Connect with us

Ψυχολογία

«ΔΕΝ χρειάζεται να είσαι τέλεια σε όλα»

Οι τύψεις είναι γένους θηλυκού! Πώς μπορείς να είσαι ισάξια καλή, όταν σπας τον εαυτό σου καθημερινά σε χίλια κομμάτια προσπαθώντας να είσαι η τέλεια ενημερωμένη μητέρα, η θελκτική, ρομαντική και περιπετειώδης σύζυγος, η επιτυχημένη και πάντα ανταγωνιστική εργαζόμενη, η συμπονετική και αποτελεσματική κόρη;

Επειδή είμαι ενεργός πολύ στα κοινωνικά δίκτυα, όλο και συχνότερα έρχονται στο timeline μου φωτογραφίες που διακωμωδούν (και συνάμα καυτηριάζουν) πόσο πολύπλοκη είναι σήμερα η ζωή μιας γυναίκας. Αν, μάλιστα, τη συγκρίνεις με τις παλιότερες γενιές, ίσως το χάσμα μεταξύ τους να μοιάζει ιλιγγιώδες. Αν και για να είμαστε δίκαιοι ακόμα και τότε που ασχολιόταν ως επί το πλείστον με το σπίτι της, δεν σπούδαζε ή δεν είχε βγει στην αγορά εργασίας, ποτέ μια γυναίκα δεν είχε την πολυτέλεια απλώς να… αράξει.

Σήμερα μια γυναίκα καλείται να κάνει… τα πάντα και μάλιστα ισάξια καλά. Και η ρίζα της κακής ψυχολογίας πολλών γυναικών είναι η αίσθηση πως δεν ανταποκρίνονται σωστά σε αυτούς τους κοινωνικούς ρόλους. Όμως, ας είμαστε ειλικρινείς. Το στερεότυπο «όλοι οι άνδρες είναι γουρούνια» είναι ένα προπύργιο εθελοτυφλισμού που έχει προ πολλού πέσει.

Η ευτυχία των περισσοτέρων γυναικών, σήμερα, υπάρχει… υπό προϋποθέσεις.

«Θα κοιτάξω την υγεία μου, όταν θα τελειώσει αυτό το πιεστικό project» 

«Θα ζητήσω άδεια, όταν θα μπορεί να πάρει και ο σύντροφός μου»

«Θα αγοράσω δικά μου καινούρια ρούχα, αφού πάρω το χιλιοστό παιχνίδι στα παιδιά μου»

«Θα παρακολουθήσω το σεμινάριο που τόσο θέλω, όταν θα έχω ξεπληρώσει το δάνειο»

Πόσο οικείες σου ακούγονται αυτές οι φράσεις; Τα ερωτήματα, λοιπόν, που τίθενται αφενός είναι αν μπορείς να τα καταφέρεις και αφετέρου αν χρειάζεται. Για να σου το συνοψίσω. Όλα ξεκινούν από τι θέλεις εσύ να κάνεις. Ποιες είναι οι δικές σου προτεραιότητες. Όχι του εργοδότη σου, όχι των γονιών σου, όχι του συντρόφου σου, όχι των παιδιών σου.

Το πρώτο βήμα είναι να αποδεχτείς πως δεν είσαι και ΔΕΝ χρειάζεται να είσαι τέλεια σε όλα. Είναι απόλυτα συνδεδεμένο αυτό το πρώτο βήμα με το φρένο που πρέπει να βάλουμε στο Εγώ μας που συνεχίζει να μας φορτώνει τύψεις πως δεν είμαστε επαρκείς, πως δεν είμαστε επιτυχημένοι, πως έχουμε απογοητεύσει τους άλλους. Το δεύτερο βήμα είναι η ερώτηση προς τον εαυτό σου, αν αυτή η αυτοαμφισβήτηση αντανακλά την πραγματικότητα. Τις περισσότερες φορές, όλες οι αρνητικές μας σκέψεις είναι μια ψεύτικη αυθυποβολή. Οι πιθανολογούμενες ανεπάρκειές σου δεν είναι παρά δικές σου προβολές για τον εαυτό σου, τις οποίες ακουμπάς πάνω στους άλλους. Ακόμα, όμως, κι αν ακόμα δεν βρίσκεται κανένας να σου πει μπράβο, είσαι η πρώτη που πρέπει να κοιτάξεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να τον αναγνωρίσεις για όλα όσα προσφέρει!

