Επίκαιρα Πρόσωπα
Συνέντευξη με τον καρδιοχειρουργό Στρατή Παττακό: Ο νέος και η καρδιά του.
της Μυρτώς Υφαντή
Το citycampus.gr είχε την τιμή να συνομιλήσει με τον σπουδαίο καρδιοχειρουργό Στρατή Παττακό, στο πλαίσιο μιας διαφωτιστικής και άκρως εποικοδομητικής συνέντευξης.
«Ναι στην εξωστρέφεια, ναι στο κάμπινγκ, ναι στους φίλους, ναι στις φίλες, ναι στη θάλασσα, ναι στο βουνό, ναι στην εκδρομή, ναι στη δουλειά, ναι στην επιτυχία, ναι σε όλα… όχι στο τσιγάρο!»
Ποια είναι η σχέση ενός νέου με την καρδιά του; Έχει αντιληφθεί πόσο κακό του κάνει το κάπνισμα; Απέχει πολύ μια καρδιακή νόσος από αυτόν; Ο σύγχρονος τρόπος ζωής επηρεάζει την καρδιά όσο νομίζουμε; Και τι ρόλο παίζει σε όλα αυτά η ψυχολογία;
Λίγα μόνο από τα ερωτήματα στα οποία μας έδωσε τις καίριες απαντήσεις του ο διεθνούς φήμης διευθυντής καρδιοχειρουργός του θεραπευτηρίου Υγεία, Στρατής Παττακός.
- Κύριε Παττακέ, τι έχει διαπιστώσει ένας πολύ διακεκριμένος επιστήμονας όπως εσείς με βάση την πολυετή πείρα του υπό το λευκό φως του χειρουργείου; Είναι μεγάλος ο αριθμός των ανθρώπων που υφίστανται χειρουργικές επεμβάσεις στην καρδιά;
- Δυστυχώς πάρα πολύ μεγάλος. Κι αυτό κυρίως αφορά τη χώρα μας, γιατί, ενώ οι εγχειρήσεις της καρδιάς είναι πολλές σε όλες τις χώρες, για πολλά χρόνια η Ελλάδα είχε την πρωτιά στο κάπνισμα. Δεν δίνεται στη χώρα μας η προσοχή που χρειάζεται στο κάπνισμα στο Δημοτικό, όπου εστιάζω εγώ την προσοχή. Ένας δεύτερος λόγος είναι ότι εμείς οι γιατροί φοράμε την άσπρη μπλούζα και φαινόμαστε στον ασθενή λίγο απόμακροι και λίγο κονσερβοποιημένοι, αν μας επιτρέπεται η έκφραση. Δηλαδή, σκέφτεται κανείς ότι, αφού πήγε σε έναν γιατρό, λογικό και αναμενόμενο είναι να του πει να διακόψει ορισμένες συνήθειες. Οπότε, ο ασθενής ή ο νέος φεύγει από τον γιατρό έχοντας πάρει μια σειρά οδηγιών που, πάνω- κάτω, τις περίμενε. Δεν εστιάζουμε στα 2- 3 που πρέπει να έχει κανείς για να είναι υγιής. Και θα τα πούμε και πιο κάτω αυτά. Έτσι, λοιπόν, στη χώρα μας είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός ασθενών που υφίστανται εγχειρήσεις καρδιάς και, δυστυχώς, την πρωτιά την έχουν οι αρτηριο- στεφανιαίες παρακάμψεις, το by–pass, που ευτυχώς αυτή την εποχή συνεπικουρείται πολύ καλά από την αγγειοπλαστική. Γίνονται πάρα πολλές αγγειοπλαστικές κι αυτό είναι το ευτύχημα. Αυτό σημαίνει ότι δε θα χειρουργηθεί ο ασθενής, αλλά θα κάνει αγγειοπλαστική, το λεγόμενο «μπαλονάκι». Είναι κάτι που εμείς οι χειρουργοί ευνοούμε, γιατί κι εμείς δε θέλουμε να χειρουργούνται άδικα τόσοι άνθρωποι. Δηλαδή, αν όλοι αυτοί οι άρρωστοι χειρουργούνταν, θα ήταν πολύ μεγάλο το ποσοστό. Ευτυχώς που η αγγειοπλαστική πήρε τον μεγαλύτερο θα έλεγα αριθμό.
