Connect with us

Γαστρονομία

Ο ΕΟΣ Σάμου και η chef Ντίνα Νικολάου προτείνουν για το τραπέζι μας!

Μία υπέροχη συνταγή: Τερίνα κοτόπουλου με cranberries και Samos Anthemis.

Τα Χριστούγεννα έφυγαν αλλά οι μαζώξεις με παρέα στο σπίτι, καλά κρατούν. Η διεθνούς φήμης chef Ντίνα Νικολάου και ο ΕΟΣ Σάμου δημιουργούν μία καταπληκτική συνταγή για να ενθουσιάσετε τους φίλους σας. Τερίνα κοτόπουλου με cranberries, ζυμωμένο με υπέροχο Samos Anthemis του ΕΟΣ Σάμου.

Παλαιωμένο επί 5 χρόνια σε δρύινα βαρέλια, τo Samos Anthemis είναι ένας εξαιρετικός επιδόρπιος οίνος. Έχει βαθύ καραμελένιο χρώμα και ανταύγειες σε απόχρωση χαλκού. Διαθέτει ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο και πυκνό αρωματικό προφίλ, χτισμένο σε πολλά επίπεδα. Στο στόμα, η θαυμάσια ισορροπία του διατηρεί σχεδόν ανέπαφη την πρωτογενή φρεσκάδα του μοσχάτου, συνδυασμένη απολαυστικά με τα πλούσια αρώματα της παλαίωσης. Ταιριάζει εξαιρετικά με δημιουργίες υψηλής ζαχαροπλαστικής που έχουν έντονα γλυκό χαρακτήρα και αρωματική πολυπλοκότητα. Ακόμη, με γλυκά ταψιού, παλαιωμένα κίτρινα τυριά, τάρτες και γλυκά με ξηρούς καρπούς, τάρτες φρούτων, φουά γκρα με γλυκό κυδώνι ή σύκο, χειροποίητο παγωτό. Σκέτο, μετά το τέλος του δείπνου, συνοδεύει απολαυστικά ένα ελαφρύ πούρο. Σερβίρεται σε θερμοκρασία 12-14ο C.

Η γαστρονομική τέχνη της Ντίνας Νικολάου και τα μοναδικά φρουτώδη και ανθώδη αρώματα του Samos Anthemis συνδυάζονται απολαυστικά, οπότε, το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι αυτή η καταπληκτική συνταγή. Τολμήστε τη, για να κάνετε «ιδιαίτερη» την κάθε στιγμή με την παρέα σας.

Παραθέτουμε παρακάτω αναλυτικά τη συνταγή:

Τερίνα κοτόπουλου με cranberries

Προετοιμασία: 30´
Ψήσιμο: 60´-70´
Ποσότητα: 4-6 μερίδες

Υλικά
1½ κιλό κιμά από κοτόπουλο
200 ml Samos Anthemis
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σκόνη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο, σκόνη
1 πρέζα μπαχάρι, σκόνη
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
50 γρ. cranberries
100 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. τσαγιού φουντούκια, καβουρντισμένα και χοντροσπασμένα
8-10 φέτες μπέικον
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά κοτόπουλου, το κρεμμύδι, τα αυγά, το κόλιανδρο, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το κρασί Samos Anthemis. Ζυμώνουμε καλά, για 5-6 λεπτά, βρέχοντας τακτικά τα χέρια μας στο κρασί, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Χωρίζουμε το μείγμα σε 4 ίσα μέρη.
Λαδώνουμε ελαφρά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και στρώνουμε τις φέτες μπέικον, φροντίζοντας να εξέχουν αρκετά από τα πλαϊνά της φόρμας. Αδειάζουμε το πρώτο τέταρτο του κιμά και ισιώνουμε με τα χέρια μας. Σκορπίζουμε τα κομμάτια του λουκάνικου και τα απλώνουμε σε όλη στην επιφάνεια. Σκεπάζουμε και πάλι με κιμά και πιέζουμε καλά με τα χέρια. Ρίχνουμε τα cranberries και ξανά μια στρώση κιμά κι από πάνω τα καβουρδισμένα φουντούκια. Τελειώνουμε με την τελευταία στρώση του κιμά και πιέζουμε καλά με τα χέρια. Κλείνουμε την τερίνα, γυρίζοντας τις φέτες μπέικον που εξέχουν από τη φόρμα.
Κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και από πάνω τοποθετούμε αλουμινόχαρτο και σκεπάζουμε ολόκληρη τη φόρμα με αυτό.
Βάζουμε τη φόρμα σε ένα μεγάλο βαθύ ταψί στο οποίο ρίχνουμε καυτό νερό ώστε η στάθμη να φτάσει μέχρι τη μέση της φόρμας (φτιάχνουμε δηλαδή ένα μπεν μαρί φούρνου). Βάζουμε το ταψί με τη φόρμα στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε για 60-70 λεπτά. 
Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και το αλουμινόχαρτο, ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε φέτες.
Σερβίρουμε αμέσως.

