Connect with us

Εκδηλώσεις

Ο Ρόλος Των Γυναικών Σε Θέσεις Ευθύνης

Το Σάββατο 7 Μαρτίου, το Delphi Economic Forum θα φιλοξενήσει το Inclusivity Lounge που διοργανώνει το Women On Top, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. και της Coca Cola 3E, και με τη συνεργασία των Women Act και Lean In Hellas.

Το Inclusivity Lounge θα αποτελέσει ένα χώρο συνάντησης, σκέψης, ανταλλαγής ιδεών και δικτύωσης, γύρω από την ευρύτερη θεματική της ισότιμης εκπροσώπησης των δύο φύλων σε όλες τις εκφάνσεις της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής, καθώς και στις θέσεις ευθύνης και λήψης αποφάσεων που διαμορφώνουν καθημερινά το μέλλον όλων μας. Οι συμμετέχοντες του Delphi Economic Forum καλούνται να επισκεφτούν το Inclusivity Lounge στις 7 Μαρτίου, 4:00 – 8:00 μ.μ. και να συμμετέχουν στις συζητήσεις για την ανύψωση των ρόλων των γυναικών σε θέσεις ευθύνης και λήψης αποφάσεων – κάτι που θα ενισχύσει το μέλλον όλων μας. Τα εγκαίνια του Inclusivity Lounge θα χαιρετίσει ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Geoffrey R. Pyatt στις 4:00 μ.μ.
Στη συνέχεια, μέσα από πάνελ, συζητήσεις και Q&A sessions, θα διερευνηθούν, με τη βοήθεια σημαντικών ομιλητριών και ομιλητών, η πρόκληση της διαμόρφωσης ενός μοντέλου συμπεριληπτικής ηγεσίας για τις επιχειρήσεις, οι διαστάσεις της ηθικής τεχνολογίας και η σημασία της ισότιμης πρόσβασης των γυναικών σε αυτήν για την κοινωνική συνοχή, παραδείγματα διεθνών πολιτικών με ουσιαστικό αντίκτυπο σε θέματα ισότητας, ο γρίφος της εκπροσώπησης των γυναικών στην πολιτική ζωή της χώρας και τα έμφυλα στερεότυπα σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας σφαίρας.
Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να τεθούν τα θέματα της ισότητας των φύλων, της διαφορετικότητας και της συμπεριληπτικής ηγεσίας στην καρδιά του Delphi Economic Forum, μιας από τις σημαντικότερες πλατφόρμες συνάντησης και λήψης αποφάσεων, και να παρουσιαστούν συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες ιδέες ώστε να γίνει η Ελλάδα -που βρίσκεται σήμερα στην τελευταία θέση του Ευρωπαϊκού Δείκτη για την Ισότητα των Φύλων– παράδειγμα θετικής αλλαγής. Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ή απλά να ακούσουν και να μάθουν περισσότερα για αυτό το σημαντικό θέμα είναι ευπρόσδεκτοι στο Inclusivity Lounge.
“Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη συνεργασία με τις οργανώσεις Women on Top, Lean In Hellas, Women Act και την Coca Cola 3E για την οργάνωση του πρώτου ελληνικού Inclusivity Lounge στο Delpfi Economic Forum. Η προώθηση της ηγεσίας και της ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της κοινωνίας αποτελεί αποδεδειγμένη οδό προς την οικονομική ευημερία και την αυξημένη παραγωγικότητα, και είναι χαρά μου που η Πρεσβεία των Η.Π.Α. μπορεί και συνεργάζεται με τόσο δυναμικούς οργανισμούς για την ανύψωση του ρόλου των γυναικών, ενισχύοντας έτσι τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή,” είπε ο Πρέσβης Πάιατ.
«Είναι κρίσιμη όσο και ελπιδοφόρα αυτή η προσπάθεια να τεθεί το ζήτημα της ισότητας στις πρώτες θέσεις της ατζέντας σημαντικών θεσμών και διοργανώσεων, όπως τοDelphi Economic Forum, γιατί μόνο μέσα από τη διατομεακή συνεργασία, σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής και πολιτικής δραστηριότητας, θα μπορέσουμε να φέρουμε μία χειροπιαστή αλλαγή» δήλωσε η Στέλλα Κάσδαγλη, συνιδρύτρια του Women On Top. «Ελπίζουμε ότι το πρώτο αυτό παράδειγμα θα το ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες και θα ότι γίνουν και εκεί τα Inclusivity Lounges απαραίτητο στοιχείο στοχασμού και εξέλιξης».

