Connect with us

Γαστρονομία

Ο ελληνικός αμπελώνας στην καρδιά της Αθήνας

Οινόραμα 2019

Ο ελληνικός αμπελώνας στην καρδιά της Αθήνας

Το Σάββατο 2 Μαρτίου ανοίγει τις πόρτες του το Οινόραμα, η μεγαλύτερη έκθεση
κρασιού στην Ελλάδα και το καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού του αμπελοοινικού
κλάδου. Η έκθεση φιλοξενείται στο Ζάππειο Μέγαρο και θα διαρκέσει τρεις ημέρες
μέχρι και τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, με ώρες λειτουργίας 10:00-19:00.

Φέτος το Οινόραμα γιορτάζει τα 25 χρόνια από την ίδρυση του και στο διάστημα αυτό έχει
συνοδέψει και αναδείξει τη λεγόμενη «αναγέννηση» του ελληνικού κρασιού, που είδε τον
αριθμό οινοποιείων της χώρας να δεκαπλασιάζεται και την ποιότητα του παραγόμενου
κρασιού να εκτινάσσεται προς τα επάνω.
Ακόμα και οι πιο αδαείς και μη έχοντες σχέση με το κρασί βλέπουν την επανάσταση που
έχει διαδραματιστεί στο ελληνικό κρασί, όμοια της οποίας κανένας άλλος κλάδος της
αγροτικής οικονομίας δεν έχει πετύχει. Εξάλλου, το κρασί, με την εξωστρέφεια που το
χαρακτηρίζει και τον εξαγωγικό προσανατολισμό που το οδηγεί, αποτελεί παράδειγμα για
πολλά άλλα προϊόντα της χώρας, όπως το λάδι, τα τυροκομικά, την ιχθυοκαλλιέργεια…
Στο Οινόραμα 2019 συμμετέχουν μαζικά όλα τα μεγάλα και γνωστά οινοποιεία της χώρας
εκπροσωπώντας όλες τις οινικές περιοχές, ΠΟΠ και ΠΓΕ. Πάνω από 250 οινοποιεία με
περισσότερα από 2.000 κρασιά και αποστάγματα θα είναι παρόντα στην έκθεση, η οποία
απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε καταναλωτές. Κατά τη διάρκεια του
διονυσιακού αυτού τριημέρου αναμένεται να ανοιχθούν πάνω από 25.000 φιάλες κρασί
για τους περίπου 10.000 επισκέπτες της έκθεσης.
Iδιαίτερης επισήμανσης αξίζουν τα εξής:

