Connect with us

Lifestyle

10 Μοντέρνα Πλακάκια που θα δώσουν Στυλ στην Κουζίνα σου!

Η κουζίνα είναι ένας από τους πιο χρησιμοποιούμενους χώρους σε ένα σπίτι. Είναι η χαρά του μάγειρα του σπιτιού, αλλά και του μόνιμα λιχούδη. Ενδεχομένως να βρίσκεσαι εκεί αρκετές ώρες της ημέρας, οπότε ίσως να έχεις βαρεθεί πλέον τη διακόσμηση της κουζίνας σου. Μια αλλαγή που μπορείς να κάνεις είναι στα πλακάκια! Είτε πρόκειται για τα πλακάκια δαπέδου είτε για αυτά που τοποθετούνται στην πλάτη, υπάρχουν πάρα πολλά σχέδια για μοντέρνα πλακάκια κουζίνας ώστε να ανανεωθεί ο χώρος.

Η μεγάλη ποικιλία σε σχέδια καλύπτει όλα τα γούστα και τα στυλ διακόσμησης. Μπορείς να παίξεις με τα χρώματα και τα σχέδια και να δημιουργήσεις ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Ειδικά εάν έχουν φουσκώσει τα πλακάκια σου ή χρειάζονται επισκευή, άδραξε την ευκαιρία και επένδυσε με νέα πλακάκια το πάτωμά σου. Εάν πάλι δεν έχεις κάποιο εμφανές πρόβλημα ή δεν επιθυμείς να ξοδέψεις αρκετά χρήματα, ντύσε την πλάτη της κουζίνας σου. Στα σημεία αυτά άλλωστε απαιτούνται συνήθως λιγότερες ποσότητες πλακιδίων και αποτελεί μια εύκολη λύση ανανέωσης.

10 Μοναδικά Σχέδια για Μοντέρνα Πλακάκια Κουζίνας!

1. Πλακάκια με σχέδια για την πλάτη

Ο τοίχος της κουζίνας είναι ένα μικρό συγκριτικά κομμάτι σε σχέση με άλλες επιφάνειες του χώρου. Ωστόσο, είναι ικανός, με την κατάλληλη επένδυση, να δηλώσει μια ταυτότητα στην κουζίνα. Θέλεις vintage και ρετρό στυλ ή ρουστίκ και παραδοσιακό; Στην αγορά υπάρχουν πολλά ρετρό πλακάκια με σχέδια για να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει. Δε θεωρείται παλιομοδίτικο, εάν αυτό έχεις στο νου σου, αλλά ίσα ίσα, είναι ανατρεπτικό και δηλώνει φανερά μια στυλιστική άποψη.

2. Σχηματισμός σκακιέρας

μοντέρνα πλακάκια κουζίνας σκακιέρα

Είναι ένας all – time – classic συνδυασμός που δε φεύγει ποτέ από τη μόδα. Είτε θέλεις να κρατήσεις ένα μίνιμαλ ύφος με μια άσπρη κουζίνα, είτε δίνοντας μια πιο παραδοσιακή νότα, η επένδυση του πατώματος με απρόμαυρα πλακίδια θα σε δικαιώσει. Επίσης, χαρίζουν μια παιχνιδιάρικη διάθεση στην κουζίνα, μετατρέποντάς την σε έναν μη ανιαρό και ζεστό χώρο. Ταυτόχρονα, η επιλογή των δύο αυτών χρωμάτων δεν είναι καθόλου δεσμευτική. Μπορείς να τα συνδυάσεις εύκολα με πολλά χρώματα, οπότε μη σε αγχώνουν τα υπόλοιπα “αξεσουάρ” της κουζίνας σου.