- Τι ποσοστό των ασθενών αντιστοιχεί σε μικρές ηλικίες; Είναι πολλοί οι νέοι που αντιμετωπίζουν καρδιακές παθήσεις και χρήζουν επέμβασης;
- Τις μικρές ηλικίες θα τις χωρίσω σε δύο ομάδες. Δε θα ασχοληθούμε τώρα με τις εκ γενετής παθήσεις. Όταν όμως πάμε σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία, εκεί δηλαδή που ενδιαφέρει εσάς τους φοιτητές, από 20 μέχρι 35, εκεί ευτυχώς δεν χειρουργούνται πολλοί. Δηλαδή, 20 με 35 ευτυχώς έχουμε χειρουργήσει λίγους ανθρώπους. Έχουμε χειρουργήσει έμφραγμα 27 ετών, αλλά είναι εξαίρεση. Έχουν χειρουργηθεί τριανταπεντάχρονοι, αλλά κι αυτοί είναι εξαίρεση γιατί, για να χειρουργηθεί κάποιος στα 35, πρέπει να έχει κληρονομικό, να είναι βαρύς καπνιστής και να έχει πολύ υψηλή χοληστερίνη. Έτσι, λοιπόν, εσείς που ασχολείστε με τους νέους, να ξέρετε πως είναι εξαίρεση το χειρουργείο στην ηλικία των 20 με 35. Από τα 35 και μετά, όσους περισσότερους παράγοντες κινδύνου έχει κάποιος, τόσες περισσότερες είναι οι πιθανότητες να βρεθεί στο χειρουργείο. Θα μου πείτε, ποιοι είναι οι παράγοντες κινδύνου; Είναι 5. Το κληρονομικό, το κάπνισμα, η χοληστερίνη, η υπέρταση και το ζάχαρο. Και υπάρχουν και μικρότεροι παράγοντες. Είναι η εσωστρέφεια, η καθιστική ζωή και η παχυσαρκία.
- Όσο περνούν τα χρόνια γίνονται όλο και περισσότεροι οι νέοι που πάσχουν από κάποια καρδιακή νόσο;
- Όχι. Ευτυχώς οι νέοι παραμένουν σταθεροί, γιατί οι νέοι -μέχρι τα 35, αυτό εγώ ονομάζω νέο- είναι όπως ένα πολύ καλό αυτοκίνητο. Είναι δύσκολο ένα καλό αυτοκίνητο στα 5 πρώτα χρόνια χρήσης του να παρουσιάσει προβλήματα. Ανάλογα με το πώς χειρίζεσαι, όμως, αυτό το αυτοκίνητο, στα 15 του θα είναι ολοκαίνουργιο ή στα 15 του θα είναι για πέταμα. Και τα 15 του αυτοκινήτου είναι 50 με 70 στον άνθρωπο. Ό,τι είναι το αυτοκίνητο 15 ετών, είναι ο άντρας 50 με 70 ή η γυναίκα 60 με 70.
«Το άγχος που σκοτώνει την καρδιά είναι το παθολογικό, της εσωστρέφειας, της κατάθλιψης, της απουσίας κοινωνικής ζωής και όχι το παραγωγικό άγχος, που είναι φυσιολογικό.»
- Επηρεάζει ο σύγχρονος τρόπος ζωής την καρδιά μας;
- Ναι, και πολύ θα έλεγα. Αλλά όχι τόσο όσο νομίζουμε. Δηλαδή, έχουμε προσθέσει άγχος και υπερωρίες, αλλά, ενώ θα περιμένατε μια κλισέ απάντηση, ότι «ναι, αυτά σκοτώνουν την καρδιά», οι μελέτες δείχνουν ότι ναι μεν δεν είναι ο υγιής τρόπος ζωής, αλλά δεν είναι η πρωταρχική εστία προβλήματος. Δηλαδή, ένας που δουλεύει 12 ώρες αντί για 8, δε θα δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα στην καρδιά του. Εκείνο που σκοτώνει την καρδιά είναι το παθολογικό άγχος. Ο αγχώδης, ο εσωστρεφής καταπονεί την καρδιά του. Αυτός που έχει άγχος γιατί η δουλειά του έχει 20 επιχειρήσεις και πρέπει να τις συντονίσει, δεν φαίνεται να δημιουργεί κάποια βλάβη στην καρδιά του. Περισσότερο φοβάμαι έναν που κάθεται και τρώγεται με τον εαυτό του γιατί βρέχει σήμερα και γιατί θα βραχεί το σπίτι του και τον εσωστρεφή γιατί δεν έχει τις παρέες του, δεν έμαθε να χαμογελά στη ζωή του. Περισσότερο αυτός με απασχολεί, παρά αυτός που έχει ένα άγχος παραγωγικό. Το άγχος που σκοτώνει την καρδιά είναι το παθολογικό, της εσωστρέφειας, της κατάθλιψης, της απουσίας κοινωνικής ζωής και όχι το παραγωγικό άγχος, που είναι φυσιολογικό.
