Connect with us

Συνταγές

Η LADY BUTCHER μαγειρεύει για εσάς!

Η πρότασή της για το φετινό γιορτινό σας τραπέζι είναι ένα λαχταριστό » Γεμιστό Κανταΐφι με Κοτόπουλο«. Η εντυπωσιακή του εμφάνιση,  αλλά  και η υπέροχη γεύση του,  ταιριάζουν απόλυτα με το εορταστικό πνεύμα των ημερών και σίγουρα θα κλέψουν την παράσταση και θα εντυπωσιάσουν τους ουρανίσκους των καλεσμένων σας!

Γεμιστό κανταΐφι με κοτόπουλο 

Υλικά 

150gr κανταΐφι

500gr φιλέτο κοτόπουλο

1 μικρό κρεμμύδι

100gr τριμμένο μαστέλο Χίου

100gr τριμμένη γραβιέρα Κρήτης

50gr μπέικον ( 2 φέτες μπέικον)

110gr κρέμα γάλακτος

αλάτι

πιπέρι

κόκκινο γλυκό πιπέρι

φρέσκια ρίγανη

ελαιόλαδο για σοτάρισμα

μακρόστενη φόρμα για κέικ

μαύρο σουσάμι για το food style

Εκτέλεση

Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο και το κρεμμύδι ζουλιέν*. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος προσθέτουμε το ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια και σοτάρουμε όταν μαραθούν προσθέτουμε το κοτόπουλο . Μετά από 5 λεπτά το κοτόπουλου μας είναι έτοιμο προσθέτουμε τα μυρωδικά μας ανακατεύουμε λίγο ακόμη και κατεβάζουμε από τη φωτιά, γιατί θα συνεχίσει να ψήνετε μέσα στο φούρνο.

Παίρνουμε το κανταΐφι και το διαχωρίζουμε πάρα πολύ καλά ώστε να αποκτήσει όσο περισσότερο όγκο γίνεται και δημιουργούμε μια μακρόστενη επιφάνεια. απλώνουμε τα τριμμένα τυριά μας και τα βοηθούμε να εισχωρήσουν ανάμεσα στο κανταΐφι . απλώνουμε τις φέτες μπέικον και από πάνω το κοτόπουλο μας . Τυλίγουμε σαν ρολό και τοποθετούμε στη φόρμα ψησίματος .Περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος και το σουσάμι τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.

TIPS   

Για επιπλέον απόλαυση μπορείτε να προσθέσετε λίγο λιωμένο βούτυρο στα τελευταία 10 λεπτά.

Μάθημα κοπής

*Ζουλιέν: Τρόπος κοπής των λαχανικών και των κρεάτων, όπως καρότα, κολοκυθάκια, φιλέτο κοτόπουλο, μοσχάρι,χοιρινό σε μακρόστενα, ισομεγέθη μπαστουνάκια. Είναι λεπτές φέτες σε σήμα σπιρτόξυλου

Η Lady Butcher είναι η Κυπαρισσία Αντωνάρα. Αν και μόλις 27 χρονών, η Κυπαρισσία είναι κρεοπώλης, fashion designer, food stylist,τυροκόμος και δημιουργός του www.ladybutcher.gr. Αυτό που την κάνει ξεχωριστή, είναι πως καταφέρνει και ενώνει αρμονικά δύο τελείως διαφορετικούς κόσμους: τον κόσμου του κρέατος και τον κόσμο της μόδας, αφήνοντας το δικό της μοναδικό στίγμα στον χώρο του καλού φαγητού.

Αποφοίτησε από τη Σχολή Κρεοπωλών και Τυροκομίας, ενώ σπούδασε επίσης food styling και σχέδιο μόδας, προσπαθώντας να συνδέσει τις δύο μεγάλες της αγάπες: την μόδα και το καλό φαγητό! Το 2012 και σε πολύ μικρή ηλικία, αναλαμβάνει την επιμέλεια της στήλης food styling του περιοδικού Adore της Θεσ/νίκης, όπου κάνει πράξη όλα αυτά που σπούδασε. Επισκέπτεται τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης, δοκιμάζει τα μενού και γράφει για τους ανθρώπους, την αισθητική των χώρων και των πιάτων, αλλά κυρίως για τις γεύσεις! Ενώ το 2018 κατακτά το πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό που διεξήχθη στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας, για το καλύτερο burger στο κόσμο! 

Αγαπά να δημιουργεί καθημερινά πιάτα υψηλής γαστρονομίας  που να φαντάζουν γιορτινά! Γοητεύεται από τη χαρά που προσφέρει στην οικογένεια το καθημερινό τραπέζι και εμπνέεται από τη δύναμη που έχει το φαγητό να ενώνει τους ανθρώπους και να τους κάνει ευτυχισμένους. 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές

Cooking Class

ΕΟΣ Σάμου:

Cooking Class της διεθνούς chef Ντίνας Νικολάου με σαμιώτικα κρασιά.

