Connect with us

Lifestyle

Πώς θα μας επηρεάσει η Πανσέληνος;

ΦΕΓΓΑΡΙ ΜΑΓΙΑ ΜΟΥ ‘ΚΑΝΕΣ!!!
ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΓΙΑ ΘΑ ΔΕΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥΣ… ΤΑΥΡΟΥΣ, ΛΕΟΝΤΕΣ, ΣΚΟΡΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΥΔΡΟΧΟΟΥΣ…

Είναι μαγικό το Φεγγάρι του Μάη, από τα ομορφότερα του χρόνου το Φεγγάρι του Σκορπιού! Είναι ξεγελαστικό και λουλουδένιο… μια Πανσέληνος φτιαγμένη για νεράιδες! Επιφανειακά, επιδερμικά όμως, τόσο όσο θαυμάζουμε την ομορφιά της, γιατί κάθε Πανσέληνος, μια μονομαχία πραγματική είναι! Εκτός από τον Ήλιο και τη Σελήνη που θα σταθούν αντικριστά με τα χέρια διπλωμένα στο στήθος σαν πολέμαρχοι σε ψεύτικη ανακωχή, απόψε θα μονομαχήσουν και τα πάθη… και τα λάθη… και τα ψέματα…
Δυο γυναίκες στον ανοιξιάτικο Ουρανό , η κυρά η Σελήνη σοφή, μάγισσα, σκορπίσια, σε αντίθεση με τον Ήλιο στον Ταύρο και σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα από τους Ιχθύες! Πιο καλόψυχη από κάθε άλλη φορά μια και της έχει κρυφά υποσχεθεί ο Παραμυθάς στεφάνια από λουλούδια, και αυτή δεν μπορεί να αντισταθεί στην ευωδιά τους! Γυναίκα είναι και λυγάει μπροστά στην προσφορά, μπροστά στην ομορφιά, μπροστά στα λόγια τα μεγάλα! Η άλλη, όμως, η αλαφροΐσκιωτη, η Αφροδίτη στους Διδύμους, άστατη και ξεμυαλισμένη, θέλει να ζήσει έρωτες απελπισμένους, χαμένους από χέρι, λίγο πριν την αναδρομή της. Θα ακούσει πολλά παραμύθια νεραϊδένια, προκειμένου να πειστεί και να παραδοθεί. Ο Ποσειδώνας θα της φουσκώσει τα μυαλά, θα την κάνει να λησμονήσει τους φόβους της και αυτή έχει να παλέψει και με τη δύσκολη μοίρα πάνω στην οποία βρίσκεται. Αυτή η Αφροδίτη η ναζιάρα και λογού βρίσκεται κάτω από τη βαριά σκιά του Bellatrix και την παροτρύνει να βγάλει τη σκοτεινή της πλευρά, γιατί ο απλανής αυτός στις 20 μοίρες των Διδύμων, την ωθεί να χάσει τον έλεγχο, της θολώνει την όραση της και της φέρνει ατυχία στις ερωτικές της διεκδικήσεις…
Ο Ήλιος θα βρίσκεται στον Ταύρο, στις 17 μοίρες και η Σελήνη ακριβώς απέναντι του στις 17 μοίρες του Σκορπιού, αυτή θα είναι η θέση τους απόψε. Εκεί, στη μέση του δεύτερου δεκαημέρου των σταθερών θα αναμετρήσουν τις δυνάμεις τους! Ο ανοιξιάτικος ουρανός θα καμουφλάρει υπέροχα μια από τις πιο ερωτικές μάχες της άνοιξης. Δυο Αστέρια σε’’ πόλεμο’’ , σε ένα ζωδιακό άξονα τόσο ισχυρό που έχει να κάνει με την ίδια την ύπαρξη του ανθρώπου, με τη γήινη αλλά και τη μεταφυσική του υπόσταση. Και η Σελήνη στο Σκορπιό δεν έχει αστεία, μιλάει για βάθη σκοτεινά, μιλάει για τους φόβους που ελαφροκοιμούνται στο υποσυνείδητο. Είναι η πιο εσωτερική και διεισδυτική από όλες, γιατί κάνει τον άνθρωπο αιώνιο σκαπανέα της ίδιας του της ύπαρξης. Όσοι έχετε γενέθλια Σελήνη στο Σκορπιό θα καταλαβαίνετε απολύτως την περιγραφή αυτή αφού τα έντονα, φοβικά όσο και προφητικά συναισθήματα που σας διακατέχουν είναι αυτά που σας έχουν οδηγήσει να γίνετε ψυχοθεραπευτές του εαυτού σας. Η Σελήνη στον Σκορπιό έχει ανάγκη όλη τη δύναμη του ζωοδότη Ήλιου από απέναντι για να μετουσιώσει τα σκοτάδια της σε φως!
Και οι Δεσμοί της ολόφωτης Σελήνης άλλαξαν άξονα! Μπήκαν στον άξονα της αιώνιας νεότητας και μαθητείας! Απαιτούν από εμάς να σπουδάσουμε καλά τα θέματα της Πανσελήνου γιατί στις Εκλείψεις του Ιουνίου θα κληθούμε να δώσουμε ‘’εξετάσεις’’ και περισσότερο από όλους τα Μεταβλητά της τελευταίας μοίρας και τα Παρορμητικά της πρώτης…
Ο Σταθερός Σταυρός, Ταύροι (6- 8 Μαΐου), Λέοντες (8 – 10 Αυγούστου) , Σκορπιοί( 8- 10 Νοεμβρίου) και Υδροχόοι (6 – 8 Φεβρουαρίου) θα είναι οι τυχεροί των παθών και των λαθών του λουλουδοφορεμένου αυτού Μαγιού! Και φυσικά όσοι έχετε Ωροσκόπο, Μεσουράνημα, αλλά και προσωπικούς / προοδευμένους πλανήτες από 16 – 18 μοίρες των Σταθερών! Η Πανσέληνος δε λειτουργεί μεμονωμένα, λειτουργεί σε άξονες και στον οίκο που στο χάρτη μας θα ‘’κατοικήσει’’ η Σελήνη της Πανσελήνου ακριβώς απέναντι θα βρίσκεται ο Ήλιος…

? ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΤΑΥΡΟΙ/ ΣΚΟΡΠΙΟΙ (1ος / 7ος )
Πρέπει να δώσετε όλη σας την προσοχή σε θέματα που αφορούν στις σχέσεις και τα προσωπικά σας και να είστε προετοιμασμένοι μέχρι τη Νέα Σελήνη στις 22 του μήνα για αποκαλύψεις που μπορεί να προκύψουν ξαφνικά και να δώσουν νέα τροπή στη ζωή σας. Για κάποιες από τις συνεργασίες σας μπορεί να σημάνει η αρχή του τέλους σε αυτή την Πανσέληνο… μην το πάρετε πολύ βαριά, θα καταλάβετε πως τελικά ήταν για το καλό σας. Σταθερά προκλητικά για τους Ταύρους του Απρίλη και τους Σκορπιούς του Οκτώβρη.

ΛΕΟΝΤΕΣ / ΥΔΡΟΧΟΟΙ (4ος /10ος )
Θέματα που αφορούν στην εργασία αλλά και την οικογένεια θα είναι αυτά που θα απαιτήσουν την προσοχή σας αυτό το διάστημα. Προσπαθήστε να είστε σε ετοιμότητα σε θέματα καριέρας, ιδιαιτέρως οι γεννημένοι τις δύο πρώτες ημέρες με το βάρος του Κρόνου πάνω σας. Μην πάρετε αποφάσεις αν γίνεται μέχρι τη Νέα Σελήνη στις 22 του Μάη που θα είναι σταδιακά ευνοϊκή για όλα τα δεκαήμερα σας. Η ζωή σας αλλάζει και πρέπει να είστε έτοιμοι να διαχειριστείτε την εύνοια του Δία που από το τέλος του χρόνου θα περάσει στο ζώδιο σας. Έρωτες εφικτοί και ανέφικτοι για τους Υδροχόους του τρίτου δεκαημέρου.

? ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΔΙΔΥΜΟΙ / ΤΟΞΟΤΕΣ (12ος / 6ος )
Η Πανσέληνος του Μάη προστρέχει με μεγάλη προθυμία στα πεζά καθημερινά θέματα, προστρέχει στα θέματα υγείας και φροντίζει για την καθαρότητα του πνεύματος και την καθαριότητα του σώματος σας. Θα φωτίσει θέματα υγείας και καθημερινότητάς σας, αλλά ίσως φέρει στην επιφάνεια και κρυμμένα μυστικά, δικά σας ή των άλλων. Μεγαλύτερη προσοχή οι γεννημένοι στο τέλος του δεύτερου δεκαημέρου με τον Ποσειδώνα να σας θολώνει την κρίση και να σας αδυνατίζει τη θέληση. Από τις 22 Μαΐου με το Νέο Φεγγάρι στο δικό σας άξονα θα είστε έτοιμοι για ‘’παλιά’’… φανερά πια ξεκινήματα.

ΠΑΡΘΕΝΟΙ / ΙΧΘΥΕΣ (3ος / 9ος )
Μετακινήσεις μικρές και μεγάλες θα φέρει η Μαγιάτικη Πασιφάη που είναι πολύ πιθανό να έχουν και εκπαιδευτικό χαρακτήρα! Θα φωτιστούν ξεκάθαρα θέματα επιλογών που πρέπει να κάνετε αλλά και θέματα που αφορούν στην εμπειρία που έχετε μέχρι τώρα αποκτήσει από σπουδές, μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες και φιλοσοφικές αναζητήσεις. Το μυαλό σας θα είναι σε εγρήγορση και για εσάς τους Παρθένους του Αυγούστου η τύχη θα είναι αρωγός με τα τρίγωνα του Ουρανού σε δράση. Προσοχή στην υγεία σας, σε εξαπατήσεις και απογοητεύσεις, Παρθένοι και Ψαράκια του τέλους του δεύτερου δεκαημέρου.

? ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΚΡΙΟΙ / ΖΥΓΟΙ (2ος / 8ος )
Ο άξονας των οικονομικών σας θα φωτιστεί από το ολοστρόγγυλο Φεγγάρι του Μάη! Η επιθυμία της κατοχής θα γίνει παντοδύναμη μέσα σας ! Το θέλω, μια μικρή παντοδύναμη λέξη, μια θέληση για κάθε γήινη, αισθησιακή , χορταστική απόλαυση . Θέλω να έχω , θέλω να είμαι ασφαλής οικονομικά και συναισθηματικά, θέλω να ερωτευτώ και να αφεθώ στο φως της Πασιφάης! Οι κυβερνήτες σας Άρης και Αφροδίτη ‘’κυνηγιούνται’’ σε ένα αέρινο τρίγωνο και σας κρατούν ικανοποιημένους και ανικανοποίητους μαζί! Έρωτες… και έξαψη ερωτική για Κριούς και Ζυγούς ιδιαιτέρως του τρίτου δεκαημέρου!