3. Μαύρα πλακάκια τύπου γρανίτη

μοντέρνα πλακάκια κουζίνας γρανίτης

Μη σε τρομάζει το σκούρο χρώμα στα πλακάκια. Βέβαια ενδείκνυται περισσότερο για μεγάλες κουζίνες και όχι τόσο για μικρές και αυτό γιατί τα σκούρα χρώματα μικραίνουν το χώρο. Η όψη μαύρου γρανίτη χαρίζει κομψότητα και πολυτέλεια στο χώρο. Επίσης, η επιλογή πλακιδίων με τη συγκεκριμένη όψη σου εξοικονομεί χρήματα, μιας και κοστίζουν σημαντικά λιγότερα από την αγορά αυθεντικού γρανίτη. Η μόδα επιτάσσει να τα συνδυάσεις με ανοιχτά χρώματα. Αυτά μπορεί να είναι το λευκό ή το ανοιχτό καφέ με εφαρμογή τόσο σε έπιπλα, όσο και σε συσκευές ή αντικείμενα στο χώρο. Με τον τρόπο αυτό, τα μαύρα μοντέρνα πλακάκια κουζίνας σου θα αναδειχθούν άψογα!

4. Πλακίδια με όψη ξύλου

μοντέρνα πλακάκια κουζίνας ξύλο

Το ήξερες αυτό; Δε χρειάζεται να τοποθετήσεις στο πάτωμά σου ξύλο, παρκέ, laminate ή κάποιο άλλο υλικό. Μπορείς να έχεις την αντοχή και την ανθεκτικότητα των πλακιδίων με την όψη ξύλου! Οι επιλογές είναι πολλές τόσο σε αποχρώσεις όσο και σε μεγέθη. Πλέον μπορείς να έχεις ένα ρουστίκ στυλ με πλακάκια. Για ένα ολικό αποτέλεσμα τοποθέτησέ τα και στην πλάτη της κουζίνας. Φρόντισε μόνο τα χρώματα των πλακιδίων και των επίπλων, όπως ντουλαπιών, να δημιουργούν αντιθέσεις. Εάν επιλέξεις ένα σκούρο καφέ, τότε θα ήταν καλύτερο να έχεις άσπρη κουζίνα. Αντίθετα, για να έχεις μια μοντέρνα κουζίνα συνδύασε μια ανοιχτή απόχρωση πλακιδίου, που να τείνει προς μπεζ, με σκούρα καφέ ντουλάπια.

5. Διχρωμία με εξάγωνα πλακάκια

μοντέρνα πλακάκια κουζίνας

Μη μένεις στα ίδια και τα ίδια. Δοκίμασε να τοποθετήσεις στην πλάτη της κουζίνας σου εξάγωνα πλακίδια δύο διαφορετικών και αντίθετων αποχρώσεων. Μην προσπαθήσεις να τα ευθυγραμμίσεις όλα σε ένα ύψος. Δημιούργησε ένα ακανόνιστο παιχνίδι μεταξύ τους, ώστε να μην παραμένει βαρετός ο χώρος της κουζίνας. Το σχήμα των εξάγωνων πλακιδίων είναι ανατρεπτικό σε βαθμό, όμως, που να μαγνητίζει τα βλέμματα ακριβώς όσο χρειάζεται.

6. Γκρι μεγάλες πλάκες

μοντέρνα πλακάκια κουζίνας γκρι

Μήπως θέλεις να δημιουργήσεις ένα βιομηχανικό στυλ; Αυτή είναι η κατάλληλη επιλογή! Χρησιμοποίησε μεγάλες γκρι ματ πλάκες για ένα μοντέρνο πάτωμα, όμως όχι πολύ σκούρης απόχρωσης για να μη σκοτεινιάσει ο χώρος. Είναι ένα ευκολοσυνδύαστο χρώμα που ταιριάζει τέλεια με ορισμένες ασημί οικιακές συσκευές που προτιμώνται από πολλούς. Καλό θα ήταν προκειμένου να φωτίσει ο χώρος, να επιλέξεις ντουλάπια λευκού χρώματος.

