Connect with us

Συνταγές

Η LADY BUTCHER μαγειρεύει για εσάς!

Η πρότασή της για το φετινό γιορτινό σας τραπέζι είναι ένα λαχταριστό » Γεμιστό Κανταΐφι με Κοτόπουλο«. Η εντυπωσιακή του εμφάνιση,  αλλά  και η υπέροχη γεύση του,  ταιριάζουν απόλυτα με το εορταστικό πνεύμα των ημερών και σίγουρα θα κλέψουν την παράσταση και θα εντυπωσιάσουν τους ουρανίσκους των καλεσμένων σας!

Γεμιστό κανταΐφι με κοτόπουλο 

Υλικά 

150gr κανταΐφι

500gr φιλέτο κοτόπουλο

1 μικρό κρεμμύδι

100gr τριμμένο μαστέλο Χίου

100gr τριμμένη γραβιέρα Κρήτης

50gr μπέικον ( 2 φέτες μπέικον)

110gr κρέμα γάλακτος

αλάτι

πιπέρι

κόκκινο γλυκό πιπέρι

φρέσκια ρίγανη

ελαιόλαδο για σοτάρισμα

μακρόστενη φόρμα για κέικ

μαύρο σουσάμι για το food style

Εκτέλεση

Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο και το κρεμμύδι ζουλιέν*. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος προσθέτουμε το ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια και σοτάρουμε όταν μαραθούν προσθέτουμε το κοτόπουλο . Μετά από 5 λεπτά το κοτόπουλου μας είναι έτοιμο προσθέτουμε τα μυρωδικά μας ανακατεύουμε λίγο ακόμη και κατεβάζουμε από τη φωτιά, γιατί θα συνεχίσει να ψήνετε μέσα στο φούρνο.

Παίρνουμε το κανταΐφι και το διαχωρίζουμε πάρα πολύ καλά ώστε να αποκτήσει όσο περισσότερο όγκο γίνεται και δημιουργούμε μια μακρόστενη επιφάνεια. απλώνουμε τα τριμμένα τυριά μας και τα βοηθούμε να εισχωρήσουν ανάμεσα στο κανταΐφι . απλώνουμε τις φέτες μπέικον και από πάνω το κοτόπουλο μας . Τυλίγουμε σαν ρολό και τοποθετούμε στη φόρμα ψησίματος .Περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος και το σουσάμι τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.

TIPS   

Για επιπλέον απόλαυση μπορείτε να προσθέσετε λίγο λιωμένο βούτυρο στα τελευταία 10 λεπτά.

Μάθημα κοπής

*Ζουλιέν: Τρόπος κοπής των λαχανικών και των κρεάτων, όπως καρότα, κολοκυθάκια, φιλέτο κοτόπουλο, μοσχάρι,χοιρινό σε μακρόστενα, ισομεγέθη μπαστουνάκια. Είναι λεπτές φέτες σε σήμα σπιρτόξυλου

Η Lady Butcher είναι η Κυπαρισσία Αντωνάρα. Αν και μόλις 27 χρονών, η Κυπαρισσία είναι κρεοπώλης, fashion designer, food stylist,τυροκόμος και δημιουργός του www.ladybutcher.gr. Αυτό που την κάνει ξεχωριστή, είναι πως καταφέρνει και ενώνει αρμονικά δύο τελείως διαφορετικούς κόσμους: τον κόσμου του κρέατος και τον κόσμο της μόδας, αφήνοντας το δικό της μοναδικό στίγμα στον χώρο του καλού φαγητού.

Αποφοίτησε από τη Σχολή Κρεοπωλών και Τυροκομίας, ενώ σπούδασε επίσης food styling και σχέδιο μόδας, προσπαθώντας να συνδέσει τις δύο μεγάλες της αγάπες: την μόδα και το καλό φαγητό! Το 2012 και σε πολύ μικρή ηλικία, αναλαμβάνει την επιμέλεια της στήλης food styling του περιοδικού Adore της Θεσ/νίκης, όπου κάνει πράξη όλα αυτά που σπούδασε. Επισκέπτεται τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης, δοκιμάζει τα μενού και γράφει για τους ανθρώπους, την αισθητική των χώρων και των πιάτων, αλλά κυρίως για τις γεύσεις! Ενώ το 2018 κατακτά το πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό που διεξήχθη στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας, για το καλύτερο burger στο κόσμο! 

