Connect with us

Ξενοδοχεία

3+1 λόγοι για να κάνεις Χριστούγεννα στη Μάνη

πετρα και φως Hotel

Λένε πως περαστικός βλέπεις τη Μάνη σε τρεις ημέρες, περπατητής σε τρεις μήνες και για να δεις τη ψυχή της θέλεις τρεις ζωές. Μία για τη θάλασσα, μία για τα βουνά της και μία για τους ανθρώπους της. Και όχι άδικα. Η Μάνη είναι ένας τόπος με χίλια πρόσωπα. «Σκληροτράχηλη», «αδούλωτη», «ανυπότακτη» είναι μερικά από τα επίθετα που αποδίδονται στη μεστή σε χαρακτήρα και άγρια ομορφιά βραχώδη χερσόνησο του Ταϋγέτου που «σφηνώνει» ανάμεσα σε Μεσσηνία και Λακωνία, και όχι άδικα.

Σκληρή και συνάμα γεμάτη ευγένεια, επιβλητική και παράλληλα φιλόξενη αν θελήσεις να τη γνωρίσεις θα σε ανταμείψει με την αυθεντική εμπειρία που αναζητά κάθε ταξιδευτής. Η ιστορία του τόπου, εξάλλου, είναι μεγάλη και από την πρώτη στιγμή μπορεί κανείς να νιώσει την ενέργεια που εκπέμπει, με πολλές γωνιές της να δίνουν για γεύση από Μεσαίωνα, κάτι που γίνεται ακόμη πιο έντονο, προχωρώντας προς τη Μέσα Μάνη.


Χωριά πετρόχτιστα με εντυπωσιακά πυργόσπιτα, όπως η διατηρητέα Βάθεια, η Άνω Βέργα, το Λιμένι, το Σκουτάρι, ο Γερολιμένας, η Κοίτα, ο Δρυμός, η Λάγια, η ιστορική Καρδαμύλη, και γραφικές κωμοπόλεις, όπως το Οίτυλο, η Αρεόπολη και το Γύθειο, αλλάζουν πρόσωπο το χειμώνα και μας προσκαλούν να γνωρίσουμε το άλλο πρόσωπο της Μάνης, ίσως πιο όμορφο από αυτό του καλοκαιριού που οι περισσότεροι γνωρίζουν.

Τα Χριστούγεννα στη Μάνη είναι διαφορετικά. Η άγρια ομορφιά του τοπίου και η αύρα της θάλασσας συνθέτουν ένα ονειρεμένο σκηνικό για τις πιο όμορφες αποδράσεις μέσα στη καρδιά του χειμώνα, από αυτές που μένουν για καιρό χαραγμένα στη μνήμη μας και στην καρδιά μας.

Εμείς σας δίνουμε 4 καλούς λόγους για να την επισκεφτείτε αφήνοντας σε εσάς να ανακαλύψετε όλους τους υπόλοιπους.

Γιατί να κάνετε Χριστούγεννα στη Μάνη

1. Το φυσικό τοπίο θα λειτουργήσει καταλυτικά στην ψυχολογία σας. Ο μαγευτικός κόλπος του Οιτύλου καθρεφτίζει στα νερά του τον χειμωνιάτικο ήλιο και το Φαράγγι Μυλολάγκαδο, το οποίο προσφέρεται για πεζοπορικές διαδρομές στα άριστα σηματοδοτημένα μονοπάτια του είναι μόνο μερικά από όσα επιβάλλεται να ανακαλύψετε.

mani-xristougenna

Η ομορφιά της Μάνης δεν εξαντλείται πάνω από το έδαφος. Τα περίφημα σπήλαια του Διρού, που φημίζονται για μια από τις ομορφότερες λιμναίες διαδρομές στον κόσμο, αλλά και για το μέγεθός τους που τα κατατάσσει στην πρώτη θέση των ελληνικών σπηλαίων, αξίζουν οπωσδήποτε μια επίσκεψη.

2. Θα μυηθείτε στην φιλοσοφία του slow living. Θα νιώσετε μια πρωτόγνωρη ηρεμία και θα γεμίσετε με ενέργεια και θετική διάθεση, αφήνοντας πίσω σας όλα όσα σας συνδέουν με την καθημερινότητα σας. Θα μπορέσετε να διαβάσετε το βιβλίο που τόσο καιρό προσπαθείτε μπροστά στο τζάκι, συντροφιά με ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι με ευεργετικά βότανα του “βουνού της Μάνης”, τον Ταϋγετο.