7. Ανοιχτόχρωμα γήινα πλακάκια

μοντέρνα πλακάκια κουζίνας γήινα

Μπορεί να είναι και αυτά κλασικά αλλά και ταυτόχρονα μοντέρνα. Είναι γεγονός ότι χαρίζουν μια ηρεμία στο χώρο, αν και εκφράζουν περισσότερο ένα πιο παραδοσιακό και ρουστίκ στυλ διακόσμησης. Οι αποχρώσεις που ενδείκνυνται, τείνουν προς το μπεζ. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επένδυση δαπέδου αλλά και της πλάτης της κουζίνας. Παρ’ όλα αυτά, θα ήταν προτιμότερο να κινηθούν και τα υπόλοιπα στοιχεία της κουζίνας στις ίδιες αποχρώσεις, όπως τα ντουλάπια ή η επένδυση του πάγκου.

8. Πλακίδια με όψη μαρμάρου

Το μάρμαρο είναι το κατεξοχήν υλικό που χαρακτηρίζει την πολυτέλεια. Δίνει μια κομψή αισθητική όπου κι αν χρησιμοποιηθεί. Είναι γεγονός ότι έχουμε συνηθίσει να το συναντάμε περισσότερο στο μπάνιο παρά στην κουζίνα. Ωστόσο, τα πλακάκια με όψη μαρμάρου διατίθεται σε αρκετές αποχρώσεις με αρκετά σχέδια με αποκορύφωμα αυτά που περιέχουν “νερά”. Ως περισσότερο κοινό υλικό, τα πλακάκια με όψη μαρμάρου έχουν και μικρότερο κόστος συγκριτικά με τις πλάκες του εν λόγω πετρώματος. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σχέδιο, αποτελεί ένα από τα πιο μοντέρνα πλακάκια κουζίνας στην αγορά.

9. Πλακάκια με σχέδιο ψαροκόκαλο

μοντέρνα πλακάκια κουζίνας ψαροκόκαλο

Το συγκεκριμένο σχέδιο είναι αρκετά εντυπωσιακό αλλά και διακριτικό ταυτόχρονα. Μπορεί να διατεθεί σε πολλά χρώματα, όμως καλύτερα να επιλέξεις κάποια ανοιχτή απόχρωση. Με τον τρόπο αυτό τα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία θα συνδυαστούν πολύ εύκολα. Αυτό το σχέδιο παραπέμπει σε τοποθέτηση ξύλινου πατώματος, κάτι που δημιουργεί μια ζεστασιά. Επίσης, συνδυάζεται πολύ αρμονικά με ξύλινες επιφάνειες, όπως αυτές στον πάγκο ή τα ντουλάπια.

10. Ψηφιδωτό

Για μοντέρνα πλακάκια κουζίνας μπορείς να χρησιμοποιήσεις ψηφιδωτό σχέδιο πλακιδίων για την πλάτη της κουζίνας σου. Υπάρχει η δυνατότητα να διαλέξεις χρώματα παραπλήσια με αυτά των υπολοίπων στοιχείων ή εκ διαμέτρου αντίθετα. Εάν χρησιμοποιήσεις ίδιες αποχρώσεις, φρόντισε να δένουν αρμονικά. Ενώ εάν θέλεις να δώσεις μια πιο διασκεδαστική και ζωηρή διάθεση στην κουζίνα σου, χρησιμοποίησε τις αντιθέσεις.

Εάν έψαχνες να βρεις ιδέες για μοντέρνα πλακάκια κουζίνας, ελπίζουμε να σε εμπνεύσαμε και να βάλεις μπρος τη φαντασία σου. Για την τοποθέτηση πλακιδίων, την αντικατάσταση ή το βάψιμο τους, εμείς είμαστε εδώ!
Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες με λίγα μόνο κλικ!

Από:Κλειώ Ρίζου

Πηγή

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Το 4o Taste Halkidiki Festival στα Νέα Μουδανιά!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ανακοινώνει τη διοργάνωση του 4ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας Χαλκιδικής,TASTE HALKIDIKI, που θα πραγματοποιηθεί στην Προβλήτα Νέων Μουδανιών, σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Προποντίδας. Η εκδήλωση αποτελεί μέρος των δράσεων TASTE HALKIDIKI, που στόχο έχουν την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής και είναι μία πρωτοβουλία του προέδρου Γιάννη Κουφίδη και του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.

