Υγεία
Χαλβάς: πόσο θρεπτικό είναι το γλυκό της νηστείας;

Πόσες θερμίδες έχει ο χαλβάς; Πόση ποσότητα να καταναλώσω; Ποια είναι η διατροφική του αξία; Αν αναζητάτε τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα τότε δεν έχετε παρά να συνεχίσετε την ανάγνωση.
Ο χαλβάς αποτελεί αναμφισβήτητα το πιο διαδεδομένο γλυκό της νηστείας και όχι μόνο. Η ιστορία του είναι μακροχρόνια καθώς αποτελεί παραδοσιακό γλυκό εδώ και αρκετές γενιές. Όσον αφορά την ονομασία του φαίνεται να προέρχεται από την αραβική λέξη «hulw» (χαλβά), που σημαίνει γλυκό.
Στο κείμενο που ακολουθεί θα δούμε μαζί τα κυριότερα είδη χαλβά, τα υλικά, τη διατροφική τους αξία αλλά και τα οφέλη από την κατανάλωσή τους ώστε να κάνετε την κατάλληλη επιλογή στο τραπέζι της σαρακοστής.
Ποια είναι τα είδη του χαλβά;
Τα κυριότερα είδη χαλβά που συναντάμε σήμερα στην αγορά είναι:
- Ο χαλβάς από ταχίνι (σησαμένιος)
- Ο χαλβάς από αλεύρι
- Ο Σιμιγδαλένιος
Ποια είναι η διατροφική αξία του χαλβά;
Τα τρία είδη χαλβά που μόλις αναφέραμε διαφέρουν σημαντικά στα υλικά παρασκευής τους με αποτέλεσμα να διαφοροποιείται και η θερμιδική και η θρεπτική τους αξία. Πάμε λοιπόν να δούμε ποια είναι η διατροφική αξία τους καθενός ξεχωριστά.
Χαλβάς από ταχίνι (σησαμένιος)
Ο χαλβάς από ταχίνι ή αλλιώς σησαμένιος χαλβάς έχει ως βασικά υλικά
- το ταχίνι,
- το μέλι και
- τους ξηρούς καρπούς
Ποια οφέλη προσφέρει στην υγεία και τη διατροφή μας;
Καλά λιπαρά και λιγνάνες για την υγεία της καρδιάς
Λόγω της περιεκτικότητάς του σε ταχίνι και σε ξηρούς καρπούς μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Αρχικά, αποτελεί πηγή μονοακόρεστων και πολυακόρεστων «καλών» λιπαρών οξέων, τα οποία συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς και την προστασία από την εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων.
Ταυτόχρονα, ο σησαμένιος χαλβάς, είναι πλούσιος σε λιγνάνες. Οι λιγνάνες ανήκουν στην κατηγορία των φυτοοιστρογόνων, ενώσεων δηλαδή που μιμούνται τη δράση των γυναικείων ορμονών και φαίνεται να δρουν ευεργετικά για την υγεία της καρδιάς.
Ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορος για γερά οστά
Επιπροσθέτως, ο σησαμένιος χαλβάς είναι καλή πηγή ασβεστίου, μαγνησίου και φωσφόρου, συστατικά απαραίτητα για την υγεία των οστών τη λειτουργία του μυϊκού και του νευρικού συστήματος.
Όσον αφορά το μυϊκό σύστημα, λόγω των ξηρών καρπών ο χαλβάς αποτελεί καλή πηγή πρωτεϊνών ιδίως στην περίοδο της νηστείας όπου οι ζωικές πρωτεΐνες απουσιάζουν από τη διατροφή.
Βιταμίνες του συμπλέγματος Β για ενέργεια
Επιπλέον, περιέχει βιταμίνες Β1, Β2 και νιασίνη οι οποίες ενισχύουν την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και συμβάλλουν στο μεταβολισμό των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και των λιπών και την παραγωγή ενέργειας.