«Υπάρχουν πάρα πολλοί νέοι άνθρωποι, των οποίων η ερωτική ζωή έχει καταστραφεί από ένα παθολογικό άγχος.»
- Πολύ μεγάλος κίνδυνος το παθολογικό άγχος λοιπόν…
- Ναι! Και δε σκοτώνει μόνο την καρδιά. Σκοτώνει όλο το σώμα. Θα δείτε ότι ο παθολογικός τύπος, αυτός δηλαδή που τρώγεται με τα ρούχα του, που λέει ο λαός, είναι ένας άνθρωπος που έχει πολλές ασθένειες: γαστρίτιδες, κολίτιδες, έρπητα, μόνιμα κάπου πονάει και μόνιμα κάτι έχει. Το δράμα του δεν είναι η καρδιά του. Το δράμα του είναι ότι όλος του ο οργανισμός καταστρέφεται. Η ερωτική του ζωή καταστρέφεται. Υπάρχουν πάρα πολλοί νέοι άνθρωποι, των οποίων η ερωτική ζωή έχει καταστραφεί από ένα παθολογικό άγχος. Κι αυτό, κατά τα δικά μου κριτήρια, είναι χειρότερο από την πάθηση της καρδιάς. Να βλέπεις έναν νέο άνθρωπο, ο οποίος ανήκει στους πάσχοντες.
«Αν πρέπει να απαριθμήσω τους 5 παράγοντες κινδύνου για έναν νέο, οι 3 πρώτοι είναι το κάπνισμα!»
- Ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες συνήθειες που μας δημιουργούν προβλήματα και πώς θα τις ιεραρχούσατε;
- Αυτή είναι πολύ ωραία ερώτηση. Η πιο επικίνδυνη από όλες είναι το κάπνισμα! Μακράν! Δε θα μιλήσω για ναρκωτικά και για βαριά ποτά από τα 16, γιατί αυτό το καταλαβαίνετε, είναι αυτονόητο. Δε χρειάζεται να πω σε έναν νέο «όχι ναρκωτικά». Δε θα μπω στον κόπο. Αλλά, αν πρέπει να απαριθμήσω τους 5 παράγοντες κινδύνου για έναν νέο, οι 3 πρώτοι είναι το κάπνισμα! Και μετά πάμε στον τέταρτο. Είναι θλιβερό ότι ο νέος καπνίζει, θεωρώντας ότι το κάπνισμα είναι κακή συνήθεια. Το κάπνισμα είναι η μισή του υγεία! Αν ένας νέος καπνίζει, έχει τελειώσει το έργο! Ό,τι και να κάνει μετά, είναι θέμα χρόνου να κάνει καρκίνο πνεύμονα, έμφραγμα, καρκίνο ουροδόχου κύστεως, καρκίνο λάρυγγος κ.λπ.
- Ακόμα κι αν καπνίζει μικρό αριθμό τσιγάρων;
Την συνέχεια της συνέντευξης θα την βρείτε εδώ
Επίκαιρα Πρόσωπα
Οι startup που “μαγνητίζουν” | First Cold Brew (Μάνος Αποστολόπουλος)
Μια παρέα τριών φίλων ο Νίκος Θεοδωρής, ο Φώτης Σπίνος και ο Μάνος Αποστολόπουλος με πολύ πάθος, γνώση, εμπειρία προσπαθούσαν από πάντα να προσφέρουν στους πελάτες τους την καλύτερη δυνατή γεύση του καφέ. Έτσι, ξεκίνησαν το εγχείρημά τους να δημιουργήσουν έναν ποιοτικό εμφιαλωμένο καφέ που μπορείς να καταναλωθεί οπουδήποτε και σε οποιαδήποτε στιγμή.
