Εκδηλώσεις
Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας: Δηλώστε Συμμετοχή

Η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων όλων των κατηγοριών για τα Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2020, είναι η 20η Μαρτίου. Τα ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ που διοργανώνονται από το ECOCITY ανελλειπώς από το 2005 σε ετήσια βάση, απονέμονται σε ενέργειες και έργα που υλοποιήθηκαν ή ολοκληρώθηκαν στη διάρκεια του προηγούμενου έτους, η δε αξιολόγησή τους θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο. Οι Επιτροπές Αξιολόγησης αποτελούνται από διακεκριμένες προσωπικότητες και η Τελετή Απονομής θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του προσεχούς Ιουνίου .
Σκοπός των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ είναι η επιβράβευση άριστων δράσεων για το περιβάλλον καθώς και η καλλιέργεια συνθηκών ευγενούς άμιλλας και ευαισθησίας, σε όλους όσους συμβάλλουν για την προστασία και για την ανάπτυξή του. O Θεσμός έχει ήδη γνωρίσει την αποδοχή του επιστημονικού, επιχειρηματικού, δημοσιογραφικού και κρατικού χώρου.
Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να καταθέσουν υποψηφιότητες στα Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2020, θα πρέπει να επιλέξουν την κατηγορία που ταιριάζει στο κάθε έργο τους, να συμπληρώσουν τις απαιτούμενες φόρμες ανά κατηγορία και να καταθέσουν τον φάκελο υποψηφιότητας μέχρι την 20η Μαρτίου 2020, διεκδικώντας το μοναδικό αντίστοιχο βραβείο στον Τομέα τους:
1ος ΤΟΜΕΑΣ : Απονέμεται σε Επιστήμονες, Ιδρύματα και Εργαστήρια
Κατηγορίες
A1. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Εργασία Επιστημονικής Ομάδας ή Ιδρύματος
A2. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Μελέτης ή Έρευνας Επιστήμονα
A3. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Εργασίας Επιστημονικού Εργαστηρίου
2ος ΤΟΜΕΑΣ : Αφορά σε Διπλωματικές Εργασίες (προπτυχιακές και μεταπτυχιακές) για Αξιολόγηση Μέτρων
Κατηγορίες
B1. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Διπλωματική Εργασία για τον Αέρα
Β2. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Διπλωματική Εργασία για το Νερό
Β3. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Διπλωματική Εργασία για τον Οικισμό και το Πράσινο
Β4. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Διπλωματική Εργασία για την Ενέργεια
Β4. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Διπλωματική Εργασία για την Μετακίνηση
3ος ΤΟΜΕΑΣ : Απευθύνεται σε Οργανισμούς και Κρατικές Επιχειρήσεις
Κατηγορίες
Γ1. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Εκστρατείας Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης
Γ2. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Περιβαλλοντικού Έργου
Γ3. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Γ4. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Περιβαλλοντικής Επένδυσης
4ος ΤΟΜΕΑΣ : Απονέμονται σε Περιφέρειες, Δήμους και Δημοτικές Επιχειρήσεις
Κατηγορίες
Δ1. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Εκστρατείας Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης
Δ2. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (υδατικών πόρων, ενέργειας κλπ)
Δ3. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Αστικής ανάπλασης (κτίρια, πλατείες, πεζόδρομοι ποδηλατοδρόμοι κλπ.)
Δ4. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Βελτίωσης Ποιότητας Ζωής (Κυκλοφορία, Πράσινο, Μετακινήσεις, Αέρας κ.ά.)
Δ5. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Προγράμματος Περιβαλλοντικής Επένδυσης (ανακύκλωσης, διαχείρισης απορριμμάτων, ΑΠΕ κ.ά.)
5ος ΤΟΜΕΑΣ : Απευθύνεται σε Επιχειρήσεις και Ιδιωτικούς Οργανισμούς (Βιομηχανία, Εμπόριο, Κατασκευές, Υπηρεσίες, Μετακίνηση, Τουρισμός κ.ά.)
Κατηγορίες
Ε1. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Ετήσιου προγράμματος Περιβαλλοντικής Πολιτικής
Ε2. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Περιβαλλοντικής επένδυσης (Αέρας, Νερό, Ενέργεια, Κτίρια, Μεταφορές)
Ε3. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012: Χορηγίας Περιβαλλοντικού Έργου
Ε4. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Επικοινωνιακού Προγράμματος Περιβαλλοντικού Χαρακτήρα
Ε5. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Υποστήριξης Ερευνητικού Έργου για το Περιβάλλον
6ος ΤΟΜΕΑΣ : Βραβεία Μέσων Ενημέρωσης με έργο για το Περιβάλλον
Κατηγορίες
ΣΤ1. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Δημοσιογραφικού Έργου
ΣΤ2. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Εφημερίδας
ΣΤ3. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Ραδιοφώνου – ραδιοφωνικής εκπομπής
ΣΤ4. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Τηλεοπτικού μέσου – τηλεοπτικής εκπομπής
ΣΤ5. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Ιστοσελίδας – Διαδικτυακής Ενημέρωσης
ΣΤ6. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Ειδικού Τύπου
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον διαδικτυακό τόπο www.oikopolisawards.gr για περισσότερες πληροφορίες ή να καλέσουν στο τηλέφωνο 210-6196757. Επίσης αιτήσεις συμμετοχής, φόρμα περιγραφής έργου και συμπληρωματικό υποστηρικτικό υλικό μπορούν να στείλουν με e-mail στο [email protected]
Lifestyle
«Η Υγεία του πλανήτη.. περνάει από το πιάτο μας» 1ο ΦΕΣΤΙΒΆΛ “Παιδί -Διατροφή -Περιβάλλον”