Ποιο είναι όμως το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του;
Το μεγαλύτερο ίσως πλεονέκτημα του χαλβά έναντι των υπολοίπων γλυκών είναι η αντικατάσταση της ζάχαρης με μέλι. Το μέλι αποτελεί καλύτερη γλυκαντική ουσία η οποία προσδίδει έντονη γλυκιά γεύση και σε αντίθεση με τη ζάχαρη μας εφοδιάζει με βιταμίνες, μικροθρεπτικά συστατικά και φυσικά σάκχαρα.
Tip: Ελέγξτε την ετικέτα του χαλβά που αγοράζετε αποφύγετε όσους περιέχουν σιρόπι γλυκόζης ή φρουκτόζης στην ετικέτα και επιλέξτε κάποιον που να περιέχει μέλι ως γλυκαντικό.
Πόσες θερμίδες περιέχει ο σησαμένιος χαλβάς;
Ο σησαμένιος χαλβάς στην αγορά υπάρχει με μία ευρεία γκάμα γευστικών επιλογών που περιλαμβάνουν χαλβά με κακάο, με βανίλια, με μαστίχα με ξηρούς καρπούς, με σοκολάτα, κ.α. Η διατροφική τους αξία συνοψίζεται στον πίνακα που ακολουθεί:
Πόσο μπορώ να καταναλώσω;
Ο χαλβάς αποτελεί ένα «θερμιδικά πυκνό» τρόφιμο καθώς σε μικρή ποσότητα περιέχει αρκετές θερμίδες.
Ως εκ τούτου, μία καλή ποσότητα είναι αυτή των 30γρ, όσο δηλαδή το μέγεθος ενός σπιρτόκουτου, 1-2 φορές την ημέρα ανάλογα τις ημερήσιες ανάγκες σας.
Tip: Αν δυσκολεύεστε να αντισταθείτε και να καταναλώσετε μικρή ποσότητα αποφύγετε να αγοράσετε τη μεγάλη συσκευασία. Πλέον, υπάρχουν συσκευασίες των 30γρ που θα σας βοηθήσουν να έχετε τον έλεγχο της μερίδας που καταναλώνετε!
Χαλβάς από αλεύρι: Η παραδοσιακή επιλογή
Αναπολώντας στιγμές της παιδικής μου ηλικίας από το σπίτι της γιαγιάς μου την περίοδο της νηστείας δε θα μπορούσα να μην αναφέρω την εκδοχή του χαλβά από αλεύρι. Πρόκειται για μία παραδοσιακή συνταγή η οποία παρασκευάζεται με βασικά υλικά:
- το αλεύρι
- το ελαιόλαδο
- την κανέλα
- το καρύδι
- το πετιμέζι
Σερβίρετε σε μικρές μερίδες σχηματισμένες στο χέρι με το κουτάλι.
Ποια είναι η διατροφική αξία του χαλβά με αλεύρι;
Ελαιόλαδο & καρύδια για την υγεία της καρδιάς
Αρχικά, λόγω του ελαιόλαδου είναι πλούσιος σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα.
Ως εκ τούτου εμφανίζει θετικές επιδράσεις στην υγεία της καρδιάς η αντικατάσταση των κορεσμένων λιπαρών της διατροφής μας με μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά βελτιώνει τα λιπίδια του αίματος και μειώνει την ολική αλλά και την LDL «κακή» χοληστερόλη.
Επιπλέον, είναι μία εξαιρετική πηγή φαινολικών αντιοξειδωτικών που προστατεύουν τα λιπίδια του αίματος, και την LDL «κακή» χοληστερόλη, από την οξείδωση μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο για δημιουργία αθηρωματικής πλάκας.
Τέλος, χάρις στα καρύδια περιέχει απαραίτητα ακόρεστα λιπαρά οξέα τα οποία συμβάλλουν επίσης θετικά στην υγεία της καρδιάς.
Πετιμέζι για γλυκιά γεύση και σίδηρο
Ως γλυκαντικό στην περίπτωση του χαλβά από αλεύρι χρησιμοποιείται το πετιμέζι. Όπως και στο σησαμένιο χαλβά η αντικατάσταση της ζάχαρης αναβαθμίζει τη διατροφική του αξία.