  • Φέτος, στην είσοδο της έκθεσης θα υπάρχει μία καλλιτεχνική εγκατάσταση της
    Έλενας Σταυροπούλου, με άξονα τις 25 αφίσες του Οινοράματος από το 1994 μέχρι
    σήμερα. Όπως λέει η ίδια, πρόκειται για μία «καλειδοσκοπική εγκατάσταση για το
    κρασί και τη διοργάνωσή του».
  • Εκτός από το αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας (φέτος με το λογότυπο τυπωμένο
    με φύλλο χρυσού 18 καρατίων), οι επισκέπτες θα λάβουν και μία αναμνηστική
    καρφίτσα (pin) για τα 25 χρόνια του Οινοράματος.
  • Στην «Πλατεία Γευσιγνωσίας» του Οινοράματος θα υπάρχουν προς δοκιμή 240
    κρασιά, επιλεγμένα από τους παραγωγούς ως πιο αντιπροσωπευτικά των
    περιοχών τους. Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η παρουσία των ερυθρωπών (ροζέ) οίνων
    ενδεικτική της ανερχόμενης τάσης αυτών των κρασιών.
  • Στην έκθεση υπάρχουν 425 νέες κυκλοφορίες, δηλαδή κρασιά που βγήκαν στην
    αγορά από το περσινό Οινόραμα μέχρι σήμερα. Υπάρχουν επίσης 160 κρασιά του
    παγκόσμιου αμπελώνα από διάφορες χώρες.
  • Στην αίθουσα των «Οινικών Αποκαλύψεων», στην οποία φιλοξενούνται 36 πολύ
    μικρά οινοποιεία η παραγωγή των οποίων δεν ξεπερνά τις 30.000 φιάλες ετησίως,
    οι μισοί εκθέτες είναι καινούργιοι μερικοί δε, συμμετέχουν για 1 η φορά σε έκθεση
    κάνοντας μάλιστα την παρθενική τους εμφάνιση στην αθηναϊκή αγορά.
  • Στο «Wine Bar» των Οινικών Αποκαλύψεων θα δειγματίζονται 56 κρασιά από
    αφανείς ποικιλίες αμπέλου, κρασιά ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης και κρασιά
    από μη-συμβατικές μεθόδους οινοποίησης και παλαίωσης, που επίσης είναι
    ανερχόμενη τάση στο χώρο του κρασιού.
  • Στο περίπτερο του Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου Θεσσαλονίκης θα δειγματίζονται
    τα 50 ελληνικά κρασιά και τα 5 ελληνικά αποστάγματα που απέσπασαν την
    υψηλότερη διάκριση (χρυσό μετάλλιο) στο διαγωνισμό που μόλις διεξήχθη.
  • Η ιστοσελίδα του Οινοράματος περιέχει όλα τα κρασιά της έκθεσης με λεπτομερή
    στοιχεία και πολλά φίλτρα αναζήτησης, ώστε όσοι επιθυμούν να μπορούν να
    προετοιμάσουν την επίσκεψή τους αποτελεσματικά. Στο δε έντυπο κατάλογο της
    έκθεσης, με όλα τα κρασιά και τα αποστάγματά της, υπάρχει φέτος η εξής
    καινοτομία: QR code για κάθε εκθέτη που παραπέμπει διαδικτυακά σε όλες τις
    πληροφορίες γι’ αυτόν και τα προϊόντα του.
  • Στην έκθεση θα λειτουργήσει το καθιερωμένο πλέον Oyster Bar του Οινοράματος
    και το Underdog Café.

Πηγή

Continue Reading

Προϊόντα

Ποιότητα και οικονομία αυτή είναι η … ‘’επιλογή μου’’

Στα Supermarket ΚΡΗΤΙΚΟΣ δημιουργήσαμε την σειρά  «επιλογή μου», σε δεκάδες κατηγορίες προϊόντων για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών. Πρόκειται για προϊόντα εφάμιλλής ποιότητας με τα national brands και φθηνότερα 25% με 30%.  

Τα Προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας «επιλογή μου», επιλέγονται σε συνεργασία με τους καλύτερους παραγωγούς στις υψηλότερες τεχνικές προδιαγραφές πιστοποίησης και ασφάλειας με την τέλεια σχέση ποιότητας- τιμής.

Ποιοτικές και οικονομικές προτάσεις για τις βασικές ανάγκες με 850+ προϊόντα για απολαυστικούς συνδυασμούς!  Χαρτικά, είδη παντοπωλείου στα τυποποιημένα τρόφιμα, κατεψυγμένα είδη & είδη ψυγείου (γαλακτοκομικά, τυροκομικά, αλλαντικά), ζωοτροφές, καλλυντικά, είδη οικιακής χρήσης, χυμοί & αναψυκτικά, είδη πρωϊνού κ.λπ.

Επιπλέον, έως τις 20 Οκτωβρίου, επιλέγοντας τα προϊόντα «επιλογή μου», κερδίζετε ακόμη περισσότερους πόντους με την κάρτα Club ΚΡΗΤΙΚΟΣ σε όλα τα καταστήματα ΚΡΗΤΙΚΟΣ και online. 

Στην ΚΡΗΤΙΚΟΣ φροντίζουμε να σας προσφέρουμε ό,τι χρειάζεται ένα νοικοκυριό κάθε μέρα!

Η ανανεωμένη συλλογή των προϊόντων «επιλογή μου», βρίσκετε ήδη στα ράφια και ο εμπλουτισμός της συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς.