Κύριε Αποστολόπουλε Μάνο, μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για τις σπουδές σας και την πορεία σας μέχρι τώρα;
Οι σπουδές μου ήταν στον τομέα της πληροφορικής, οι οποίες όμως δεν ολοκληρώθηκαν καθώς εκείνο τον καιρό προτίμησα να εργαστώ, αργότερα δεν υπήρχε ο χρόνος και ιδίως η διάθεση να τις συνεχίσω. Παρ όλα αυτά, το γεγονός πως δεν σπούδασα δεν με απέτρεψε να κάνω τα βήματα που ήθελα. Ομοίως οι συνεταίροι μου σπούδασαν σε διαφορετικά πεδία, όπως η ψυχολογία και η μηχανική αυτοκινήτων.
Ποια η έμπνευση πίσω από αυτή την επαγγελματική δραστηριότητα;
Και οι τρεις μας εργαστήκαμε από πολύ νωρίς στον χώρο της εστίασης και στον καφέ, στην πορεία καθώς εξειδικευτήκαμε με αφοσίωση μας στο να σερβίρουμε τον καλύτερο καφέ παντού και πάντα. Προσωπικά ασχολήθηκα με το κομμάτι της κρύας εκχύλισης το 2013 και ανέπτυξα τις γνώσεις μου σε αυτή την μέθοδο. Έξι χρόνια αργότερα, είδα ότι υπήρχε μεγάλο κενό στην ελληνική αγορά και ειδικά στα ποιοτικά εμφιαλωμένα προϊόντα καφέ, καθώς μέχρι τότε υπήρχαν μόνο παρασκευάσματα καφέ με γάλα συντηρητικά και ζάχαρη. Όταν έγινε η πρόταση από τον Φώτη να κάνουμε την δική μας επιχείρηση, πρότεινα να κάνουμε την First Cold Brew δηλαδή την πρώτη και την μοναδική ελληνική εταιρεία παραγωγής εμφιαλωμένων καφέδων κρύας εκχύλισης.
Τι συμβουλές θα δίνατε σε άλλους επιχειρηματίες που θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση;
Οι συμβουλές που έχουμε πλέον είναι αναρίθμητες, αρχικά σε πρακτικά κομμάτια και διαδικασίες, δεν θα σταθώ όμως σε αυτές.
Αυτό που πρέπει να κάνει ένας άνθρωπος που θέλει να ξεκινήσει κάτι δικό του, είναι αρχικά να διαλέξει με σύνεση τους ανθρώπους που θα ξεκινήσει την κοινή αυτή πορεία, να μοιράζετε τις ιδέες του και να μην φοβάται ότι θα τις κλέψουν γιατί δεν είναι η ιδέα το ζήτημα αλλά η ομάδα που την κάνει πραγματικότητα και τέλος να έχει πίστη στο εγχείρημα και υπομονή.
Ποια είναι η πολιτική σας ως προς την βιώσιμη παραγωγή και την κοινωνική ευθύνη;
Προσπαθούμε ιδιαίτερα να μην σπαταλάμε άσκοπα ενέργεια. Σε αυτό βοηθάει και η κρύα εκχύλιση καθώς χρειάζονται λιγότεροι πόροι για να την παραγωγή μας, οπότε θα έλεγε κανείς ότι είναι ένας πιο «πράσινος» καφές, παράλληλα επιλέγουμε συσκευασίες οι οποίες ανακυκλώνονται και σε κάθε μας στάδιο έχουμε ελαχιστοποιήσει τις φύρες. Το υπόλειμμα του καφέ το πετάμε σε καφέ κάδους για οργανικά απορρίμματα και παράλληλα συνεργαζόμαστε με διάφορες εταιρείες που μπορούν να το επαναχρησιμοποιήσουν, όπως για καλλυντικά σαπούνια και οργανικά λιπάσματα.