ΚΑΡΚΙΝΟΙ / ΑΙΓΟΚΕΡΟΙ (5ος / 11ος )
Έρωτα μυρίζει για εσάς το ολοφώτεινο Φεγγάρι του Μαγιού! Αυτό ακριβώς προσμένετε κι εσείς και μέσα σε τόσες ‘’κακουχίες’’ που έχετε αντέξει αυτό είναι που θα σας κάνει να αισθανθείτε ανάλαφροι και χαρούμενοι, να αισθανθείτε πως άξιζε επιτέλους τον κόπο η τόση ταλαιπωρία σας! Πέρα όμως από τα ερωτικά σας … τους έρωτες που θα σας φέρει ή που θα σας πάρει , φωτίζει και τις σχέσεις σας με το ευρύτερο κοινωνικό σας περιβάλλον, τις σχέσεις σας με τα παιδιά σας, φωτίζει τους στόχους σας, φωτίζει κουσούρια, φωτίζει χαρίσματα, φωτίζει το νου να επιλέξει…

Ο άξονας της Πανσελήνου Ταύρου/ Σκορπιού ενεργοποιεί ύλη και πνεύμα, ”θέτει τον δάκτυλον επί τον τύπο των ήλων” και φέρνει τον άνθρωπο αντιμέτωπο με τις αξίες και τα πάθη του. Ο γήινος Ταύρος της ζήσης και της κτήσης, αντιμέτωπος με τον υδάτινο Σκορπιό του πάθους και της μετουσίωσης. Θα μπορούσε να είναι κάλλιστα ο άξονας ”των εφτά θανάσιμων αμαρτημάτων”, αυτός ο άξονας του ζωδιακού.
Υπερήφανος για τη σωματική του ρώμη , μα και οκνηρός στις αποφάσεις του ο Ταύρος. Άπληστος για τα υλικά αγαθά που θεωρεί ότι θα του παρέχουν την ασφάλεια που εναγωνίως ψάχνει στη ζωή του, προσπαθεί να χορτάσει την έμφυτη λαιμαργία του με τροφή , που θα του εξασφαλίσει τη ζήση.
Λάγνος, κυριευμένος από τα σωματικά πάθη ο Σκορπιός , προσπαθεί να μετουσιώσει τον εαυτό του και τους άλλους μέσω του sex , σε αυτό το ανώτερο που γνωρίζει πως είναι, μα δεν ξέρει τον τρόπο να το επιτύχει … ακόμα. Κατασκοπεύει με ζηλοφθονία τους γύρω του γιατί νομίζει πως αυτοί έχουν καταφέρει αυτό που δεν μπορεί ο ίδιος και συνάμα οργίζεται για την αδυναμία αυτή… Ορμέμφυτα του ανθρώπου όλα αυτά θα μου πείτε… ναι, μα εδώ τα έχουμε στην απόλυτη δύναμη τους.
Μόλις όμως επέλθει η αγαστή συνεργασία το νερό του Σκορπιού θα γονιμοποιήσει τη γη του Ταύρου και θα δώσει καρποφόρα στάχυα και πανέμορφα ψυχανθή που κανέναν δεν ενδιαφέρει αν το νερό που τα πότισε ήταν λασπωμένο ή πόσο ξερή ήταν η γη, πριν ριζώσει ο σπόρος μέσα της! Το Φεγγάρι του Μάη στέκεται στον Ουρανό ολόφωτο, προκλητικό, πανέμορφο, αδιάφορο για τις εντάσεις που μας προκαλεί, αδιάφορο για τις σκορπίσιες διεκδικήσεις και τα πάθη που μας ξεσηκώνει.
Σκαρφαλώστε όσο πιο ψηλά μπορείτε, χαζέψτε το ή κοιτάξτε το κατάματα κατά το πόσο θαρραλέοι είστε… και θυμηθείτε ότι από αύριο αυτό, θα αρχίσει να φθίνει…

Βασιλική Μαυράκη, Αστρολόγος

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Το 4o Taste Halkidiki Festival στα Νέα Μουδανιά!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ανακοινώνει τη διοργάνωση του 4ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας Χαλκιδικής,TASTE HALKIDIKI, που θα πραγματοποιηθεί στην Προβλήτα Νέων Μουδανιών, σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Προποντίδας. Η εκδήλωση αποτελεί μέρος των δράσεων TASTE HALKIDIKI, που στόχο έχουν την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής και είναι μία πρωτοβουλία του προέδρου Γιάννη Κουφίδη και του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.

