλη της οικογένειας των Lions Clubs International, υπηρετώντας πιστά το σύνθημα μας “We Serve” και στηρίζοντας τους Πυλώνες  προσφοράς ενημερώνουμε και ευαισθητοποιούμε την κοινότητά μας. Πιστεύουμε δε, πως για να μεταδώσουμε όλα αυτά τα μηνύματα και να έχουν απήχηση στην κοινωνία, χρειάζεται Εξωστρέφεια, Συνέργειες, Συνεργασίες, στήριξη από φορείς. Τους ζητήσαμε να πλαισιώσουν, να στηρίξουν την πρωτοβουλία της Λέσχης μας για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ. Κι έτσι, προέκυψε η συνδιοργάνωση με το Δήμο Θεσσαλονίκης. Θερμά τους ευχαριστούμε που ενστερνίστηκαν την πρωτοβουλία μας.» 

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο τέως Υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, η  Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα. Βούλα Πατουλίδου, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού κ. Νίκος Ζεϊπέκης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού κα. Μαρία Καραγιάννη.

Continue Reading

Lifestyle

ALL THINGS FASHION: Ένα λαμπερό fashion show του notos για την σεζόν Άνοιξη – Καλοκαίρι 2023

Την Πέμπτη 11 Μαΐου, το notos Θεσσαλονίκης καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα fashion catwalk, στη Στοά Χιρς, παρουσιάζοντάς τις νέες συλλογές των fashion brands.

Λάτρεις της μόδας μεταξύ των οποίων celebrities, influencers και δημοσιογράφοι από Αθήνα & Θεσσαλονίκη είχαν την ευκαρία να απολαύσουν ένα μοναδικό show και να γνωρίσουν νέες αφίξεις από brands όπως STELIOS KOUDOUNARIS, Self Portrait, Versace, Karl Lagerfeld, Kooreloo, Sister Jane, Patrizia Pepe και πολλά ακόμα.

Από τα νέα fashion brands, το brand STELIOS KOUDOUNARIS, παρουσίασε νέες καλοκαιρινές δημιουργίες του σχεδιαστή Στέλιου Κουδουνάρη, που πρωταγωνίστησε στην επίδειξη. Ξεχωριστή θέση στο catwalk είχε το brand Kooreloo, με τις χειροποίητες τσάντες που εμφανίστηκαν σε πολλά & διαφορετικά στιλ του catwalk.

Ο Άρης Γεωργιάδης επιμελήθηκε το styling των μοντέλων με τις μοναδικές του επιλογές στις νέες τάσεις που επιβάλλουν τα SS23 catwalks! Η Shiseido, με τον μοναδικό Βαγγέλη Θώδο και τα κορυφαία προϊόντα ομορφιάς ανέλαβε το make up, ενώ ο ταλαντούχος Γιάννης Χατζηχριστοδούλου, των Yianni Hair Spa με την ομάδα του, επιμελήθηκαν το hairstyling των μοντέλων. 

Κύριοι partners του All Things Fashion catwalk by notos ήταν  η Sky Express, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ελληνική αεροπορική εταιρεία, που χειρίστηκε με επαγγελματισμό την μεταφορά των δημοσιογράφων που παρευθρέθηκαν στο event και ο κορυφαίος ξενοδοχειακός όμιλος Tor Hotel Group που φρόντισε για την άνετη διαμονή των προσκεκλημένων.

Τα δώρα των προσκεκλημένων, ήταν ευγενική χορηγία των:

  • STELIOS KOUDOUNARIS: με ένα από τα πιο fashion αξεσουάρ του καλοκαιριού
  • Kooreloo: με τις υπέροχες χειροποίητες τσάντες
  • Jimmy Fairly: με τα πιο elegant fashion γυαλιά ηλίου
  • Bath and Body Works: το skincare brand με τα υπέροχα προϊόντα για την περιποίηση σώματος

Μετά την επίδειξη ακολούθησε cocktail party και οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαρία να περιηγηθούν στα νέα fashion corners του πολυκαταστήματος και να γνωρίσουν όλα τα summer beauty,  fashion & home trends των μεγάλων & ανερχόμενων brands. 

Ακολουθήστε τα πολυκαταστήματα notos σε Instagram, Facebook, YouTube & TikTok.

Social channels:  IG: @notosofficial , FB:@notosGreece, YouTube @notosofficial  & TikTok: @notos_official

Web: www.notos.gr

Continue Reading

Trending