Το πετιμέζι είναι το σιρόπι που παρασκευάζεται βράζοντας και ξαφρίζοντας τον χυμό των πατημένων σταφυλιών (τον μούστο). Η αντικατάσταση της ζάχαρης από πετιμέζι εφοδιάζει το χαλβά από αλεύρι με βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο και σίδηρο.
Κανέλα σύμμαχος στην αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη
Τέλος ο χαλβάς από αλεύρι περιέχει κανέλα η οποία φαίνεται να έχει αντιμικροβιακή και αντιθρομβωτική δράση καθώς και θετικές επιδράσεις στη ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ.
Σιμιγδαλένιος Χαλβάς: Είναι το ίδιο υγιεινός;
Ας περάσουμε τώρα στο σιμιγδαλένιο χαλβά. Εδώ τα υλικά διαφοροποιούνται αρκετά καθώς ο σιμιγδαλένιος χαλβάς παρασκευάζεται χρησιμοποιώντας κυρίως:
- σιμιγδάλι
- ζάχαρη
- λάδι ή βούτυρο
- αμύγδαλα
Πολλές φορές θεωρείται ως πιο υγιεινή επιλογή καθώς περιέχει λιγότερες θερμίδες από το σησαμένιο. Ωστόσο, όπως σε κάθε τρόφιμο έτσι ο και στο χαλβά δε θα πρέπει να αξιολογούμε μόνο τη «θερμιδική πυκνότητα» αλλά και τη «θρεπτική πυκνότητα» του τροφίμου.
Υλικά και διατροφική αξία
Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς παρασκευάζεται με βούτυρο. Το γεγονός αυτό αυξάνει την περιεκτικότητά του σε κορεσμένα λιπαρά τα οποία με τη σειρά τους αυξάνουν την «κακή» (LDL) χοληστερόλη και την αθηρωματική πλάκα και σχετίζονται με την εμφάνιση καρδιαγγειακών επεισοδίων.
Επιπλέον, στην παρασκευή του χρησιμοποιείται αρκετή ποσότητα ζάχαρης η οποία το μόνο που προσφέρει στον οργανισμό μας είναι «κενές θερμίδες» αφού μας προσδίδει μόνο ενέργεια χωρίς κανένα θρεπτικό συστατικό.
Με δεδομένα όλα τα προηγούμενα είναι σαφές πως λόγω των υλικών του άρα και της ποιότητας των θερμίδων δεν αποτελεί εξίσου θρεπτική επιλογή όσο ο σησαμένιος χαλβάς αλλά και ο χαλβάς με αλεύρι!
Tip: Αν ωστόσο προτιμάτε το σιμιγδαλένιο, φτιάξτε το δικό σας, μειώνοντας την ποσότητα της ζάχαρης και αντικαθιστώντας το βούτυρο με μαργαρίνη που περιέχει και βούτυρο ή ελαιόλαδο!
Τι να κρατήσετε;
Ο χαλβάς αποτελεί μία υγιεινή επιλογή γλυκού για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο. Επιλέξτε χαλβά από ταχίνι (σησαμένιο) ή χαλβά με αλεύρι καθώς λόγω των υλικών παρασκευής τους υπερτερούν σε θρεπτικά συστατικά και προσφέρουν ευεργετικά οφέλη για την υγεία. Απολαύστε το χαλβά έχοντας πάντα κατά νου τη συχνότητα και το μέγεθος της μερίδας.
Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!
Διατροφή
Η σημασία του Ασβεστίου στην Παιδική Ηλικία

Η ισορροπημένη διατροφή που να καλύπτει τις ανάγκες του οργανισμού σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά είναι πολύ σημαντική σε όλα τα στάδια της ζωής. Ιδιαίτερα, η επάρκεια της διατροφής σε θρεπτικά συστατικά είναι μείζονος σημασίας στην παιδική ηλικία, καθώς με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η σωματική και νοητική ανάπτυξη του παιδιού και θωρακίζεται η υγεία του, όχι μόνο βραχυπρόθεσμα, αλλά και μακροπρόθεσμα.
