Connect with us

Ψυχολογία

Πώς να πετύχεις τους στόχους σου.. 9 απλά βήματα!

Μπορεί απλά να σκέφτεσαι.. (και σίγουρα θέλεις), τις παρακάτω εκφράσεις..

Θέλω να πετύχω τους στόχους μου!

Θέλω να μάθω τρόπους, τεχνικές για να το πετύχω!

Εξαιρετικά θα σου πω εγώ! Μαζί με ένα τεράστιο Μπράβο..

Και κάπως έτσι απλά, αυτό θα μπορούσε να είναι το πιο σύντομο άρθρο που έχω γράψει ποτέ..

[Ίσως το μόνο που θα σου έλεγα  να μάθεις θα ήταν.. “Πώς να παραμείνεις κινητοποιημένος..”]

Όμως μισό λεπτό.. πριν κλείσω τόσο απλά το συγκεκριμένο άρθρο, θα σου κάνω μια σημαντική ερώτηση..

“Έχεις στόχους;”

Οι περισσότεροι είναι αλήθεια, ΔΕΝ έχουν στόχους, έχουν μόνο επιθυμίες και οι επιθυμίες αυτές δεν είναι στόχοι. Οι επιθυμίες είναι απλά αόριστες λέξεις, χωρίς δύναμη και χωρίς κίνητρα για να γίνουν πραγματικότητα.

“Στόχοι Χωρίς Πλάνο, Είναι απλές επιθυμίες“

Θα μπορούσα λοιπόν, να σε διδάξω πώς να πετύχεις τους στόχους σου, αλλά πώς θα μπορούσα να σε βοηθήσω αν εσύ δεν έχεις ξεκάθαρους στόχους;

Για μερικούς, οι στόχοι έχουν πραγματικά μεγάλη σημασία και για κάποιους άλλους, όχι και τόσο πολύ. Κάποιοι τους θεωρούν απαραίτητους και άλλοι απλά αδιαφορούν. Για κάποιους είναι “μπελαλίδικο” να καθορίσουν τους στόχους τους και να τους ακολουθήσουν, όπως υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι δηλώνουν ευτυχισμένοι χωρίς στόχους.

Είναι εχθρός ακόμα και όταν έχεις τελειώσει και έχεις καταφέρει αυτό το κάτι..

Είναι εχθρός όταν είσαι στην διαδικασία για να πετύχεις κάτι..

Είναι εχθρός όταν ξεκινάς κάτι..

Και η ερώτηση είναι σωστή.. “Είναι απαραίτητοι τελικά οι στόχοι;”

Να ξέρεις ότι όλοι μας έχουμε στόχους! Αλλά οι περισσότεροι από  αυτούς είναι μικρής αξίας/σημασίας στόχοι. Όπως για παράδειγμα να μάθεις να εκτελείς μια νέα συνταγή, να δειπνήσεις σε ένα καλό εστιατόριο, να δεις την νέα ταινία που προβάλλεται στους κινηματογράφους με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο σου ηθοποιό κλπ.

Εξίσου σημαντικοί θα σκεφτείς..

Υπάρχουν όμως και μεγαλύτεροι στόχοι, όπως για παράδειγμα η εύρεση μιας θέσης εργασίας, η απόκτηση ενός πτυχίου, περισσότερα χρήματα, η αγορά ενός καινούργιου αυτοκινήτου, μιας μηχανής.. η πραγματοποίηση ενός (ονειρεμένου) ταξιδιού..

Και φυσικά υπάρχουν και ακόμα μεγαλύτεροι στόχοι, όπως είναι η δημιουργία οικογένειας, η αγορά ενός σπιτιού, η επιτυχία στα επαγγελματικά σου..

“Όσο μεγαλύτερος ο στόχος, τόσο μικρότερος ο αριθμός εκείνων που τον ακολουθούν ”

Να θυμάσαι: Οι στόχοι δεν σχετίζονται μόνο με τον οικονομικό παράγοντα. Το να βρεις το άλλο σου μισό, να αναπτύξεις νέες δεξιότητες ή να δυναμώσεις την αυτοπεποίθηση σου, είναι επίσης στόχοι.