3. Η Μάνη είναι ένας τόπος που φημίζεται για την παραδοσιακή, απλή σε υλικά αλλά τόσο γευστική και ποιοτική κουζίνα της και προσφέρεται για τους λάτρεις της γαστρονομίας. Θα απολαύσετε την παραδοσιακή μανιάτικη καρμπονάρα, ένα από τα αγαπημένα πιάτα και φημισμένα της περιοχής αλλά και τις τηγανίδες, που σύμφωνα με την παράδοση οι γυναίκες της περιοχής της ετοιμάζουν την παραμονή των Χριστουγέννων.

4. Για τους λάτρεις της οδήγησης και της φύσης η ακτογραμμή που διέπει την ευρύτερη περιοχή της Μάνης προσφέρει το ιδανικό σκηνικό για ένα χειμερινό road trip με μικρές στάσεις στα γραφικά χωριά.

Που θα μείνετε 

Στο Πέτρα & Φως Boutique Hotel & Spa. Έχει αναδειχθεί ως ένα από τα πιο δημοφιλή destination hotels τής Ελλάδας. Όχι τυχαία αφού δεσπόζει πάνω από τα γαλανά νερά του κόλπου του Οιτύλου στην πανέμορφη Μάνη.

General Photo 2 -mani

Με την πηγαία φιλοξενία, που διέπει τη φιλοσοφία του, κάνει τη διαφορά παρέχοντας high end υπηρεσίες για μια αξέχαστη διαμονή! Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική του με «πρωταγωνιστή» την πέτρα είναι πλήρως εναρμονισμένη με την ατίθαση ομορφιά της Μάνης. Θα σας μαγέψει η απρόσκοπτη θέα στον μαγευτικό κόλπο του Οιτύλου.

Δείτε ΕΔΩ  τα εορταστικά πακέτα 

Πέτρα & Φως Boutique Hotel & Spa 

www.petrafoshotel.com

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ξενοδοχεία

Μετατροπή παλαιάς κατοικίας σε Boutique Hotel από το studio LILA architect + designer

Μετατροπή παλαιάς κατοικίας σε Boutique Hotel από το studio LILA architect + designer

Στην Σύρο, πολύ κοντά τόσο στο κέντρο όσο και στο λιμάνι, σε ένα μικρό σοκάκι βρίσκεται μια 3όροφη οικοδομή που κατασκευάστηκε τμηματικά μέχρι το 1990 αδιαφορώντας για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και το ύφος του νησιού.

Αποτέλεσε στοίχημα το να μπορέσει μετά την πλήρη ανακατασκευή του να μπορεί να “σταθεί’’ ισότιμα δίπλα στα άλλα παραδοσιακά κτίρια της περιοχής, αλλά και να αποτελέσει, επιχειρηματικά, μια επικερδή επένδυση για τους ιδιοκτήτες του, στον τομέα των Boutique Hotels.

Η περιορισμένη επιφάνεια των διαμερισμάτων ανά όροφο, αλλά και η επικοινωνία τους και η σχέση τους με τον δρόμο ήταν επίσης παράγοντες που αύξησαν τον βαθμό δυσκολίας της μελέτης.

Τροποποιήθηκαν τα στηθαία, τοποθετήθηκαν γύψινες διακοσμήσεις στην όψη, σχεδιάστηκε ένα παραδοσιακό κιγκλίδωμα και δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην μεταλλική σκάλα από λαμαρίνα ώστε πάρα τον περιορισμένο χώρο και ύψος, να αποτελεί έναν ιδιαίτερο χώρο μετάβασης με το δάπεδο-σκακιέρα και τα υπερμεγέθη πιόνια σε άσπρο-μαύρο, σε ρόλο κιγκλιδώματος.

Στο πέτρινο ισόγειο, το μικρό κελάρι φιλοξενεί τώρα την κουζίνα, ενώ ειδικές ξύλινες κατασκευές, σε συνδυασμό με τις επιφάνειες τσιμεντοκονίας δημιουργούν ενδιαφέροντα mix and match μεταξύ μοντέρνου και νησιώτικου ύφους.

Οι όροφοι, πιο περιορισμένοι, παίζουν με το φως και τη θέα, έχοντας για σύμμαχο τις μικρές βεράντες, όπου απολαμβάνει κάνεις τον ήλιο και την θάλασσα. Κάθε αντικείμενο ή κατασκευή των δωμάτιων ακολουθεί τον σπαρτιάτικο σχεδιασμό, που όμως προσφέρει συνολικά μια άνετη διαμονή, με γούστο και χαρακτήρα, λαμβάνοντας υπέροχες κριτικές στις πλατφόρμες διαχείρισης καταλυμάτων, κάτι που οι επενδυτές επιθυμούσαν εξαρχής. Να ξεχωρίσουν.

