Connect with us

Lifestyle

Ντετέκτιβ Μαρία Ουζούνη: Γυναικεία Υπόθεση

Τα τελευταία 18 χρόνια ανέλαβε με υπευθυνότητα το γραφείο ιδιωτικών ερευνών «Ουζούνης». Όλοι μας μπορεί να χρειαστούμε έναν ντετέκτιβ κάποια στιγμή. Τι πρέπει να προσέξουμε; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός καλού ντετέκτιβ;

  • Πώς είναι η ζωή μιας γυναίκας ντετέκτιβ;

Η ζωή μιας γυναίκας  ντετέκτιβ είναι  αρκετά  πολυάσχολη. Το συγκεκριμένο επάγγελμα όσο συναρπαστικό και αν φαίνεται , απαιτεί απόλυτη  αφοσίωση και σκληρή δουλειά.

  • Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με το χώρο αυτό;

Ο θάνατος του συζύγου μου ήταν και παραμένει ένα κομβικό σημείο στη ζωή μου. Αφότου έφυγε από τη ζωή, σκέφτηκα ότι ένα τόσο «βαρύ» όνομα στο χώρο των ιδιωτικών ερευνών  δεν θα έπρεπε να μείνει ανεκμετάλλευτο. Έτσι πήρα τη απόφαση να συνεχίσω την επιχείρηση, δεδομένου ότι και πρωτύτερα συνεργαζόμουν μαζί του.

  • Υπάρχει επικινδυνότητα στο χώρο σας;

Η  επικινδυνότητα στο χώρο μας υπάρχει, αλλά εξαρτάται από την εκάστοτε υπόθεση. Φυσικά , διαθέτουμε εξειδικευμένους συνεργάτες , που μέσω της χρόνιας εμπειρίας τους,  είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε πάσης φύσεως υποθέσεις και περιστάσεις  .

  • Το επάγγελμά σας  είναι  ένα από  τα επαγγέλματα που παρουσιάζονται αρκετά συχνά  κυρίως στο χώρο του κινηματογράφου, είναι πράγματι τόσο ενδιαφέρον όσο παρουσιάζεται;

Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο επάγγελμα. Σε καμία περίπτωση,  βέβαια, δεν ταυτίζεται με την εικόνα που σχηματίζει η πλειονότητα των ανθρώπων στο μυαλό τους, όταν ακούν για το συγκεκριμένο επάγγελμα.  Ωστόσο, επειδή μέσα από μία πληθώρα περιπτώσεων είσαι σε θέση  να κατανοήσεις τη ανθρώπινη συμπεριφορά και κυρίως την κοινωνία μέσα στην οποία ζούμε, αυτό από μόνο του το καθιστά ενδιαφέρον.

  • Τι περιπτώσεις αναλαμβάνετε κυρίως;

Τα τελευταία χρόνια, πέρα από τις συζυγικές έρευνες, ασχολούμαστε σε μεγάλο βαθμό και με υποθέσεις που αφορούν εφήβους. Οι γονείς είναι  ιδιαίτερα ανήσυχοι για τις παρέες των παιδιών τους ,καθώς και για την πιθανή χρήση ναρκωτικών από αυτά. Επίσης , αναλαμβάνουμε υποθέσεις για εταιρικούς συνεργάτες οι οποίοι είτε ζημιώνουν την εταιρία ή την επιχείρηση, είτε υποκλέβουν στοιχεία και τα προωθούν σε ανταγωνιστές.

  • Πόσα χρόνια ασχολείστε με το επάγγελμα αυτό;

Η επιχείρηση  βρίσκεται στο χώρο των ιδιωτικών ερευνών από το 1970, δηλαδή περίπου 50 χρόνια. Εγώ προσωπικά ανέλαβα την επιχείρηση από το 2000 και έκτοτε συνεχίζω το έργο του συζύγου μου με την ίδια αγάπη και αφοσίωση , κάτι που «προδίδεται» και  από τα τόσα χρόνια λειτουργίας μας.

  • Είναι πιο δύσκολο για μια γυναίκα να επιβιώσει στο χώρο αυτό από ότι για έναν άνδρα;

Όταν ανέλαβα τα ηνία της επιχείρησης, ο ιδιωτικός ερευνητής ήταν ένα αποκλειστικά ανδροκρατούμενο επάγγελμα. Πλέον μπορώ να πω, ότι οι περισσότεροι πελάτες προτιμούν να απευθύνονται σε μια γυναίκα. Οι γυναίκες  γιατί υπάρχει ταύτιση των ρόλων  της  μητέρας ή της συζύγου, ανάλογα με το πρόβλημα που τους απασχολεί, ενώ οι άνδρες  γιατί ως γυναίκα μπορώ  να τους βοηθήσω να κατανοήσουν καλύτερα  τη γυναικεία πλευρά και οπτική.

  • Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον;

Όντας ένα από τα παλαιότερα γραφεία με πορεία 50 χρόνων στο χώρο αυτό, έχω ως σκοπό να διατηρήσω  την επιχείρηση στο επίπεδο που βρίσκεται , αλλά και να τη αναπτύξω περισσότερο. Η συνεχής προσπάθεια εξασφάλισης των πιο σύγχρονων μέσων είναι μία από τις προτεραιότητές μου, ώστε η εξυπηρέτηση να γίνεται με μεγαλύτερη ευκολία και σαφήνεια , αλλά και το αποτέλεσμα να είναι αυτό που  επιθυμεί ο πελάτης .