Και για να επιτευχθεί ένας στόχος, χρειάζεται να προχωρήσεις πιο μακριά από την επιθυμία,  πιο μακριά από την φαντασία. Χρειάζεται να υπάρχει ένας σαφής και καλά σχεδιασμένος στόχος,  μαζί με  μια αστείρευτη επιθυμία.

Παρακάτω θα βρεις 9 βήματα, που θα σου δείξουν το μονοπάτι που χρειάζεται να ακολουθήσεις για να πετύχεις τους στόχους σου:

#1. Καθόρισε τον στόχο σου με σαφήνεια

Δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα αν δεν ξέρεις τι θέλεις. Αφιέρωσε σε αυτό το βήμα όσο χρόνο χρειάζεται. Εάν δεν καθορίσεις τον στόχο σου, όλα θα σου φαίνονται αόριστα και αβέβαια, και δεν θα ξέρεις ποιο θα πρέπει να είναι το επόμενο βήμα και πώς να φτιάξεις ένα πλάνο για την κατάκτηση του.

#2. Μάθε ποιες πληροφορίες και ποιες δεξιότητες θα χρειαστείς

Κάθε στόχος απαιτεί να γνωρίζεις κάποιες πληροφορίες και να έχεις κάποιες δεξιότητες. Χρειάζεται να ξέρεις ποιες είναι αυτές, και αν δεν τις έχεις, να φροντίσεις ώστε να τις αποκτήσεις.

#3. Οπτικοποίησε τους στόχους σου

Δημιούργησε μια σαφή εικόνα στο μυαλό σου για το τι θέλεις να πετύχεις, και εστίασε σε αυτή την εικόνα αρκετές φορές μέσα στην ημέρα. Αυτό θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις νέες ιδέες, και να ανακαλύψεις ευκαιρίες που θα σε βοηθήσουν να έρθεις πιο κοντά στους στόχους σου.

#4. Βρες φωτογραφίες που δείχνουν όλα όσα θέλεις να κάνεις

Το να κοιτάζεις τις φωτογραφίες με όλα όσα θέλεις να πετύχεις και να φέρεις στη ζωή σου, θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις το κίνητρό σου και να εστιάσεις στον στόχο σου.

Θέλεις να αγοράσεις ένα σπίτι; Πάρε μερικές φωτογραφίες σπιτιών. Θέλεις ένα αυτοκίνητο; Πάρε μια φωτογραφία του αυτοκινήτου που επιθυμείς. Θέλεις να τρέξεις πιο γρήγορα, να βρεις την αγάπη ή να έχεις περισσότερα χρήματα; Βρες φωτογραφίες από ανθρώπους που έχουν πετύχει σε αυτούς τους τομείς. 

[φτιάξε τον πίνακα των επιθυμιών/στόχων σου = wishboard].

Κοίτα αυτές τις φωτογραφίες μερικές φορές μέσα στην ημέρα. Φαντάσου ότι είναι μέρος της ζωής σου. και ότι κάνεις ή έχεις παρόμοια πράγματα, όπως στις φωτογραφίες.

#5. Πίστεψε ότι μπορείς να τους καταφέρεις

Όρισε στόχους που πιστεύεις ότι μπορείς να τους πετύχεις. Οι στόχοι μπορεί να είναι μεγάλοι ή μικροί, αλλά είναι σημαντικό να πιστεύεις ότι μπορείς να τους κάνεις πραγματικότητα. Εάν έχεις αμφιβολίες ή νομίζεις ότι είναι υπερβολικά μεγάλοι ή μη ρεαλιστικοί, αυτό θα βάλει εμπόδια στο δρόμο σου.

#6. Δημιούργησε ένα πλάνο

Μην περιμένεις απλά τα πράγματα να συμβούν. Δημιούργησε ένα ρεαλιστικό και πρακτικό πλάνο και βάλτο άμεσα σε εφαρμογή.

#7. Να έχεις επιμονή

Ακόμα και αν μάθεις τα πάντα για το πώς να πετύχεις τους στόχους σου. δεν θα τα καταφέρεις αν δεν έχεις επιμονή. Όσα εμπόδια και να βρεθούν στον δρόμο σου, αν έχεις επιμονή δεν θα σε φοβίσουν και δεν θα σε αποθαρρύνουν. Το ξεκίνημα και η ακολουθία των βημάτων του πλάνου σου είναι πολύ σημαντικά, αλλά δεν θα καταφέρεις να φτάσεις τους στόχους σου αν δεν έχεις επιμονή και αυτοπειθαρχία.

