Connect with us

Συνταγές

Η LADY BUTCHER μαγειρεύει για εσάς!

Η πρότασή της για το φετινό γιορτινό σας τραπέζι είναι ένα λαχταριστό » Γεμιστό Κανταΐφι με Κοτόπουλο«. Η εντυπωσιακή του εμφάνιση,  αλλά  και η υπέροχη γεύση του,  ταιριάζουν απόλυτα με το εορταστικό πνεύμα των ημερών και σίγουρα θα κλέψουν την παράσταση και θα εντυπωσιάσουν τους ουρανίσκους των καλεσμένων σας!

Γεμιστό κανταΐφι με κοτόπουλο 

Υλικά 

150gr κανταΐφι

500gr φιλέτο κοτόπουλο

1 μικρό κρεμμύδι

100gr τριμμένο μαστέλο Χίου

100gr τριμμένη γραβιέρα Κρήτης

50gr μπέικον ( 2 φέτες μπέικον)

110gr κρέμα γάλακτος

αλάτι

πιπέρι

κόκκινο γλυκό πιπέρι

φρέσκια ρίγανη

ελαιόλαδο για σοτάρισμα

μακρόστενη φόρμα για κέικ

μαύρο σουσάμι για το food style

Εκτέλεση

Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο και το κρεμμύδι ζουλιέν*. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος προσθέτουμε το ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια και σοτάρουμε όταν μαραθούν προσθέτουμε το κοτόπουλο . Μετά από 5 λεπτά το κοτόπουλου μας είναι έτοιμο προσθέτουμε τα μυρωδικά μας ανακατεύουμε λίγο ακόμη και κατεβάζουμε από τη φωτιά, γιατί θα συνεχίσει να ψήνετε μέσα στο φούρνο.

Παίρνουμε το κανταΐφι και το διαχωρίζουμε πάρα πολύ καλά ώστε να αποκτήσει όσο περισσότερο όγκο γίνεται και δημιουργούμε μια μακρόστενη επιφάνεια. απλώνουμε τα τριμμένα τυριά μας και τα βοηθούμε να εισχωρήσουν ανάμεσα στο κανταΐφι . απλώνουμε τις φέτες μπέικον και από πάνω το κοτόπουλο μας . Τυλίγουμε σαν ρολό και τοποθετούμε στη φόρμα ψησίματος .Περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος και το σουσάμι τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.

TIPS   

Για επιπλέον απόλαυση μπορείτε να προσθέσετε λίγο λιωμένο βούτυρο στα τελευταία 10 λεπτά.

Μάθημα κοπής

*Ζουλιέν: Τρόπος κοπής των λαχανικών και των κρεάτων, όπως καρότα, κολοκυθάκια, φιλέτο κοτόπουλο, μοσχάρι,χοιρινό σε μακρόστενα, ισομεγέθη μπαστουνάκια. Είναι λεπτές φέτες σε σήμα σπιρτόξυλου

Η Lady Butcher είναι η Κυπαρισσία Αντωνάρα. Αν και μόλις 27 χρονών, η Κυπαρισσία είναι κρεοπώλης, fashion designer, food stylist,τυροκόμος και δημιουργός του www.ladybutcher.gr. Αυτό που την κάνει ξεχωριστή, είναι πως καταφέρνει και ενώνει αρμονικά δύο τελείως διαφορετικούς κόσμους: τον κόσμου του κρέατος και τον κόσμο της μόδας, αφήνοντας το δικό της μοναδικό στίγμα στον χώρο του καλού φαγητού.

Αποφοίτησε από τη Σχολή Κρεοπωλών και Τυροκομίας, ενώ σπούδασε επίσης food styling και σχέδιο μόδας, προσπαθώντας να συνδέσει τις δύο μεγάλες της αγάπες: την μόδα και το καλό φαγητό! Το 2012 και σε πολύ μικρή ηλικία, αναλαμβάνει την επιμέλεια της στήλης food styling του περιοδικού Adore της Θεσ/νίκης, όπου κάνει πράξη όλα αυτά που σπούδασε. Επισκέπτεται τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης, δοκιμάζει τα μενού και γράφει για τους ανθρώπους, την αισθητική των χώρων και των πιάτων, αλλά κυρίως για τις γεύσεις! Ενώ το 2018 κατακτά το πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό που διεξήχθη στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας, για το καλύτερο burger στο κόσμο! 

