Connect with us

Lifestyle

Ντετέκτιβ Μαρία Ουζούνη: Γυναικεία Υπόθεση

Τα τελευταία 18 χρόνια ανέλαβε με υπευθυνότητα το γραφείο ιδιωτικών ερευνών «Ουζούνης». Όλοι μας μπορεί να χρειαστούμε έναν ντετέκτιβ κάποια στιγμή. Τι πρέπει να προσέξουμε; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός καλού ντετέκτιβ;

 • Πώς είναι η ζωή μιας γυναίκας ντετέκτιβ;

Η ζωή μιας γυναίκας  ντετέκτιβ είναι  αρκετά  πολυάσχολη. Το συγκεκριμένο επάγγελμα όσο συναρπαστικό και αν φαίνεται , απαιτεί απόλυτη  αφοσίωση και σκληρή δουλειά.

 • Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με το χώρο αυτό;

Ο θάνατος του συζύγου μου ήταν και παραμένει ένα κομβικό σημείο στη ζωή μου. Αφότου έφυγε από τη ζωή, σκέφτηκα ότι ένα τόσο «βαρύ» όνομα στο χώρο των ιδιωτικών ερευνών  δεν θα έπρεπε να μείνει ανεκμετάλλευτο. Έτσι πήρα τη απόφαση να συνεχίσω την επιχείρηση, δεδομένου ότι και πρωτύτερα συνεργαζόμουν μαζί του.

 • Υπάρχει επικινδυνότητα στο χώρο σας;

Η  επικινδυνότητα στο χώρο μας υπάρχει, αλλά εξαρτάται από την εκάστοτε υπόθεση. Φυσικά , διαθέτουμε εξειδικευμένους συνεργάτες , που μέσω της χρόνιας εμπειρίας τους,  είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε πάσης φύσεως υποθέσεις και περιστάσεις  .

 • Το επάγγελμά σας  είναι  ένα από  τα επαγγέλματα που παρουσιάζονται αρκετά συχνά  κυρίως στο χώρο του κινηματογράφου, είναι πράγματι τόσο ενδιαφέρον όσο παρουσιάζεται;

Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο επάγγελμα. Σε καμία περίπτωση,  βέβαια, δεν ταυτίζεται με την εικόνα που σχηματίζει η πλειονότητα των ανθρώπων στο μυαλό τους, όταν ακούν για το συγκεκριμένο επάγγελμα.  Ωστόσο, επειδή μέσα από μία πληθώρα περιπτώσεων είσαι σε θέση  να κατανοήσεις τη ανθρώπινη συμπεριφορά και κυρίως την κοινωνία μέσα στην οποία ζούμε, αυτό από μόνο του το καθιστά ενδιαφέρον.

 • Τι περιπτώσεις αναλαμβάνετε κυρίως;

Τα τελευταία χρόνια, πέρα από τις συζυγικές έρευνες, ασχολούμαστε σε μεγάλο βαθμό και με υποθέσεις που αφορούν εφήβους. Οι γονείς είναι  ιδιαίτερα ανήσυχοι για τις παρέες των παιδιών τους ,καθώς και για την πιθανή χρήση ναρκωτικών από αυτά. Επίσης , αναλαμβάνουμε υποθέσεις για εταιρικούς συνεργάτες οι οποίοι είτε ζημιώνουν την εταιρία ή την επιχείρηση, είτε υποκλέβουν στοιχεία και τα προωθούν σε ανταγωνιστές.

 • Πόσα χρόνια ασχολείστε με το επάγγελμα αυτό;

Η επιχείρηση  βρίσκεται στο χώρο των ιδιωτικών ερευνών από το 1970, δηλαδή περίπου 50 χρόνια. Εγώ προσωπικά ανέλαβα την επιχείρηση από το 2000 και έκτοτε συνεχίζω το έργο του συζύγου μου με την ίδια αγάπη και αφοσίωση , κάτι που «προδίδεται» και  από τα τόσα χρόνια λειτουργίας μας.

 • Είναι πιο δύσκολο για μια γυναίκα να επιβιώσει στο χώρο αυτό από ότι για έναν άνδρα;

Όταν ανέλαβα τα ηνία της επιχείρησης, ο ιδιωτικός ερευνητής ήταν ένα αποκλειστικά ανδροκρατούμενο επάγγελμα. Πλέον μπορώ να πω, ότι οι περισσότεροι πελάτες προτιμούν να απευθύνονται σε μια γυναίκα. Οι γυναίκες  γιατί υπάρχει ταύτιση των ρόλων  της  μητέρας ή της συζύγου, ανάλογα με το πρόβλημα που τους απασχολεί, ενώ οι άνδρες  γιατί ως γυναίκα μπορώ  να τους βοηθήσω να κατανοήσουν καλύτερα  τη γυναικεία πλευρά και οπτική.

 • Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον;

Όντας ένα από τα παλαιότερα γραφεία με πορεία 50 χρόνων στο χώρο αυτό, έχω ως σκοπό να διατηρήσω  την επιχείρηση στο επίπεδο που βρίσκεται , αλλά και να τη αναπτύξω περισσότερο. Η συνεχής προσπάθεια εξασφάλισης των πιο σύγχρονων μέσων είναι μία από τις προτεραιότητές μου, ώστε η εξυπηρέτηση να γίνεται με μεγαλύτερη ευκολία και σαφήνεια , αλλά και το αποτέλεσμα να είναι αυτό που  επιθυμεί ο πελάτης .

Continue Reading

Lifestyle

Φιλανθρωπικό πασχαλινό ηλεκτρονικό Bazaar από τον Σκοπό Ζωής

Ο Σκοπός Ζωής διοργανώνει ηλεκτρονικό πασχαλινό bazaar μέσα από το eshop του φέτος, με σκοπό την στήριξη ευπαθών ομάδων, από 2 Απριλίου έως και 2 Μαΐου.

Μπορείς να κάνεις τις επιλογές σου σε πασχαλινά δώρα μέσα από τη μεγάλη ποικιλία του eshop του φιλανθρωπικού οργανισμού Σκοπός Ζωής  και με τις επιλογές σου να στηρίξεις το έργο του  να ανταποδώσει σε ευπαθείς ομάδες.

Μέσα από μια μεγάλη ποικιλία ειδών για το σπίτι, για τη γυναίκα, για το παιδί, από χειροποίητα αξεσουάρ μόδας και διακοσμητικές κατασκευές των εθελοντών του Σκοπός Ζωής, καθώς και πασχαλινά είδη, μπορείς να βρεις το κατάλληλο δώρο γι’ αυτές τις γιορτές. Είσαι νονά; Στο eshop του Σκοπός Ζωής θα βρεις σετάκια λαμπάδας και αξεσουάρ.

Η διαδικασία είναι απλή: κάνεις κλικ στο eshop του φιλανθρωπικού οργανισμού, επιλέγεις ποια  κατηγορία σε ενδιαφέρει, το είδος και τον δημιουργό. Κάνεις τη δωρεά σου μέσω ebanking, μέσω χρεωστικής κάρτας viva wallet  ή με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ο Σκοπός Ζωής έχει διοργανώσει πάνω από 60 φιλανθρωπικά bazaar, μέσω των οποίων έχει στηρίξει 27 ιδρύματα και οργανισμούς για το παιδί, 24 δομές κοινωνικής στήριξης και 4 δομές φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών. Μπορείς να βοηθήσεις κι εσύ.

Info

Φιλανθρωπικό πασχαλινό ηλεκτρονικό Bazaar από το Σκοπό Ζωής

ΕΠΙΛΕΓΩ – ΣΤΗΡΙΖΩ – ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ

Πότε : 2 Απριλίου  έως και 2 Μαΐου

Που:  Στο e shop του Σκοπός Ζωής

Continue Reading

Lifestyle

Μαρία Τζάνη:”Μια γυναίκα όλα τα μπορεί.”

Η δουλειά της Μαρίας είναι εκπαιδευτικός στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση(συγκεκριμένα νηπιαγωγός) εδώ και 12 χρόνια, αλλά ασχολείται ενεργά με τη μόδα καθώς σχεδιάζει ρούχα και σε συνεργασία με ένα ατελιέ στο Ηράκλειο υλοποιούνε limited edition συλλογές, με δικά τους υφάσματα και prints που  εμπνέονται από  κάθε τι όμορφο γύρω τους! Παράλληλα διαφημίζει και εταιρίες στο ινσταγκραμ!