Αγαπά να δημιουργεί καθημερινά πιάτα υψηλής γαστρονομίας  που να φαντάζουν γιορτινά! Γοητεύεται από τη χαρά που προσφέρει στην οικογένεια το καθημερινό τραπέζι και εμπνέεται από τη δύναμη που έχει το φαγητό να ενώνει τους ανθρώπους και να τους κάνει ευτυχισμένους. 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές

Χταπόδι κρασάτο με βίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το χταπόδι.
  2. Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα  με τα φύλλα δάφνης και 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί σε δυνατή φωτιά
  3. μέχρι να πιάσει βρασμό.
  4. Μόλις πιάσει βρασμό το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το χταπόδι να βράσει για 20 λεπτά περίπου. Στα 20 λεπτά τρυπάμε το χταπόδι με ένα πιρούνι. Αν τσιμπιέται άνετα σημαίνει πως είναι έτοιμο, διαφορετικά συνεχίζουμε το βράσιμο για λίγα λεπτά ακόμα.
  5. Βγάζουμε το χταπόδι από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Όταν κρυώσει το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  6. Σε μια άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τις βίδες.
  7. Ξεπλένουμε και καθαρίζουμε την κατσαρόλα που έβρασε το χταπόδι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Αφήνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  8. Προσθέτουμε το χταπόδι, σοτάρουμε 1 λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς γιατί κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας και σβήνουμε με 1/2 φλ. τσαγιού κρασί. Αφήνω 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτω τις ντομάτες (ή τα ντοματάκια κονκασέ), πιπέρι και αφήνω να σιγοβράσει η σάλτσα για 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  9. Σερβίρουμε τη σάλτσα πάνω στις βίδες.
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΣΟΥΤΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Ph.D.c

Το χταπόδι αποτελεί έναν εξαιρετικό πιάτο με θαλασσινά που μπορείτε να το καταναλώσετε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και όχι μόνο την περίοδο της Σαρακοστής ή στις καλοκαιρινές σας διακοπές.

Χταπόδι

Το χταπόδι αποτελεί πλούσια πηγή ψευδαργύρου, μαγγανίου, χαλκού, σεληνίου, ριβοφλαβίνης και βιταμίνης Β12, ενώ περιέχει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας που συναντάς συνήθως στο κοτόπουλο. Επίσης, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, γεγονός που το καθιστά ιδανικό σαν γεύμα αν έχετε αυξημένες τιμές λιπιδίων. Ακόμη, αποτελεί εξαιρετική πηγή σιδήρου καλύπτοντας εξολοκλήρου τις απαιτήσεις ενός ενήλικα άντρα και σχεδόν τη μισή από την ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα για τις γυναίκες.

Ντομάτα και Ελαιόλαδο

Η ντομάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως το λυκοπένιο, η βιταμίνη C, E και Α, σε φλαβονοειδή και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Το λυκοπένιο, ιδιαίτερα, φαίνεται ότι έχει ισχυρή αντικαρκινική δράση, ενώ σε συνδυασμό με την προσθήκη ελαιόλαδου στη συνταγή, αυξάνεται η καρδιο-προστατευτική δράση της συνταγής.

Πώς μπορείτε να βελτιώσετε τη διατροφική αξία της συνταγής;

Αν επιθυμείτε να αυξήσετε την περιεκτικότητα της συνταγής σε φυτικές ίνες, αντικαταστήστε τις απλές βίδες του εμπορίου με αυτές που αναγράφουν ότι είναι ολικής αλέσεως. Με αυτό τον τρόπο, προσλαμβάνετε επεξεργασμένους υδατάνθρακες που σας μειώνουν το αίσθημα της πείνας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και μετατρέπετε τη συνταγή σε μια καλή επιλογή για διαβητικούς.

Μικρή συμβουλή

Για να περιορίσετε τις θερμίδες που θα προσλάβετε από τη συγκεκριμένη συνταγή, περιορίστε το ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιήσετε στο τσιγάρισμα ή παραλείψτε το τελείως από το συγκεκριμένο βήμα. Η συνταγή αυτή αποτελεί ένα πιάτο πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που συμβάλλουν στην καλή υγεία του οργανισμού σας. Μη ξεχάσετε να το συνοδεύσετε με φρέσκα λαχανικά εποχής και να μας πείτε πώς σας φάνηκε.