Στο 4o TASTE HALKIDIKI FESTIVAL τοπικοί παραγωγοί ελιάς, ελαιόλαδου, μελιού, τυροκομικών, αρτοποιημάτων, ζυμαρικών, κρασιών, μπίρας, αποσταγμάτων, από όλη τη Χαλκιδική, θα εκθέτουν τα προϊντα τους στους επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για αυτά, να τα γευτούν, αλλά και τα προμηθευτούν. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της μαγειρικής, σεφ από καταξιωμένα εστιατόρια της περιοχής θα μαγειρέψουν ζωντανά ιδιαίτερα πιάτα, τα οποία οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, βασισμένα σε τοπικές συνταγές και αξιοποιώντας τα προϊόντα των εκθετών. Παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής Κωστής Ζαφειράκης, ο οποίος με το δικό του μοναδικό τρόπο θα παρουσιάσει τους παραγωγούς και τις ζωντανές μαγειρικές επιδείξεις. 

Όπως με κάθε ευκαιρία τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης, το TASTEHALKIDIKI αποτελεί θεσμό και αναδεικνύει την γαστρονομία της Χαλκιδικής, ως μια εναλλακτική μορφή τουρισμού. Μέσα από τις δράσεις του, προβάλλονται τα τοπικά προϊόντα και οι άνθρωποι πίσω από αυτά, αναδεικνύονται περιοχές τουριστικές και μη, αναβιώνουν ξεχασμένες συνταγές και έθιμα, επιμηκύνεται η τουριστική σεζόν, συνδέεται ο πρωτογενής τομέας και η μεταποίηση και τις υπηρεσίες του τουρισμού και τελικά, ενισχύεται η οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Την υλοποίησή του προγράμματος έχει αναλάβει η εταιρεία Chef Stories, εταιρία Συμβούλων Marketing & Γαστρονομίας και Διοργάνωσης Γαστρονομικών εκδηλώσεων (www.chefstories.gr), που έχει εμπνευστεί όλο το concept, το branding, αλλά και τη διοργάνωση των δράσεων Taste Halkidiki.


Continue Reading

Lifestyle

Απογειώστε τα Ποτά σας με τα σωστά Παγάκια

Τα παγάκια είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε παγωμένου ποτού, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, η σωστή χρήση τους μπορεί να απογειώσει την εμπειρία σας και να εξασφαλίσει ότι τα ποτά σας είναι δροσερά και γευστικά μέχρι την τελευταία γουλιά. Εμείς θα σας δώσουμε χρήσιμα tips που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα παγάκια σας.

Χρησιμοποιήστε Καθαρό Νερό

Η ποιότητα του νερού είναι σημαντική όταν πρόκειται για παγάκια. Χρησιμοποιήστε φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο νερό για να αποφύγετε ανεπιθύμητες γεύσεις και οσμές. Το καθαρό νερό θα εξασφαλίσει ότι τα παγάκια σας δεν αλλοιώνουν τη γεύση των ποτών σας.

Παγώστε σε Κατάλληλη Θερμοκρασία

Βεβαιωθείτε ότι η κατάψυξη είναι ρυθμισμένη σε σωστή θερμοκρασία, γύρω στους -18°C. Αυτή η θερμοκρασία είναι ιδανική για να παγώσουν τα παγάκια γρήγορα και να παραμείνουν διαυγή. Αν η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή, τα παγάκια μπορεί να γίνουν υπερβολικά σκληρά και να καταστρέψουν το ποτήρι ή το σέικερ.

Παγάκια Διαφορετικών Μεγεθών

Χρησιμοποιήστε παγάκια διαφορετικών μεγεθών ανάλογα με το είδος του ποτού. Για παράδειγμα, τα μεγαλύτερα παγάκια λιώνουν πιο αργά και είναι ιδανικά για ουίσκι ή κοκτέιλ, ενώ τα μικρότερα παγάκια είναι καλύτερα για σόδα ή χυμούς, καθώς δροσίζουν πιο γρήγορα.