#8. Συνεχίστε δουλεύεις για τους στόχους σου

Κάθε μέρα, κάνε τουλάχιστον ένα πράγμα, που θα σε βοηθήσει να πλησιάσεις όλο και πιο κοντά στους στόχους σου. Το κλειδί για την επιτυχία είναι να ενεργείς και να μην μένεις στάσιμος. Κάθε ενέργεια και κάθε βήμα που κάνεις, θα σε φέρνει όλο και πιο κοντά στους στόχους σου.

#9. Επανεξέτασε το πλάνου σου

Ανά διαστήματα, ίσως κάθε εβδομάδα ή κάθε μήνα, επανεξέτασε τι έχεις κάνει και αν πλησιάζεις ή απομακρύνεσαι, από τους στόχους σου.

Ρώτησε τον εαυτό σου:

“Προχωρώ ή μένω στάσιμος;”

“Υπάρχει κάτι που χρειάζεται να αλλάξω;”

“Χρειάζομαι περισσότερα κίνητρα, επιθυμίες ή ενθάρρυνση;”

“Πώς μπορώ να βελτιώσω αυτό που κάνω;”

Αυτά τα ερωτήματα, χρειάζεται να προέρχονται από την ειλικρινή σου επιθυμία να βελτιώσεις αυτό που κάνεις, για να προχωρήσεις προς τον στόχο σου. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να δεις την πραγματική εικόνα και να αναδιαμορφώσεις τυχόν αποκλίσεις από τους στόχους σου.

Ακολούθησε τις παραπάνω συμβουλές, και θα δεις τους στόχους σου και τα όνειρα σου να έρχονται όλο και πιο κοντά μέρα με την μέρα..

Να θυμάσαι: Η αλλαγή μπορεί να ξεκινήσει σήμερα.. Απόφαση, Δέσμευση, Αλλαγή

Αν λοιπόν αυτό το άρθρο έχει αξία για σένα, κάνε share και βοήθησε να εξαπλώσουμε αυτό το μήνυμα..

Να θυμάσαι..

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου, να Ζεις Δυνατά και να Ζεις με Πάθος!

Πηγή: www.manolisischakis.gr.

Ψυχολογία

Είσαι ο εαυτός σου?

Το «αναδυόμενο πρόσωπο» μέσα από τη θεραπευτική σχέση

Ο Carl Rogers (1902-1987) διάσημος αμερικανός καθηγητής, ψυχοθεραπευτής, συγγραφέας, παρατηρεί πως η πολυετής συμμετοχή του στην εμπειρία των πελατών του μέσα από τη θεραπευτική σχέση τού κατέδειξε πως ο καθένας τους κατά βάθος κάνει το ίδιο ερώτημα:

 «Ποιος είμαι, στην πραγματικότητα; Πώς μπορώ να έρθω σε επαφή με τον αληθινό εαυτό μου που βρίσκεται κάτω από την επιφανειακή συμπεριφορά; Πώς μπορώ να γίνω ο εαυτός μου;»

Με άλλα λόγια, ο στόχος που επιδιώκει ο κάθε πελάτης, συνειδητά ή ασυνείδητα, κάτω από το επίπεδο της προβληματικής του κατάστασης είναι να γίνει ο εαυτός του.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός είναι να δημιουργήσει ο θεραπευτής μια σχέση μαζί του, στην οποία να νιώθει ασφαλής και ελεύθερος.[Αυτό για να γίνει χρειάζεται] να καταλάβει ο θεραπευτής πώς αισθάνεται στον εσωτερικό του κόσμο ο ασθενής, να τον αποδεχθεί όπως είναι, για να δημιουργήσει το ευνοϊκό ψυχολογικό κλίμα που θα του παρέχει την ευχέρεια της σκέψης, του συναισθήματος και της ίδιας του της ύπαρξής, ώστε να επιλέξει ο ίδιος προς ποια κατεύθυνση επιθυμεί να κινηθεί.