Για περισσότερες συνταγές της chef Ντίνας Νικολάου, επισκεφθείτε το site: https://dinanikolaou.gr/

Γαστρονομία

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ: Ευχάριστες Εμπειρίες από μία Πρόσκληση του «The Met Hotel» Θεσσαλονίκης

By:Έφη Βαλίλα

Μία εξαιρετική βραδιά στο #TheMetHotel με προσκεκλημένους τους Δημοσιογράφους της Πόλης.

Ως Συνεργάτιδα του #BusinessWomangr μαζί με συναδέλφους των ΜΜΕ της πόλης, απολαύσαμε το ποιοτικότατο δείπνο στο Εστιατόριο #CHAN!

Ο Executive Shef #Δημήτρης Τσανανάς εμπνευσμένος μέσα από μία μαγευτική επαγγελματική διαδρομή έχει προβεί στο πάντρεμα #Ασιατικής & #Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας πού εκπλήσσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες!!

Το #δείπνο συνοδεύτηκε με μουσική του σαξόφωνου.

Πεντακάθαρο, ευγενέστατο προσωπικό, ωραίο design. Άνετο και καθαρό με θέα στη θάλασσα και πολύ γευστικές μερίδες. Μεγάλο και μοντέρνο, τεράστια ποικιλία για όλα τα γούστα, μεγάλο και κλειστό parking, εξαιρετικό προσωπικό σε όλα τα τμήματα εκμετάλλευσης. Επρόκειτο για μια εξαιρετική βραδιά με πραγματικά «Αβραμιαία φιλοξενία»!!

Όλα προδιαγράφουν ένα ασφαλές και ακμάζον επιχειρηματικό μέλλον, όλων των τμημάτων εκμετάλλευσης του #TheMetHotel

Ευχαριστούμε πολύ για την τιμητική πρόσκληση τον Διευθυντή του Ξενοδοχείου κο #Δημήτρη Κάκαρη. Ταυτόχρονα ευχαριστούμε θερμά και τον κο #Nikos Arvanitidis Creative Studio για το φωτογραφικό υλικό, που ηλεκτρονικά, μας επισύναψε.

Οι προσκεκλημένοι πολλοί και επώνυμοι της Θεσσαλονίκης και όχι μόνον. Και οι συζητήσεις που είχαμε ως #BusinessWoman.gr, με τους επώνυμους προσκεκλημένους  βιώσαμε τις  φανταστικές διηγήσεις με μια  συναισθηματική εμπλοκή στο χώρο της δημοσιογραφίας και του γυναικείου επιχειρείν.

Η κάθε φωτογραφία ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις! 

