Connect with us

Γαστρονομία

LIQUID GASTRONOMY

LIQUID GASTRONOMY

Από τη Θεωρία στην Πράξη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – 28 & 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Όλες οι σύγχρονες τεχνικές ορισμένων από τα καλύτερα Bars παγκοσμίως και τα πιο επίκαιρα μυστικά της “υγρής γαστρονομίας” παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, στις 28 & 29 Μαρτίου 2019, από το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) και με εισηγητή τον Δημήτρη Κονταράτο, R&D (Research & Development) Chef, Τεχνολόγο Τροφίμων και παράλληλα Επιστημονικό και Τεχνολογικό Συνεργάτη του αθηναϊκού Bar “Baba Au Rum”, το οποίο συγκαταλέγεται μεταξύ των 50 καλύτερων Cocktail Bars του κόσμου.  

Στη Θεσσαλονίκη “ταξιδεύει” στις 28 & 29 Μαρτίου τo πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα, τεχνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης του ΙΝΣΕΤΕ, με θέμα «LIQUID GASTRONOMY – Από τη Θεωρία στην Πράξη», που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι στην Αθήνα, αναδεικνύοντας την αξία της διαρκούς και με διαδραστικό τρόπο εκπαίδευσης από καταξιωμένους επαγγελματίες του F&B, ειδικά σήμερα που οι προοπτικές ανάπτυξης στους τομείς του τουρισμού, της ψυχαγωγίας και της γαστρονομίας επιβάλουν συνεχή επιμόρφωση και εξέλιξη.

Το διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε Bartenders (Ξενοδοχείων και Bars), καθώς και σε επαγγελματίες Chefs, που θέλουν να εντρυφήσουν στα πιο επίκαιρα μυστικά του διεθνούς bartending και της υγρής γαστρονομίας. Θα διεξαχθεί στον πολυχώρο Τaste Point που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με εισηγητή τον Δημήτρη Κονταράτο, R&D (Research & Development) Chef, Τεχνολόγο Τροφίμων και παράλληλα Επιστημονικό και Τεχνολογικό Συνεργάτη του αθηναϊκού bar “Baba Au Rum”, το οποίο συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 50 καλύτερα cocktail bars παγκοσμίως.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά, να κατανοήσουν και να διδαχθούν σε θεωρητικό και σε πρακτικό επίπεδο όλες τις σύγχρονες τεχνικές που χρησιμοποιούνται σήμερα σε ορισμένα από τα καλύτερα Bars παγκοσμίως. Θα μυηθούν στις πλέον καινοτόμες τεχνικές δημιουργίας άρτιων και ευρυματικών συνταγων με υγρά, θα έρθουν σε επαφή με πρωτοποριακά bartending gadgets, θα μάθουν πως να πειραματίζονται με ιδιαίτερα υλικά, γεύσεις, υφές, γαρνιτούρες, σκεύη σερβιρίσματος, έτσι ώστε να δημιουργούν εμπνευσμένα και αρμονικά conceptual μενού, που θα αποπνέουν φαντασία, γνώση και δημιουργικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, η θεματολογία του «LIQUID GASTRONOMY – Από τη Θεωρία στην Πράξη», στο οποίο θα συμμετέχει ως Guest Βartender ο Παναγιώτης Αγγέλου, θα περιλαμβάνει: Τυποποίηση συνταγών / Φυσικοχημικές μετρήσεις υλικών / Παραγωγή πουρέδων / Ρύθμιση και παραγωγή σιροπιών και χυμών / Εκχυλίσεις / Μαγείρεμα υπό κενό / Χρήση Σύγχρονων τεχνικών στο Bar / Παραγωγή Bitters / Πίκλες φρούτων / Βασική λειτουργία Rotovap / Προτάσεις Pairing / Ρύθμιση γεύσης.

Στο τέλος του διημέρου, οι συμμετέχοντες επαγγελματίες θα παραλάβουν «Πιστοποιητικό Παρακολούθησης», καθώς και booklet με όλες τις πληροφορίες, αλλά και τις συνταγές που θα παρακολουθήσουν κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Πηγή

Continue Reading

Προϊόντα

Ποιότητα και οικονομία αυτή είναι η … ‘’επιλογή μου’’

Στα Supermarket ΚΡΗΤΙΚΟΣ δημιουργήσαμε την σειρά  «επιλογή μου», σε δεκάδες κατηγορίες προϊόντων για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών. Πρόκειται για προϊόντα εφάμιλλής ποιότητας με τα national brands και φθηνότερα 25% με 30%.  

Τα Προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας «επιλογή μου», επιλέγονται σε συνεργασία με τους καλύτερους παραγωγούς στις υψηλότερες τεχνικές προδιαγραφές πιστοποίησης και ασφάλειας με την τέλεια σχέση ποιότητας- τιμής.

Ποιοτικές και οικονομικές προτάσεις για τις βασικές ανάγκες με 850+ προϊόντα για απολαυστικούς συνδυασμούς!  Χαρτικά, είδη παντοπωλείου στα τυποποιημένα τρόφιμα, κατεψυγμένα είδη & είδη ψυγείου (γαλακτοκομικά, τυροκομικά, αλλαντικά), ζωοτροφές, καλλυντικά, είδη οικιακής χρήσης, χυμοί & αναψυκτικά, είδη πρωϊνού κ.λπ.