Στο 4o TASTE HALKIDIKI FESTIVAL τοπικοί παραγωγοί ελιάς, ελαιόλαδου, μελιού, τυροκομικών, αρτοποιημάτων, ζυμαρικών, κρασιών, μπίρας, αποσταγμάτων, από όλη τη Χαλκιδική, θα εκθέτουν τα προϊντα τους στους επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για αυτά, να τα γευτούν, αλλά και τα προμηθευτούν. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της μαγειρικής, σεφ από καταξιωμένα εστιατόρια της περιοχής θα μαγειρέψουν ζωντανά ιδιαίτερα πιάτα, τα οποία οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, βασισμένα σε τοπικές συνταγές και αξιοποιώντας τα προϊόντα των εκθετών. Παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής Κωστής Ζαφειράκης, ο οποίος με το δικό του μοναδικό τρόπο θα παρουσιάσει τους παραγωγούς και τις ζωντανές μαγειρικές επιδείξεις. 

Όπως με κάθε ευκαιρία τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης, το TASTEHALKIDIKI αποτελεί θεσμό και αναδεικνύει την γαστρονομία της Χαλκιδικής, ως μια εναλλακτική μορφή τουρισμού. Μέσα από τις δράσεις του, προβάλλονται τα τοπικά προϊόντα και οι άνθρωποι πίσω από αυτά, αναδεικνύονται περιοχές τουριστικές και μη, αναβιώνουν ξεχασμένες συνταγές και έθιμα, επιμηκύνεται η τουριστική σεζόν, συνδέεται ο πρωτογενής τομέας και η μεταποίηση και τις υπηρεσίες του τουρισμού και τελικά, ενισχύεται η οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Την υλοποίησή του προγράμματος έχει αναλάβει η εταιρεία Chef Stories, εταιρία Συμβούλων Marketing & Γαστρονομίας και Διοργάνωσης Γαστρονομικών εκδηλώσεων (www.chefstories.gr), που έχει εμπνευστεί όλο το concept, το branding, αλλά και τη διοργάνωση των δράσεων Taste Halkidiki.


Continue Reading

Lifestyle

Απογειώστε τα Ποτά σας με τα σωστά Παγάκια

Τα παγάκια είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε παγωμένου ποτού, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, η σωστή χρήση τους μπορεί να απογειώσει την εμπειρία σας και να εξασφαλίσει ότι τα ποτά σας είναι δροσερά και γευστικά μέχρι την τελευταία γουλιά. Εμείς θα σας δώσουμε χρήσιμα tips που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα παγάκια σας.

Χρησιμοποιήστε Καθαρό Νερό

Η ποιότητα του νερού είναι σημαντική όταν πρόκειται για παγάκια. Χρησιμοποιήστε φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο νερό για να αποφύγετε ανεπιθύμητες γεύσεις και οσμές. Το καθαρό νερό θα εξασφαλίσει ότι τα παγάκια σας δεν αλλοιώνουν τη γεύση των ποτών σας.

Παγώστε σε Κατάλληλη Θερμοκρασία

Βεβαιωθείτε ότι η κατάψυξη είναι ρυθμισμένη σε σωστή θερμοκρασία, γύρω στους -18°C. Αυτή η θερμοκρασία είναι ιδανική για να παγώσουν τα παγάκια γρήγορα και να παραμείνουν διαυγή. Αν η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή, τα παγάκια μπορεί να γίνουν υπερβολικά σκληρά και να καταστρέψουν το ποτήρι ή το σέικερ.