Το νέο μας πρόγραμμα Women’s Life & Business Building, αποκλειστικά για τις σύγχρονες εργαζόμενες γυναίκες, έχει στόχο απλό και συνάμα δύσκολο: να σε μάθει να σπας το κέλυφος των προκαταλήψεων και να απολαμβάνεις κάθε στιγμή που είσαι ο πραγματικός εαυτός σου (για μια καλή πρόγευση όσων εκπληκτικών σε περιμένουν σε αυτό το νέο πρόγραμμα, δήλωσε την εγγραφή σου στο εισαγωγικό οnline Masteclass «4 κλειδιά για Ισορροπία και Ανεξαρτησία στην Ζωή σου» στο https://www.jillandnikolas.com/masterclass.html)!

Παιδιά, δουλειά, σύντροφος δεν είναι πηγές ματαίωσης, αλλά πηγές δύναμης. Μάθε πώς μπορείς να τις απελευθερώσεις και να ζήσεις όπως πραγματικά σου αξίζει!

Νικόλας Ουρανός
Life & Relationship Coach, #1 International Bestselling Author
www.jillandnikolas.com

Έλα στα one to one sessions μας για να διαπιστώσεις την εξατομικευμένη προσέγγιση, τη sur mesure καθοδήγηση, αλλά και το προσωπικό και έμπρακτο ενδιαφέρον για την πορεία του δικού σου προγράμματος!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Οικογένεια

«Αν εστιάσεις στην έλλειψη, θα γίνεις η έλλειψη»

 

Είναι πολλοί αυτοί που με ρωτούν σε ποιες λεπτομέρειες πρέπει να εστιάζουν. Νομίζω πως πλέον οι περισσότεροι έχουμε συνηθίσει να αξιολογούμε τον εαυτό μας από αυτές τις λεπτομέρειες. Και αυτό μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνο για τη συναισθηματική μας εξέλιξη. 

Αν κρίνεις και εξαρτάς την ευτυχία σου από απειροελάχιστα γεγονότα, από ασήμαντες καταστάσεις, από αδιέξοδες και προβληματικές σχέσεις, όταν αυτές οι λεπτομέρειες αποδειχθούν βλαβερές για το σύστημα της ευτυχίας σου, θα τα τινάξεις όλα στον αέρα. Αν ένα συναισθηματικό «καλώδιο» μέσα σου χαλάει ολόκληρη την ισορροπία της ζωής σου, μάθε να το κόβεις! Και να το αντικαθιστάς με μια υγιή δύναμη που θα σε πάει παραπέρα.  

Σταμάτησε να κατηγορείς τους άλλους για όλα εκείνα που εσύ έχεις την ευθύνη να αλλάξεις. Αποδέξου τη συναισθηματική βλάβη και αναζήτησε σήμερα έναν coach που θα σε βοηθήσει να την αποκαταστήσεις και να την ξεπεράσεις.

Μην επιτρέψεις στις λεπτομέρειες να ρυθμίσουν όλη την πορεία της ζωής σου. Ανάλαβε την ευθύνη που σου αναλογεί και μέτρησε σωστά τα σημάδια που σου δίνονται. Σκάψε κάτω από την επιφάνεια και φτάσε μέχρι το «κεντρικό κουτί». Η «βλάβη» τις περισσότερες φορές είναι εκεί. Στην καρδιά και στο μυαλό μας.

Η αδράνεια δεν είναι επιλογή. Βρες τον προπονητή ζωής που χρειάζεσαι ΤΩΡΑ για να σε βοηθήσει να αποσυνδεθείς από όλα όσα δεν σε αφήνουν να εξελιχθείς.