Ποια είναι η φράση που σας δίνει κουράγιο και έμπνευση να συνεχίσετε όσα έχετε καταφέρει;
Πρωτοπορία, καινοτομία και αφοσίωση για αυτό που κάνουμε,
Να συνεχίσουμε με την ίδια αγάπη γιατί πιστεύουμε ότι αξίζει.
Ποιο είναι το όραμα και οι στόχοι της εταιρείας για το μέλλον;
Στα σχέδια μας είναι να ξεκινήσουμε τις εξαγωγές, για να γίνει όμως αυτό πρέπει πρώτα να αναπτύξουμε επιπλέον την μονάδα παραγωγής.
Θα θέλαμε επίσης να μπορούμε να προσλάβουμε επιπλέον προσωπικό και να γίνει η εταιρεία μας, ένας σταθμός ζωής για περισσότερους ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος.
Μάνος Αποστολόπουλος
Συνιδιοκτήτης και Διευθύνων Σύμβουλος του First Cold Brew
Συνέντευξη από την ομάδα του BusinessWoman
Επίκαιρα Πρόσωπα
Οι startup που “μαγνητίζουν” | Κική και Αντρέα
Το “Naughty Dogs” είναι μια εταιρεία που προέκυψε μέσα από τις φυλακές όσο οι ιδρύτριες της Αντρέα και Κική έμαθαν να δημιουργούν κρέμες και άλλα προϊόντα καλλωπισμού από συνταγές που μοιράζονταν. Πρόκειται για μια επιχείρηση που έχει ως στόχο να προσφέρει αξέχαστα αρώματα μέσα από ποικίλα προϊόντα που κάθονται πάνω στο σώμα με αγάπη και σεβασμό.
Κυρία Κική και κυρία Αντρέα, μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για τις σπουδές σας και την πορεία σας μέχρι τώρα;
Κική: Έχω σπουδάσει ηθοποιός σε δημόσιο ΙΕΚ. Η επαγγελματική μου πορεία μέχρι στιγμής ξεκινάει από το δημοτικό, όπου αγόραζα ζελεδάκια από το σούπερ μάρκετ και τα πουλούσα ακριβότερα σε
μικρές συσκευασίες στους συμμαθητές μου. Έπειτα αναβάθμισα τη δραστηριότητα μου με αξεσουάρ από χάντρες που τα έφτιαχνα μόνη μου σπίτι και τα εμπορευόμουν. Με τα λεφτά που έβγαλα αγόρασα λάπτοπ στο οποίο έγραφα CD τα οποία πουλούσα στους συμμαθητές μου . Έπειτα στην Αθήνα δούλευα ως σερβιτόρα και παράλληλα πουλούσα τσαντάκια. Λέγοντας αστείες ιστορίες από τη
δουλειά μου ως σερβιτόρα έγινα γνωστή , κατάφερα να κάνω επιτυχημένες παραστάσεις και να βγάζω χρήματα με αυτόν τον τρόπο. Ύστερα αφού μάζεψα κάποια χρήματα αποφάσισα να τα επενδύσω ανοίγοντας το naughty dogs με την καλή μου φίλη Αντρέα.
Αντρέα: Έχω σπουδάσει χημικός. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Ρουμάνια. Στα 26 μου αποφάσισα να μεταναστεύσω στην Ελλάδα για να κάνω κάτι καλύτερο για μένα. Η προσαρμογή μου και η επαγγελματική μου πορεία ήταν δύσκολη,δουλεύοντας αρκετά χρόνια στην εστίαση και παράλληλα
μεγαλώνοντας ένα παιδί μόνη μου. Καταλήξαμε σε αυτήν την επιχείρηση με την κολλητή μου φίλη Κική.
Ποια η έμπνευση πίσω από αυτή την επαγγελματική δραστηριότητα;
Επιλέξαμε μαζί με την φίλη μου Κική να ξεκινήσουμε αυτή την επιχείρηση από την επιθυμία μας για ανεξαρτησία. Πάντα θέλαμε να δημιουργήσουμε μια «οικογένεια» την οποία τελικά δημιουργήσαμε, με τα άτομα που εμείς επιλέξαμε να είναι κοντά μας σε αυτό το ταξείδι. Λόγω της δύσκολης επαγγελματικής μας πορείας ήταν ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον που απευθύνεται κυρίως στις γυναίκες.