Καλή σας απόλαυση!

Πηγή

Continue Reading

Γαστρονομία

Σούπα σοκολάτας με Samos Nectar

Σούπα σοκολάτας με Samos Nectar:
Ένα γευστικό ζευγάρι για τον
Άγιο Βαλεντίνο από τον ΕΟΣ Σάμου και τη σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου.
Την ημέρα που εδώ και χρόνια είναι αφιερωμένη στον έρωτα, διάλεξαν ο ΕΟΣ Σάμου και η σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου να μας προτείνουν ένα υπέροχο γλυκό. Φτιάξτε στον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας μία μοναδική σούπα σοκολάτας και συνδυάστε τη άψογα με το λιαστό Samos Nectar, για να απογειωθεί η βραδιά!

Το λιαστό Samos Nectar, το ιστορικότερο κρασί της Σάμου, είναι ένα κρασί που ταξιδεύει τις αισθήσεις μεταξύ έντονων αρωμάτων αλλά και μιας μεστής γλυκύτητας ώστε να αφήσει ως αίσθηση τη μοναδική ισορροπία και τη μακρά, αξέχαστη επίγευσή του. Ένα κρασί με τέτοια πολυπλοκότητα σε γεύση και αρώματα που ο συνδυασμός του με το κατάλληλο επιδόρπιο δεν μπορεί παρά να ανεβάζει την απόλαυση στους επτά ουρανούς!

Τα αρώματα σταφίδας, δαμάσκηνων και καβουρντισμένης κανέλλας του Samos Nectar ταιριάζουν αρμονικά με τα αρώματα της κουβερτούρας και των καραμελωμένων φουντουκιών της ξεχωριστής αυτής σούπας σοκολάτας, δημιουργώντας έτσι ένα μοναδικό «ερωτικό» ζευγάρι…

Επιλέξτε για το κλείσιμο της βραδιάς τη σούπα σοκολάτας της σεφ Μαρίας Εκμεκτσίογλου παρέα με ένα ποτήρι υπέροχο Samos Nectar. Η πανδαισία γεύσεων και αρωμάτων υπόσχεται να γλυκάνει ακόμη περισσότερο την καρδιά σας αλλά και την ερωτική σας διάθεση.

Η συνταγή αναλυτικά:

Υλικά
500 γραμμ. κουβερτούρα
200 γραμμ. φρέσκο γάλα 200 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. πετιμέζι ή μέλι
1 βανίλια σκόνη ή τους σπόρους από 1 στικ βανίλιας
½ κ. γλ. κόκκινο καυτερό πιπέρι σε σκόνη

Για τη διακόσμηση
σαντιγί

Για τα καραμελωμένα φουντούκια
200 γραμμ. φουντούκια
200 γραμμ. κρυσταλλική ζάχαρη
3 κ.σ. νερό

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα καραμελωμένα φουντούκια. Στις 3 κ.σ. νερό ρίχνουμε τη ζάχαρη και την αφήνουμε να λιώσει σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει η ζάχαρη να καραμελώνει. Πριν μαυρίσει, αδειάζουμε τα φουντούκια πάνω σε μαρμάρινη επιφάνεια. Μόλις κρυώσουν, τα σπάμε με ένα πλάστη.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σούπα σοκολάτας. Σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα και την κρέμα γάλακτος, χωρίς να τα βράσουμε. Προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ρίχνουμε το πετιμέζι ή το μέλι, τη βανίλια (το στικ θα βγάλει περισσότερο άρωμα από τη σκόνη) και ταο πιπέρι. Προσθέτουμε τα καραμελωμένα και σπασμένα φουντούκια. Τα ανακατεύουμε καλά καλά να ομογενοποιηθούν. Σερβίρουμε σε μπολ με μια τεράστια μπάλα σαντιγί.Το Προφίλ του Συνεταιρισμού:

Ο Συνεταιρισμός της Σάμου ιδρύθηκε το 1934 και από τότε συγκεντρώνει, οινοποιεί και εμπορεύεται το σύνολο της παραγωγής των αμπελουργών-μελών του.  Το Σαμιώτικο κρασί, ειδικά το γλυκό, αποτελεί έναν από τους κυριότερους πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό, με εξαγωγές σε χώρες όπως η Γαλλία – η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά για τον Συνεταιρισμό – και άλλες 25 χώρες.