Παγάκια Διαφορετικών Μεγεθών

Χρησιμοποιήστε παγάκια διαφορετικών μεγεθών ανάλογα με το είδος του ποτού. Για παράδειγμα, τα μεγαλύτερα παγάκια λιώνουν πιο αργά και είναι ιδανικά για ουίσκι ή κοκτέιλ, ενώ τα μικρότερα παγάκια είναι καλύτερα για σόδα ή χυμούς, καθώς δροσίζουν πιο γρήγορα.

Προσθέστε Γεύσεις στα Παγάκια

Για να προσθέσετε μια έξτρα πινελιά στα ποτά σας, μπορείτε να παγώσετε φρούτα, βότανα ή ακόμα και χυμούς μέσα στα παγάκια. Για παράδειγμα, παγάκια με φράουλες ή μέντα είναι ιδανικά για δροσιστικά κοκτέιλ. Αυτή η πρακτική μπορεί να βελτιώσει τη γεύση και την εμφάνιση των ποτών σας.

Αποθηκεύστε Σωστά τα Παγάκια

Τα παγάκια μπορούν να απορροφήσουν οσμές από την κατάψυξη, οπότε είναι σημαντικό να τα αποθηκεύετε σε αεροστεγείς σακούλες ή δοχεία. Έτσι, θα παραμείνουν φρέσκα και δεν θα αποκτήσουν δυσάρεστες οσμές.

Μην Υπερφορτώνετε το Ποτήρι

Πολλοί κάνουν το λάθος να γεμίζουν το ποτήρι με πάρα πολλά παγάκια. Αυτό μπορεί να αραιώσει το ποτό και να χαλάσει τη γεύση του. Χρησιμοποιήστε την κατάλληλη ποσότητα παγάκια για να διατηρήσετε την ισορροπία ανάμεσα στη δροσιά και τη γεύση.

Παγώστε τα Ποτήρια

Μια άλλη καλή πρακτική είναι να παγώσετε τα ποτήρια πριν σερβίρετε το ποτό. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρηθεί το ποτό δροσερό για περισσότερο χρόνο χωρίς να χρειάζεται να προσθέσετε πολλά παγάκια.

Πηγή: https://zoumeoraia.okmarkets.gr/

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Πειραιάς: Κέντρο Γαστρονομίας και Οινολογίας στο 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο CEUCO

Ο Πειραιάς θα φιλοξενήσει το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας CEUCO, με συμμετοχή 500 συνέδρων από όλη την Ευρώπη.

Στον Πειραιά θα «χτυπήσει» η καρδιά της γαστρονομίας, με γεύσεις και εκλεκτά κρασιά, στο 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO (Conseil Européen des Confréries Enogastronomiques), οι εργασίες του οποίου θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο. Περισσότεροι από 500 σύνεδροι – επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τον χώρο της υψηλής γαστρονομίας, οινολογίας και εστίασης, αναμένεται να φιλοξενηθούν και να περιηγηθούν στην πόλη.

Οι στόχοι και οι προοπτικές του Συνεδρίου, παρουσιάστηκαν στη Συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, στην οποία απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO) Carlos Martín Cosme, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Χρυσουλάκης, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» και Αντιπρόεδρος της CEUCO Κωνσταντίνος Μουζάκης και ο Αρχιμάγειρας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Βασίλης Μπέκας.

Εκτός από την ελληνική συμμετοχή, στο συνέδριο θα συμμετάσχουν 120 σύλλογοι, από διάφορες χώρες της Ευρώπης, ακόμα και από Μακάο της Κίνας, όπου ο καθένας θα παρουσιάσει τη γαστρονομία της περιοχής τους, ενώ σε ένα κεντρικό σημείο θα βρίσκονται προϊόντα και πιάτα της πειραιώτικης γαστρονομίας, αλλά και της ελληνικής κουζίνας εν γένει.

Επισημαίνεται ότι, ο Δήμος Πειραιά επελέγη κατά τη διάρκεια του 20ου συνεδρίου της CEUCO που έλαβε χώρα στην πόλη Castellon της Ισπανίας, για την φιλοξενία του 21ου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας, μεταξύ έξι χωρών, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, της Πορτογαλίας και του Βελγίου.