Μέσα σ’ ένα τέτοιο θεραπευτικό κλίμα ο πελάτης χρησιμοποιεί τη θεραπευτική σχέση τυπικά για να ρίξει τα ψεύτικα προσωπεία, τις μάσκες ή τους ρόλους, με τους οποίους αντιμετώπιζε ως τώρα τη ζωή. Μαθαίνει να εξετάζει τις διάφορες πλευρές της εμπειρίας του, να αναγνωρίζει και να αντιμετωπίζει τις βαθιές του αντιθέσεις, να βλέπει σε ποιο βαθμό η συμπεριφορά ή ακόμη και το συναίσθημα που βιώνει δεν είναι αληθινά, αλλά είναι ένα προσωπείο, πίσω από το οποίο κρύβεται συστηματικά.

Ο Δανός φιλόσοφος Soren Kierkegaard –πριν από έναν αιώνα και κάτι- απεικόνισε το δίλημμα του ατόμου με αξιοζήλευτη ενσυναίσθηση. Τόνισε πως ο πιο συνηθισμένος τύπος απόγνωσης που μπορεί να περιέλθει κάποιος, είναι να μην επιλέγει ή να μην επιθυμεί να είναι ο εαυτός του. Ωστόσο, η πιο σοβαρή μορφή απόγνωσης είναι να επιλέγει «να είναι κάποιος άλλος και όχι ο εαυτός του».

Από την άλλη πλευρά, όταν «επιθυμεί κάποιος να είναι ο πραγματικός του εαυτός, αυτό αποτελεί όντως το αντίθετο της απόγνωσης» και αυτή η επιλογή είναι η βαθύτερη ευθύνη του ανθρώπου.

Μετά λοιπόν την αφαίρεση του προσωπείου κατά τη διαδικασία της διαμόρφωσης του προσώπου, της αναζήτησης δηλαδή του αληθινού εαυτού, το άτομο μαθαίνει να αναγνωρίζει και να βιώνει τα συναισθήματά του στην ολότητά τους, καθαρά μέχρι εκείνο το σημείο που αποκαλύπτεται η πραγματική τους φύση.

Τα συναισθήματα αυτά μπορεί να είναι οποιοδήποτε ανθρώπινο συναίσθημα (φόβος, θυμός, τρυφερότητα, βαθιά επιθυμία, κλπ) που αναδύεται από μέσα του, και το βιώνει με τρόπο γνωστικό και ανοιχτό ώστε να βιώσει τον εαυτό του, με όλο τον πλούτο που υπάρχει εντός του.

Αυτό αποτελεί τη λεγόμενη εμπειρική ανακάλυψη του εαυτού, η οποία αρχικά φέρνει ένα συναίσθημα αναστάτωσης, που σταδιακά γίνεται συναίσθημα ανακούφισης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ανακάλυψη του εαυτού σου είναι να αφήσεις την ίδια σου την εμπειρία να σου δώσει το δικό της νόημα, γιατί αν εσύ συμπεραίνεις αυθαίρετα, τότε είσαι σε πόλεμο με τον εαυτό σου.

Αυτή η διαδικασία κάνει το άτομο να ανοίγεται περισσότερο στην εμπειρία του, να αναπτύσσει δηλαδή τη δεκτικότητά του ως προς την εμπειρία, που είναι το αντίθετο της αμυντικότητας.

Η δεκτικότητα στη συνειδητότητα, για ό,τι υπάρχει αυτή τη στιγμή μέσα σε κάποιον και μέσα στην κατάσταση, είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στην περιγραφή του προσώπου που αναδύεται από τη θεραπεία.Επιτρέπει στο άτομο να είναι αυθεντικά ανοιχτό στις εμπειρίες και να ζει πλήρως τις εμπειρίες ολόκληρου του οργανισμού του, αντί να τις αποκλείει από τη συνειδητότητά του.

Έτσι, αποκτά και εμπιστοσύνη στον οργανισμό του γιατί μπορεί να ανακαλύπτει όλο και περισσότερο ότι ο ίδιος του ο οργανισμός είναι αξιόπιστος, ότι είναι ένα κατάλληλο όργανο για να του προτείνει την πιο ικανοποιητική συμπεριφορά σε κάθε κρίσιμη κατάσταση.