Continue Reading

Γαστρονομία

Κουλουράκια με αλεύρι ρεβίθι μέλι και κανέλα

Νόστιμα κουλουράκια με αλεύρι ρεβίθι, πετρόμυλου που περιέχει υψηλό ποσοστό υδατανθράκων και ινών, υψηλότερη αναλογία πρωτεΐνης από τα άλλα άλευρα και gluten free.

 Yλικά

150 ml. χυμό πορτοκάλι

150 ml  νερό εμφιαλωμένο

150 ml ηλιέλαιο

150 γρ. μαργαρίνη

15 γρ. μαγειρική σόδα

15 γρ. baking powder

350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

50 γρ. μέλι θυμαρίσιο ή ελάτης

1 πρέζα αλάτι

20 γρ. κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη

300 γρ. αλεύρι ρεβίθι, gluten free, Horafi

700 γρ. αλεύρι μαλακό 70% ή αλεύρι gluten free

Για το φινίρισμα

Χυμό από ένα πορτοκάλι για να βρέχουμε τα χέρια μας

Τρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και το μέλι και χτυπάμε δυνατά με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το νερό, το χυμό πορτοκαλιού και το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μικρότερη ταχύτητα.

Τέλος, προσθέτουμε τη σόδα, το μπέικιν, την κανέλα και βροχηδόν τα άλευρα.

Βάζουμε στο μίξερ το γάντζο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.

Σκεπάζουμε με διαφάνεια τη ζύμη και τη βάζουμε στο ψυγείο «να ξεκουραστεί» για 20 λεπτά.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο τη ζυμώνουμε ελαφρά και την αφήνουμε 15 λεπτά ακόμη, σε θερμοκρασία δωματίου.

Βρέχουμε τα χέρια μας με χυμό πορτοκαλιού και πλάθουμε τη ζύμη στο σχήμα που θέλουμε πλεξούδες ή κουλουράκια.

Σε ταψί απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε τα κουλουράκια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 200οC για 18-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αραδιάζουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν και να μείνουν τραγανά.

Μικρά μυστικά

Προσοχή δεν τα σκεπάζουμε όταν τα βγάλουμε από το φούρνο για να κρυώσουν γιατί θα μαλακώσουν.

Τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί ερμητικά κλειστό… αν βέβαια περισσέψουν κουλουράκια, πράγμα δύσκολο.

Continue Reading

Γαστρονομία

PIZZA FAN REBRANDING. Νέα εικόνα νέα εμπειρία!

Το rebranding της Pizza Fan συνεχίζεται με επιτυχία λανσάροντας μια νέα καλαίσθητη εικόνα για την εταιρεία που τα τελευταία 25 χρόνια πρωταγωνιστεί στο χώρο της εστίασης με 80 καταστήματα στην Ελλάδα και την Κύπρο και με μια μεγάλη σειρά από καινοτόμα προϊόντα που άλλαξαν τα δεδομένα.

Νέο λογότυπο, νέα εταιρική ταυτότητα, νέα δημιουργική κατεύθυνση στα  καταστήματα με μινιμαλιστική προσέγγιση, ωραίοι χώροι και νέοι χρωματικοί συνδυασμοί, φέρνουν μια ολοκαίνουργια εμπειρία που μας φτιάχνει τη διάθεση. 

Παράλληλα καταστήματα από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη αλλάζουν θέση, μετακομίζοντας σε πιο κεντρικά σημεία της πόλης που τα φιλοξενεί, κάνοντας την πρόσβαση ακόμα πιο εύκολη και βελτιώνοντας τους χρόνους παράδοσης. 
Το πετυχημένο rebranding της Pizza Fan σκοπό έχει να καλωσορίσει το κοινό της στο κατάστημα δίνοντάς σε όλους τη δυνατότητα για ακόμα καλύτερες τιμές και ειδικές προσφορές take away. Αυτό το μήνα ολοκληρώθηκαν τα καταστήματα Μεγάρων, Νέας Ερυθραίας, Παγκρατίου, Εξαρχείων, Κερατσινίου, Πεύκης, Αρτέμιδας και Παλαιού Φαλήρου.

Continue Reading

Trending