Θέλουμε να δώσουμε και μια επιπλέον αναφορά για την μεγάλη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και ιδιαίτερα του Προέδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Π.Α. κ. Σταύρο Βοιδονικόλα που έδωσε μεγάλο αγώνα για να γίνει το συνέδριο στον Πειραιά.

«Σας καλωσορίζω στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, εδώ που θα πραγματοποιηθεί το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας. Η πόλη μας επελέγη, μεταξύ 6 χωρών και η φιλοξενία του Συνεδρίου στο Πειραιά αναμένεται να προσελκύσει πάνω από 500 συνέδρους και εκπροσώπους από όλη την Ευρώπη. Είναι μια μεγάλη επιτυχία και μάς ικανοποιεί ότι η προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από περίπου 3 χρόνια, ώστε να αναδείξουμε τον Πειραιά, μεταξύ άλλων και ως γαστρονομικό προορισμό, φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς. Η γαστρονομία είναι μια σημαντική πτυχή της πολιτιστικής ταυτότητας και της κουλτούρας του Πειραιά. Δεν μιλάμε μόνο για το φαγητό αυτό καθεαυτό, αλλά για τον συνδυασμό του με τη μοναδικότητα του Πειραϊκού τοπίου, τη θάλασσα του Πειραιά, την ιστορία, την κουλτούρα την αυθεντικότητα και τον χαρακτήρα της πόλης μας. Είμαι βέβαιος ότι με τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού αυτού Συνεδρίου, η πόλη μας θα αποκομίσει πολλαπλά οφέλη σε τουριστικό επίπεδο, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη δυναμική και την εξωστρέφειά της».

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, στον χαιρετισμό της, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή και επιβράβευση της δουλειάς μας στον Δήμο Πειραιά, που πετύχαμε να φέρουμε το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας στην πόλη μας, αφού η πρότασή μας επελέγη ομόφωνα ως η καλύτερη μεταξύ της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, της Πορτογαλίας και του Βελγίου. Οι 500 σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα αξιοθέατα της πόλης μας, να γευτούν τον γαστρονομικό της πλούτο, να γνωρίσουν την ελληνική φιλοξενία, την ιστορία και τον πολιτισμό. Θα εργαστούμε για ένα επιτυχημένο συνέδριο, στην κατεύθυνση της περαιτέρω προβολής του Πειραιά και της ελληνικής γαστρονομίας».

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO) Carlos Martín Cosme, στον χαιρετισμό του, σημείωσε:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή και επιβράβευση της δουλειάς μας στον Δήμο Πειραιά, που πετύχαμε να φέρουμε το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας στην πόλη μας, αφού η πρότασή μας επελέγη ομόφωνα ως η καλύτερη μεταξύ της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, της Πορτογαλίας και του Βελγίου. Οι 500 σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα αξιοθέατα της πόλης μας, να γευτούν τον γαστρονομικό της πλούτο, να γνωρίσουν την ελληνική φιλοξενία, την ιστορία και τον πολιτισμό. Θα εργαστούμε για ένα επιτυχημένο συνέδριο, στην κατεύθυνση της περαιτέρω προβολής του Πειραιά και της ελληνικής γαστρονομίας».

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO) Carlos Martín Cosme, στον χαιρετισμό του, σημείωσε: «Η διοργάνωση του 21ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου της CEUCO είναι ένας σταθμός για τον Πειραιά. Ο συνδυασμός της διεξαγωγής του συνεδρίου και αντίστοιχα της φιλοξενίας των συνέδρων θα αποτελέσει ένα ισχυρό μέσο τουριστικής και όχι μόνο, προβολής της πόλης στην Ευρώπη. Η Ιστορία της πόλης και η πολιτιστική της κληρονομιά, η οποία είναι διαμορφωμένη και από τις γαστρονομικές της προτάσεις είναι μία προστιθέμενη αξία για το τουριστικό προϊόν και το μέλλον του δήμου. Αντίστοιχα, η προθυμία και ικανότητα του Πειραιά να μπορεί να φιλοξενεί τόσο μεγάλα συνέδρια δείχνει και το πόσο τουριστικά «ώριμος» γίνεται».