Profile

Το studio LILA architect + designer με έδρα την Αθήνα, ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1999 από την Λίλα Αθανασοπούλου, αρχιτέκτονα μηχανικό ΕΜΠ (NTUA). Ασχολείται με τον σχεδιασμό + την κατασκευή ιδιωτικών έργων, ενώ δραστηριοποιείται + πειραματίζεται σ’ ένα ευρύ πεδίο κλίμακας που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: ιδιωτικές κατοικίες, συγκροτήματα κατοικιών, ξενοδοχεία + καταστήματα, αλλά και σχεδιασμό αντικειμένου. 

Έχει λάβει μέρος σε πανελλήνιες εκθέσεις αρχιτεκτονικής + design και άρθρα με έργα του γραφείου έχουν παρουσιαστεί περιστασιακά σε ελληνικές εκδόσεις.

Στόχος αποτελεί η γνησιότητα + η μοναδικότητα, αποτυπωμένη σε κάθε έργο μέσα από την βιωματική δυναμικότητα του χώρου, προβάλλοντας συγκεκριμένα πρότυπα ζωής, έχοντας σαν γνώμονα την βιοκληματική + ενεργειακή αναβάθμιση των έργων αλλά + interior design μέσα από οικονομικές προτάσεις σχεδιασμού, φτάνοντας μέχρι + τον σχεδιασμό αντικειμένου.


In Syros, very close to the center and the port, on a small alley, stands a 3-storey building that was constructed gradually until 1990, transgressing any architectural regulation act and traditional style on the island.

Its refurbishment was a challenge and the building had to “stand” on par with the other traditional buildings in the area after its completion, as well as to serve as a profitable investment for its owners in the Boutique Hotels sector.

The limited surface area of the apartments per floor, as well as their connectivity and access to the street, were also factors that heightened the difficulty of the project.

The sill plates were modified, gypsum decorations were placed on the facade, a traditional railing was designed, and special attention was given to the metal staircase made of sheet metal so that despite the limited space and height, it could serve as a special transition space with a chessboard floor and oversized black and white pawns, acting as a railing.

On the stony ground floor, the small cellar hosts the kitchen now, while special wooden constructions, combined with cementitious surfaces, create an interesting mix and match between modern and islandy styles.

The narrow floors reflect light and view, having small balconies as subordinate elements, where one can enjoy the sun and the sea. Every object or construction in the rooms follows the Spartan design, which offers an overall comfortable stay, with taste and character, receiving excellent reviews on accommodation management platforms, something the investors desired from the beginning. To stand out.

Profile

The studio LILA architect + designer, based in Athens, was founded in April 1999 by Lila Athanasopoulou, an architect and civil engineer from the National Technical University of Athens (NTUA). The studio is engaged in the design and construction of private projects, exploring a wide range of scales, including private residences, residential complexes, hotels, and stores, as well as object design.

LILA architect + designer has participated in national architecture and design exhibitions and works from the studio have been occasionally featured in Greek publications. The studio’s goal is authenticity and uniqueness, expressed in each project through the experiential dynamism of space, promoting specific lifestyle standards. The focus is on bioclimatic and energy upgrades of projects, as well as interior design through economical design proposals, extending to object design.

Site: http://www.architectlila.gr 

Facebook Page: LILA architect + designer

Linkedin Account: Lila Athanasopoulou 

Instagram: lila_architect_design

Continue Reading

Ξενοδοχεία

Τα Επώνυμα Τοπικά Προϊόντα ως εργαλείο Marketing Προορισμών & Ξενοδοχείων

Με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα της πανδημίας, ανακοινώθηκε η επανεκκίνηση του καινοτόμου έργου “ΤΟΠΙΚΑ & ΕΠΩΝΥΜΑ”, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), το Δίκτυο “AuthenticGreece” και τους λοιπούς συντελεστές του. Το έργοβασίζεται σε δράσεις ανάδειξης και κοινής προβολής Ξενοδοχείων, Προορισμών και Παραγωγών – χρησιμοποιώντας ως “όχημα” επιλεγμένα  Επώνυμα Τοπικά Προϊόντα.

Είναι αποδεκτό ότι η γαστρονομία αποτελεί πλέον σημαντικό εργαλείο στη διαμόρφωση της ταυτότητας των προορισμών και αποτελεί σοβαρό λόγοεπιλογής τόπου διακοπών. Ωστόσο οι σχετικές μεθοδολογίες αξιοποίησης είναι σε πρώιμα στάδια οργάνωσης, με βασικό πρόβλημα ότι η διασύνδεση αυτή βασίζεται συνήθως σε λύσεις μη-τυποποιημένες και “μη-Επώνυμες” (πχ ένα φεστιβάλ, μια τοπική συνταγή, προϊόντα χωρίς επωνυμία και τοπική ταυτότητα, κλπ). 

