Connect with us

Εκδηλώσεις

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως πολλές εκδηλώσεις που έχουν αναρτηθεί στο site μας, αναβλήθηκαν με γνώμονα την προστασία της υγείας. Γι’αυτό, σας παρακαλούμε να εισέλθετε στο site της εκδήλωσης που σας ενδιαφέρει ώστε να ενημερωθείτε για τη σίγουρη αναβολή του.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εκδηλώσεις

Ένας Aγώνας Basket Με Καλό Σκοπό

Η Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας εορτάστηκε με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα 9 Μαρτίου στον υπερσύγχρονο χώρο EUROHOOPS DOME με τη διεξαγωγή του PLAY 2 W.I.N.- Celebrity Basketball Game, για την υποστήριξη της Μ.Κ.Ο. W.I.N. Hellas, με Χρυσό Χορηγό το Jackie Rose.

Αποδεχόμενοι την πρόσκληση της Προέδρου της W.I.N. Hellas, Μάντας Τσαγκιά -Παπαδάκου Project Manager, Σαμάνθας Αποστολοπούλου, πλήθος φίλων της W.I.N. Hellas κατέκλυσαν τον χώρο δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη τους και την αμέριστη στήριξή τους στον κοινωφελή οργανισμό που ιδρύθηκε το 2006 με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.

Η Πρόεδρος της W.I.N. Hellas, Μάντα Τσαγκιά -Παπαδάκου δήλωσε: «Είμαστε η φωνή για κάθε γυναίκα που δεν έχει φωνή! Είμαστε εδώ σήμερα, όλοι μαζί ενωμένοι, γυναίκες και άντρες για να τιμήσουμε κάθε γυναίκα που δίνει καθημερινά το δικό της αγώνα ενάντια σε στερεότυπα, διακρίσεις και αντιξοότητες». 

Δημοφιλή και αγαπημένα πρόσωπα συμμετείχαν αφιλοκερδώς στον αγώνα που παρουσίασε ο γνωστός sportscaster Δημήτρης.

Προπονητές στη «Μπλε #24» ομάδα ήταν οι Παναγιώτης Γιαννάκης και Νίκος Οικονόμου, ενώ στη «Γαλάζια #2» οι Αργύρης Πεδουλάκης  και Νίκος Χατζής. Assistant coaches στις δύο ομάδες, αντίστοιχα, οι Δημήτρης Γοβδελάς (Mykonos Invest S.A.) και Μάκης Κουσαθανάς (Pere Ubu).

Οι δύο ομάδες φόρεσαν φανέλες με τα νούμερα 24 και 2, ως tribute στον Kobe Bryant και στην κόρη του Gianna που χάθηκαν πρόσφατα με τραγικό τρόπο.

Για την ιστορία, τη νίκη πήρε επάξια η «Μπλε #24» ομάδα.

Στις ομάδες απένειμαν τα αναμνηστικά μετάλλια «W.I.N. HellasJackie Rose» η Πρόεδρος της W.I.N. Hellas, Μάντα Τσαγκιά-Παπαδάκου και η Project Manager της W.I.N. Hellas, Σαμάνθα Αποστολοπούλου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας: Δηλώστε Συμμετοχή

 Η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων όλων των κατηγοριών για τα Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2020, είναι η 20η Μαρτίου. Τα ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ που διοργανώνονται από το ECOCITY ανελλειπώς από το 2005 σε ετήσια βάση, απονέμονται σε ενέργειες και έργα που υλοποιήθηκαν ή ολοκληρώθηκαν στη διάρκεια του προηγούμενου έτους, η δε αξιολόγησή τους θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο. Οι Επιτροπές Αξιολόγησης αποτελούνται από διακεκριμένες προσωπικότητες και η Τελετή Απονομής θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του προσεχούς Ιουνίου .

 Σκοπός των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ είναι η επιβράβευση άριστων δράσεων για το περιβάλλον καθώς και η καλλιέργεια συνθηκών ευγενούς άμιλλας και ευαισθησίας, σε όλους όσους συμβάλλουν για την προστασία και για την ανάπτυξή του. O Θεσμός έχει ήδη γνωρίσει την αποδοχή του επιστημονικού, επιχειρηματικού, δημοσιογραφικού και κρατικού χώρου.

 Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να καταθέσουν υποψηφιότητες στα Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2020, θα πρέπει να επιλέξουν την  κατηγορία που ταιριάζει στο κάθε έργο τους, να συμπληρώσουν τις απαιτούμενες φόρμες ανά κατηγορία και να καταθέσουν τον φάκελο υποψηφιότητας μέχρι την 20η Μαρτίου 2020, διεκδικώντας το μοναδικό αντίστοιχο βραβείο στον Τομέα τους:

1ος ΤΟΜΕΑΣ : Απονέμεται σε Επιστήμονες, Ιδρύματα και Εργαστήρια

Κατηγορίες
A1. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Εργασία Επιστημονικής Ομάδας ή Ιδρύματος

A2. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Μελέτης ή Έρευνας Επιστήμονα

A3. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Εργασίας Επιστημονικού Εργαστηρίου 

2ος ΤΟΜΕΑΣ : Αφορά σε Διπλωματικές Εργασίες (προπτυχιακές και μεταπτυχιακές) για Αξιολόγηση Μέτρων
Κατηγορίες
B1. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Διπλωματική Εργασία για τον Αέρα 
Β2. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Διπλωματική Εργασία για το Νερό 

Β3. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Διπλωματική Εργασία για τον Οικισμό και το Πράσινο
Β4. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Διπλωματική Εργασία για την Ενέργεια 

Β4. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Διπλωματική Εργασία για την Μετακίνηση


3ος ΤΟΜΕΑΣ : Απευθύνεται σε Οργανισμούς και Κρατικές Επιχειρήσεις
Κατηγορίες
Γ1. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Εκστρατείας Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης
Γ2. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Περιβαλλοντικού Έργου
Γ3. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Γ4. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Περιβαλλοντικής Επένδυσης 

 

4ος ΤΟΜΕΑΣ : Απονέμονται σε Περιφέρειες, Δήμους και Δημοτικές Επιχειρήσεις
Κατηγορίες
Δ1. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Εκστρατείας Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης
Δ2. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (υδατικών πόρων, ενέργειας κλπ)
Δ3. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Αστικής ανάπλασης (κτίρια, πλατείες, πεζόδρομοι ποδηλατοδρόμοι κλπ.)
Δ4. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Βελτίωσης Ποιότητας Ζωής (Κυκλοφορία, Πράσινο, Μετακινήσεις, Αέρας κ.ά.)
Δ5. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Προγράμματος Περιβαλλοντικής Επένδυσης (ανακύκλωσης, διαχείρισης απορριμμάτων, ΑΠΕ κ.ά.)

 

5ος ΤΟΜΕΑΣ : Απευθύνεται σε Επιχειρήσεις και Ιδιωτικούς Οργανισμούς (Βιομηχανία, Εμπόριο, Κατασκευές, Υπηρεσίες, Μετακίνηση, Τουρισμός κ.ά.)

Κατηγορίες
Ε1.  ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Ετήσιου προγράμματος Περιβαλλοντικής Πολιτικής

Ε2.  ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Περιβαλλοντικής επένδυσης (Αέρας, Νερό, Ενέργεια, Κτίρια, Μεταφορές)

Ε3.  ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012: Χορηγίας Περιβαλλοντικού Έργου

Ε4. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Επικοινωνιακού Προγράμματος Περιβαλλοντικού Χαρακτήρα

Ε5. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Υποστήριξης Ερευνητικού Έργου για το Περιβάλλον

6ος ΤΟΜΕΑΣ : Βραβεία Μέσων Ενημέρωσης με έργο για το Περιβάλλον
Κατηγορίες
ΣΤ1. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Δημοσιογραφικού Έργου
ΣΤ2. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Εφημερίδας
ΣΤ3. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Ραδιοφώνου – ραδιοφωνικής εκπομπής
ΣΤ4. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Τηλεοπτικού μέσου – τηλεοπτικής εκπομπής  
ΣΤ5. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Ιστοσελίδας – Διαδικτυακής Ενημέρωσης
ΣΤ6. ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 : Ειδικού Τύπου

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον διαδικτυακό τόπο www.oikopolisawards.gr για περισσότερες πληροφορίες ή να καλέσουν  στο τηλέφωνο 210-6196757. Επίσης αιτήσεις συμμετοχής, φόρμα περιγραφής έργου και συμπληρωματικό υποστηρικτικό υλικό  μπορούν να στείλουν με e-mail στο [email protected] 

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Ο Ρόλος Των Γυναικών Σε Θέσεις Ευθύνης

Το Σάββατο 7 Μαρτίου, το Delphi Economic Forum θα φιλοξενήσει το Inclusivity Lounge που διοργανώνει το Women On Top, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. και της Coca Cola 3E, και με τη συνεργασία των Women Act και Lean In Hellas.