Πληροφορίες

Πότε: Σάββατο 7 Μαρτίου 2020, 16.00-20.00 μ.μ.

Πού: Στο Ermis Hall, Amalia Hotel

Εκδηλώσεις

Πασάδες στα Γιάννενα: Θεατρικές διαδρομές στα σοκάκια του κάστρου

Συνεχίζεται η νέα δράση της KALLIERGON syn που φέρει τον τίτλο «Πασάδες στα Γιάννενα». Οι εμψυχώτριες Χριστίνα Τζιάλλα και η Έλλη Παπαδοπούλου σας καλούν να γίνετε συνοδοιπόροι τους για 90 λεπτά, περίπου, στα σοκάκια του κάστρου των Ιωαννίνων. 

Η δράση αφορά σε ένα είδος θεάτρου στο φυσικό περιβάλλον με ενεργή συμμετοχή του κοινού. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία, για μικρούς και μεγάλους, για ένα ταξίδι διαδραστικής αφηγηματικής μυθοπλασίας στους θρύλους και την ιστορία των Ιωαννίνων, βασισμένο σε πρωτότυπα κείμενα της Χριστίνας Τζιάλλα. 

Τα κείμενα που παρουσιάζονται στη δράση προκύπτουν από μια εξερεύνηση χρόνων και βαθιά μελέτη πάνω στο φάσμα των μύθων και των θρύλων της περιοχής. Και εδώ, η Χριστίνα με νέους μύθους δημιουργεί μια νέα “πραγματικότητα”. 

Η δράση ανήκει στο ευρύτερο πλαίσιο του Pamvos Lake Project που τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων. Έχει ως στόχο την αναζωογόνηση και τη διατήρηση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, τη δημιουργία μιας νέας πολιτιστικής κληρονομιάς για τις μελλοντικές γενιές, καθώς και να προσδώσει στην πόλη το νέο της, ανανεωμένο, σύγχρονο πρόσωπό της ως προς το καλλιτεχνικό της στίγμα (ορόσημο). 

Μέσα από αυτή την καινοτόμα και εξωστρεφή αυτή προσέγγιση οι διοργανωτές επιδιώκουν την ενθάρρυνση/προτροπή των συμμετεχόντων, όλων των ηλικιακών βαθμίδων, να επισκεφτούν τα μουσεία και τα μνημεία της πόλης, εκεί όπου ο καθένας μπορεί να μάθει λεπτομερώς και εκτενώς για την ιστορία των Ιωαννίνων και, σε καμία περίπτωση, δεν αποτελεί ξενάγηση. 

Οι διοργανωτές με τη δράση αυτή στοχεύουν επίσης στο να γίνει πιο ελκυστικός ο θεματικός τουρισμός για όλους τους μήνες του έτους. Απαραίτητη η κράτηση θέσης. 

Περισσότερα για το μηνιαίο πρόγραμμα, καθώς και τους τρόπους επικοινωνίας θα βρείτε στην παρακάτω διεύθυνση: 

https://el.kalliergon.com/pamvotis-lake-project-pashas-in-ioannina-experiential-tours-with-narrative-fictions

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Θέατρο: «δε saltarismed!»

«δε saltarismed!»
ΧΑΡΑ ΤΣΙΩΛΗ

Βαρέθηκες τη μετριότητα; Θέλεις επιτέλους να ξεχωρίσεις από το πλήθος; Μάθε πώς να πετυχαίνεις αποτυγχάνοντας!

Γίνε αποτυχημένος! Γίνε ο μεγιστάνας της αποτυχίας.

Γίνε αποτυχημένοςμε Α κεφαλαίο!

Είσαι σαλταρισμένος; Αποτυχημένος; Κακόκεφος; Μίζερος; Απένταρος; Είσαι βουτηγμένος στη μετριότητα και δεν έχεις καταφέρει ως τώρα στη ζωή σου να ξεχωρίσεις και να διακριθείς; Μην ανησυχείς! Η διάσημη influranger, Χαρά Τσιώλη, φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη νούμερο 1 μέθοδο αυτοβελτίωσης “δε Saltarismed” για μια απολαυστική βραδιά γέλιου.