Τι συμβουλές θα δίνατε σε άλλους επιχειρηματίες που θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση;
Να ρισκάρουν , και να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν ήττες, παρά μόνο μαθήματα.
Μην κάνετε κάτι εφήμερο αλλά χτίστε τη δική σας ιστορία!
Ποια η έμπνευση πίσω από το ιδιαίτερο design και τις ιδιαίτερες ονομασίες των προϊόντων σας;
Καθημερινά παρατηρούμε την ανάγκη του κόσμου να εκφραστεί ελεύθερα. Η ιδέα
μας ήταν αφού όλοι τα σκεφτόμαστε από μέσα μας, γιατί να μη τα βγάλουμε προς
τα έξω;
Οι ονομασίες των προϊόντων δείχνουν και την άποψη μας για τη ζωή, δεν
χρειάζεται να την παίρνουμε στα σοβαρά , όλα εμπεριέχουν χιούμορ μέσα τους, αν
έχει κανείς τα μάτια να το δει. Σίγουρα αυτή η πινελιά έλειπε από την αγορά όπως και
αποδείχθηκε.
Ποια είναι η φράση που σας δίνει κουράγιο και έμπνευση να συνεχίσετε όσα έχετε καταφέρει;
Μία λέξη μας εμπνέει: Η αγάπη
Μπορείτε να μοιραστείτε τυχόν επερχόμενα σχέδια ή πρωτοβουλίες για την εταιρεία σας;
Στα επόμενα δυο χρόνια θα ανοίξουμε δυο φυσικά κατάστημα, ένα στο κέντρο της Αθήνας
και ένα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στο πολύ κοντινό μέλλον, θα λανσάρουμε 20
νέους κωδικούς που σίγουρα θα σας συναρπάσουν οπότε… αναμείνατε στις θέσεις
σας!
Andreea Boboc | Συνιδρυτής Naughty Dogs
Κική Λιτσάκη | Συνιδρυτής Naughty Dogs
Συνέντευξη από την ομάδα του BusinessWoman
Επίκαιρα Πρόσωπα
Παναγιώτα Μαθιουδάκη | Ανακαλύπτοντας την ομορφιά…
Η κυρία Παναγιώτα Μαθιουδάκη είναι απόφοιτη του τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας , του Τ.Ε.Ι. Αθήνας (νυν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής). Στην πορεία της έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων στο τομέα της κοσμητολογίας και της αισθητικής , τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Κυρία Μαθιουδάκη μπορείτε να μας πείτε ποια η έμπνευση πίσω από αυτή την επαγγελματική δραστηριότητα; Τι σας έκανε να θέλετε να ακολουθήσετε αυτό τον δρόμο;
Η φροντίδα. Η φροντίδα και η περιποίηση του υγιούς δέρματος. Η επιστήμη μας αφορά ακριβώς αυτό.
Καθημερινά βιώνουμε έναν αγώνα δρόμου, με αντίπαλο τον χρόνο. Ο ρόλος της αισθητικού είναι να μας βοηθήσει με την φροντίδα της, να διατηρήσουμε την νεανικότητα και την σφριγηλότητα της επιδερμίδας μας. Για αυτό και η σχέση αισθητικού – πελάτισσας είναι πολύ δυνατή, είναι μία σχέση αμφίδρομης εμπιστοσύνης που σπάνια την συναντάς.
Ποια είναι η εξειδίκευση σας στον χώρο της κοσμητολογίας και ποια είναι η γνώμη σας για τη συνεχή εκπαίδευση και προσαρμογή σε νέες τάσεις στον κλάδο που δραστηριοποιείστε;
Αγαπάω πολύ το πρόσωπο. Είναι ο καθρέφτης μας, είναι το πρώτο πράγμα που θα δει κάποιος όταν μας συναντήσει, λέει την αλήθεια για εμάς. Προσπαθώ να παρακολουθώ όλες τις νέες τάσεις, νέα δραστικά συστατικά, νέα προϊόντα και τεχνολογίες. Κάθε χρόνο προσπαθώ να παρευρίσκομαι σε όλα τα σημαντικά διεθνή συνέδρια , ώστε να ανακαλύπτω από τους πρώτους τις καινοτομίες και το που οδηγούνται η αισθητική και η κοσμητολογία. Θεωρώ σημαντικό να μην μένεις πίσω, ειδικά σε μία επιστήμη που συνεχώς εξελίσσεται και τις τελευταίες δεκαετίες έχει κάνει άλματα προόδου.