 • Φροντίζετε να έχετε ελεύθερο χρόνο  για τον εαυτό σας

Η αλήθεια είναι ότι έχω περιορισμένο ελεύθερο χρόνο λόγω
των πολλών δραστηριοτήτων που ασχολούμαι, αλλά φροντίζω να βρίσκω σίγουρα για να διοργανώνω ταξίδια ( εκτός πανδημίας )

 • Είστε πραγματικά πανέμορφη, έχετε κάποια μυστικά ομορφιάς;

Αγαπώ στη διατροφή μου οτιδήποτε είναι πράσινο, κοιμάμαι  σωστές  ώρες και το πιο βασικό για μένα, ξεκινώ τη μέρα μου πάντα με ένα χαμόγελο που αντικατοπτρίζει την ψυχική αρμονία ,γέννημα της οποίας είναι η ομορφιά και η  ωραία αύρα!

 • Aκολουθείτε πιστά τις επιταγές της μόδας  ή αυτοσχεδιάζετε ; πως ντύνεστε στη καθημερινή σας ζωή ;

Ως σχεδιάστρια αυτό που προτείνω και μέσα από  τα ρούχα της συλλογής μας , είναι να φοράμε οτιδήποτε μας κάνει να νιώσουμε όμορφες, να είμαστε άνετες μέσα σε  αυτό και να αναδεικνύει  την προσωπικότητα μας!  Αυτή είναι η φιλοσοφία μου και στη καθημερινότητα μου ενώ φυσικά επιλεγώ και πολλές φορές ρούχα της συλλογής μας στις αποδράσεις μου!

 • Ποια είναι η σχέση σας με τα social media

Έχω πολύ ενεργό ινσταγκραμ, καθώς ασχολούμαι επαγγελματικά ενώ στα υπόλοιπα social media δεν έχω ιδιαίτερη κινητικότητα

 • Έχετε όνειρα που ακόμη δεν έχουν γίνει πραγματικότητα

Στο επαγγελματικό κομμάτι θέλω τα ρούχα της συλλογής μας  να αποκτήσουν μεγαλύτερη εμβέλεια στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και να κάνω μια όμορφη οικογένεια

 • Πιστεύετε μια γυναίκα  πρέπει να επιδιώξει μια καριέρα αν το επιθυμεί  με όποιο τίμημα και αν συνεπάγεται αυτό;

Θεωρώ όλα χρειάζονται μέτρο και τις σωστές προτεραιότητες στη κατάλληλη ηλικία!

Μια γυναίκα πρέπει να είναι συνειδητοποιημένη στο τι θέλει απ τη ζωή της, αν έχει όνειρο να κανει και μια οικογένεια σίγουρα το βιολογικό κομμάτι τη δεσμεύει μέχρι κάποια ηλικία! Όχι ότι σα μανούλες δε μπορούν οι γυναίκες να ναι επιτυχημένες, απλά πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία! Μη ξεχνάμε άλλωστε… ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΟΡΕΙ!

 • Πόσο business women πιστεύετε ότι  είναι οι  Ελληνίδες ;

Θεωρώ ότι με τη πάροδο των χρόνων οι Ελληνίδες εξελίσσονται όλο και περισσότερο, βλέπουμε επιτυχημένες γυναίκες  σε όλους τους κλάδους και αυτό με χαροποίει ιδιαίτερα!

 • Ποια είναι τα επόμενα σχεδιά σας ;

Ασχολούμαι πυρετωδώς με τις επόμενες συλλογές των ρούχων μας  αλλά και τη προώθηση τους σε μεγαλύτερη εμβέλεια ενώ σα Μαρία  θέλω και  να κάνω μια όμορφη οικογένεια!

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Ανοιχτή Διαδικτυακη εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Το τμήμα Παιδιού του Όμιλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων γιορτάζει το παιδικό βιβλίο με μια διαδικτυακή ανοιχτή εκδήλωση.

Η συγγραφέας και παιδαγωγός  Λητώ Τσακίρη – Παπαθανασίου μελος του Ομίλου,  της Ibby, της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και της International Action Art Ελλάδος, θα είναι αφηγήτρια παραμυθιών στη διαδρομή  ανοιχτής  εκδήλωσης  προς τιμή της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου από το Όμιλο για την UNESCO CLUB PIRAEUS & ISLANDS  και την International Action  Art  Ελλάδος Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού

Βιβλίου Παρασκευή  2 Απριλίου 2021 ώρα 06:00μμ Athens

Join Zoom Meetinghttps://us02web.zoom.us/j/88411751426?pwd=aXBiLzFKN3cybThYY1ordTdRRGswQT09
Meeting ID: 884 1175 1426Passcode: 2TALxK

Continue Reading

Trending