Αγαπά να δημιουργεί καθημερινά πιάτα υψηλής γαστρονομίας  που να φαντάζουν γιορτινά! Γοητεύεται από τη χαρά που προσφέρει στην οικογένεια το καθημερινό τραπέζι και εμπνέεται από τη δύναμη που έχει το φαγητό να ενώνει τους ανθρώπους και να τους κάνει ευτυχισμένους. 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γαστρονομία

Ο ΕΟΣ Σάμου και η chef Ντίνα Νικολάου προτείνουν για το τραπέζι μας!

Μία υπέροχη συνταγή: Τερίνα
κοτόπουλου με
cranberries και Samos Anthemis.

Τα Χριστούγεννα
έφυγαν αλλά οι μαζώξεις με παρέα στο σπίτι, καλά κρατούν. Η διεθνούς φήμης chef Ντίνα Νικολάου και ο ΕΟΣ
Σάμου
δημιουργούν μία καταπληκτική συνταγή για να ενθουσιάσετε τους φίλους
σας. Τερίνα κοτόπουλου με cranberries, ζυμωμένο με
υπέροχο Samos Anthemis του ΕΟΣ Σάμου.

Παλαιωμένο επί 5 χρόνια σε
δρύινα βαρέλια
,
τo Samos Anthemis είναι ένας εξαιρετικός
επιδόρπιος οίνος. Έχει βαθύ καραμελένιο
χρώμα
και ανταύγειες σε απόχρωση χαλκού. Διαθέτει ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο
και πυκνό αρωματικό προφίλ, χτισμένο
σε πολλά επίπεδα. Στο στόμα, η θαυμάσια
ισορροπία
του διατηρεί σχεδόν ανέπαφη την πρωτογενή φρεσκάδα του μοσχάτου,
συνδυασμένη απολαυστικά με τα πλούσια αρώματα της παλαίωσης. Ταιριάζει εξαιρετικά με δημιουργίες υψηλής ζαχαροπλαστικής που
έχουν έντονα γλυκό χαρακτήρα και αρωματική πολυπλοκότητα. Ακόμη, με γλυκά
ταψιού, παλαιωμένα κίτρινα τυριά, τάρτες και γλυκά με ξηρούς καρπούς, τάρτες
φρούτων, φουά γκρα με γλυκό κυδώνι ή σύκο, χειροποίητο παγωτό. Σκέτο, μετά το
τέλος του δείπνου, συνοδεύει απολαυστικά ένα ελαφρύ πούρο. Σερβίρεται σε θερμοκρασία 12-14ο C.

Η γαστρονομική τέχνη της Ντίνας Νικολάου και
τα μοναδικά φρουτώδη και ανθώδη αρώματα του
Samos Anthemis συνδυάζονται απολαυστικά, οπότε, το
αποτέλεσμα που προκύπτει είναι αυτή η καταπληκτική συνταγή. Τολμήστε τη, για να
κάνετε «ιδιαίτερη» την κάθε στιγμή με την παρέα σας.