Προσθέστε Γεύσεις στα Παγάκια

Για να προσθέσετε μια έξτρα πινελιά στα ποτά σας, μπορείτε να παγώσετε φρούτα, βότανα ή ακόμα και χυμούς μέσα στα παγάκια. Για παράδειγμα, παγάκια με φράουλες ή μέντα είναι ιδανικά για δροσιστικά κοκτέιλ. Αυτή η πρακτική μπορεί να βελτιώσει τη γεύση και την εμφάνιση των ποτών σας.

Αποθηκεύστε Σωστά τα Παγάκια

Τα παγάκια μπορούν να απορροφήσουν οσμές από την κατάψυξη, οπότε είναι σημαντικό να τα αποθηκεύετε σε αεροστεγείς σακούλες ή δοχεία. Έτσι, θα παραμείνουν φρέσκα και δεν θα αποκτήσουν δυσάρεστες οσμές.

Μην Υπερφορτώνετε το Ποτήρι

Πολλοί κάνουν το λάθος να γεμίζουν το ποτήρι με πάρα πολλά παγάκια. Αυτό μπορεί να αραιώσει το ποτό και να χαλάσει τη γεύση του. Χρησιμοποιήστε την κατάλληλη ποσότητα παγάκια για να διατηρήσετε την ισορροπία ανάμεσα στη δροσιά και τη γεύση.

Παγώστε τα Ποτήρια

Μια άλλη καλή πρακτική είναι να παγώσετε τα ποτήρια πριν σερβίρετε το ποτό. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρηθεί το ποτό δροσερό για περισσότερο χρόνο χωρίς να χρειάζεται να προσθέσετε πολλά παγάκια.

Πηγή: https://zoumeoraia.okmarkets.gr/

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Πειραιάς: Κέντρο Γαστρονομίας και Οινολογίας στο 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο CEUCO

Ο Πειραιάς θα φιλοξενήσει το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας CEUCO, με συμμετοχή 500 συνέδρων από όλη την Ευρώπη.

Στον Πειραιά θα «χτυπήσει» η καρδιά της γαστρονομίας, με γεύσεις και εκλεκτά κρασιά, στο 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO (Conseil Européen des Confréries Enogastronomiques), οι εργασίες του οποίου θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο. Περισσότεροι από 500 σύνεδροι – επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τον χώρο της υψηλής γαστρονομίας, οινολογίας και εστίασης, αναμένεται να φιλοξενηθούν και να περιηγηθούν στην πόλη.

Οι στόχοι και οι προοπτικές του Συνεδρίου, παρουσιάστηκαν στη Συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, στην οποία απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO) Carlos Martín Cosme, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Χρυσουλάκης, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» και Αντιπρόεδρος της CEUCO Κωνσταντίνος Μουζάκης και ο Αρχιμάγειρας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Βασίλης Μπέκας.

Εκτός από την ελληνική συμμετοχή, στο συνέδριο θα συμμετάσχουν 120 σύλλογοι, από διάφορες χώρες της Ευρώπης, ακόμα και από Μακάο της Κίνας, όπου ο καθένας θα παρουσιάσει τη γαστρονομία της περιοχής τους, ενώ σε ένα κεντρικό σημείο θα βρίσκονται προϊόντα και πιάτα της πειραιώτικης γαστρονομίας, αλλά και της ελληνικής κουζίνας εν γένει.

Επισημαίνεται ότι, ο Δήμος Πειραιά επελέγη κατά τη διάρκεια του 20ου συνεδρίου της CEUCO που έλαβε χώρα στην πόλη Castellon της Ισπανίας, για την φιλοξενία του 21ου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας, μεταξύ έξι χωρών, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, της Πορτογαλίας και του Βελγίου.