Ένα από τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά στην παιδική ηλικία είναι το ασβέστιο, το οποίο κατέχει δομικό και λειτουργικό ρόλο στον οργανισμό. Αποθηκεύεται στα οστά, στα δόντια και στο αίμα. Συμμετέχει στη ρύθμιση της καρδιακής και νευρικής λειτουργίας, στην πήξη του αίματος και στη μυϊκή συστολή, καθώς και συμβάλλει στη λειτουργικότητα διαφόρων ενζύμων και ορμονών.
Ο οργανισμός έχει αναπτύξει διαφόρους ομοιοστατικούς μηχανισμούς, έτσι ώστε να διατηρεί τα επίπεδα του ασβεστίου στο αίμα σε φυσιολογικά επίπεδα. Ένας από αυτούς είναι η αποδέσμευση ασβεστίου από τα οστά, γεγονός που καθιστά πολύ σημαντική την επαρκή πρόσληψη ασβεστίου στην παιδική ηλικία για να μην τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και το χτίσιμο του σκελετού. Μέχρι τα 30-35 περίπου έτη, άλλωστε, αποκτάμε τη μέγιστη οστική πυκνότητα.
Πόσο ασβέστιο χρειάζεται ένα παιδί;
Οι ημερήσιες ανάγκες σε ασβέστιο εξαρτώνται, κυρίως, από την ηλικία. Οι μεγαλύτερες ανάγκες συναντώνται στην προεφηβική ηλικία όπου ο ρυθμός ανάπτυξης είναι πολύ γρήγορος.
Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι ημερήσιες ανάγκες παιδιών σε ασβέστιο, καθώς και οι συνιστώμενες μερίδες γαλακτοκομικών ανά ηλικιακή ομάδα.

1 μερίδα γαλακτοκομικών ισοδυναμεί με:
- 1 ποτήρι γάλα (250ml).
- ½ ποτήρι συμπυκνωμένο γάλα εβαπορέ (125ml).
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200γρ).
- 1 κομμάτι τυρί μεγέθους σπιρτόκουτου (30γρ) ή 1 φέτα τυρί του τοστ.
- 2 κουταλιές της σούπας μαλακό τυρί, π.χ. κατίκι.
Η περιεκτικότητα των γαλακτοκομικών σε ασβέστιο δεν επηρεάζεται από το περιεχόμενό τους σε λιπαρά.
Εναλλακτικές πηγές ασβεστίου
Πέραν από τα γαλακτοκομικά, υπάρχουν εναλλακτικές πηγές ασβεστίου που μπορούν να ενσωματωθούν με ποικιλία στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής. Αυτές είναι:
- μικρά ψάρια που τρώγονται με το κόκαλο, όπως ο γαύρος
- ξηροί καρποί και σπόροιτόφου
- ταχίνι
- όσπρια
- πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το μπρόκολο
- αποξηραμένα φρούτα
- κινόα
- υποκατάστατα γάλακτος
- τρόφιμα εμπλουτισμένα με ασβέστιο, όπως τα δημητριακά και οι χυμοί
Ένας ακόμη τρόπος για να ενισχύσεις την διαιτητική πρόσληψή του παιδιού σε ασβέστιο είναι επιλέγοντας μπισκότα τύπου Μιράντα με αλεύρι ολικής άλεσης, γάλα και ασβέστιο, που αποτελεί μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή.
Αν μάλιστα τα συνδυάσει με κάποια πηγή πρωτεΐνης (π.χ. γιαούρτι) και κάποιο φρούτο θα λάβει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και καλύτερο κορεσμό.