Παραθέτουμε παρακάτω αναλυτικά
τη συνταγή:

Τερίνα κοτόπουλου με cranberries

Προετοιμασία: 30´
Ψήσιμο: 60´-70´
Ποσότητα: 4-6 μερίδες

Υλικά
1½ κιλό κιμά από κοτόπουλο
200 ml Samos Anthemis
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σκόνη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο, σκόνη
1 πρέζα μπαχάρι, σκόνη
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
50 γρ. cranberries
100 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. τσαγιού φουντούκια, καβουρντισμένα και χοντροσπασμένα
8-10 φέτες μπέικον
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά κοτόπουλου, το κρεμμύδι, τα αυγά, το κόλιανδρο, το
μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το κρασί Samos
Anthemis
. Ζυμώνουμε καλά, για 5-6 λεπτά, βρέχοντας τακτικά τα χέρια μας
στο κρασί, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Χωρίζουμε το μείγμα σε 4 ίσα μέρη.
Λαδώνουμε ελαφρά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και στρώνουμε τις φέτες μπέικον,
φροντίζοντας να εξέχουν αρκετά από τα πλαϊνά της φόρμας. Αδειάζουμε το πρώτο
τέταρτο του κιμά και ισιώνουμε με τα χέρια μας. Σκορπίζουμε τα κομμάτια του
λουκάνικου και τα απλώνουμε σε όλη στην επιφάνεια. Σκεπάζουμε και πάλι με κιμά
και πιέζουμε καλά με τα χέρια. Ρίχνουμε τα cranberries και ξανά μια στρώση κιμά κι από
πάνω τα καβουρδισμένα φουντούκια. Τελειώνουμε με την τελευταία στρώση του κιμά
και πιέζουμε καλά με τα χέρια. Κλείνουμε την τερίνα, γυρίζοντας τις φέτες
μπέικον που εξέχουν από τη φόρμα.
Κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και από πάνω τοποθετούμε
αλουμινόχαρτο και σκεπάζουμε ολόκληρη τη φόρμα με αυτό.
Βάζουμε τη φόρμα σε ένα μεγάλο βαθύ ταψί στο οποίο ρίχνουμε καυτό νερό ώστε η
στάθμη να φτάσει μέχρι τη μέση της φόρμας (φτιάχνουμε δηλαδή ένα μπεν μαρί
φούρνου). Βάζουμε το ταψί με τη φόρμα στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε
για 60-70 λεπτά. 
Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και το αλουμινόχαρτο, ξεφορμάρουμε και κόβουμε
σε φέτες.
Σερβίρουμε αμέσως.

Για
περισσότερες συνταγές της
chef Ντίνας Νικολάου, επισκεφθείτε το site: https://dinanikolaou.gr/

Continue Reading

Γαστρονομία

Ζυμαρικά με Μελιτζάνα & Φασκόμηλο

Ποιος δεν αγαπάει τα πιάτα ζυμαρικών, ειδικά όταν αυτά συνοδεύονται με γευστικά τυριά; Η συνταγή αυτή συνδυάζει ζυμαρικά με γαλοπούλα και γκορκοντζόλα σε μία πλούσια σάλτσα με κρέμα γάλακτος. Χάρη στην προσθήκη γαλοπούλας, το πιάτο αυτό συνδυάζει μια πηγή υδατανθράκων (μακαρόνια) με μια πηγή πρωτεΐνης (γαλοπούλα), κάνοντάς το έτσι πιο πλήρες, ειδικά αν συνδυαστεί με μια σαλάτα.

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ gorgonzola
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ στήθος γαλοπούλας ψητό
  • 500 γρ ζυμαρικά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες τους.
  2. Παράλληλα κόβουμε σε μικρά τετράγωνα τη γαλοπούλα και τη γκοργκοντζόλα.
  3. Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και προχωράμε με τη σάλτσα.
  4. Στην ίδια  κατσαρόλα προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με τη γκοργκοντζόλα. Ζεσταίνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η γκοργκοντζόλα και μετά προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τη γαλοπούλα.
  5. Ανακατεύουμε καλά σε μέτρια θερμοκρασία και σερβίρουμε αμέσως.
  6. Σε κάθε μερίδα από μακαρόνια με γκοργκοντζόλα και γαλοπούλα προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο σχοινοπρασσο και λίγη παρμεζάνα τριμμένη.