Αν εστιάσεις στην έλλειψη, θα γίνεις η έλλειψη!

Αποδεσμεύσου από τα μικρά που επιτρέπεις να πρωταγωνιστήσουν στη ζωή σου! 

Νικόλας Ουρανός
Life & Relationship Coach, #1 International Bestselling Author
www.jillandnikolas.com

Σε περιμένουμε στο summer retreat μας στην Κρήτη αυτόν τον Αύγουστο, σε μια μοναδική εμπειρία exclusive αυτοανάπτυξης! Μάθε περισσότερα στο  https://www.jillandnikolas.com/crete.html!

Continue Reading

Ψυχολογία

Η Ευτυχία έρχεται «ουρανοκατέβατα»

«Ζήσε στο τώρα και συνάντησε την ευτυχία… ξαφνικά!»

Για να ζήσεις την επιτυχία και την ευτυχία «ξαφνικά», πρέπει να είσαι θετική και δεκτική στα μικρά θαύματα. Από το πουθενά, έχουν έρθει πολλοί coachees μου και μου είπαν ότι τους πρότειναν μια δουλειά που κυνηγούσαν καιρό, πως κέρδισαν κάποιο ποσό, ότι τακτοποιήθηκαν τα οικονομικά τους, πως, «ουρανοκατέβατα», αυτός που τους έσπαγε τα νεύρα εξαφανίστηκε, άλλαξε περιβάλλον, άλλαξε τάξη.

Εμείς οι άνθρωποι είμαστε εδώ για να μεγαλουργήσουμε. Είμαστε από μόνοι μας δημιουργοί θαυμάτων. Αλλά τι θα ήταν ένα θαύμα χωρίς πίστη; Το θαύμα είναι, άλλωστε, συσσωρευμένη πίστη. Αλλά όχι σκέτη πίστη. Κάνε και εσύ κάτι. Μπες στη δράση για να παραγάγεις θετικότητα, αγάπη, για να φύγεις από τον φόβο και την αναβολή.

Η αναβλητικότητα δε βοηθάει. Από την άλλη, όμως, δε βοηθάει ούτε και ένα πανικόβλητο «πρέπει να κάνω τα πάντα». Σημαντική προϋπόθεση για να ζήσω και να αναγνωρίσω αυτό το «ξαφνικά» είναι να μπορώ να επικοινωνώ καλύτερα με τον εαυτό μου. Να με πάω μια βόλτα. Να μάθω να έχω και προσωπικές, ιδιωτικές στιγμές. Δε μιλάμε για απομόνωση, αλλά για χρόνο… συμφιλίωσης με τον εαυτό μου.

Κάνε μια ωραία συζήτηση με τον εαυτό σου.

«Έχω βαρίδια στα πόδια μου».

Ρώτησέ τον αν είναι αλήθεια.

«Δε θα τα καταφέρω. Θα αποτύχω».

Είναι αλήθεια;

Ζήτα άφεση αμαρτιών από τους προηγούμενους στόχους και θέσε καινούριους, για νέα πράγματα. Κάνε περισσότερα από αυτά που έκανες έως τώρα και φρόντισε να μην είσαι ούτε στο μετά ούτε στο πριν. Συγκεντρώσου και συνδέσου με τις πέντε αισθήσεις σου στο τώρα.

Η αγάπη δεν είναι σύγκριση. Αγάπη σημαίνει να γίνομαι καλύτερος, να νικάω τις αδυναμίες μου, να περιορίζω τους φόβους μου, να μαθαίνω να αναπνέω, να ηρεμώ, να γαληνεύω.

Αυτά είναι τα μαθήματα που πρέπει να διδάξεις στον εαυτό σου. Το να μαθαίνεις να δίνεις χώρο και χρόνο σε εσένα και να αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου σε κάνει να διακοινωνείς καλύτερα τις βαθύτερες ανάγκες σου. Σε φέρνει πιο κοντά στο μοναδικό πράγμα που έχει αξία: να πετύχεις τα όνειρά σου!