Στο συγκεκριμένο κείμενο θα διαβάσετε, μεταξύ άλλων:
– Πόσο ασβέστιο χρειάζεται ένα παιδί;
– Εναλλακτικές πηγές ασβεστίου
– Παραδείγματα γευμάτων και σνακ πλούσιων σε Ασβέστιο
– Πληροφορίες για την απορρόφηση ασβεστίου
Πηγή:https://www.mednutrition.gr
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ:
www.mednutrition.gr/portal/lifestyle/diatrofi/17734-i-simasia-tou-asvestiou-stin-paidiki-ilikia
Υγεία
Τα οφέλη των Σνακ σε μια Ισορροπημένη Διατροφή

Μπορεί στο άκουσμα της λέξης «σνακ» το μυαλό σας να πηγαίνει σε αλμυρά και γλυκά σνακ όπως πατατάκια, pop corn, σοκολάτα, ωστόσο, η λέξη «σνακ» δηλώνει απλώς την κατανάλωση κάποιου τροφίμου ή ροφήματος ανάμεσα στα κυρίως γεύματα! Το βασικό κίνητρο πίσω από την κατανάλωση σνακ είναι η πείνα, αλλά φαίνεται πως υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο στην κατανάλωση σνακ, όπως η ώρα της ημέρας, η διαθεσιμότητα σνακ, το κοινωνικό μας περιβάλλον (φίλοι, συνάδελφοι κλπ), το φυσικό μας περιβάλλον κ.ά.
Για παράδειγμα, πόσες φορές καταναλώσατε κάτι στη δουλειά επειδή το είχε φέρει κάποιος συνάδελφος και σας το προσέφερε ή σας επηρέασε; Ή πόσες φορές έχετε δει μία μπάρα δημητριακών στο πάγκο της κουζίνας και την καταναλώσατε, ενώ εάν δεν την είχατε δει μπορεί να μην κάνατε σνακ;
Είναι καλή Ιδέα να έχετε Σνακ μέσα στην Ημέρα;
Γενικά ναι, είναι καλή ιδέα να έχετε σνακ μέσα στην ημέρα, ωστόσο το είδος και η ποσότητα του σνακ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα όταν το σνακ είναι φρούτα, ξηροί καρποί, μπάρες δημητριακών ολικής άλεσης, γιαούρτι, τυρί, αυγό και σαφώς διαφορετικό εάν είναι σοκολάτα, ντόνατ, πατατάκια. Ας δούμε πιο αναλυτικά τα οφέλη των υγιεινών και ισορροπημένων σνακ.
Παρέχουν πολύτιμα Θρεπτικά Συστατικά που ίσως να μη λαμβάνετε από τα κυρίως Γεύματα
Τα σνακ μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμο συστατικό μίας ισορροπημένης διατροφής. Αρκετές φορές στο γραφείο δέχομαι την ερώτηση: «Μα θα φάω και 3 κυρίως γεύματα και 2 σνακ; Πολλά δεν είναι; Να φάω μόνο τα κυρίως;». Ένας από τους λόγους που θέλουμε να έχετε στη διατροφή σας σνακ είναι γιατί σε αυτά τα σνακ βάζουμε τροφές που συνήθως δεν περιέχονται στα κυρίως γεύματα, όπως τα φρούτα, τους ξηρούς καρπούς, τις μπάρες δημητριακών, το γιαούρτι και άλλα τρόφιμα που υποστηρίζουν την ισορροπία και την ποικιλία στη διατροφή σας! Είναι δηλαδή ένας έξυπνος τρόπος να προσθέσουμε στη διατροφή απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στη συνολική υγεία και ευεξία σας.
Μπορούν να μειώσουν το Αίσθημα Πείνας και την Υπερκατανάλωση Φαγητού
Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση σνακ με αυξημένη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερο αίσθημα κορεσμού και κατανάλωση λιγότερων θερμίδων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ακόμα και η κατανάλωση σνακ υψηλού σε υδατάνθρακες, ακόμα και πριν τον ύπνο, φαίνεται ότι μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερο κορεσμό το επόμενο πρωί!
Επιπλέον, η ένταξη σνακ στη διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την υπερκατανάλωση φαγητού λόγω έντονης πείνας, καθώς εάν αφήσετε πολλές ώρες να περάσουν από το ένα γεύμα στο άλλο, μπορεί να καταλήξετε να καταναλώνετε αρκετά μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού στο επόμενο γεύμα, από αυτή που θα τρώγατε φυσιολογικά! Σκεφτείτε τα σνακ σαν μια ομαλή μετάβαση από το ένα κυρίως γεύμα στο επόμενο.
