Connect with us

Εκδηλώσεις

Η Linde γιορτάζει 60 χρόνια επιτευγμάτων στην Ελλάδα

Η Linde Hellas, κορυφαία εταιρεία αερίων και τεχνολογικών εφαρμογών στην Ελλάδα, γιορτάζει 60 χρόνια επιτυχημένης δραστηριότητας στη χώρα. Από την ίδρυσή της το 1963, η Linde Hellas παρέχει υψηλής ποιότητας βιομηχανικές και ιατρικές λύσεις και εφαρμογές αερίων σε διάφορους τομείς σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής περίθαλψης, των χημικών, των τροφίμων και ποτών, των ηλεκτρονικών και πολλών άλλων, επενδύοντας σε μεγάλο βαθμό σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής.

Με αφοσίωση στην καινοτομία και την αειφόρο ανάπτυξη, η Linde Hellas έχει καταφέρει να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών που ανταποκρίνεται στις εξελισσόμενες ανάγκες της αγοράς, ενώ παράλληλα κάνει σημαντικά βήματα προς την επίτευξη μηδενικών εκπομπών, καλύπτοντας ήδη την ενεργειακή κατανάλωσή της κατά 25% από καθαρές ανανεώσιμες πηγές μέσω συμβάσεων αγοράς ενέργειας (VPPA).

Τα τελευταία χρόνια, η Linde Hellas έχει να παρουσιάσει σημαντικές στιγμές που αποτελούν ορόσημα και αναδεικνύουν την πελατοκεντρική της προσέγγιση. Το 2015, η εταιρεία έθεσε με επιτυχία σε λειτουργία μια νέα μονάδα παραγωγής οξυγόνου ECOVAR® στις εγκαταστάσεις καίριου πελάτη της στη Σίνδο. Την ίδια χρονιά, η Linde Hellas ξεκίνησε την τροφοδοσία υδρογόνου και οξυγόνου στα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού, ανεφοδιάζοντάς τα με περισσότερους από 40 τόνους υδρογόνου τα τελευταία χρόνια. Το 2018 κατασκευάζει τον πρώτο φορητό και αυτοματοποιημένο σταθμό ανεφοδιασμού υδρογόνου. Το πρώτο εμφιαλωτήριο εύφλεκτων ψυκτικών της Linde εγκαινιάστηκε στο Σχηματάρι το 2018, παρέχοντας στην ελληνική αγορά πρόσβαση σε νέας γενιάς, πιο προηγμένα και φιλικά προς το περιβάλλον ψυκτικά προσφέροντας χαμηλότερες εκπομπές και μειωμένες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, η Linde Hellas επέκτεινε περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων και υπηρεσιών που παρέχει στην αγορά και σε σημαντικούς πελάτες, ενώ λαμβάνει  άδεια κυκλοφορίας για την παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων στην Ελλάδα.

Επιπλέον, το 2022 αποτελεί μία χρονιά ορόσημο για τη Linde Hellas, καθώς ξεκίνησε την πρώτη παραγωγή πράσινου υδρογόνου στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ηλεκτρόλυσης που τροφοδοτείται από ανανεώσιμες καθαρές πηγές ενέργειας. Η εξέλιξη αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας να ηγηθεί της μετάβασης σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της επετείου των 60 χρόνων δραστηριότητας στην Ελλάδα, η εταιρεία πραγματοποίησε εορταστική εκδήλωση και συνέντευξη τύπου κατά την οποία παρευρέθηκαν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας. Ο κος Α. Γεωργιάδης δήλωσε σχετικά «Συμμετείχαμε με τον Κώστα Σκρέκα στην εκδήλωση για τα 60 χρόνια της Linde Hellas. Μία από τις καλύτερες στο είδος της εταιρείες στην Ελλάδα που συνεχίζει να επενδύει εδώ σταθερά». Ο κος Κ. Σκρέκας αντίστοιχα σχολίασε «Με μεγάλη χαρά παρευρέθηκα, μαζί με τον καλό φίλο και συνάδελφο Άδωνι Γεωργιάδη, στην επετειακή εκδήλωση για τα 60 χρόνια λειτουργίας της Linde Hellas, μια εταιρεία που μας εμπιστεύεται και επιλέγει να επενδύει στη χώρα μας διαχρονικά».

Σχολιάζοντας την επέτειο, η Roxana Lucuta, Γενική Διευθύντρια της Linde Hellas, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που γιορτάζουμε την 60η επέτειo παρουσίας μας στην Ελλάδα. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών των έξι δεκαετιών, η Linde παρέμεινε πάντα προσηλωμένη πρωτίστως στην παροχή εξαιρετικών προϊόντων και υπηρεσιών στους πελάτες της, διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια, την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική ευθύνη. Η επιτυχία μας δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την υποστήριξη των εργαζομένων, των πελατών και των συνεργατών μας και τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και την αφοσίωσή τους».

