Connect with us

Ψυχολογία

“ΔΕΝ χρειάζεται να είσαι τέλεια σε όλα”

Οι τύψεις είναι γένους θηλυκού! Πώς μπορείς να είσαι ισάξια καλή, όταν σπας τον εαυτό σου καθημερινά σε χίλια κομμάτια προσπαθώντας να είσαι η τέλεια ενημερωμένη μητέρα, η θελκτική, ρομαντική και περιπετειώδης σύζυγος, η επιτυχημένη και πάντα ανταγωνιστική εργαζόμενη, η συμπονετική και αποτελεσματική κόρη;

Επειδή είμαι ενεργός πολύ στα κοινωνικά δίκτυα, όλο και συχνότερα έρχονται στο timeline μου φωτογραφίες που διακωμωδούν (και συνάμα καυτηριάζουν) πόσο πολύπλοκη είναι σήμερα η ζωή μιας γυναίκας. Αν, μάλιστα, τη συγκρίνεις με τις παλιότερες γενιές, ίσως το χάσμα μεταξύ τους να μοιάζει ιλιγγιώδες. Αν και για να είμαστε δίκαιοι ακόμα και τότε που ασχολιόταν ως επί το πλείστον με το σπίτι της, δεν σπούδαζε ή δεν είχε βγει στην αγορά εργασίας, ποτέ μια γυναίκα δεν είχε την πολυτέλεια απλώς να… αράξει.

Σήμερα μια γυναίκα καλείται να κάνει… τα πάντα και μάλιστα ισάξια καλά. Και η ρίζα της κακής ψυχολογίας πολλών γυναικών είναι η αίσθηση πως δεν ανταποκρίνονται σωστά σε αυτούς τους κοινωνικούς ρόλους. Όμως, ας είμαστε ειλικρινείς. Το στερεότυπο “όλοι οι άνδρες είναι γουρούνια” είναι ένα προπύργιο εθελοτυφλισμού που έχει προ πολλού πέσει.

Η ευτυχία των περισσοτέρων γυναικών, σήμερα, υπάρχει… υπό προϋποθέσεις.

“Θα κοιτάξω την υγεία μου, όταν θα τελειώσει αυτό το πιεστικό project” 

“Θα ζητήσω άδεια, όταν θα μπορεί να πάρει και ο σύντροφός μου”

“Θα αγοράσω δικά μου καινούρια ρούχα, αφού πάρω το χιλιοστό παιχνίδι στα παιδιά μου”

“Θα παρακολουθήσω το σεμινάριο που τόσο θέλω, όταν θα έχω ξεπληρώσει το δάνειο”

Πόσο οικείες σου ακούγονται αυτές οι φράσεις; Τα ερωτήματα, λοιπόν, που τίθενται αφενός είναι αν μπορείς να τα καταφέρεις και αφετέρου αν χρειάζεται. Για να σου το συνοψίσω. Όλα ξεκινούν από τι θέλεις εσύ να κάνεις. Ποιες είναι οι δικές σου προτεραιότητες. Όχι του εργοδότη σου, όχι των γονιών σου, όχι του συντρόφου σου, όχι των παιδιών σου.

Το πρώτο βήμα είναι να αποδεχτείς πως δεν είσαι και ΔΕΝ χρειάζεται να είσαι τέλεια σε όλα. Είναι απόλυτα συνδεδεμένο αυτό το πρώτο βήμα με το φρένο που πρέπει να βάλουμε στο Εγώ μας που συνεχίζει να μας φορτώνει τύψεις πως δεν είμαστε επαρκείς, πως δεν είμαστε επιτυχημένοι, πως έχουμε απογοητεύσει τους άλλους. Το δεύτερο βήμα είναι η ερώτηση προς τον εαυτό σου, αν αυτή η αυτοαμφισβήτηση αντανακλά την πραγματικότητα. Τις περισσότερες φορές, όλες οι αρνητικές μας σκέψεις είναι μια ψεύτικη αυθυποβολή. Οι πιθανολογούμενες ανεπάρκειές σου δεν είναι παρά δικές σου προβολές για τον εαυτό σου, τις οποίες ακουμπάς πάνω στους άλλους. Ακόμα, όμως, κι αν ακόμα δεν βρίσκεται κανένας να σου πει μπράβο, είσαι η πρώτη που πρέπει να κοιτάξεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να τον αναγνωρίσεις για όλα όσα προσφέρει!

Το νέο μας πρόγραμμα Women’s Life & Business Building, αποκλειστικά για τις σύγχρονες εργαζόμενες γυναίκες, έχει στόχο απλό και συνάμα δύσκολο: να σε μάθει να σπας το κέλυφος των προκαταλήψεων και να απολαμβάνεις κάθε στιγμή που είσαι ο πραγματικός εαυτός σου (για μια καλή πρόγευση όσων εκπληκτικών σε περιμένουν σε αυτό το νέο πρόγραμμα, δήλωσε την εγγραφή σου στο εισαγωγικό οnline Masteclass “4 κλειδιά για Ισορροπία και Ανεξαρτησία στην Ζωή σου” στο https://www.jillandnikolas.com/masterclass.html)!