Για να αυξήσετε τις πιθανότητες κορεσμού, συνδυάστε διαφορετικές τροφές μεταξύ τους, όπως φρούτο με μπάρα δημητριακών ολικής άλεσης εμπλουτισμένη με ασβέστιο και σίδηρο και ξηρούς καρπούς ή γιαούρτι με δημητριακά πρωινού ολικής, φρούτο και σπόρους.
Σας παρέχουν Ενέργεια για την ομαλή Αύξηση των επιπέδων Γλυκόζης
Ένα από τα κύρια οφέλη της κατανάλωσης σνακ ως μέρος μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής είναι η ικανότητα διατήρησης σταθερών επιπέδων ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όταν μένετε πολλές ώρες χωρίς φαγητό, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πέφτουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, οδηγώντας σε κόπωση και ευερεθιστότητα. Τα κατάλληλα σνακ μπορούν να βοηθήσουν στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των γευμάτων, αποτρέποντας τις έντονες αυξομειώσεις γλυκόζης και ενέργειας.
Μπορούν να σας Βοηθήσουν στον Έλεγχο του Βάρους
Στο θέμα του βάρους οι έρευνες είναι ανάμεικτες, καθώς τα σνακ μπορούν να οδηγήσουν σε μείωση βάρους, σε σταθεροποίηση ή και σε αύξηση! Για να σας βοηθήσουν στον έλεγχο του βάρους χρειάζεται να δώσετε βάση στον αριθμό των σνακ και στον όγκο των σνακ.
Ως προς τη συχνότητα, 1-2 σνακ είναι αρκετά εάν έχετε καθιστική ζωή, ενώ εάν έχετε πιο δραστήρια καθημερινότητα μπορείτε να φτάσετε και τα 2-3 σνακ την ημέρα.
Ως προς την ποσότητα, μια μερίδα σνακ πρέπει να είναι αρκετή για να χορτάσετε ελαφρώς, μέχρι το επόμενο γεύμα. Ένας γενικός εμπειρικός κανόνας είναι να στοχεύσετε σε περίπου 150-250 θερμίδες ανά σνακ. Αυτό ισοδυναμεί με ένα μήλο συν μία μπάρα δημητριακών ολικής άλεσης με κάτω από 90 θερμίδες/μπάρα ή/και 1 χούφτα ξηρών καρπών. Εάν επιλέξετε ένα συσκευασμένο σνακ, όπως οι μπάρες, ελέγχετε την ετικέτα ώστε να μάθετε ποια είναι η μερίδα.
Συμπερασματικά
Τα σνακ μπορεί να αποτελέσουν ένα πολύτιμο συστατικό μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής. Επιλέγοντας σνακ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες, σύνθετους υδατάνθρακες, καλά λιπαρά και πρωτεΐνη και προσέχοντας την ποσότητα, αλλά και τη συχνότητα κατανάλωσής τους, μπορείτε να απολαύσετε τα οφέλη τους στην υγεία και την ευεξία σας!
Για περισσότερα πατήστε εδώ: https://www.mednutrition.gr/portal/lifestyle/diatrofi/17727-ta-ofeli-ton-snak-se-mia-isorropimeni-diatrofi?utm_source=newsletter_2874&utm_medium=email&utm_campaign=copy&acm=39140_2874
Υγεία
Η Affidea Ελλάδος πρωτοστατεί στην επιστημονική εκπαίδευση της Υπερηχοτομογραφίας

Διαδικτυακά Εκπαιδευτικά Σεμινάρια για επαγγελματίες υγείας από τον Ευρωπαϊκό Όμιλο Affidea, με κέντρο την Ελλάδα
Η Affidea Ελλάδος, δίνοντας έμφαση στην επιστημονική εκπαίδευση, πρωτοστατεί στην εκπαίδευση του Ευρωπαϊκού Ομίλου στον τομέα των Υπερήχων, λόγω του εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού της καθώς και του πρωτοποριακού εξοπλισμού Υπερήχων που βασίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη.