Θέλουμε να δώσουμε και μια επιπλέον αναφορά για την μεγάλη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και ιδιαίτερα του Προέδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Π.Α. κ. Σταύρο Βοιδονικόλα που έδωσε μεγάλο αγώνα για να γίνει το συνέδριο στον Πειραιά.

«Σας καλωσορίζω στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, εδώ που θα πραγματοποιηθεί το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας. Η πόλη μας επελέγη, μεταξύ 6 χωρών και η φιλοξενία του Συνεδρίου στο Πειραιά αναμένεται να προσελκύσει πάνω από 500 συνέδρους και εκπροσώπους από όλη την Ευρώπη. Είναι μια μεγάλη επιτυχία και μάς ικανοποιεί ότι η προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από περίπου 3 χρόνια, ώστε να αναδείξουμε τον Πειραιά, μεταξύ άλλων και ως γαστρονομικό προορισμό, φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς. Η γαστρονομία είναι μια σημαντική πτυχή της πολιτιστικής ταυτότητας και της κουλτούρας του Πειραιά. Δεν μιλάμε μόνο για το φαγητό αυτό καθεαυτό, αλλά για τον συνδυασμό του με τη μοναδικότητα του Πειραϊκού τοπίου, τη θάλασσα του Πειραιά, την ιστορία, την κουλτούρα την αυθεντικότητα και τον χαρακτήρα της πόλης μας. Είμαι βέβαιος ότι με τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού αυτού Συνεδρίου, η πόλη μας θα αποκομίσει πολλαπλά οφέλη σε τουριστικό επίπεδο, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη δυναμική και την εξωστρέφειά της».

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, στον χαιρετισμό της, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή και επιβράβευση της δουλειάς μας στον Δήμο Πειραιά, που πετύχαμε να φέρουμε το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας στην πόλη μας, αφού η πρότασή μας επελέγη ομόφωνα ως η καλύτερη μεταξύ της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, της Πορτογαλίας και του Βελγίου. Οι 500 σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα αξιοθέατα της πόλης μας, να γευτούν τον γαστρονομικό της πλούτο, να γνωρίσουν την ελληνική φιλοξενία, την ιστορία και τον πολιτισμό. Θα εργαστούμε για ένα επιτυχημένο συνέδριο, στην κατεύθυνση της περαιτέρω προβολής του Πειραιά και της ελληνικής γαστρονομίας».

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO) Carlos Martín Cosme, στον χαιρετισμό του, σημείωσε:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή και επιβράβευση της δουλειάς μας στον Δήμο Πειραιά, που πετύχαμε να φέρουμε το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας στην πόλη μας, αφού η πρότασή μας επελέγη ομόφωνα ως η καλύτερη μεταξύ της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, της Πορτογαλίας και του Βελγίου. Οι 500 σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα αξιοθέατα της πόλης μας, να γευτούν τον γαστρονομικό της πλούτο, να γνωρίσουν την ελληνική φιλοξενία, την ιστορία και τον πολιτισμό. Θα εργαστούμε για ένα επιτυχημένο συνέδριο, στην κατεύθυνση της περαιτέρω προβολής του Πειραιά και της ελληνικής γαστρονομίας».

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO) Carlos Martín Cosme, στον χαιρετισμό του, σημείωσε: «Η διοργάνωση του 21ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου της CEUCO είναι ένας σταθμός για τον Πειραιά. Ο συνδυασμός της διεξαγωγής του συνεδρίου και αντίστοιχα της φιλοξενίας των συνέδρων θα αποτελέσει ένα ισχυρό μέσο τουριστικής και όχι μόνο, προβολής της πόλης στην Ευρώπη. Η Ιστορία της πόλης και η πολιτιστική της κληρονομιά, η οποία είναι διαμορφωμένη και από τις γαστρονομικές της προτάσεις είναι μία προστιθέμενη αξία για το τουριστικό προϊόν και το μέλλον του δήμου. Αντίστοιχα, η προθυμία και ικανότητα του Πειραιά να μπορεί να φιλοξενεί τόσο μεγάλα συνέδρια δείχνει και το πόσο τουριστικά «ώριμος» γίνεται».

