Connect with us

Γαστρονομία

Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών

Με 31 πρότυπες επιχειρήσεις η φετινή συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Foodexpo Greece 2019

Με 31 πρότυπες επιχειρήσεις η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει για τρίτη συνεχή χρονιά στην 6η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FOODEXPO GREECE 2019, που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου 2019 στο εκθεσιακό κέντρο Athens Metropolitan Expo στα Σπάτα Αττικής. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα τους, τα οποία προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα των αγροδιατροφικών προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας και τη φήμη των περιοχών προέλευσής τους.

Μέσα από την 6η FOODEXPO GREECE  η Περιφέρειa Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει τη μεγάλη καμπάνια για την προβολή και την προώθηση της ξεχωριστής Μακεδονικής Κουζίνας, καθώς με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, οι επισκέπτες θα ταξιδέψουν σε γευστικά σταυροδρόμια παράδοσης το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο “Mediterranean Food Stage”(12:15- 13:15). Καταξιωμένοι σεφ θα μαγειρέψουν με τα ιδιαίτερα προϊόντα της Κεντρικής Μακεδονίας τέσσερις μοναδικές συνταγές της μακεδονικής κουζίνας- μανέστρα με μύδια, ντομάτα και φέτα, φουστορόν με καβουρμά, μανιταρόσουπα αγιορείτικη και ντολμαδάκια γιαλαντζί, αναδεικνύοντας έτσι τον κυρίαρχο ρόλο της τοπικής γαστρονομίας στην αύξηση των εξαγωγών των ελληνικών τροφίμων και ποτών.

«Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της Περιφέρειάς μας και η προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Είναι η τρίτη φορά που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει στη μεγάλη αυτή έκθεση, δίνοντας αφενός τη δυνατότητα σε σημαντικούς και ποιοτικούς παραγωγούς της Περιφέρειας να παρουσιάσουν τα μοναδικά τους προϊόντα και δείχνοντας αφετέρου τον επαγγελματισμό των παραγωγών, αλλά και της Περιφέρειάς μας, που στοχεύουν σταθερά και διαχρονικά σε νέες αγορές αυξάνοντας το κύρος τους. Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για άλλη μια χρονιά θα αποτελέσει ισχυρό εργαλείο του μάρκετινγκ για την προώθηση και προβολή των προϊόντων της περιοχής μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό», δήλωσε η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Γερακίνα Μπισμπινά.

«Η αποτελεσματική ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των “προϊόντων- σημαίας” της Κεντρικής Μακεδονίας είναι η δική μας συνεισφορά στη συνολική προσπάθεια ανάδειξης της αγροτικής παραγωγής της περιοχής μας, στην οποία συμμετέχουν όλοι όσοι ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα. Άλλωστε, η αγροτική παραγωγή και ο πρωτογενής τομέας αποτελούν βασικούς πυλώνες οικονομικής ανάπτυξης όχι μόνο της Περιφέρειάς μας, αλλά και ολόκληρης της χώρας», τόνισε η κ. Μπισμπινά.

Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος προβολής των αγροδιατροφικών προϊόντων της, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει και φέτος σε όλα τα μεγάλα εκθεσιακά γεγονότα παγκοσμίως, φροντίζοντας να δώσει την απαιτούμενη υπεραξία και ώθηση στις τοπικές επιχειρήσεις, καθώς και τη δυνατότητα να διευρύνουν τις αγορές-στόχους, να αποκτήσουν εξωστρέφεια και να κατακτήσουν μια θέση αντάξια των εκλεκτών προϊόντων τους.

Πηγή

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γαστρονομία

Thessaloniki Beer Festival 2019

Το Τετραήμερο από την Πέμπτη 29 Αυγούστου έως και την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, ο προαύλιος χώρος της ΔΕΘ – TIF Helexpo μετατρέπεται στο μεγαλύτερο beer garden της Ελλάδας! To μεγαλύτερο festival μπύρας της χώρας, το Thessaloniki Beer Festival έρχεται και φέτος, με την 3η, ακόμα πιο εξελιγμένη, εκδοχή του προσφέροντας για ακόμα μια χρονιά την απόλυτη εμπειρία ποιοτικού ζύθου σε όλους τους λάτρεις της μπύρας!

Tο Thessaloniki Beer Festival υπόσχεται υπέροχες βραδιές γεμάτες μπύρα και φυσικά πολύ μουσική. Η ομάδα του φεστιβάλ ετοίμασε ένα δυναμικό κι εκρηκτικό Line Up σπουδαίων καλλιτεχνών και DJ sets.

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.thessalonikistreetfoodfestival.com

Continue Reading

Γαστρονομία

Σεμινάριο Οινογνωσίας-Οινογευσίας στο Επιμελητήριο Αρκαδίας για επαγγελματίες της εστίασης

Με σκοπό την αποτελεσματική προώθηση των τοπικών προϊόντων ΠΟΠ της Αρκαδίας και εν όψει της εκδήλωσης «Γιορτή Κρασιού» στο Ζευγολατιό, το Σάββατο 31 Αυγούστου το βράδυ, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλοδένδρων Ζευγολατιού, το Επιμελητήριο Αρκαδίας διοργανώνει σεμινάριο οινογνωσίας το Σάββατο 31 Αυγούστου στις 17:00 για τους επαγγελματίες της εστίασης.

Εξασφαλίστε μια θέση στο μεθυστικό ταξίδι του κρασιού με ξεναγό τον Πρόεδρο των Ελλήνων Οινοχόων Ανδρέα Ματθίδη. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην, κατάλληλα εξοπλισμένη, αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. (25ης Μαρτίου & Πανός 21. Είσοδος από 25ης Μαρτίου.