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον αίθριο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, η 1Η εξωστρεφής δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στα πλαίσια των Πυλώνων προσφοράς (Περιβάλλον -Διαβήτης-Παιδικός Καρκίνος-‘Όραση-Πείνα) των Lions Clubs International, της Λέσχης Lions Θεσσαλονίκη ΥΠΑΤΙΑ, το ΦΕΣΤΙΒΆΛ “Παιδί -Διατροφή -Περιβάλλον”. Με θέμα “Η Υγεία του πλανήτη.. περνάει από το πιάτο μας “, μια πρωτοβουλία της Προέδρου της ΥΠΑΤΙΑΣ, κας Στήβη Σιωζοπούλου, ένωσαν τις δυνάμεις τους ο Πανελλήνιος Σύλλογος στήριξης ατόμων με παχυσαρκία “ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ», το Ελληνικό Δίκτυο “Φίλοι της Φύσης”, καθώς και τρεις παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία της πόλης μας, ο BALLOON, ο Παιδικός-Αθλητικός Σταθμός ΑΓΑΠΗ και ΑΓΩΓΗ και το Πρότυπο Παιδικό Κέντρο ΝΗΠΙΑΚΟΣ ΚΉΠΟΣ.

Η κα Στήβη Σιωζοπούλου βαθιά συγκινημένη στην θετική ανταπόκριση της πρωτοβουλίας της ΥΠΑΤΙΑΣ , τόνισε εκ των άλλων :
«Και εδώ καλούμαστε όλοι να αναλάβουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί. Ο καθένας ξεχωριστά, οι φορείς, όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά, οι ανθρωπιστικές οργανώσεις, όσοι ασχολούμαστε με το ευαίσθητο κομμάτι της προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Ξέρουμε όλοι μας πως οι ηλικίες αυτές είναι καθοριστικές για την εξέλιξη του ανθρώπου. Σε αυτές τις ηλικίες μπαίνουν τα θεμέλια και η προσωπικότητα των ανθρώπων. Οι αξίες, το ήθος ο σεβασμός, το νοιάξιμο για την δική μας υγεία σωματική και πνευματική, το νοιάξιμο και ο σεβασμός για τον πλανήτη μας, για το μέρος που ζούμε. Δεν είναι τυχαίο που σήμερα εδώ ενωθήκαμε, συνεργαστήκαμε με φορείς της πόλης μας.»