Η οινική παραγωγή της Σάμου, οι γλυκείς και οι ξηροί της οίνοι, είναι μοναδικοί στην γεύση και την ποιότητά τους, καθώς συγκεντρώνουν όλες τις γευστικές ιδιαιτερότητες που τους προσδίδει η καλλιέργειά τους σε υψομετρικές αναβαθμίδες. Τα ξηρά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου: Ψηλές Κορφές, Aegean Breeze (Αγέρι του Αιγαίου), Μοσχάτο Άσπρο και Samena, με το κρυστάλλινο χρώμα τους και τα έντονα φρουτώδη αρώματα, μας ταξιδεύουν σε έναν πρωτόγνωρο κόσμο γεύσεων. Παράλληλα, η παραδοσιακή και αγαπημένη γεύση του γλυκού σαμιώτικου κρασιού, τονίζεται μέσα από τους επιδόρπιους οίνους της, Samos Grand Cru, Samos Nectar, Samos Anthemis και Samos Vin Doux, που μας προδιαθέτουν για ταξίδια γεύσεων συνοδεύοντας ιδανικά διάφορα πιάτα μαγειρεμένα με φρούτα καθώς και επιδόρπια.

Τον Μάρτιο του 2016, ξεκίνησε η στρατηγική συμμαχία του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ με την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων. Η συνεργασία αυτή, αποτελεί κομβικό σημείο για την περαιτέρω εμπορική ανάδειξη του πολυβραβευμένου Σαμιώτικου κρασιού και της ενίσχυσης της εμπορίας και εξαγωγής του στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Πηγή

Continue Reading

Γαστρονομία

Προτάσεις συνταγών Αγίου Βαλεντίνου

Η Lady Butcher προτείνει για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου:
 
Ετοιμάστε το πιο νόστιμο μενού, χωρίς να μαγειρέψετε!
Η γιορτή των ερωτευμένων είναι η ημέρα που έχουν την τιμητική τους οι καρδούλες, τα σοκολατάκια και τα δωράκια. Επειδή όμως από το μυαλό μας δεν λείπει ποτέ και η ιδέα ενός ρομαντικού δείπνου, παρακάτω σας παρουσιάζω τρία tips που θα κάνουν το δείπνο σας να μείνει πραγματικά αξέχαστο!

Tip 1. Για αρχή βρείτε τη ρομαντική σας διάθεση!

Σκεφθείτε το χώρο που θα ετοιμάσετε το δείπνο και φροντίτε να δημιουργήσετε την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Το περιβάλλον, η διακόσμηση και η μουσική δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να ξεκινήσει όμορφα ένα ρομαντικό δείπνο!

Tip 2. Μην μαγειρέψετε!

Ναι πολύ καλά διαβάσατε. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ψάχνετε τι να μαγειρέψετε, να ετοιμάζετε λίστες για να αγοράσετε τα υλικά και να ξεθεωθείτε όλη μέρα για να ετοιμάσετε γκουρμέ συνταγές…
Παραγγείλτε τις εντυπωσιακές καρδιές που είναι έτοιμες για ψήσιμο και συμπληρώστε το μενού με κάποια από τα υπόλοιπα αγαπημένα σας πιάτα που θα βρείτε εδώ 👉 http://bit.ly/LadyButcherValentinesMenu. Γεμίστε λοιπόν καρδούλες το πιάτο σας και κερδίστε τον θαυμασμό του άλλου σας μισού με τις μαγειρικές σας ικανότητες!!!

Tip 3. Διαλέξτε το κρασί και το επιδόρπιο!

Το κρασί είναι η πιο ρομαντική επιλογή και ταιριάζει ανάλογα με το τι τρώτε. Αν το μενού περιλαμβάνει είδος κρεατικού τότε καλύτερα να προτιμήσετε το κόκκινο.

Επιλέξτε για επιδόρπιο λαχταριστές φράουλες βουτηγμένες σε σοκολάτα με συνοδεία σαμπάνιας για να ολοκληρώσετε το γεύμα σας. Θα αφήσουν μια ωραία επίγευση μετά από ένα γευστικό γεύμα.

Καλή σας επιτυχία!

Πηγή

Continue Reading

Trending