Το Inclusivity Lounge θα αποτελέσει ένα χώρο συνάντησης, σκέψης, ανταλλαγής ιδεών και δικτύωσης, γύρω από την ευρύτερη θεματική της ισότιμης εκπροσώπησης των δύο φύλων σε όλες τις εκφάνσεις της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής, καθώς και στις θέσεις ευθύνης και λήψης αποφάσεων που διαμορφώνουν καθημερινά το μέλλον όλων μας. Οι συμμετέχοντες του Delphi Economic Forum καλούνται να επισκεφτούν το Inclusivity Lounge στις 7 Μαρτίου, 4:00 – 8:00 μ.μ. και να συμμετέχουν στις συζητήσεις για την ανύψωση των ρόλων των γυναικών σε θέσεις ευθύνης και λήψης αποφάσεων – κάτι που θα ενισχύσει το μέλλον όλων μας. Τα εγκαίνια του Inclusivity Lounge θα χαιρετίσει ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Geoffrey R. Pyatt στις 4:00 μ.μ.
Στη συνέχεια, μέσα από πάνελ, συζητήσεις και Q&A sessions, θα διερευνηθούν, με τη βοήθεια σημαντικών ομιλητριών και ομιλητών, η πρόκληση της διαμόρφωσης ενός μοντέλου συμπεριληπτικής ηγεσίας για τις επιχειρήσεις, οι διαστάσεις της ηθικής τεχνολογίας και η σημασία της ισότιμης πρόσβασης των γυναικών σε αυτήν για την κοινωνική συνοχή, παραδείγματα διεθνών πολιτικών με ουσιαστικό αντίκτυπο σε θέματα ισότητας, ο γρίφος της εκπροσώπησης των γυναικών στην πολιτική ζωή της χώρας και τα έμφυλα στερεότυπα σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας σφαίρας.
Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να τεθούν τα θέματα της ισότητας των φύλων, της διαφορετικότητας και της συμπεριληπτικής ηγεσίας στην καρδιά του Delphi Economic Forum, μιας από τις σημαντικότερες πλατφόρμες συνάντησης και λήψης αποφάσεων, και να παρουσιαστούν συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες ιδέες ώστε να γίνει η Ελλάδα -που βρίσκεται σήμερα στην τελευταία θέση του Ευρωπαϊκού Δείκτη για την Ισότητα των Φύλων– παράδειγμα θετικής αλλαγής. Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ή απλά να ακούσουν και να μάθουν περισσότερα για αυτό το σημαντικό θέμα είναι ευπρόσδεκτοι στο Inclusivity Lounge.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη συνεργασία με τις οργανώσεις Women on Top, Lean In Hellas, Women Act και την Coca Cola 3E για την οργάνωση του πρώτου ελληνικού Inclusivity Lounge στο Delpfi Economic Forum. Η προώθηση της ηγεσίας και της ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της κοινωνίας αποτελεί αποδεδειγμένη οδό προς την οικονομική ευημερία και την αυξημένη παραγωγικότητα, και είναι χαρά μου που η Πρεσβεία των Η.Π.Α. μπορεί και συνεργάζεται με τόσο δυναμικούς οργανισμούς για την ανύψωση του ρόλου των γυναικών, ενισχύοντας έτσι τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή,» είπε ο Πρέσβης Πάιατ.
«Είναι κρίσιμη όσο και ελπιδοφόρα αυτή η προσπάθεια να τεθεί το ζήτημα της ισότητας στις πρώτες θέσεις της ατζέντας σημαντικών θεσμών και διοργανώσεων, όπως τοDelphi Economic Forum, γιατί μόνο μέσα από τη διατομεακή συνεργασία, σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής και πολιτικής δραστηριότητας, θα μπορέσουμε να φέρουμε μία χειροπιαστή αλλαγή» δήλωσε η Στέλλα Κάσδαγλη, συνιδρύτρια του Women On Top. «Ελπίζουμε ότι το πρώτο αυτό παράδειγμα θα το ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες και θα ότι γίνουν και εκεί τα Inclusivity Lounges απαραίτητο στοιχείο στοχασμού και εξέλιξης».

Πληροφορίες

Πότε: Σάββατο 7 Μαρτίου 2020, 16.00-20.00 μ.μ.

Πού: Στο Ermis Hall, Amalia Hotel

Continue Reading

Trending