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Χρυσουλάκης, στον χαιρετισμό του, επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Θα ήθελα να εκφράσω την ιδιαίτερη χαρά μου για την επιλογή της χώρας μας και του Δήμου Πειραιά ως τόπου διεξαγωγής του 21ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Γαστρονομίας και Οινολογίας της Ceuco. Ενός συνεδρίου, το οποίο έχουμε θέσει υπό την αιγίδα μας. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη και τους συνεργάτες του για την πρωτοβουλία φιλοξενίας του 21ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου στην πόλη τους. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον αγαπητό φίλο και Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» Κώστα Μουζάκη για τις αδιάλειπτες πρωτοβουλίες και προσπάθειες ανάδειξης της ελληνικής γαστρονομίας και οινολογίας στο εξωτερικό. Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών στηρίζει πάντα τις δράσεις γαστρονομικού τουρισμού και προωθεί την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας σ’ όλο τον κόσμο. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στη διοργάνωση».

Ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» και Αντιπρόεδρος της CEUCO Κωνσταντίνος Μουζάκης, στον χαιρετισμό του, υπογράμμισε:

«Το συνέδριο αυτό, στην ουσία, αποδεικνύει ότι πλέον ο Δήμος Πειραιά δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός, αλλά με αξιώσεις είναι ένας σημαντικός γαστρονομικός προορισμός. Η πόλη του Πειραιά θα φιλοξενήσει επαγγελματίες της Γαστρονομίας και Οινολογίας, οι οποίοι θα γνωρίσουν τον πολιτισμό της μέσα από τις γεύσεις της, την ιστορία της και την κουλτούρα της. Οι σύνεδροι θα περιηγηθούν στον Πειραιά, θα επισκεφθούν τα Μουσεία και τις γωνιές της πόλης, θα γνωρίσουν την τοπική κουζίνα και τον Αττικό Αμπελώνα και θα γίνουν «πρεσβευτές» του γαστρονομικού πλούτου του Πειραιά όταν επιστρέψουν και πάλι στην πατρίδα τους».

Ο Αρχιμάγειρας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Βασίλης Μπέκας, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Στόχος μας, ως Λέσχη Αρχιμαγείρων, είναι να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά και να «χωρέσει» σε ένα πιάτο όλη η γαστρονομική ιδεολογία και ο πολιτισμός της χώρας μας. Αυτό θα το καταφέρουμε στο τελείωμα της Γαστρονομικής μας εκδήλωσης, στο Gala που θα διοργανώσουμε. Εκεί θα έχω την ευκαιρία να μαγειρέψω για τους συνέδρους, ώστε να δοκιμάσουν και να γνωρίσουν τις ελληνικές γεύσεις, κάτι που αναμφισβήτητα θα είναι και μία ξεχωριστή τιμή για τον Δήμο του Πειραιά που θα φιλοξενήσει τόσους πολλούς επισκέπτες συνέδρους, από την Ευρώπη και όχι μόνο».

Το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO, διοργανώνουν ο Δήμος Πειραιά, το Destination Piraeus, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO). Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ΕΟΤ και της Περιφέρειας Αττικής, και ανάδοχος του συνεδρίου είναι η Signature Travel.

Στη Συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν επίσης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καρύδης και Γρηγόρης Καψοκόλης, Κοινοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Θοδωρής Καπράλος, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» Θεόδωρος Τσόντος, και τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις κα Εύα Βοναζούντα και Θανάσης Καραίνδρος μέλος του Δ.Σ. της ΛΑΕΑ Ακρόπολις κ.ά.

Continue Reading

Trending