Τίποτα δεν είναι άπιαστο, εξάλλου, αν έχεις καταφέρει να το ονειρευτείς!

 

Νικόλας Ουρανός
Life & Relationship Coach, #1 International Bestselling Author www.jillandnikolas.com

Σε περιμένουμε στο summer retreat μας στην Κρήτη αυτόν τον Αύγουστο, σε μια μοναδική εμπειρία exclusive αυτοανάπτυξης! Μάθε περισσότερα στο  https://www.jillandnikolas.com/crete.html!

Continue Reading

Ψυχολογία

Δεν είναι εγωϊστικό να αρνείσαι!

Mε πόσα «όχι» φτιάχνεται η ευτυχία;

Είναι ουτοπικό να θέλεις (και να πρέπει) να αρέσεις σε όλους! Αν η ζωή σου καθορίζεται ενστικτωδώς ή ενσυνείδητα από μια ατελείωτη αλυσίδα ξένων επιθυμιών, είναι βέβαιο πως σταδιακά θα απομακρύνεσαι όλο και πιο πολύ από των πυρήνα των δικών σου! Οι μεγάλες ευκαιρίες έρχονται στη ζωή μας όταν έχουμε ξεδιαλύνει το τοπίο ανάμεσα σε όσα θέλουμε και όσα έχουν ανάγκη οι άλλοι από εμάς. 

Αν απελευθερωθούμε από την ανάγκη να τα κάνουμε όλα σύμφωνα με τις προδιαγραφές των άλλων, θα κατανοήσουμε πόσο χρήσιμη λέξη είναι το «όχι». Σταμάτα, λοιπόν, να πληγώνεις την αυτοπεποίθησή σου, μετρώντας τη γνώμη των άλλων πάνω από τη δική σου αξία! Έχει ειπωθεί πως οι πεποιθήσεις μοιάζουν με παλιές πρόκες καρφωμένες στη σανίδα της συνείδησής μας. Και η αλήθεια είναι πως αυτή η ρήση δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Εν τω μεταξύ, όσο πιο παλιό το καρφί, τόσο και πιο δύσκολο να αφαιρεθεί. Όλοι μας ανεξαιρέτως έχουμε να διαχειριστούμε σε κάποιον βαθμό τον φόβο μας και την αίσθηση της μοναξιάς μας. Κινούμαστε μία εμπρός και μία πίσω, αποφασίζοντας και ενεργώντας μέσα στις σχέσεις μας με βάση αυτά τα δύο κυρίαρχα «κατώτερα» συναισθήματα: τον φόβο μας και την αίσθηση της μοναξιάς μας.

Όσοι πατούν γερά στα πόδια τους δεν φοβούνται την άρνηση. Δεν συναρτούν τα συναισθήματα των άλλων από τη δική τους απόρριψη και δεν δομούν τη ζωή τους σύμφωνα με τις επιθυμίες που δεν θα απογοητεύσουν τους άλλους. Μη δομείς τις σχέσεις σου με βάση ένα φθηνό αλισβερίσι «μου χρωστάς-σου χρωστώ». Τα προσωπικά μας όρια είναι οι ασφαλείς γραμμές που συγκρατούν την προσωπικότητά μας και ορίζουν ποιοι είμαστε πραγματικά. 

Δεν είναι εγωιστικό ή αυτάρκεσκο να αρνείσαι.

Παίξε στο παιχνίδι των διαπροσωπικών σχέσεων με τους δικούς σου όρους!

 

Νικόλας Ουρανός
Life & Relationship Coach, #1 International Bestselling Author www.jillandnikolas.com

Σε περιμένουμε στις δωρεάν life coaching συνεδρίες, που πραγματοποιούμε, για να μη βάλεις στιγμή σε παύση τα όνειρά σου!

Continue Reading

Trending