Πρόκειται για μια επαναστατική μέθοδο που απευθύνεται μόνο σε σαλταρισμένους και θα σε βοηθήσει να διαπρέψεις και να διακριθείς στον τομέα σου!

Σταμάτα να είσαι ένας απλός αποτυχημένος και γίνε  Αποτυχημένος με Α κεφαλαίο!

Γίνε ο πιο Μίζερος, ο πιο Σαλταρισμένος, ο πιο Κακόκεφος κι ο πιο Απένταρος άνθρωπος που γνωρίζεις! 

Η μέθοδος “Δε Saltarismed” υπόσχεται 100% αποτυχία! Μην χάνεις άλλο χρόνο.

Κλείσε τώρα τη θέση σου και έλα να αποτύχουμε μαζί!

6945602378

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Διοργάνωση #JobDay στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» από τo skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα  

To skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμαριάς, διοργανώνουν για πρώτη φορά το #JobDay Καλαμαριάς ,την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 από τις 10:00 έως τις 16:00 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς “Μελίνα Μερκούρη”, Μεταμορφώσεως 7.

Το #JobDay Καλαμαριά απευθύνεται σε όποιον αναζητά εργασία ή σκέφτεται να αλλάξει επάγγελμα και θέλει να διευρύνει τις γνώσεις και τις δεξιότητές του δημιουργώντας ένα καλύτερο βιογραφικό και λαμβάνοντας όλες εκείνες τις πληροφορίες που θα τον βοηθήσουν να γίνει περιζήτητος στην αγορά εργασίας.

Μέσα από ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, οι ομιλητές μας, οι οποίοι προέρχονται από κλάδους που σχετίζονται με την αγορά και την εύρεση εργασίας, θα επιχειρήσουν με διαδραστικό τρόπο και σύγχρονη ματιά να ενισχύσουν τη δυναμική και τις γνώσεις του ενδιαφερόμενου κοινού. Ακολουθεί το πρόγραμμα:

  • 10:00-10:30, Χαιρετισμοί
  • 10:30-11:15, Έλενα Τσίτσελα, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σταδιοδρομίας, Role Play συνέντευξης επιλογής προσωπικού
  • 11:30-12:15, Νίκος Σαπουντζής, End Results Certified Life & Business Coach, Personal Branding: Πώς να προωθώ τον εαυτό μου
  • 12:30-13:15, Έλενα Τερέζα Βασιλείου, Career Development Trainer, Elevator pitch: Πώς να παρουσιάζομαι σε 1 λεπτό
  • 13:30-14:15, Ελένη Κολλήγα, eCommerce & Digital Marketing Consultant, Τα social media κατά την αναζήτηση εργασίας
  • 14:30-15:15,Αλέξανδρος Γκαγκαλνάς, Sales & Business Coach, Αλλαγή καριέρας σε κάθε ηλικία: Πώς να τα καταφέρω

Ακόμη, ως παράλληλη δράση θα προσφέρονται:

  • Επαγγελματικός προσανατολισμός by Employ edu
  • CV & Interview Tips by SKG Education
  • Εργασιακά δικαιώματα by ΙΝΕ/ΓΣΕΕ
  • Starting up your start-up by OK!Thess

Ταυτόχρονα, στον χώρο θα βρίσκονται εταιρίες των οποίων οι εκπρόσωποι θα διεξάγουν συνεντεύξεις με τους υποψηφίους που αναζητούν εργασία.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Παρέχονται βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Όσοι επιθυμούν να επισκεφτούν το #JobDay δήμος Καλαμαριάς, μπορούν να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή στο https://jobdays.gr/jobday-kalamaria2024 στην αντίστοιχη φόρμα.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Communication Strategist, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, 6947997884, [email protected]

Ελένη Γραμματικοπούλου 2313314502 [email protected]          

Ματίνα Καραγιάννη 2313314233 [email protected]                

Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής & Δημόσιας Υγείας- Γραφείο Συμβουλευτικής για Θέματα Απασχόλησης

Continue Reading

Trending