Η θεματολογία θα υποστηρίζεται από οπτικο-ακουστικό υλικό, αλλά και γευσιγνωσία με έμφαση τα οργανοληπτικά στοιχεία του οίνου Μαντινεία ΠΟΠ Μοσχοφίλερο όπως και τη δυναμική του μοσχοφίλερου ως προς την αρμονική του σχέση με το φαγητό. Η θεματολογία θα περιλαμβάνει επίσης και εισαγωγικές αρχές στην Οινοχοία. Τα κρασιά θα προσφέρουν τα οινοποιεία της περιοχής που παράγουν ΠΟΠ Μοσχοφίλερο.

Το σεμινάριο έχει στόχο να προσφέρει την κατάλληλη εκπαίδευση στους επαγγελματίες της εστίασης για την προώθηση των τοπικών μας προϊόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα: 2710 227141-2.

Continue Reading

Γαστρονομία

3η Συνάντηση Κινούμενων Κτηνοτρόφων

Στις 27 και 28 Ιουλίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η 3η Συνάντηση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων στα Άγραφα Ευρυτανίας.

Την εκδήλωση οργανώνει ο Δήμος Αγράφων και το Δίκτυο Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων.
Συμμετέχουν, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγράφων καιοι φορείς Asvir Mol Gal, Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Μολιζέ, η Equiturismo International και η Earth Academy απο την Ιταλία.

Το Σάββατο 27 Ιουλίου η εκδήλωση θα περιλαμβάνει την παραδοσιακή τυροκόμηση φέτας και τσαλαφούτι παράλληλα με την παρασκευή του ιταλικού τυριού Pecorino απο Ιταλούς μετακινούμενους κτηνοτρόφους στην Κεντρική Πλατεία του χωριού.

Την Κυριακή 28 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για την Μετακινούμενη Κτηνοτροφία σε αίθουσα του Σχολείου.


Πρόγραμμα Εκδηλώσεων


Σάββατο 27 Ιουλίου 2019 – Κεντρική πλατεία Αγράφων
Παρασκευή φέτας και ιταλικού τυριού Pecorino, δοκιμές τυριών και γνωριμία με την μετακινούμενη κτηνοτροφία.

18:00 Προσέλευση επισκεπτών στο χώρο της Πλατείας Αγράφων.
18:30 Έναρξη της διαδικασίας παρασκευής φέτας – τσαλαφούτι και παράλληλα της παρασκευής του ιταλικού τυριού Pecorino απο ιταλούς κτηνοτρόφους.
20:00 Χορευτικό συγκρότημα Συλλόγου Αφραφιωτών Σαρακατσαναίων
21:00 Συνέχεια της γιορτής, παραδοσιακό γλέντι.

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019 – Σχολείο Αγράφων
Ημερίδα μετακινούμενης κτηνοτροφίας.

10:30 Προσέλευση στο χώρο του Σχολείου – Εγγραφές.
10:45 Έναρξη – Σύντομη χαιρετισμοί
11:00 Μπαμπαλής Θεόφωρος
Δήμαρχος Αγράφων
Ο ρόλος της μετακινούμενης κτηνοτροφίας στην περιοχή των Αγράφων.
12:15 Βασιλική Λάγκα
τ.Καθηγήτρια ΤΕΙ
Πρόεδρος Δικτύου Μετα/νων Κτηνοτρόφων
Το Δίκτυο Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων – Δράσεις και όραμα
12:30 Nicola di Niro
Γενικός Διευθυντής Asvir. Mol. Gal Αναπτυξιακή εταιρεία Περιφέρεια Μολιζέ Ιταλία.
Η μετακινούμενη κτηνοτροφία στην Ιταλία.
12:45 Αθανάσιος Ράγκος
Δόκιμος Ερευνητής ΙΝΑΓΡΟΚ,
ΕΛΓΟ «Δήμητρα»
Μετακινούμενη αιγοπροβατοτροφία στην Ελλάδα: Διάρθρωση, οικονομικότητα και προοπτικές.
13:00 Διάλειμμα – Καφές
13:15 Αντώνιος Ζδράγκας
Κτηνίατρος PhD, Διευθυντής Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών, ΕΛΓΟ «Δήμητρα»
Η ποιότητα των παραγόμενων προιόντων της μετακινούμενης αιγοπροβατοτροφίας.
13:30 Αντώνης Κομινάκης
Αν. Καθηγητής
Γεωπονικό Πανεπιστήμιπο Αθηνών
Ο ρόλος των αυτοχθόνων φυλών στη μετακινούμενη αιγοπροβατοτροφία.
13:45 Θωμάς Παπαχρήστου
Δασολόγος PhD, Διευθυντής Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών ΕΛΓΟ «Δήμητρα»
Εφαργμογές της λιβαδοπονικής στα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης.
14:00 Αριστοτέλης Λυμπερόπουλος Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος Διαχείριση της αναπαραγωγής στα μετακινούμενα κοπάδια.
14:15 Θεόδωρος Σδρούλιας
Δημοσιογράφος, Αντιπρόεδρος Δικτύου Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων
Μετακινούμενη κτηνοτροφία και πολιτιστική κληρονομιά: Στον δρόμο των κοπαδιών (Βλαχόστρατα-διαβα-καθ’οδόν) ο δρόμος προς την Ουνέσκο.
14:30
Συζήτηση – Συμπεράσματα – Λήξη ημερίδας

Continue Reading

Trending