Παιδιά, δουλειά, σύντροφος δεν είναι πηγές ματαίωσης, αλλά πηγές δύναμης. Μάθε πώς μπορείς να τις απελευθερώσεις και να ζήσεις όπως πραγματικά σου αξίζει!

Νικόλας Ουρανός
Life & Relationship Coach, #1 International Bestselling Author
www.jillandnikolas.com

Έλα στα one to one sessions μας για να διαπιστώσεις την εξατομικευμένη προσέγγιση, τη sur mesure καθοδήγηση, αλλά και το προσωπικό και έμπρακτο ενδιαφέρον για την πορεία του δικού σου προγράμματος!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ψυχολογία

Μη βάζεις φρένο στα όνειρά σου!

Είναι μια πικρή αλήθεια, αλλά δεν έχουμε μάθει να ονειρευόμαστε. Οι στόχοι που βάλαμε οι ίδιοι στον εαυτό μας αλλά και οι προσδοκίες των άλλων μάς ψαλίδισαν τις φιλοδοξίες ακόμα και από τότε που ήμασταν παιδιά. Κι αυτά τα όνειρα εγκλωβίστηκαν. Δεν χάθηκαν ολότελα, αλλά πήγαν και φώλιασαν στα πιο κρυφά μέρη του μυαλού μας, γεμίζοντάς μας με ανικανοποίητα θέλω που στοιχειώνουν τις προσπάθειές μας να κατακτήσουμε πολύπλευρα την ευτυχία. 

Κατανοώντας τι είναι αυτό που μας κράτησε τα πόδια δεμένα στη γη, θα συνειδητοποιήσεις γιατί δεν είσαι πραγματικά ευτυχισμένη. 

Μπορείς να ελέγξεις το φόβο που επιστρατεύει το βολεμένο Εγώ σου, κάθε φορά που ξυπνούν μέσα σου νέα όνειρα. Ο φόβος για την αλλαγή, η μετατόπιση ευθυνών, αλλά και η ανωριμότητά μας να αναλάβουμε την ευθύνη μιας ενδεχόμενης αποτυχίας παραμορφώνουν τα πραγματικά μας Θέλω. Τα καταδικάζουν πριν καν γεννηθούν. 

Με το coaching θα συνειδητοποιήσεις πως διαθέτεις τα κατάλληλα εργαλεία και για να ονειρεύεσαι ελεύθερα αλλά και για να ζεις όπως εσύ θέλεις! Αν έχεις τολμήσει να το ονειρευτείς, έχεις τη δύναμη και να το καταφέρεις! Έχεις γεννηθεί για να κυνηγάς τα καλύτερα. Για να μη συμβιβάζεσαι!

Τώρα, λοιπόν, περισσότερο από ποτέ είναι σημαντικό να μη… φρενάρεις. Μπορεί οι ανατροπές να διαδέχονται η μία την άλλη, αλλά στο τέλος το νήμα θα κόψουν μονάχα οι νικητές, αυτοί δηλαδή που δεν σταμάτησαν στιγμή να χτίζουν το όνειρό τους. Μέσα από την καθυστέρηση, μέσα από τον δικαιολογημένο φόβο, μέσα από τις προσωπικές τους αμφισβητήσεις, είναι αυτοί που βλέπουν τον εαυτό τους στο μετά και δεν διαπραγματεύονται πως έχουν μια αναντικατάστατη θέση εκεί. 

Νικόλας Ουρανός, PCC

Professional Certified Life & Relationship Coach by International Coaching Federation

Βραβευμένος συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα και Ξαφνικά Τώρα, Ομιλητής.

Continue Reading

Ψυχολογία

Πόσο εύκολα εκφράζεις την ευγνωμοσύνη σου;

Όσο σκληραίνουν η καρδιά μας και τα συναισθηματικά αντανακλαστικά μας, τόσο πιο εύκολα διαγράφουμε από το καθημερινό μας λεξιλόγιο κάποιες ουσιαστικές για τη συναισθηματική μας ανάπτυξη λέξεις. Εσύ, αλήθεια, πόσα “ευχαριστώ” είπες σήμερα και πόση αγάπη μοίρασες ιδιαίτερα αυτές τις άγιες μέρες που έρχονται;

Με το τσιγκέλι τραβάμε να αποσπάσουμε ένα “ευχαριστώ”, ένα “παρακαλώ”, ένα “καλημέρα”, ένα “συγγνώμη”. Οι πιο απλές λέξεις, οι πιο αυτόματες λεκτικές αντιδράσεις στα όμορφα συναισθήματα που δημιουργούν η άμιλλα, η ευγένεια, η ανιδιοτέλεια, η αγάπη, η καλοσύνη, δύσκολα βγαίνουν πια από το στόμα μας. Αν τύχει ποτέ να τα ψελίσουμε, είναι εκβιασμένα και δανεικά γιατί τα περιμένουμε πάντα πίσω. 