Τέλος, μέσα από όλα αυτά τα στάδια ωρίμανσης το άτομο απευθύνεται όλο και λιγότερο σε άλλους για επιδοκιμασία ή αποδοκιμασία, για πρότυπα σύμφωνα με τα οποία θα ζει, για αποφάσεις και επιλογές. Αναγνωρίζει δηλαδή ότι η επιλογή βρίσκεται μέσα του και ότι το μόνο ερώτημα που μετρά είναι: «ζω με τρόπο που είναι για μένα βαθιά ικανοποιητικός και με εκφράζει αληθινά;»

Αυτό ίσως είναι το πλέον σημαντικό ερώτημα για το δημιουργικό άτομο.


Άρθρο αρχείου

Αναστασία Μουστάκα

Continue Reading

Ψυχολογία

Παράλογη Ενοχή

Νιώθεις ότι είσαι υπεύθυνος για όλα. Έχεις πραγματικές ενοχές. Πονάς. Είσαι δυστυχισμένος. Στην πραγματικότητα δεν ευθύνεσαι για τίποτα. Πάσχεις από Παράλογη Ενοχή.

Τι είναι λοιπόν η ενοχή; Γιατί μερικοί άνθρωποι δεν νιώθουν καμιά ενοχή όταν κάνουν αξιόποινες πράξεις, ενώ κάποιοι άλλοι μοιάζουν παγιδευμένοι για πάντα στις αναίτιες ενοχές τους;

Στην πραγματικότητα το μόνο είδος ενοχής που θα ’πρεπε να νιώθουμε είναι οι τύψεις από τη σκόπιμα βλαπτική ή ανεύθυνη συμπεριφορά μας.

Την ενοχή αυτή την αποκαλούμε Λογική Ενοχή, δηλαδή δίκαιη, θεμιτή γιατί είναι ένα φυσικό και πολύτιμο συναίσθημα που λειτουργεί ως μηχανισμός διόρθωσης της συμπεριφοράς μας, προκειμένου να μπορούμε να αναπτυσσόμαστε ως άτομα και να δημιουργούμε αρμονικές και ανθεκτικές σχέσεις.

Η ενοχή όμως είναι ένα συναίσθημα πολύ πιο πολύπλοκο από αυτά που δημιουργεί η λογική ενοχή. Αυτό το δεύτερο είδος το αποκαλούμε Παράλογη Ενοχή, γιατί είναι άδικη και περιττή. Είναι ένα ανεπιθύμητο συναίσθημα που δεν προκαλείται από κάποια άδικη πράξη και λειτουργεί ως ένας αμυντικός ψυχολογικός μηχανισμός ενάντια στον πόνο που νιώθουμε από άλλες αιτίες.

Οι πηγές των παράλογων ενοχών έχουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία ως χρόνο έναρξης την παιδική μας ηλικία, τότε δηλαδή που ως παιδιά δεν διαθέτουμε τον κατάλληλο τρόπο για να συνδιαλλαγούμε με τον πόνο και το θυμό, και έτσι τα μετατρέπουμε σε παράλογη ενοχή ώστε να απομονώσουμε τον εαυτό μας από αυτά τα συναισθήματα μειώνοντας τον πόνο και δίνοντάς μας μια ψεύτικη αίσθηση ελέγχου.

Για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι όπως γονείς, δάσκαλοι, κληρικοί, συνομήλικοι, έχουν καλλιεργήσει στο έπακρο την ικανότητα να ξυπνούν μέσα μας άδικη ενοχή, μέσα από την προσπάθειά τους να μας ελέγξουν, να μας μειώσουν, να μας κάνουν να νιώσουμε ανεπαρκείς ή κακοί με τον εαυτό μας, προκειμένου να αισθανθούν οι ίδιοι καλύτεροι από εμάς.

Η παράλογη ενοχή γεννάει τη λεγόμενη καταστροφική ντροπή, η οποία σε αντίθεση με τη δημιουργική ντροπή που προέρχεται από τη δίκαιη ενοχή, προσβάλλει την προσωπικότητά μας κάνοντάς μας να νιώθουμε άσχημα, βρώμικοι ή χωρίς αξία. Κατά συνέπεια, λειτουργεί καταστροφικά για μας, επειδή μας οδηγεί στο να μην αγαπάμε κάποια κομμάτια του εαυτού μας.