Επιπλέον, έως τις 20 Οκτωβρίου, επιλέγοντας τα προϊόντα «επιλογή μου», κερδίζετε ακόμη περισσότερους πόντους με την κάρτα Club ΚΡΗΤΙΚΟΣ σε όλα τα καταστήματα ΚΡΗΤΙΚΟΣ και online. 

Στην ΚΡΗΤΙΚΟΣ φροντίζουμε να σας προσφέρουμε ό,τι χρειάζεται ένα νοικοκυριό κάθε μέρα!

Η ανανεωμένη συλλογή των προϊόντων «επιλογή μου», βρίσκετε ήδη στα ράφια και ο εμπλουτισμός της συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς.

Continue Reading

Γαστρονομία

Κουλουράκια με αλεύρι ρεβίθι μέλι και κανέλα

Νόστιμα κουλουράκια με αλεύρι ρεβίθι, πετρόμυλου που περιέχει υψηλό ποσοστό υδατανθράκων και ινών, υψηλότερη αναλογία πρωτεΐνης από τα άλλα άλευρα και gluten free.

 Yλικά

150 ml. χυμό πορτοκάλι

150 ml  νερό εμφιαλωμένο

150 ml ηλιέλαιο

150 γρ. μαργαρίνη

15 γρ. μαγειρική σόδα

15 γρ. baking powder

350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

50 γρ. μέλι θυμαρίσιο ή ελάτης

1 πρέζα αλάτι

20 γρ. κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη

300 γρ. αλεύρι ρεβίθι, gluten free, Horafi

700 γρ. αλεύρι μαλακό 70% ή αλεύρι gluten free

Για το φινίρισμα

Χυμό από ένα πορτοκάλι για να βρέχουμε τα χέρια μας

Τρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και το μέλι και χτυπάμε δυνατά με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το νερό, το χυμό πορτοκαλιού και το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μικρότερη ταχύτητα.

Τέλος, προσθέτουμε τη σόδα, το μπέικιν, την κανέλα και βροχηδόν τα άλευρα.

Βάζουμε στο μίξερ το γάντζο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.

Σκεπάζουμε με διαφάνεια τη ζύμη και τη βάζουμε στο ψυγείο «να ξεκουραστεί» για 20 λεπτά.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο τη ζυμώνουμε ελαφρά και την αφήνουμε 15 λεπτά ακόμη, σε θερμοκρασία δωματίου.

Βρέχουμε τα χέρια μας με χυμό πορτοκαλιού και πλάθουμε τη ζύμη στο σχήμα που θέλουμε πλεξούδες ή κουλουράκια.

Σε ταψί απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε τα κουλουράκια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 200οC για 18-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αραδιάζουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν και να μείνουν τραγανά.

Μικρά μυστικά

Προσοχή δεν τα σκεπάζουμε όταν τα βγάλουμε από το φούρνο για να κρυώσουν γιατί θα μαλακώσουν.

Τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί ερμητικά κλειστό… αν βέβαια περισσέψουν κουλουράκια, πράγμα δύσκολο.

Continue Reading

Γαστρονομία

PIZZA FAN REBRANDING. Νέα εικόνα νέα εμπειρία!

Το rebranding της Pizza Fan συνεχίζεται με επιτυχία λανσάροντας μια νέα καλαίσθητη εικόνα για την εταιρεία που τα τελευταία 25 χρόνια πρωταγωνιστεί στο χώρο της εστίασης με 80 καταστήματα στην Ελλάδα και την Κύπρο και με μια μεγάλη σειρά από καινοτόμα προϊόντα που άλλαξαν τα δεδομένα.

Νέο λογότυπο, νέα εταιρική ταυτότητα, νέα δημιουργική κατεύθυνση στα  καταστήματα με μινιμαλιστική προσέγγιση, ωραίοι χώροι και νέοι χρωματικοί συνδυασμοί, φέρνουν μια ολοκαίνουργια εμπειρία που μας φτιάχνει τη διάθεση. 

Παράλληλα καταστήματα από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη αλλάζουν θέση, μετακομίζοντας σε πιο κεντρικά σημεία της πόλης που τα φιλοξενεί, κάνοντας την πρόσβαση ακόμα πιο εύκολη και βελτιώνοντας τους χρόνους παράδοσης. 
Το πετυχημένο rebranding της Pizza Fan σκοπό έχει να καλωσορίσει το κοινό της στο κατάστημα δίνοντάς σε όλους τη δυνατότητα για ακόμα καλύτερες τιμές και ειδικές προσφορές take away. Αυτό το μήνα ολοκληρώθηκαν τα καταστήματα Μεγάρων, Νέας Ερυθραίας, Παγκρατίου, Εξαρχείων, Κερατσινίου, Πεύκης, Αρτέμιδας και Παλαιού Φαλήρου.

Continue Reading

Trending