Ποια είναι η φιλοσοφία πίσω από το κέντρο αισθητικής σας; Πώς διασφαλίζετε την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχετε;
Η φιλοσοφία η δική μου και των συνεργατών μου βασίζεται στον συνδυασμό της καινοτομίας και της διαχρονικότητας. Θα επιλέξουμε το μοντέρνο αλλά δεν θα εγκαταλείψουμε το κλασικό, το δοκιμασμένο, το αποτελεσματικό. Για παράδειγμα, ο βαθύς καθαρισμός αποτελεί το Α και το Ω για τη σωστή περιποίηση του προσώπου. Παρά την εξέλιξη στην κοσμητολογία τα στάδια του παραμένουν ίδια. Η κύρια μας προτεραιότητα είναι η επιστημονική προσέγγιση στις υπηρεσίες που παρέχουμε. Επιλέγουμε προσεκτικά και με αυστηρά κριτήρια τις συνεργασίες μας. Χρησιμοποιούμε μόνο πιστοποιημένα και αξιόπιστα μηχανήματα και προϊόντα, με κλινικές μελέτες που αποδεικνύουν αυτό που υπόσχονται. Επιπλέον, διατηρούμε υψηλά πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας σε όλες μας τις διαδικασίες..
Ούσα ειδικός, ποιες θα λέγατε ότι είναι οι τελευταίες και πιο ενδιαφέρουσες τάσεις της κοσμητολογίας;
Το νέο trend είναι τα εξωσώματα. Τα εξωσώματα είναι νανοκυστίδια που παράγονται από όλα τα ευκαρυωτικά κύτταρα. Χρησιμεύουν ως ένα φυσικό σύστημα επικοινωνίας μεταξύ των κυττάρων. Λειτουργούν ως αγγελιοφόροι, στέλνοντας σήματα στα κύτταρα και πυροδοτώντας την αναγέννηση των κουρασμένων και ανενεργών κυττάρων του δέρματος. Ολοένα και περισσότερα εργοστάσια παραγωγής καλλυντικών προσπαθούν να τα ενσωματώσουν στις φόρμουλές τους, αναπτύσσοντας νέες θεραπείες και σκευάσματα που βασίζονται στις ιδιότητες τους.
Μπορείτε να μοιραστείτε τυχόν επερχόμενα σχέδια ή πρωτοβουλίες που οραματίζεστε;
Πρόσφατα επενδύσαμε επιχειρηματικά στον κλάδο του φαρμακείου. Είναι μία διαχρονική , αλλά συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά. Με τους συνεργάτες μου και μία ομάδα επιστημόνων εργαζόμαστε στην ανάπτυξη μίας καινοτόμου σειράς δερμοκαλλυντικών χρησιμοποιώντας φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες και ανανεώσιμα υλικά. Θα μου επιτρέψετε όμως, να σας πω περισσότερα για αυτό στο μέλλον.
Παναγιώτα Μαθιουδάκη,
Αισθητικός – Κοσμητολόγος, Επιχειρηματίας.
Ιδιοκτήτρια των Laserskin Solutions (www.laserskin.gr)
Συνέντευξη από την ομάδα του BusinessWoman
-
Videos
Πέγκυ Μουζάκη | 3 Βήματα που μπορείς να κάνεις όταν νιώθεις οτι είσαι έτοιμη/ος να “εκραγείς”!
-
Videos
Η ιστορία του BusinessWoman
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
Οι startup που “μαγνητίζουν” | Στεφανία Φράρου
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
Παναγιώτα Μαθιουδάκη | Ανακαλύπτοντας την ομορφιά…
-
Videos
Πέγκυ Μουζάκη | Επικοινωνία και Συγκρούσεις με Αποδοχή, Κατανόηση και Σεβασμό
-
Τουρισμός
Το Μέλλον του Τουρισμού
-
Videos
Πέγκυ Μουζάκη | 5 Αλήθειες για να επικοινωνήσουμε με κάποιον άνθρωπο
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
Οι startup που “μαγνητίζουν” | Μαριλένα Πατέρα