Πόσο εύκολα ξεχνάμε τα αυτονόητα και πόσο δύσκολα θέλουμε να δεσμευτούμε για την ευτυχία μας. Πόσο λυτρωτικό είναι να αναγνωρίζεις, να έχεις ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά, να αγαπάς χωρίς γιατί, να μιλάς με πράξεις. 

  • Η ευγνωμοσύνη, η καλοσύνη, η ευγένεια, η ανωτερότητα ποτέ δεν πέφτουν στο κενό. Ποτέ δεν πέφτουν κάτω. Επιστρέφουν πάντα σε αυτόν που έχει ανοίξει σε αυτές την καρδιά του. 
  • Δεν μπορούμε και δεν χρειάζεται να ελέγχουμε την ενέργεια των άλλων, μπορούμε όμως να γίνουμε εμείς κανάλια θετικής ροής!

Δοκίμασε να ξαναβάλεις τις μαγικές λεξούλες “ευχαριστώ”, “παρακαλώ”, “καλημέρα”, “συγγνώμη” στο λεξιλόγιό σου. Θα διαπιστώσεις πόση λυτρωτική δύναμη κρύβουν! Το σεμινάριο αυτό θα σου δώσει την έμπνευση και τα συναισθηματικά καύσιμα για να κάνεις την αρχή με μικρά αλλά ανεκτίμητης αξίας βήματα!

Μια αρχή για όλες τις υπέροχες νίκες που αξίζεις και μπορείς να καταφέρεις!

Νικόλας Ουρανός, ACCΒραβευμένος συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα και Ξαφνικά Τώρα, Ομιλητής, Life & RelationshipCoach

Υ.Γ: 

  1. Κατέβασε δωρεάν τις 38 πρώτες σελίδες από το διεθνές bestseller Ξαφνικά Τώρα και ανακάλυψε ένα εγχειρίδιο πλοηγό για την ανάπτυξη του εαυτού σου! Πάρε τη δυνατή πρόγευση για όλα τα σημαντικά που σε περιμένουν!
  2. Πάρε την ευκαιρία για δωρεάν life coaching συνεδρίες, για να δοκιμάσεις χωρίς καμία περαιτέρω δέσμευση την αποτελεσματικότητα και τον επαγγελματισμό που διακρίνουν τα προγράμματα μας.

Continue Reading

Ψυχολογία

Πώς ο φόβος καίει τα όνειρά σου;

Ἐχεις μέσα σου τη φωτιά. Με αυτή μπορείς να ζεστάνεις την ψυχή σου ή να κάψεις κάθε προοπτική να γίνεις αυτά που ονειρεύεσαι. Όλα κρίνονται αποκλειστικά από εσένα.

Μπορείς να καθίσεις απίστευτες ώρες να κλαις για τις ευκαιρίες που βλέπεις να απομακρύνονται. Μπορείς να θυμώσεις και να απελευθερώσεις το ασυγκράτητο Εγώ σου για να τα ισοπεδώσει όλα. Για πόσο, όμως, θα κρύβεις τον απείθαρχο εαυτό σου πίσω από τη δικαιολογία της πανδημίας;

Στις μέρες που ζούμε, η αυτοσυγκράτηση είναι το Α και το Ω για να δημιουργήσεις και όχι να καταστρέψεις. Αν δεν έχεις καθαρό νου να βρεις τα εργαλεία που θα σε οδηγήσουν με ασφάλεια στην επόμενη μέρα, θα παραμείνεις στα… αποκαΐδια της ζωής που κατέστρεψες με το θυμό σου. Να θρηνολογείς μαζί με αυτούς που συμπαρέσυρες στο πέρασμά σου.

Τίποτα δεν είναι εύκολο και, φυσικά, τίποτε δεν χαρίζεται. Ακόμα κι αν δεν υπήρχε η πανδημία, πάλι ο δρόμος σου θα απαιτούσε από εσένα τον μεγαλύτερο δυνατό αυτοέλεγχο. Είναι η ώρα αυτό το πάθος που καίει μέσα σου να το διοχετεύσεις προς τη σωστή κατεύθυνση. Σε στιγμές σαν κι αυτές, το μόνο που μπορούμε να ελέγξουμε είναι τον εαυτό μας.

Μη σβήνεις την ελπίδα σου και μην καις τα όνειρά σου!

 

Νικόλας Ουρανός, ACC

Βραβευμένος συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα και Ξαφνικά Τώρα, Ομιλητής, Life & Relationship Coach

  1. Κατέβασε δωρεάν τις 38 πρώτες σελίδες από το διεθνές bestseller Ξαφνικά Τώρα και ανακάλυψε ένα εγχειρίδιο πλοηγό για την ανάπτυξη του εαυτού σου! Πάρε τη δυνατή πρόγευση για όλα τα σημαντικά που σε περιμένουν!
  2. Πάρε την ευκαιρία για δωρεάν life coaching συνεδρίες, για να δοκιμάσεις χωρίς καμία περαιτέρω δέσμευση την αποτελεσματικότητα και τον επαγγελματισμό που διακρίνουν τα προγράμματα μας.

Continue Reading

Trending