Και πρόσθεσε «Συναισθανόμενοι, το ρόλο μας, σαν μέλη της οικογένειας των Lions Clubs International, υπηρετώντας πιστά το σύνθημα μας “We Serve” και στηρίζοντας τους Πυλώνες προσφοράς ενημερώνουμε και ευαισθητοποιούμε την κοινότητά μας. Πιστεύουμε δε, πως για να μεταδώσουμε όλα αυτά τα μηνύματα και να έχουν απήχηση στην κοινωνία, χρειάζεται Εξωστρέφεια, Συνέργειες, Συνεργασίες, στήριξη από φορείς. Τους ζητήσαμε να πλαισιώσουν, να στηρίξουν την πρωτοβουλία της Λέσχης μας για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ. Κι έτσι, προέκυψε η συνδιοργάνωση με το Δήμο Θεσσαλονίκης. Θερμά τους ευχαριστούμε που ενστερνίστηκαν την πρωτοβουλία μας.»
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο τέως Υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα. Βούλα Πατουλίδου, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού κ. Νίκος Ζεϊπέκης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού κα. Μαρία Καραγιάννη.
Lifestyle
«Οι διάσημοι καλλιτέχνες Ίλια & Εμίλια Καμπάκοφ στη γκαλερί Donopoulos International Fine Arts»

Με τη συμπλήρωση ενός έτους συνεργασίας, η Donopoulos International Fine Arts παρουσιάζει την έκθεση των Ίλια και Εμίλια Καμπάκοφ «Έργα Σε Χαρτί», η οποία εγκαινιάζεται τη Δευτέρα15 Μαΐου, στις 19:00. Η έκθεση περιλαμβάνει εκτυπώσεις και σχέδια σε χαρτί, όπως και την εγκατάσταση “The Children’s Corner”, η οποία εκτέθηκε για πρώτη φορά το 1988. Τα εγκαίνια θα πλαισιώνονται από ένα κονσέρτο νέων μουσικών από την Ελλάδα, τη Βόρεια Μακεδονία, την Ουκρανία και τη Ρωσία.
Οι Ίλια και Εμίλια Καμπάκοφ, είναι πρώην Σοβιετικοί καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στις ΗΠΑ. Οι Καμπάκοφ επεξεργάζονται περιβάλλοντα τα οποία ενώνουν στοιχεία της καθημερινότητας, με στοιχεία του ιδεατού. Ενώ το έργο τους είναι βαθιά ριζωμένο στο Σοβιετικό κοινωνικό και πολιτισμικό περίγραμμα, με το οποίο ανατράφηκαν, η δουλειά τους έχει αποκτήσει παγκόσμια χροιά και σημασία. Έχει ως επίκεντρο τους συναισθηματικούς και ψυχολογικούς φόβους, τις φοβίες, τις ελπίδες και τα όνειρα, τα οποία είναι κοινά σε όλους, ανεξαρτήτως εθνικότητας και προέλευσης.