Πραγματοποιήθηκε στο Yolenis (Κολωνάκι) την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το cooking class της πολυαγαπημένης σε Γαλλία και Ελλάδα σεφ Ντίνας Νικολάου με τον εύστοχο τίτλο «Γευστικό ταξίδι στη Σάμο», αφιερωμένο στα εξαιρετικά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου. Το σεμινάριο μαγειρικής τέχνης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, στο Yoleni’s Flagship store στο Κολωνάκι.

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία και πολύ σύντομα, το σαμιώτικο κρασί του ΕΟΣ Σάμου με την μακρά ιστορική διαδρομή, κατόρθωσε να «σφιχτοδέσει» όχι μόνο τα αγνά υλικά των εμπνευσμένων συνταγών της  σεφ Ντίνας Νικολάου, αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους σε μια φιλική παρέα!

Συνταγές απολαυστικές, καλή διάθεση, η μοναδική ποικιλία του «άσπρου μικρόρωγου Μοσχάτου Σάμου» και η χαρισματική Ντίνα Νικολάου σε στιγμές αστείρευτης γαστρονομικής τέχνης, εμπλουτισμένης με τα ξεχωριστά αρώματα και τη μοναδική φρουτώδη και ανθώδη γεύση των γλυκών, ξηρών και ημίξηρων κρασιών του ΕΟΣ Σάμου.

Παραθέτουμε παρακάτω τη συνταγή του εκπληκτικού γλυκού της βραδιάς, αχλάδια σε Samos Vin Doux με μπαχαρικά, δια χειρός Ντίνας Νικολάου.

Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το εύκολο στην παρασκευή γλυκό που μπορεί να στολίσει κάθε γεύμα και κάθε δείπνο και συνοδέψτε το με Samos Vin Doux του ΕΟΣ Σάμου για να κλέψετε τις εντυπώσεις και στο γιορτινό τραπέζι!

Αχλάδια σε Samos Vin Doux με μπαχαρικά=

Προετοιμασία: 10΄

Μαγείρεμα: 20΄ – 25΄

Ποσότητα: 4 μερίδες

Υλικά

2 μεγάλα αχλάδια (προτιμάμε τα μεγάλου μεγέθους με κίτρινη-καφετί φλούδα, που έχουν γλυκιά γεύση και άφθονη μαλακή σάρκα)

χυμός και ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι

½ λίτρο Samos Vin Doux

½ λίτρο νερό

60 γρ. καστανή ζάχαρη

1 λοβός βανίλιας τον οποίο χαράζουμε κατά μήκος στη μέση και με ένα μαχαιράκι ξύνουμε τα σποράκια

5 – 6 καρφάκια γαρίφαλο

1 αστεροειδής γλυκάνισος

1 μικρό ξυλάκι κανέλας

1 ακέρωτο πορτοκάλι, καλά πλυμένο, κομμένο σε στρογγυλές φέτες, με τη φλούδα του

Διαδικασία

Ξεφλουδίζω τα αχλάδια και τα κόβω στη μέση από το κοτσάνι προς τη βάση. Με ένα μαχαιράκι αφαιρώ με προσοχή τα κουκούτσια από κάθε κομμάτι. Περιχύνω τα αχλάδια με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω το κρασί Samos Vin Doux, το νερό, τη ζάχαρη, τα σποράκια βανίλιας, τα καρφάκια γαρίφαλου, τον αστεροειδή γλυκάνισο, την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού και τις φέτες πορτοκαλιού και ανακατεύω.

Προσθέτω τα αχλάδια, ανακατεύω προσεκτικά για να βραχούν από το μείγμα και βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Ζεσταίνω μέχρι το υγρό να πάρει μια βράση, μετριάζω τη φωτά και βράζω για 20 – 25 λεπτά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, μέχρι τα αχλάδια να μαλακώσουν και να αποκτήσουν σκούρο κόκκινο-καφέ χρώμα.
Τα βγάζω προσεκτικά από την κατσαρόλα και τα απλώνω όμορφα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.

Βράζω το σιρόπι της κατσαρόλας σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά ή μέχρι να δέσει ελαφρώς και να μειωθεί αρκετά. Το σουρώνω και περιχύνω τα αχλάδια. Σερβίρω με χτυπημένη κρέμα γάλακτος ή άλλη κρέμας της επιλογής μου.

*Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του ΕΟΣ Σάμου γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.

http://samoswine.gr

 

Continue Reading

Συνταγές

Τάρτα με δαμάσκηνα, αμύγδαλα και ρούμι 

Υλικά

Για τη βάση της τάρτας

  • 170 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 120 γρ. αμύγδαλα
  • 170 γρ. βούτυρο
  • 2-4 κ.σ. παγωμένο νερό

Για τη γέμιση

  • 400-500 γρ δαμάσκηνα
  • 70 γρ αμύγδαλα
  • 2 κ.γ. ρούμι
  • 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.γ. αλεύρι γ.ο.χ.