Ο Mathias Kranz, Business President Region Europe East της Linde, εξέφρασε την εκτίμησή του για τη συμβολή της Ελλάδας στις  δραστηριότητες της Linde, δηλώνοντας ότι «η χώρα αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχίας μας στην περιοχή και είμαστε ευγνώμονες για τις ισχυρές επιδόσεις της όλα αυτά τα χρόνια. Είμαστε ενθουσιασμένοι για το μέλλον της επιχείρησής μας στη χώρα αυτή. Αξιοποιώντας την παγκόσμια τεχνογνωσία και καινοτομία μας, παραμένουμε προσηλωμένοι στην ενίσχυση των υπηρεσιών και των λύσεων προς τους πελάτες μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

Στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της, η Linde Hellas δεσμεύεται να συνεχίσει να αναπτύσσει νέους και καινοτόμους τρόπους παροχής ασφαλών, αποτελεσματικών και βιώσιμων λύσεων στους πελάτες της, υποστηρίζοντας παράλληλα τις τοπικές κοινωνίες μέσω πολλαπλών πρωτοβουλιών και συνεργασιών.

Στο link εδώ μπορείτε να δείτε και βίντεο από την επετειακή εκδήλωση.

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Όμιλος EPSILONNET: Διαδικτυακή ημερίδα για την Ψηφιακή Διακίνηση Αποθεμάτων & την Υποχρεωτική Ηλεκτρονική Τιμολόγηση – Ολοκληρωμένες ψηφιακές λύσεις

Ο Όμιλος EPSILONNET πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία τη διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Ψηφιακή Διακίνηση Αποθεμάτων & Υποχρεωτική Ηλεκτρονική Τιμολόγηση», την Πέμπτη, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειάς του για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση της επιχειρηματικής και λογιστικής κοινότητας σχετικά με τις επερχόμενες αλλαγές στο ψηφιακό και φορολογικό περιβάλλον των επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι σημαντικές θεσμικές αλλαγές που τίθενται σε εφαρμογή από το 2026, με έμφαση στην καθολική εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης στις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων (B2B) και ειδικότερα στην επέκταση της υποχρεωτικής εφαρμογής της για τις επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών έως 1.000.000 € για το έτος 2023, καθώς και στη Β’ Φάση της ψηφιακής διακίνησης αποθεμάτων, η οποία αναμένεται να μεταβάλει ουσιαστικά την καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων και τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κα Βασιλική Στούμπου, Γενική Διευθύντρια της Epsilon Digital & e-Invoicing, ενώ εισηγητές ήταν οι κ.κ.:

  • Φώτης Ρωμούδης, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Ομίλου EPSILONNET, 
  • Χρήστος Κωνσταντόπουλος, Tax Legislation Expert και myData Specialist του Ομίλου EPSILONNET και 
  • Πέτρος Κοραλής, Commercial Director SME του Ομίλου EPSILONNET

Μέσα από τις εισηγήσεις τους παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι ακόλουθες θεματικές ενότητες:

  • Ηλεκτρονική τιμολόγηση: υποχρεώσεις παρόχων, διαδικασίες για την υποχρεωτική εφαρμογή της και τα φορολογικά κίνητρα από την άμεση εφαρμογή της
  • Ψηφιακή Διακίνηση Αποθεμάτων: τι αλλάζει στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων με την εφαρμογή της Β’ Φάσης
  • Υπηρεσίες πιστοποιημένου παρόχου ηλεκτρονικής τιμολόγησης και ολοκληρωμένες λύσεις λογισμικού τιμολόγησης λιανικής, χονδρικής και δημοσίου

Η μεγάλη συμμετοχή επιχειρήσεων όλων των κλάδων, καθώς και επαγγελματιών του λογιστικού και φοροτεχνικού κλάδου ανέδειξε το έντονο ενδιαφέρον της αγοράς για την κατανόηση και έγκαιρη

προσαρμογή στο νέο ψηφιακό περιβάλλον και τη συμμόρφωση με τις νέες υποχρεωτικές διαδικασίες, καθώς και την ανάγκη για αξιόπιστη καθοδήγηση και τεχνολογικές λύσεις που θα διευκολύνουν την ομαλή μετάβαση.

Ο Όμιλος EPSILONNET συνεχίζει να επενδύει συστηματικά στην ενημέρωση, την εκπαίδευση και την ανάπτυξη καινοτόμων ψηφιακών λύσεων, στηρίζοντας έμπρακτα τις ελληνικές επιχειρήσεις στη μετάβασή

τους στη νέα εποχή της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής τιμολόγησης και της ψηφιακής διακίνησης των αποθεμάτων.