Ο πρώτος κύκλος των διαδικτυακών εκπαιδευτικών σεμιναρίων του Ομίλου Affidea με θέμα την σύγχρονη Υπερηχοτομογραφία είναι αφιερωμένος αποκλειστικά στους επαγγελματίες υγείας της εταιρείας, στην διάρκεια του οποίου διακεκριμένοι συνεργάτες του Ομίλου θα αναλύσουν την αξία της Ακτινολογίας στην σύγχρονη Κλινική Πράξη αλλά και στην Προληπτική Ιατρική. Την επιστημονική ευθύνη των εκπαιδευτικών σεμιναρίων έχει ο αγγειολόγος-ακτινολόγος του Ομίλου Affidea, Δρ Νικόλαος Λιάσης, ως μέντορας και Πρόεδρος.
Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών σεμιναρίων, που θα διεξάγονται στην αγγλική γλώσσα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για όλες τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στην Υπερηχοτομογραφία. Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σειρά διαλέξεων από έμπειρους ομιλητές σε διάφορες κλινικές ειδικότητες και να ακούσουν διακεκριμένους συναδέλφους τους από το εξωτερικό και ιατρούς από δημόσια νοσοκομεία της χώρας, που θα παρουσιάσουν τις πιο πρόσφατες αλλά και τις επερχόμενες σημαντικές καινοτομίες που θα δώσουν λύσεις για την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων.
Αποστολή των εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Affidea, του μεγαλύτερου παρόχου υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στην Ευρώπη, είναι να καλλιεργήσουν και να προάγουν την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας του Ομίλου αλλά και την συνεχή επαγγελματική τους ανάπτυξη.
Σχετικά με τον Όμιλο Affidea
Ο Όμιλος Affidea αποτελεί σήμερα τον κορυφαίο ιδιωτικό φορέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ευρώπη με δραστηριότητα σε 15 χώρες.
Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2005 με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας για όλους, μέσω ενός Πανελλαδικού Δικτύου Διαγνωστικών Κέντρων, κι εξασφαλίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας.
Ο Όμιλος Affidea εφαρμόζει κατ’ αποκλειστικότητα το πρόγραμμα βελτιστοποίησης της δόσης ακτινοβολίας Dose Excellence κατά τη διενέργεια της αξονικής τομογραφίας. Όλα τα κέντρα του Ομίλου Affidea είναι πιστοποιημένα κατά το διεθνές πρότυπο ISO 9001 και τα βιοπαθολογικά εργαστήρια διαπιστευμένα από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) κατά το ISO 15189.
Η αρτιότητα του σύγχρονου εξοπλισμού, η επιβεβαιωμένη αξιοπιστία και η διεθνής αναγνώριση των αποτελεσμάτων του Ομίλου Affidea καταδεικνύονται από τις διακρίσεις και τις στρατηγικές συνεργασίες του στο χώρο της υγείας.
-
Ψυχολογία
Πώς να αποκτήσεις ακριβώς αυτό που θέλεις;
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
«Αφιέρωμα» Η Αρκαδία επιχειρεί: Παναγιώτα Τρουπή
-
Τουρισμός
Αναπτυξιακό Διεθνές Συνέδριο στη Δυτική Ελλάδα “Ναύπακτος 2030”
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
«Αφιέρωμα» Η Αρκαδία επιχειρεί: Νάντια Μπαζιωτάκη
-
Τουρισμός
Επίτιμα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Γυναικών στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό/HAWCT οι κυρίες Ολυμπία Αναστασοπούλου και Λίλα ντε Τσάβες
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
«Αφιέρωμα» Η Αρκαδία επιχειρεί: Βίβιαν Μανωλέσου
-
Τουρισμός
Press Conference για τις ανάγκες ενημέρωσης των δράσεων του έργου CapTour
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
«Αφιέρωμα» Η Αρκαδία επιχειρεί: Χριστίνα Μανιάτη