Για το γαρνίρισμα

  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη

 

Οδηγίες

Προετοιμασία υλικών:

  1. Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια και το βάζουμε στο ψυγείο για να παραμείνει παγωμένο.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170* βαθμούς. Πάνω σε μια λαδόκολλα απλώνουμε το σύνολο των αμυγδάλων (170 γρ. της τάρτας και τα 70 της γέμισης) και τα ψήνουμε για περίπου 8-10 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα τα ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ. Θέλουμε οι ξηροί μας καρποί να μοιάζουν σε μέγεθος με τη μαύρη ζάχαρη, άντε ίσως λίγο πιο μεγάλοι.
  3. Γεμίζουμε ένα μικρό μπολ με παγάκια και παγωμένο νερό. Το αφήνουμε στην άκρη.

Ζύμη τάρτας:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα αλεσμένα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε.
  2. Εν συνεχεία, προσθέτουμε το βούτυρο που είχαμε κόψει νωρίτερα σε κυβάκια. Απαλά με τα χέρια μας ανακατεύομαι το βούτυρο με το αλεύρι μέχρι να σχηματιστούν μικρά «μπιλάκια». Κάνουμε γρήγορες κινήσεις ώστε το βούτυρο να παραμείνει κρύο.
  3. Έπειτα, προσθέτουμε το παγωμένο νερό αλλά μια μια τις κουταλιές και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε νερό μέχρι να μην υπάρχει μέρος του αλευριού που να είναι στεγνό. Προσέχουμε όμως να μην το παρακάνουμε με το νερό.
  4. Τυλίγουμε με μια διαφανής μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Αν θέλουμε, βάζοντας διπλή μεμβράνη, μπορούμε να συντηρήσουμε τη ζύμη στο ψυγείο μέχρι και 2 μέρες, ενώ στην κατάψυξη μπορεί να μείνει μέχρι και 2 μήνες.

Γέμιση:

  1. Κόβουμε τα δαμάσκηνα μας σε φέτες και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Προσθέτουμε στο μπολ με τα δαμάσκηνα, τα αμύγδαλα, το ρούμι, την καστανή ζάχαρη και το αλεύρι. Αν τα δαμάσκηνα είναι πολύ ζουμερά προσθέτουμε λίγο παραπάνω αλεύρι για να τραβήξει τα υγρά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.Φτιάχνουμε την τάρτα:
    1. Αρχικά βγάζουμε εκτός φούρνου τη σχάρα του και απλώνουμε μια λαδόκολλα, ενώ ανάβουμε το φούρνο στους 200* C.
    2. Αλευρώνουμε ελαφρώς μια καθαρή επιφάνεια και τοποθετούμε το ζυμάρι μας. Αν δείτε ότι είναι πολύ σκληρό τότε αφήστε το για 5 με 10 λεπτά για να μαλακώσει ώστε να μπορεί να δουλευτεί.
    3. Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε άνισα κομμάτια. Το ένα θα είναι περίπου το 1/3 του ζυμαριού και θα αποτελέσει το «καπάκι» της τάρτας, ενώ το άλλο κομμάτι, τα 2/3 δηλαδή, η βάση της.
    4. Παίρνουμε το μεγαλύτερο κομμάτι και το τοποθετούμε στη λαδόκολλα το ανοίγουμε με τον πλάστη, περίπου 30 εκατοστά διάμετρο. Αν δείτε ότι κολλάει απλώστε λίγο αλεύρι στην επιφάνεια της.
    5. Βάζουμε το μείγμα των δαμάσκηνων στο κέντρο και μετά το απλώνουμε φροντίζοντας να αφήσουμε κενό περίπου 2 εκατοστά από τις άκρες.
    6. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε και το δεύτερο κομμάτι ζύμης. Κόβουμε 8 λωρίδες ίσες λωρίδες.
    7. Χρησιμοποιώντας τις λωρίδες της ζύμης δημιουργούμε ένα πλέγμα στην επιφάνεια της τάρτας μας.
    8. Διπλώνουμε τη ζύμη που έχουμε αφήσει κενή γύρω από τη γέμιση ώστε να «κλείσει».
    9. Βάζουμε την τάρτα μας για ένα τέταρτο στο ψυγείο, έτσι ώστε να κρατήσει το σχήμα της όταν θα ψηθεί.
    10. Πριν τη ψήσουμε και αφού τη βγάλουμε από το ψυγείο αλείφουμε  την επιφάνεια της με ένα χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.
    11. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί ωραίο χρώμα.