Πολύ πριν την έκρηξη της πανδημίας, η ΠΟΞ είχε υιοθετήσει την οργανωμένη διασύνδεση του τουρισμού με τη γαστρονομία, μέσα από την πρόταση που διαμορφώθηκε από τους συνεργαζόμενους Φορείς “Authentic Greece – δίκτυο παραγωγών και γαστροτουρισμού” και “We Do Local”, το δίκτυο Φιλοξενίας με έδρα στην Κρήτη. 

Συγκεκριμένα, το έργο “ΤΟΠΙΚΑ & ΕΠΩΝΥΜΑ” βασίζεται στο Μοντέλο ΤΕΤοΠ, δηλαδή «Το Επώνυμο Τοπικό Προϊόν ως αποδοτικό εργαλείο Marketing Ξενοδοχείων & Προορισμών». Βασικό εργαλείο του μοντέλου, είναι η άμεση επικοινωνία με το ευρύ κοινό μέσα από κοινές ενέργειες προώθησης και προβολής τροφίμων και τουρισμού προς καταναλωτές και δυνητικούς τουρίστες. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι σημαντικές δράσεις προβολής διενεργούνται στα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων, σε Ελλάδα και εξωτερικό..

Επιπλέον το έργο ακολουθεί τις διεθνείς τάσεις “Αυθεντικότητας” για σήμανση και “επώνυμη”  χρήση, επιλεγμένων τοπικών προϊόντων μέσα στα ξενοδοχεία, παρουσιάζοντας παραγωγούς καιτόπους  προέλευσης αυτών. Σκοπός του έργου είναι, από τη μια οι τουρίστες να επαναγοράζουν τοπικά προϊόντα που γεύτηκαν στις διακοπές τους και οι αγοραστές ελληνικών τοπικών προϊόντων να θέλουν να γνωρίσουν τους Ελληνικούς προορισμούς.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρό της, κ. Γρηγόρη Τάσιο, «η ΠΟΞ γίνεται υποστηρικτής τέτοιων συνεργειών, που ενισχύουν το τουριστικό προφίλ της χώρας μας και επανατοποθετούν την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη των προορισμών πιο δυναμικά, σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας και σκληρού ανταγωνισμού, με επίκεντρο την Ελληνική διατροφή, την υγεία και την ποιότητα ζωής. Η Ελληνική γαστρονομία αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο, ώστε η χώρα να μπορέσει να προωθήσει τον ποιοτικό τουρισμό σε μια δύσκολη εποχή για όλο τον κλάδο»

Η ΠΟΞ, με 62 μέλη της τις τοπικές Ενώσεις Ξενοδόχων της χώρας, δηλαδή τους Ελληνικούς προορισμούς,αναπτύσσει μια εξωστρεφή πολιτική και γίνεται υποστηρικτής δράσεων που προωθούν τα προϊόντα των Ελλήνων παραγωγών τόσο στην χώρα μας όσο και στο εξωτερικό. Συγχρόνως όμως εξετάζει και τρόπους με τους οποίους το Τουριστικό Προϊόν της χώρας μπορεί να γίνει υψηλότερης Προστιθέμενης Αξίας αλλά και να προβληθεί και προωθηθεί αποδοτικότερα στο ευρύ κοινό, από περισσότερα κανάλια άμεσης προβολής και διανομής. 

Από τη μεριά του, το Δίκτυο “AuthenticGreece”, όπως επεσήμανε ο ιδρυτής του κ. Δημήτρης Η. Βασιλείου, «εισήγαγε ως βασική καινοτομία τη διαμόρφωση μιας γκάμας Προϊόντων επιλεγμένων Παραγωγών τοπικού χαρακτήρα, με δύο ταυτόχρονα χαρακτηριστικά: 1.Ικανό αριθμό προϊόντων για σχηματισμό μιας ενιαίας γκάμας, ικανής να ικανοποιήσει μια διατροφική πρόταση στηριγμένη στη Μεσογειακή Διατροφή και 2.Πλήρη και ισότιμη παρουσίαση παραγωγού και τόπου στην σήμανση ΚΑΘΕ προϊόντος σε κάθε συσκευασία – υπηρετώντας τις σύγχρονες καταναλωτικές τάσεις για αυθεντικότητα».