Ειδική Ημερίδα για την «Ψηφιακή Διακίνηση Αποθεμάτων στον Αγροτικό Τομέα»

Στο πλαίσιο της συνεχούς αυτής προσπάθειας για την έγκυρη ενημέρωση όλων των κατηγοριών επιχειρήσεων, ο Όμιλος EPSILONNET διοργανώνει την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2026 και ώρα 16.00-18.00 νέα ειδική διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Ψηφιακή Διακίνηση Αποθεμάτων στον Αγροτικό Τομέα», με στόχο την άμεση και πρακτική ενημέρωση των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα.

Κατά τη διάρκεια της ειδικής ημερίδας θα παρουσιαστούν με πρακτικό και κατανοητό τρόπο οι νέες υποχρεώσεις για την ψηφιακή διακίνηση αγροτικών προϊόντων, ανά κατηγορία αγρότη, καθώς και ενδεικτικά παραδείγματα εφαρμογής στην καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων του αγροτικού τομέα.

Όσοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη διαδικτυακή Ημερίδα, μπορούν να δουν την πρόσκληση και να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή εδώ.

Continue Reading

Εκδηλώσεις

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ – ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ

Θεσσαλονίκη – Θέατρο RADIOCITY

Ο Μανώλης Μητσιάς συναντά επί σκηνής την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, σε μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά στο Θέατρο RADIOCITY, στη Θεσσαλονίκη. Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη απαγγέλλει στίχους των μεγάλων Ελλήνων ποιητών και τραγουδά για πρώτη φορά επί σκηνής, ενώ ο Μανώλης Μητσιάς ερμηνεύει τραγούδια που σημάδεψαν την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.

Στίχοι τραγουδιών Νίκος Γκάτσος, Οδυσσέας Ελύτης, Γιώργος Σεφέρης, Γιάννης Ρίτσος, Μάνος Ελευθερίου και Λευτέρης Παπαδόπουλος, των ποιητών που έθεσαν τον κανόνα του καλού ελληνικού τραγουδιού.

Μια βραδιά γεμάτη μελωδίες των Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος
Ξαρχάκος, Δήμος Μούτσης, Λουκιανός Κηλαηδόνης και Ηλίας Ανδριόπουλος:
Αχ έλα, Στα περβόλια, Άρνησις, Μη μου χτυπάς τα μεσάνυχτα την πόρτα, Ο Γιάννης
ο Φονιάς, Τ’ Αστέρι του Βοριά, Αθανασία, Κεμάλ, Αύριο πάλι, Ραλλού, Άσπρη μέρα
και για μας, Χάρτινο το Φεγγαράκι, Αθήνα, Ήταν καμάρι της αυγής είναι μερικοί μόνο
από τους τίτλους των τραγουδιών που θα ακουστούν, πλαισιωμένοι από ένα λιτό
αλλά στιβαρό μουσικό σχήμα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Μανώλης Μητσιάς Τραγούδι
Διαβάζει η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη
Αχιλλέας Γουάστωρ Πιάνο
Ηρακλής Ζάκκας Μπουζούκι, μαντολίνο

ΤΕΤΑΡΤΗ
ΩΡΑ: 21:00
RADIOCITY Φάληρο, Λεωφ. Βασ. Όλγας 11, Παρασκευοπούλου 9, Θεσσαλονίκη

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Η Χάτζη Σκευοφύλακα ομιλήτρια στην 17η HEALTH EXPO ATHENS

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά συμμετείχε ως ομιλήτρια στη HEALTH EXPO ATHENS η
Χάτζη Σκευοφύλακα, CEO της Hatzi Filax Group, στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας
«Διοίκηση, Ηγεσία και Ανάπτυξη Ομάδων στον χώρο της Υγείας».
Κατά την ομιλία της, παρουσίασε πρακτικές και εφαρμόσιμες στρατηγικές για την
ενδυνάμωση ανθρώπινων ομάδων, τη λειτουργική σταθερότητα φαρμακείων και
ιατρείων, καθώς και τη δημιουργία βιώσιμης οργανωσιακής κουλτούρας,
αναδεικνύοντας τον ρόλο της σύγχρονης ηγεσίας και της ουσιαστικής επικοινωνίας στον
κλάδο της Υγείας.
Η 17η HEALTH EXPO ATHENS, που διοργανώθηκε από τη Χαραμή ΑΕ,
πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και συγκέντρωσε περισσότερους
από 3.500 επισκέπτες και 160 ομιλητές, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο της ως κορυφαίο
πανελλαδικό συνέδριο για τον χώρο της Υγείας.
Η Hatzi Filax Group συνεχίζει να συμμετέχει ενεργά σε δράσεις που προάγουν τη
γνώση, την καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη ανθρώπων και οργανισμών.

Continue Reading

Trending