Continue Reading

Γαστρονομία

Γεύση από τον Τόπο σου από την Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα

Η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα αποτελεί μία από τις πηγές υπερηφάνειας για την ελληνική εταιρεία με την ηγετική θέση στην αγορά στον κλάδο ρυζιών και οσπρίων. Μέσα από την Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών η 3αλφα στηρίζει έμπρακτα όλους εκείνους που καλλιεργούν, με σεβασμό και σύνεση, την ελληνική γη για ένα πιο βιώσιμο αύριο. Η ομάδα, που δημιουργήθηκε το 2009, σήμερα αριθμεί πάνω 330 ενεργά μέλη που παράγουν εξαιρετικά όσπρια δίνοντας στο καθημερινό μας πιάτο γεύση από τον τόπο μας.

Η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα ενώνει κάτω από ένα σήμα, ώστε να μπορεί να τα ξεχωρίζει ο καταναλωτής, εκλεκτούς παραγωγούς από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, οι οποίοι εφαρμόζουν το κατοχυρωμένο Πρότυπο 3αλφα. Το Πρότυπο, βασίζεται σε Ορθές Πρακτικές Βιώσιμης Γεωργίας που σέβονται το περιβάλλον, προστατεύουν την υγεία του παραγωγού – καλλιεργητή και συνδράμουν ώστε το τελικό προϊόν να προσφέρεται στον καταναλωτή απόλυτα υγιεινό και ασφαλές, με τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά  που προσφέρει το μικροκλίμα της κάθε περιοχής. Έτσι, σε κάθε συσκευασία οσπρίων 3αλφα αναγράφεται ο τόπος προέλευσης και το όνομα του παραγωγού, προσφέροντας ένα κομμάτι αγνής ελληνικής φύσης, με την υποστήριξη και τη φροντίδα όλης της οικογένειας 3αλφα.

Η 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε. επιλέγει και φέρνει στο τραπέζι του καταναλωτή τους καλύτερους καρπούς της ελληνικής γης, όπως τα φασόλια χονδρά, πλακέ, μέτρια, γίγαντες ελέφαντες, οι φακές, τα ρεβίθια, η φάβα και το σιτάρι. Στις νέες συσκευασίες έχει ενταχθεί και η σήμανση της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ της οποίας η 3αλφα είναι μέλος, μιας κοινότητας εξωστρεφών, παραγωγικών, ελληνικής ιδιοκτησίας επιχειρήσεων που αποσκοπεί στην ανάδειξη και προώθηση του παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, μέσω της συστηματικής προβολής ως «τόπου-προέλευσης» αξιόλογων, σύγχρονων, ποιοτικών δραστηριοτήτων. Άλλωστε, η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα προσφέρει απλόχερα μία γεύση από τον τόπο μας, από την ελληνική γη, στο καθημερινό μας τραπέζι.

Continue Reading

Γαστρονομία

PIZZA FAN.  Η ΝΕΑ PIZZA AL FORNO ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΙΤΑΛΙΑ 

Πόσο μακριά θα πηγαίνατε για αυθεντική ιταλική πίτσα; 

Τώρα η νέα ιταλική Pizza AL FORNO  της Pizza Fan μας πάει Ιταλία με μια νέα σειρά από λαχταριστές πίτσες που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.

Αν τρελαίνεστε για mozzarella και χειροποίητη ζύμη η Pizza AL FORNO  είναι μια νέα πρόταση που αλλάζει τα δεδομένα . Έρχεται με γνήσια mozzarela φυσικής ωρίμανσης και Ιταλική Φουρνιστή ζύμη που ζυμώνεται στο χέρι με κόκκους καλαμποκιού και έχει τη δική της, διαφορετική, πιο crispy αίσθηση.

 Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές AL FORNO είναι ιδιαίτερα πλούσια και μπορείτε αν θέλετε να τα επιλέξετε και όπως εσείς τα θέλετε.

Απολαύστε τις αγαπημένες σας γεύσεις με τη νέα προσφορά γνωριμίας της Pizza Fan, Pizza AL FORNO με 7.90 ευρώ .

Continue Reading

Trending