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Χρυσουλάκης, στον χαιρετισμό του, επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Θα ήθελα να εκφράσω την ιδιαίτερη χαρά μου για την επιλογή της χώρας μας και του Δήμου Πειραιά ως τόπου διεξαγωγής του 21ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Γαστρονομίας και Οινολογίας της Ceuco. Ενός συνεδρίου, το οποίο έχουμε θέσει υπό την αιγίδα μας. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη και τους συνεργάτες του για την πρωτοβουλία φιλοξενίας του 21ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου στην πόλη τους. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον αγαπητό φίλο και Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» Κώστα Μουζάκη για τις αδιάλειπτες πρωτοβουλίες και προσπάθειες ανάδειξης της ελληνικής γαστρονομίας και οινολογίας στο εξωτερικό. Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών στηρίζει πάντα τις δράσεις γαστρονομικού τουρισμού και προωθεί την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας σ’ όλο τον κόσμο. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στη διοργάνωση».

Ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» και Αντιπρόεδρος της CEUCO Κωνσταντίνος Μουζάκης, στον χαιρετισμό του, υπογράμμισε:

«Το συνέδριο αυτό, στην ουσία, αποδεικνύει ότι πλέον ο Δήμος Πειραιά δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός, αλλά με αξιώσεις είναι ένας σημαντικός γαστρονομικός προορισμός. Η πόλη του Πειραιά θα φιλοξενήσει επαγγελματίες της Γαστρονομίας και Οινολογίας, οι οποίοι θα γνωρίσουν τον πολιτισμό της μέσα από τις γεύσεις της, την ιστορία της και την κουλτούρα της. Οι σύνεδροι θα περιηγηθούν στον Πειραιά, θα επισκεφθούν τα Μουσεία και τις γωνιές της πόλης, θα γνωρίσουν την τοπική κουζίνα και τον Αττικό Αμπελώνα και θα γίνουν «πρεσβευτές» του γαστρονομικού πλούτου του Πειραιά όταν επιστρέψουν και πάλι στην πατρίδα τους».

Ο Αρχιμάγειρας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Βασίλης Μπέκας, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Στόχος μας, ως Λέσχη Αρχιμαγείρων, είναι να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά και να «χωρέσει» σε ένα πιάτο όλη η γαστρονομική ιδεολογία και ο πολιτισμός της χώρας μας. Αυτό θα το καταφέρουμε στο τελείωμα της Γαστρονομικής μας εκδήλωσης, στο Gala που θα διοργανώσουμε. Εκεί θα έχω την ευκαιρία να μαγειρέψω για τους συνέδρους, ώστε να δοκιμάσουν και να γνωρίσουν τις ελληνικές γεύσεις, κάτι που αναμφισβήτητα θα είναι και μία ξεχωριστή τιμή για τον Δήμο του Πειραιά που θα φιλοξενήσει τόσους πολλούς επισκέπτες συνέδρους, από την Ευρώπη και όχι μόνο».

Το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO, διοργανώνουν ο Δήμος Πειραιά, το Destination Piraeus, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO). Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ΕΟΤ και της Περιφέρειας Αττικής, και ανάδοχος του συνεδρίου είναι η Signature Travel.

Στη Συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν επίσης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καρύδης και Γρηγόρης Καψοκόλης, Κοινοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Θοδωρής Καπράλος, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» Θεόδωρος Τσόντος, και τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις κα Εύα Βοναζούντα και Θανάσης Καραίνδρος μέλος του Δ.Σ. της ΛΑΕΑ Ακρόπολις κ.ά.

Continue Reading

Trending