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτοκίνητο

Το εξαιρετικό MINI  CLUBMAN

Είχα πολύ καιρό να οδηγήσω κάποιο μοντέλο της MINI και είχα ξεχάσει πόσο καλά αυτοκίνητα είναι. Είναι εξαιρετκό πώς οι σχεδιαστές κατάφεραν να διατηρήσουν την αρμονία του σχήματος,  που παραπέμπει κατευθείαν σε Mini. Παρατηρώντας το απέξω το μάτι πέφτει στα Air Curtain που καλύπτουν τους θόλους διατρέχοντας όλο το αμάξωμα περιμετρικά. Tην παράσταση κλέβει το κάθετο πίσω τμήμα με τις διαιρούμενες πόρτες που φιλοξενούν τα φωτιστικά σώματα. Μάλιστα ανοίγουν και ηλεκτρικά από το σχετικό κουμπί στο κλειδί. Το αυξημένο μήκος του Clubman έχει ως αποτέλεσμα την αντίστοιχη αύξηση του χώρου αποσκευών από 360 έως 1.250 lt σε διθέσια διαμόρφωση. Μπαίνοντας στο εσωτερικό, η ρετρό σχεδίαση Mini ξεχωρίζει όντας πραγματικά στα καλύτερά της. Φαρδύ ταμπλό με πλαίσιο στο πάνω τμήμα, κεντρικό όργανο με δακτύλιο LED, οθόνη ενημέρωσης/ψυχαγωγίας, τηλεφώνου και πλοήγησης, όλα διεγείρουν τις αισθήσεις. Το Clubman της δοκιμής μας φοράει τον 3κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.5 lt της BMW, απόδοσης 136 PS, που συνδυαζόταν για την περίσταση με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο, τύπου Steptronic, το οποίο πρώτη φορά τοποθετείται σε Mini.

Η τεχνολογία Minimalism εκμεταλλεύεται την κλιμάκωση του εν λόγω κιβωτίου και σε συνδυασμό με το Auto Start/Stop, αλλά και τη χαρτογράφηση Green Mode επιτυγχάνει κατανάλωση κοντά στα 7 lt/100 km! Φυσικά, υπάρχουν στη διάθεση του οδηγού και οι άλλες χαρτογραφήσεις Sport, MID. Εντυπωσιακός είναι και ο τρόπος αλλαγής χαρτογραφήσεων μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη που περιβάλλει το λεβιέ ταχυτήτων, μια τυπική διάταξη για Mini. Ακόμη, το αυτοκίνητο της δοκιμής μας διέθετε ρυθμιζόμενο (θέση, πληροφορίες) Head Up Display, Parking Assistant, κάμερα οπισθοπορείας και Driving Assistant Cruise Control, που μειώνει την προεπιλεγμένη ταχύτητα όταν ανιχνεύει εμπόδιο μπροστά και την επαναφέρει εφόσον αυτό μετατοπιστεί. Τέλος, είχε ανίχνευση σημάτων κυκλοφορίας και πολύ καλά φώτα. Στον δρόμο το Clubman είναι τυπικό Mini με πολύ καλή οδική συμπεριφορά. Στο όριο, όπως θα περίμενε κανείς, είναι πιο υποστροφικό από το 5θυρο Mini στις αργές στροφές (το μεταξόνιο είναι 10 cm μακρύτερο). Από την άλλη, στις γρήγορες καμπές πατάει πολύ σταθερά. Η ανάρτηση είναι πολύ καλή και χάρη στην ακαμψία του αμαξώματος μεταφέρει άνετα 4 ή και 5 επιβάτες, χωρίς να τους ταλαιπωρεί. Ο κινητήρας είναι επαρκής για ασφαλές οικογενειακό ταξίδι με αποσκευές για ένα Σαββατοκύριακο, ενώ η εξαιρετική ηχομόνωση της καμπίνας σε βοηθά να ταξιδέψεις ξεκούραστος. Δυνατά σημεία του, οι χώροι, η αισθητική του, τα συναισθήματα που προκαλεί, η προηγμένη συνδεσιμότητα με το κινητό ή άλλες πηγές multimedia και η πολυτέλεια στο εσωτερικό, αλλά κυρίως η πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά. Σίγουρα, οδηγώντας το δεν θα θέλετε να βγείτε από αυτό.

Κώστας Νικολακόπουλος

Continue Reading

Διακόσμηση

Οργάνωσε τον καθαρισμό της κουζίνας σου σε 7 βήματα!

Η κουζίνα είναι από τους βασικούς χώρους του σπιτιού όπου υπάρχει συνεχής κίνηση.  Γι’ αυτόν το λόγο, άλλωστε, εάν δεν προσέξει κανείς, γρήγορα θα βρεθεί να καθαρίζει με τις ώρες!

Παρακάτω σάς δίνουμε συμβουλές, ώστε να σπαταλάτε όσο γίνεται λιγότερο χρόνο συμμαζεύοντας!

https://blog.douleutaras.gr/katharismos-kouzinas-vimata/

Continue Reading

Διακόσμηση

Χρώματα για Σαλόνι: Τι χρώμα να βάψω το σαλόνι μου;

Λευκοί ή χρωματιστοί τοίχοι; Κατά πόσον το χρώμα στους τοίχους επηρεάζει τη διάθεση μας; Εν όψει της άνοιξης εμπνεόμαστε, συζητάμε και αποφασίζουμε για το νέο στύλ του σπιτιού μας!

Δείτε περισσότερα εδώ: https://blog.douleutaras.gr/ti-xroma-na-vapso-saloni/

Continue Reading

Trending