Teti

https://tetisflakes.com/

Από την κυρία ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Continue Reading

Γαστρονομία

Κέικ σοκολάτας με κολοκυθάκια

Κέικ σοκολάτας με κολοκυθάκια

Υπέροχο κέικ σοκολάτας με κολοκυθάκια, ναι με κολοκυθάκια!

Συμβουλή Νο. 1: Μην κάνετε την κλασική διαδικασία με το άπλωμα αλατιού πάνω στο τρίμμα από τα κολοκυθάκια για να φύγει η υγρασία, τη θέλουμε την υγρασία! Ούτε να τα ζουλήξετε!

Συμβουλή Νο. 2: Θα δείτε παρακάτω ότι αφού αλείψετε με βούτυρο τη φόρμα έπειτα θα πρέπει να καλύψετε τη βουτυρωμένη επιφάνεια με σκόνη κακάο. Μην το λυπηθείτε, βάλτε μπόλικο και έπειτα ότι περισσέψει γυρίστε το πίσω στο κουτί του, τίποτα δε θα έχει πάθει.  Και στην περίπτωση που δε σας φτάσει η σκόνη κακάο, προς Θεού μη βάλετε αλεύρι, το κέικ σας θα φαίνεται σα να έχει λεκέδες.

Υλικά για το κέικ:

  • 260γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 55γρ. σκόνη κακάο (+ για τη φόρμα του κέικ)
  • 1κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1κ.γ. αλάτι
  • 100γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου (+ για τη φόρμα του κέικ)
  • 200γρ. καστανή ζάχαρη
  • 150γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 120ml ελαιόλαδο (ή οποιοδήποτε φυτικό λάδι)
  • 120γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 1κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή μια βανίλια)
  • 300γρ. τριμμένο κολοκυθάκι
  • 100γρ. κουβερτούρα λιωμένη, σε θερμοκρασία δωματίου

Υλικά για την ganache

  • 110γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 110ml κρέμα γάλακτος
  • 1κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή κάποιο λικέρ

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180, αέρα.
  2. Βουτυρώνουμε και απλώνουμε με κακάο σκόνη μια φόρμα του κέικ. Αφήνουμε στην άκρη.
  3. Εν συνεχεία φροντίζουμε να προετοιμάσουμε όλα μας τα υλικά. Οπότε, βγάζουμε βούτυρο και αυγά από το ψυγείο και εν συνεχεία πάμε να ετοιμάσουμε την κουβερτούρα μας. Αφού κόψουμε σε μικρά κομματάκια την κουβερτούρα, τη βάζουμε σε ένα μπεν μαρί να λιώσει. Αφού λιώσει την αφήνουμε στην άκρη ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  4. Έπειτα, προετοιμάζουμε τα κολοκυθάκια μας τρίβοντας τα στον τρίφτη. Να θυμάστε πως χρειαζόμαστε την υγρασία που έχει το κολοκυθάκι οπότε δεν το στύβουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
  5. Όπως στα περισσότερα κέικ, έτσι και εδώ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ. Οπότε, αφού κοσκινίσουμε το αλεύρι το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το κακάο, τη σόδα και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.
  6. Εν συνεχεία, στο μίξερ του μπολ, στη μεσαία ταχύτητα, χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τα δύο είδη ζάχαρης, για περίπου πέντε λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε το λάδι, ένα ένα τα αυγά και τέλος το εκχύλισμα βανίλιας.
  7. Προσθέτουμε το μείγμα μας με τα στερεά υλικά εναλλάξ με το γιαούρτι. Το κάνουμε σε 3 δόσεις.
  8. Βγάζουμε το μπολ από το μίξερ και προσθέτουμε το τριμμένο κολοκυθάκι και εν συνεχεία τη λιωμένη σοκολάτα (να ελέγξετε αν έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν την προσθέσετε στο μείγμα.)
  9. Περιχύνουμε το μείγμα μας στη φόρμα του κέικ και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά. Καθώς κάθε φούρνος είναι διαφορετικός καλό είναι να κάνετε το τεστ με την οδοντογλυφίδα/μαχαίρι πριν το βγάλετε. Η διαφορά μας εδώ είναι ότι δε θέλουμε να βγει καθαρή, αλλά με κάποια υγρά ψίχουλα του κέικ. Αφήστε το να κρυώσει.

Για την ganache

  1. Αρχικά κόβουμε σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα και σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος λίγο πριν το σημείο βρασμού.
  2. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και έπειτα προσθέτουμε τη σοκολάτα. Αφήνουμε για ένα λεπτό και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε και τη βανίλια ή το ποτό.
  3. Μπορείτε να απλώσετε την γκανάζ σοκολάτας πάνω από το κέικ αλλά αφού πρώτα κρυώσει.

Teti

https://tetisflakes.com/

Από την κυρία ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Continue Reading

Trending