Ο εννοιολογικός καλλιτέχνης, Ίλια Καμπάκοφ γεννήθηκε στο Ντιεπροπετρόφσκ της Σοβιετικής Ένωσης, το 1933. Σπούδασε στην Ακαδημία Τεχνών VA Surikov στη Μόσχα, και ξεκίνησε τη καριέρα του ως δημιουργός σκίτσων σε παιδικά βιβλία τη δεκαετία του 50. Υπήρξε μέλος μιας ομάδας καλλιτεχνών στη Μόσχα, η οποία δούλεψε εκτός του Σοβιετικού Συστήματος Τέχνης. Το 1985, πραγματοποίησε τη πρώτη ατομική του έκθεση στη Dina Vierny Gallery στο Παρίσι, ενώ μετοίκησε στη Δύση δύο χρόνια αργότερα, με την ευκαιρία του art residency στο Kunstverein Graz της Αυστρίας. Το 1988, ο Καμπάκοφ ξεκίνησε να εργάζεται με τη μέλλουσα σύζυγό του, Εμίλια (θα παντρευτούν το 1992). Στη συνέχεια όλη η δουλειά των δύο καλλιτεχνών ήταν συνεργατική, σε διαφορετικές αναλογίες, ανάλογα με το πρότζεκτ το οποίο αναλάμβαναν. Σήμερα, ο Καμπάκοφ αναγνωρίζεται ως ο πιο σημαντικός Σοβιετικός καλλιτέχνης που αναδείχθηκε στα τέλη του 20ου Αιώνα. Οι εγκαταστάσεις του απευθύνονται τόσο στις συνθήκες της μετασταλινικής Ρωσίας, όσο και γενικότερα στο ανθρώπινο γίγνεσθαι.
Η Εμίλια Καμπάκοφ (γεν. Λέκατς) γεννήθηκε στο Ντιεπροπετρόφσκ της Σοβιετικής Ένωσης, το 1945. Παράλληλα με τις σπουδές της Ισπανικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας, παρακολούθησε και το Μουσικό Κολλέγιο του Ιρκούτσκ. Μετοίκησε στο Ισραήλ το 1973 και έπειτα στη Νέα Υόρκη το 1975, όπου εργάστηκε ως επιμελήτρια και έμπορος Τέχνης. Η Εμίλια εργάζεται στο πλάι του Ίλια, από το 1989.

Το έργο των καλλιτεχνών έχει εκτεθεί σε Μουσεία όπως το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (ΜΟΜΑ) στη Νέα Υόρκη, στο Hirshhorn στην Ουάσινγκτον, στο Stedeleijk στο Άμστερνταμ, στο Pompidou στο Παρίσι, στη Documenta IX, στη Whitney Biennial του 1997, και στο Κρατικό Μουσείο Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη, μεταξύ άλλων. Το 1993, εκπροσώπησαν τη Ρωσία στην 45η Μπιενάλε Βενετίας, με την εγκατάστασή τους στο Κόκκινο Περίπτερο. Οι Καμπάκοφ, έχουν αναλάβει πληθώρα σημαντικών δημοσίων commissions ανά την Ευρώπη, και έχουν λάβει βραβεία και διακρίσεις, όπως το Βραβείο El Greco For Lifetime Achievement από την Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair, στη Θεσσαλονίκη το 2022, το Commandeur de l’Ordre des Arts et des Lettres, Γαλλία, το 2014, το βραβείο Cartier, στο St. Moritz Ελβετίας το 2010, το βραβείο Όσκαρ Κόκοσκα, στη Βιέννη Αυστρίας το 2002, και το Chevalier de L’Ordre des Arts et des Lettres, Γαλλία, το 1995.

Η έκθεση λαμβάνει χώρο σε αλληλεπίδραση με το Ship of Tolerance (Πλοίο της Ανεκτικότητας), ένα παγκόσμιας εμβέλειας πρότζεκτ αφιερωμένο στη μόρφωση και τη διασύνδεση παιδιών από διαφορετικές Ηπείρους, Κουλτούρες και Ταυτότητες, μέσω της παγκόσμιας γλώσσας της Τέχνης. Η εκκίνηση του πρότζεκτ έγινε από τους Καμπάκοφ το 2005 στη Σίβα Αιγύπτου, και ακολούθησαν περισσότερες από δώδεκα εγκαταστάσεις του, σε τέσσερις Ηπείρους.
Στις 18 Μαΐου, το Πλοίο θα εγκαινιαστεί στη Πρώτη Προβλήτα του Λιμένος Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με δωρεάν κονσέρτο, στο οποίο θα συμμετέχουν νέοι μουσικοί καλλιτέχνες του πρότζεκτ.
Info: Donopoulos International Fine Arts, Αγίας Θεοδώρας 3, Θεσσαλονίκη, 2310 552633
Διάρκεια έκθεσης 15 Μαΐου- 22 Ιουνίου, 2023
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα κλειστά
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10.00-14.30, 17.30-21.00
Τετάρτη & Σάββατο: 10.00 – 15.00
Lifestyle
1ο Φεστιβάλ, Παιδί, Διατροφή και Περιβάλλον με θέμα «Η Υγεία του Πλανήτη… περνάει μέσα από το πιάτο μας».