Το έργο “ΤΟΠΙΚΑ & ΕΠΩΝΥΜΑ” τελεί υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και έχει επίσης την υποστήριξη του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (ΤΟΠ), τουΣυνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ). Χορηγός Επικοινωνίας του έργου είναι ο Όμιλος KSD/Money &Tourism, ενώ Υποστηρικτές Επικοινωνίας είναι ο Όμιλος 100% Hotel Show και το GTP (Greek Travel Pages)

Οι εκπρόσωποι Προορισμών, μέλη τοπικών Ενώσεων Ξενοδόχων ή μεμονωμένα ξενοδοχεία που επιθυμούν να έχουν αναλυτική πληροφόρηση ώστε να εξετάσουν τη συμμετοχή τους στο έργο, μπορούν να επικοινωνούν με τους :

Δημήτρη Η. Βασιλείου, Project Manager του έργου, εκπρόσωπο της “Authentic Greece” (6932.277.779, [email protected]) και

Ιωάννη Χατζή, Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα – Υπεύθυνο του ΔΣ της ΠΟΞ (e-mail: [email protected]), ή με τα γραφεία της ΠΟΞ.

Continue Reading

Ξενοδοχεία

Καλύτερη εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων για το 2021 η CHC GROUP

Τον τίτλο Best Hotel Management Company 2021, καλύτερη εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων για το 2021, κατέκτησε επάξια η CHC GROUP Chnaris Hotel Management, Development & Consulting S.A. στα International Travel Awards 2021.

Μια ακόμη διάκριση για τον Όμιλο CHC με διεθνή απήχηση, που επιτεύχθηκε έπειτα από σκληρή δουλειά και εντυπωσιακά αποτελέσματα στον δύσκολο, όσο και απαιτητικό, επαγγελματικό στίβο της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, η οποία έρχεται ως επιστέγασμα των προσπαθειών που το σύνολο των συνεργατών του Chnaris Hotel Management, Development & Consulting S.A. καταβάλλουν αδιάκοπα.

Με αφορμή αυτή τη βράβευση, ο Γενικός Διευθυντής και Ιδρυτής του Ομίλου CHC Ζαχαρίας Α. Χνάρης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Μια ακόμη βράβευση που μας φέρνει συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης. Αλλά και μια διεθνής διάκριση, που μας γεμίζει με ακόμα μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης για το μέλλον. Η δε χρονική συγκυρία αυτής της αναγνώρισης, μια χρονιά με πολλά προβλήματα για το τουρισμό διεθνώς λόγω της πανδημίας όπως είναι το 2021, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. 

Θα ήθελα να συγχαρώ όλες και όλους τους συνεργάτες μου που ενστερνίζονται το όραμα του Ομίλου CHC. Ένα όραμα που έχει στο επίκεντρο την προσφορά ολοκληρωμένων υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών σε όλα τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα που μας εμπιστεύονται. Συνεχίζουμε δυναμικά, με πίστη στις δυνατότητες των ανθρώπων μας, ρεαλιστικά οραματικό σχεδιασμό βασισμένο στη γνώση, την εμπειρία και τις ιδιαιτερότητες της παγκόσμιας αγοράς, αλλά και με αισιοδοξία για το μέλλον του Ελληνικού τουρισμού.».

Τα International Travel Awards

Τα International Travel Awards θεωρούνται τα κορυφαία βραβεία στον κλάδο του τουρισμού και των ταξιδιών. Απονέμονται έπειτα από διαδικασία ψηφοφορίας 100.000 και πλέον επαγγελματιών της τουριστικής βιομηχανίας, επισκεπτών και ταξιδιωτών, έπειτα από προσεκτική επιλογή των συμμετεχόντων, που γίνεται από εξειδικευμένη κριτική επιτροπή. Κάθε υποψηφιότητα αξιολογείται προσεκτικά έτσι ώστε να πληροί τα αυστηρά κριτήρια συμμετοχής και να διασφαλίζεται το υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων. Χαρακτηριστικό της αναγνώρισης που τυγχάνουν τα International Travel Awards διεθνώς, είναι το γεγονός ότι για το 2021 έλαβαν μέρος περισσότερες από 4.500 εταιρείες από 50 και πλέον χώρες.

Τα International Travel Awards διοργανώνονται από την KSA Tourism Marketing & PR Company, μια εταιρεία με εμπειρία δεκαετιών στην τουριστική προώθηση και το branding περισσοτέρων από 5.000 τουριστικών εμπορικών σημάτων σε όλο τον κόσμο.

Continue Reading

Trending