Ο συνδυασμός της παράλογης ενοχής και της υπερβολικής ντροπής μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές συναισθηματικές διαταραχές, όπως χαμηλή αυτοεκτίμηση, κατάθλιψη, άγχος και εθιστική ή παρορμητική συμπεριφορά, με αποτέλεσμα τον ψυχικό μας ακρωτηριασμό και το σταμάτημα της φυσιολογικής ανάπτυξης της προσωπικότητάς μας.

Τα βήματα που μπορούν να μας βοηθήσουν να αναγνωρίσουμε και να περιορίσουμε τη λογική ενοχή αλλά και να αποφύγουμε την άδικη ενοχή είναι τα εξής :

1. Αναγνώρισε την ενοχή και σταμάτησε τη σκέψη σου, μην επιτρέπεις τον εαυτό σου να βγάλει βιαστικά συμπεράσματα.

2. Εντόπισε την πραγματική πηγή της ενοχής ή του πόνου

3. Προσδιόρισε αν νιώθεις δίκαιη ή άδικη ενοχή

4. Αν η ενοχή είναι δίκαιη :

  • α. Ομολόγησε την
  • β. Ζήτησε συγγνώμη
  • γ. Άλλαξε την ανεύθυνη συμπεριφορά
  • δ. Συγχώρεσε τον εαυτό σου και συνέχισε τη ζωή σου

5.  Αν η ενοχή είναι άδικη :

  • α. Αντέστρεψε τη συναισθηματική διαδικασία από άδικη ενοχή σε θυμό
  • β. Νιώσε τον πόνο και απελευθέρωσε τον
  • γ.  Αντιμετώπισε και διόρθωσε την επώδυνη κατάσταση, όταν είναι αναγκαίο και δυνατό


Άρθρο αρχείου

Αναστασία Μουστάκα

Continue Reading

Ψυχολογία

City Unity College | Μεταπτυχιακό Ψυχολογίας με Εξειδίκευση

Το City Unity College σε συνεργασία με το London Metropolitan University προσφέρει ένα πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στη ψυχολογία με εξειδίκευση που αναγνωρίζεται από το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας ‘Α.Τ.Ε.Ε.Ν.’ του Υπουργείου Παιδείας, επιτρέποντας στους αποφοίτους να ασκήσουν επάξια στον τομέα της ψυχικής υγείας στην Ελλάδα.

Αυτό το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να εξειδικευτούν σε έναν από τους οκτώ τομείς της ψυχολογίας. Ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους και τους στόχους τους, μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των τομέων της ψυχολογίας υγείας, κλινικής ψυχολογίας, εγκληματολογίας, αθλητικής ψυχολογίας, συμβουλευτικής ψυχολογίας, ψυχολογίας εργασίας, εκπαιδευτικής ψυχολογίας και νευροψυχολογίας.

Κάθε τομέας παρέχει μια βαθιά κατανόηση και εξειδίκευση σε συγκεκριμένες πτυχές της ψυχολογίας, αναπτύζοντας τις δεξιότητες και την εμπειρία που απαιτούνται για να ασκήσουν επιτυχώς σε αυτούς τους εξειδικευμένους τομείς της ψυχολογίας. Μέσω μιας πλούσιας συνδυαστικής εκπαίδευσης και πρακτικής εφαρμογής, οι φοιτητές αποκτούν τις γνώσεις και την αυτοπεποίθηση που απαιτούνται για να επιτύχουν στον επαγγελματικό τους στόχο στον ευρύ και αναπτυσσόμενο τομέα της ψυχολογίας.

ΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Υποχρεωτικά Μαθήματα

Εξειδίκευση Ψυχολογίας Υγείας

Εξειδίκευση Εγκληματολογίας

Εξειδίκευση Κλινικής Ψυχολογίας

Εξειδίκευση Αθλητικής Ψυχολογίας

Εξειδίκευση Εργασιακής Ψυχολογίας

Εξειδίκευση Νευροψυχολογίας

Εξειδίκευση Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας

Εξειδίκευση Συμβουλευτικής Ψυχολογίας

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Mπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 210 3243 222 ή μπαίνοντας στην ιστοσελίδα παρακάτω https://cityu.gr/course/metaptychiako-psychologias-me-exeidikefsi/

  • Θησέως & Κολοκοτρώνη, Σύνταγμα, Αθήνα
  • 210 3243 222
  • [email protected]
Continue Reading

Trending