Για περισσότερες συνταγές:

https://www.mednutrition.gr/portal/syntages/zymarika

Continue Reading

Συνταγές

Χταπόδι κρασάτο με βίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το χταπόδι.
  2. Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα  με τα φύλλα δάφνης και 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί σε δυνατή φωτιά
  3. μέχρι να πιάσει βρασμό.
  4. Μόλις πιάσει βρασμό το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το χταπόδι να βράσει για 20 λεπτά περίπου. Στα 20 λεπτά τρυπάμε το χταπόδι με ένα πιρούνι. Αν τσιμπιέται άνετα σημαίνει πως είναι έτοιμο, διαφορετικά συνεχίζουμε το βράσιμο για λίγα λεπτά ακόμα.
  5. Βγάζουμε το χταπόδι από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Όταν κρυώσει το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  6. Σε μια άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τις βίδες.
  7. Ξεπλένουμε και καθαρίζουμε την κατσαρόλα που έβρασε το χταπόδι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Αφήνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  8. Προσθέτουμε το χταπόδι, σοτάρουμε 1 λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς γιατί κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας και σβήνουμε με 1/2 φλ. τσαγιού κρασί. Αφήνω 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτω τις ντομάτες (ή τα ντοματάκια κονκασέ), πιπέρι και αφήνω να σιγοβράσει η σάλτσα για 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  9. Σερβίρουμε τη σάλτσα πάνω στις βίδες.
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΣΟΥΤΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Ph.D.c

Το χταπόδι αποτελεί έναν εξαιρετικό πιάτο με θαλασσινά που μπορείτε να το καταναλώσετε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και όχι μόνο την περίοδο της Σαρακοστής ή στις καλοκαιρινές σας διακοπές.

Χταπόδι

Το χταπόδι αποτελεί πλούσια πηγή ψευδαργύρου, μαγγανίου, χαλκού, σεληνίου, ριβοφλαβίνης και βιταμίνης Β12, ενώ περιέχει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας που συναντάς συνήθως στο κοτόπουλο. Επίσης, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, γεγονός που το καθιστά ιδανικό σαν γεύμα αν έχετε αυξημένες τιμές λιπιδίων. Ακόμη, αποτελεί εξαιρετική πηγή σιδήρου καλύπτοντας εξολοκλήρου τις απαιτήσεις ενός ενήλικα άντρα και σχεδόν τη μισή από την ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα για τις γυναίκες.

Ντομάτα και Ελαιόλαδο

Η ντομάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως το λυκοπένιο, η βιταμίνη C, E και Α, σε φλαβονοειδή και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Το λυκοπένιο, ιδιαίτερα, φαίνεται ότι έχει ισχυρή αντικαρκινική δράση, ενώ σε συνδυασμό με την προσθήκη ελαιόλαδου στη συνταγή, αυξάνεται η καρδιο-προστατευτική δράση της συνταγής.

Πώς μπορείτε να βελτιώσετε τη διατροφική αξία της συνταγής;

Αν επιθυμείτε να αυξήσετε την περιεκτικότητα της συνταγής σε φυτικές ίνες, αντικαταστήστε τις απλές βίδες του εμπορίου με αυτές που αναγράφουν ότι είναι ολικής αλέσεως. Με αυτό τον τρόπο, προσλαμβάνετε επεξεργασμένους υδατάνθρακες που σας μειώνουν το αίσθημα της πείνας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και μετατρέπετε τη συνταγή σε μια καλή επιλογή για διαβητικούς.

Μικρή συμβουλή

Για να περιορίσετε τις θερμίδες που θα προσλάβετε από τη συγκεκριμένη συνταγή, περιορίστε το ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιήσετε στο τσιγάρισμα ή παραλείψτε το τελείως από το συγκεκριμένο βήμα. Η συνταγή αυτή αποτελεί ένα πιάτο πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που συμβάλλουν στην καλή υγεία του οργανισμού σας. Μη ξεχάσετε να το συνοδεύσετε με φρέσκα λαχανικά εποχής και να μας πείτε πώς σας φάνηκε.

Καλή σας απόλαυση!

Πηγή

Continue Reading

Trending