Η Λέσχη Lions Θεσσαλονίκη ΥΠΑΤΊΑ και η Πρόεδρος της κ. Στήβη Σιωζοπούλου, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης διοργανώνουν το 1ο Φεστιβάλ, Παιδί, Διατροφή και Περιβάλλον με θέμα «Η Υγεία του Πλανήτη… περνάει μέσα από το πιάτο μας».
Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 06 Μαΐου 2023 στον αύλειο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης από τις 10:00πμ έως τις 14:00μμ.
Οι διατροφικές μας επιλογές δεν επηρεάζουν μόνο την δική μας υγεία (Σακχαρώδης Διαβήτης, Παχυσαρκία) αλλά και το Περιβάλλον. Μια διατροφή φιλική για τον πλανήτη μπορεί να συμβάλει στη σταθεροποίηση του κλίματος και να περιορίσει την απώλεια άγριας ζωής, προσφέροντας
την ίδια στιγμή υγεία και μακροζωία για τον άνθρωπο.
Η στροφή σε ένα πιο πράσινο, υπεύθυνο και ισορροπημένο διατροφικό μενού είναι επιτακτική, και επανεκτιμώντας την αξίας της μεσογειακή διατροφής, μπορούμε να θωρακίσουμε την υγεία μας, προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον. Με άλλα λόγια, «ότι είναι καλό για την υγεία
μας, είναι καλό και για τον πλανήτη».
Εμείς οι Lions υπηρετούμε τους Πυλώνες του Διαβήτη και του Περιβάλλοντος. Δεν μένουμε απαθείς στην μεγάλη αύξηση παγκοσμίως, του Παιδικού Διαβήτη αλλά και στην προστασία του Περιβάλλοντος.
Συνδιοργανωτές του 1ο Φεστιβάλ, Παιδί, Διατροφή & Περιβάλλον:
Πανελλήνιος Σύλλογος Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία
ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ – Πρόεδρος κα Κική Τσιρανίδου
Ελληνικό Δίκτυο Φίλοι της Φύσης – FRIENDS OF NATURE – Πρόεδρος η κα Δέσποινα Μιχελάκη
Ιδιωτικοί Παιδικοί Σταθμοί – Ιδιωτικά Νηπιαγωγεία – ΚΔΑΠ
«Balloon & Balloon Land» κα Μαρία Κωνσταντινίδου
«Αγάπη & Αγωγή – Αθλητικός Παιδικός Σταθμός» κα Μπία Κουτσουφλιανιώτη
«Πρότυπα Παιδικά Κέντρα ΝΗΠΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ» κα Αναστασία Κουντουρούδη Ακριτοπούλου
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, φίλους και γενικά στο κοινό της πόλης.

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών του Τομέα Μακεδονίας- Θράκης της
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Θα είναι ιδιαίτερη η χαρά να σας έχουμε μαζί μας!
-
Τουρισμός
Δήλωση του Προέδρου της ΠΟΞ κ. Γρηγόρη Τάσιου
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
Μαρία Οικονομάκου: “Όραμα της η Δημιουργία”
-
Τουρισμός
Η Ελευσίνα αποκτά διεθνή ακτινοβολία.
-
Επιχειρηματικότητα
Η HATZI FILAX GROUP ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ
ΤΗΣ «ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε.» -
Τουρισμός
Με επιτυχία και εποικοδομητική συζήτηση ολοκληρώθηκε το 12ο
Διεπιστημονικό Συνέδριο στο Καστελλόριζο -
Lifestyle
1ο Φεστιβάλ, Παιδί, Διατροφή και Περιβάλλον με θέμα «Η Υγεία του Πλανήτη… περνάει μέσα από το πιάτο μας».
-
Τουρισμός
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση τουρισμού «Global Birdfair» του Λέστερ
-
Επιχειρηματικότητα
«Διαχείριση Χρόνου» στα Super Market ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ από την Hatzi Filax Group